Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No to, jak juz zwróciła, a humor dopisuje, to bedzie dobrze.
Izolecc, tylko Rota trzeba zaszczepić obie dawki do skończenia 24. tyg, jesli rotarix, a rotateq to 3 dawki, wiec trudniej zmieścić. Co do żółtaczki to fizjologicznie jest do 3. mca zycia, Zuzka była żółta przez dwa miesiace, wiec 1,5 mca to nie jest duzo, ale dla pewności warto zrobic;)
Szczepienia, blee nie lubie. -
Summerka wrote:No to, jak juz zwróciła, a humor dopisuje, to bedzie dobrze.
-
Sumami, szczepionka to VarilRix.
Lekarka sama zachęcała do szczepienia. Potem zadała mi pytanie czy ja przechodziła, ospę, oczywiście ja nie wiem, moja mama nie pamięta. (Wczesniej napomknęlam lekarce o przyszłych staraniach) wiec tu juz powiedziała, zeby szczepić, bo skoro pewna nie jestem co do siebie to przynajmniej o Anie będę spokojna.
Zaznaczyła jedynie ze od czasu szczepienia w ciagu dwóch tygodni może wystąpić gorączka trwająca Max 24 h. Zabuliłam 215 zł i tyle. Mam nadzieje, ze odczynów poszczepiennych mieć nie bedzie.
Ari, nic małej nie bedzie. Gdyby zupka była niedobra to nawet przy podgrzaniu pojawiłaby sie na niej piana. A skoro Zuz zjadła to była okmyśl pozytywnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 14:50
Arienna lubi tę wiadomość
-
To Lara miałaś hardcorowo
ale dobrze ze juz po
u nas wizyta wygladała tak jak zawsze tyle ze ważenie na siedząco a mierzenie na stojąco no i oglądanie cipki tez było...tez myśle nad ta szczepionka na ospę...
Ari tak jak laski mówią spokojnie bedzie ok
Beszko jak chłopaki? Dajesz radę? A te krople udało sie Hani zaaplikować ? Sił zycze
Co do karmienia to mam zdanie jak Wróżka czy Summi dla mnie to koszmar. -
Arienna wrote:a zapomniałam Wam powiedzieć- od wczoraj w rossmanie -49% na wszystko do oczu, za tydzień na wszystko do ust
ps. u Zuzy ok
Tak, wiem, muszę sie rzucić na tusze
Odwołali mi dzisiejszego dentystę, ze niby fotel sie zepsuł, będę szła na fit to tam zajrzę, bo za każdym razem mojej wizyty coś im sie dziejepech?
-
Ja już mam tyle kosmetyków, że ledwo dyszę. Jeszcze z avonu na dwie matowe szminki czekam.
Wczoraj dostałam lakier do paznokci, ale średnie
Niedługo zbieramy się na USG, mój pewnie nie zdąży, więc nie wiem jak to będzie z małą, ale jakoś radę dać musimy, może zaśnie w samochodzie
W robocie już mega ciężko. Ledwo ledwo, jak się cieszę, że w pon już wolne
Wróżko: mam podobne odczucia, ja odstawialam jak poszlam do pracy, nigdy nie miałam takich odczuć, że to mega bliskość itd z tym karmieniem, choć musiała być dla małej, bo w końcu to też uspokajało no i sam dotyk skóry..
I mam takie samo zdanie odnośnie ciąży -
Hola
Koleś jest kolesiem, bił się pięta po mosznie,
Waży 1641g, wszystkie parametry w porządku
Już w położeniu glowkowym, acz do 36tyg ponoć może zmienić pozycję
Byłam sama, bo mój nie mógł, no nie sama, bo z małą, którą musiałam zostawić z panią recepcjonistka, ale moja jest luzara i nie płakała bez mamy...beszka, Lili83, Blondik, justta, Yasmin, MANIEK, LaRa, Smoczyca1, marissith, Izoleccc, Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór.
Mari - dziękuję za pamięć i wsparcie
Zgredziu gratuluję udanej wizyty
Laruś Tobie i Ani również
Ari, te nasze dzieciaczki nie są takie delikatne jak widaćodrobina kwasu nie zaszkodziła i super.
Ja na ospę nie szczepiłam -nie wypowiadam się bom głupia w tym temacie.
Marcelek - ładnie
Która pamięta coś niecoś o testach owulacyjnych i obecności luteinizującego? Nigdy ta forma śledzenia ovulki nie była moją stroną.
Otóż, wczoraj o 23 test był pozytywny. Dziś o 19:00 negatywny. I tu moje pytanie... zawsze tak jest że to zanika? Coś mi tam świta że ten hormon jest obecny tylko przez dobę(?) i potem zanika. Zawsze tak jest że pozytywny test wychodzi tylko raz w cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:31
-
Hej, Ari jak jej nic do tej pory nie jest to juz bedzie ok. Dla Ciebie nauka zeby zupy zawsze gotować ... Ja mam hopla na tym punkcie bo w dzieciństwie to ciagle miałam zatrucia ( nie wiadomo od czego) ale dosłownie ciagle rzyganie ... Mam uraz;)
Lara to dzis dzień pełen wrażeń dla Was , dobrze ze juz po. Co do szczepionki to ja bede Jagodę szczepić , ja chorowałam w wieku podstawowkowym bo to pamietam a tez byłam szczepiona i przeszłam to dobrze bez żadnych trwałych sladow.
Beszko ja Cie podziwiam ... Wiem powtarzam sie ale naprawdę szacun.
Zgredka super ze sie Kostek potwierdził i ze wszystko dobrze. A zegar u Cuebie juz tyka powoli
Wróżko ja karmie kp juz 9 miechow i dla mnie to jest obciążające psyche. Nie ze nie lubie, w sumie nie myślałam o tym w tej kategorii nastawiona jestem na to ze jest to najlepsze dla dziecka i dlatego ciągnę ten " wóz" dalej choc mam coraz większa pokusę zakończyć. Jedyne co mnie powstrzymuje to faktycznie jak sie w nocy mała budzi to cyc ja usypia w kilka minut i często wieczorem tez... Poza tym chyba dzięki temu szybko wróciłam do swojej wagi i mniej słodyczy jem ( tłumacze sobie ze przecież nie moge jej samego cukru i tłuszczu dawać
Mało sie udzielam bom zatroskana bardzodostałam bbbb fajna propozycje zawodowa ( taka wiecie co die trafia raz na milion) i muszę podjąć decyzje czy praca czy starania o bobasa .... Łamie sobie głowę zeby pogodzić te dwa marzenia i tak od kilku dni chodzę i mysle...
Eh Smoku mój mnie od pewnego czasu tak regularnie w***a bo z tygodnia na tydz coraz pózniej przychodzi i coraz mniej mu sie chce mi pomagaćManiek
-
Yas z tego co pamietam to testy owwu wylapuja najwyzsze stezenie plik Lh 24-36 godz przed owu czyli wczoraj byl pozytyw czyli owu powinna byc dzisiaj lub jutro;)a jaki masz sluz juz rozciagliwy?
Zgredko a siusiora tez widzialas;)
Manku kurcze zawsze takie okazje trafiaja sie w najbardziej nieoczekiwanym momencie;)teraz to wpadka by sie przydala i sprawa bylaby rozwiazana;)trudna decyzja przed toba:/moja kuzynka miala pidobna sytuacje i wybrala kariere twierdzac ze drugie moze zaczekac ale tego 2 ani widu ani slychu bo ona teraz od rana do wieczora w pracy i nie ma czasu na 2 bobo:/i mala Pati chyba zostanie jedynaczka:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 20:59
Yasmin lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Ja pewno też bym karierę wybrała, ale może za tą dobrą propozycją nie idzie siedzenie od rana do nocy...
Lili: ja nie widziałam, bo ja słabo cokolwiek widzę
Mój walczy z usypianiem małej, obecnie leżą w łóżku, a ona stale coś gada..Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 21:31
-
Hehe Zgredka pytam bo kolezanka miala miec chlopca 2 ginow potwierdzilo a urodzila sie dziolcha a widac bylo wor ktory okazal sie napuchnietymi wargami;)pewnie rzadko sie to zdarza ale jednak;)
Manku a co jest dla ciebie priorytetem w zyciu?bo to chyba najwazniejsze pytanie;)
*******Gang18+*******B -
Arienna wrote:a zapomniałam Wam powiedzieć- od wczoraj w rossmanie -49% na wszystko do oczu, za tydzień na wszystko do ust
ps. u Zuzy ok