WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, kurcze nic nie napisałam z rana a byłam pewna że tak.. Gratuluję Zgredko udanej wizyty no i siurka. No i pięknie załatwiłas swojego, już coś się odzywał?

Beszko a jak u was wieczór?

Maniek, doskonale cie rozumiem.. MIAŁAM super propozycje, gdy Patryk miał 2 m-ce, nie miałam serca go zostawiać i odrzuciłam.. A teraz już tam nie przyjmują.. Życie

Wczoraj Postawiłam znowu banki tymkowi, były bordowe. Ale noc spokojna, nie kaszlal wcale, rano już mokry kaszel ale mało. Już jest niemal zdrowy :)

Patryk pokasluje, sucho, dziś banki mu postawie. No i wczoraj zrobił 13 kup brzydkich. Chyba taki wirus.. Nie leciało z niego ale kupy brzydkie i smietdzace. Dziś póki co jedna. Noc taka sobie, spał od 21 ( późno usnal by w dzień spał 5h) spał do 2.30 ładnie, później już co 40 min się budził . O 5.40 dałam cyca i pospalismy do 6.40, ech.. Tylko pi co on się budzi po milion razy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:19

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokaz, pokaz, pokaz :)
    Ja to mam brzuch dopiero hehhe ale właśnie jestem po wstępnej konsultacji z moja trenerka i zdecydowałam sie na jej metody dietetyczne. Wszystko musimy jeszcze dogadać, uzgodnić. Mój cel to dodatkowe 10 kg do lipca. A potem juz mam nadzieje pojawi sie fasol i nie odpuszczę ćwiczeń dla ciężarówek :) takie założenie mam :)

Dziewczyny, dawalalyscie maluchom pierogi? Pierogi ze szpinakiem? Jako ze nie potrafię ich zrobić, wczoraj kazałam małżowi kupić i mam zamiar dziś Ani dać. Bo dzien w dzien je mięso.
    Aaaaaa No i planuje kupić poledwiczke i ja fajnie udusić do miękkości, zrobić sos grzybowy i kopytka. Jak Ania sie tym zajadała w urodzinki :) pychotka :) a skoro jej smakuje to czemu nie?

Kotka, ja sie jakoś zabrać do wizyty do giną nie potrafię :/ może wieczorem zadzwonię zeby sie umówić, może nie zapomnę?
    Powodzenia, jestem ciekawa co Ci powie, skoro w tym samym czasie miałyśmy cc.

Kto teraz testuje?

Ja sikam na testy ovu, przedwczoraj nic, wczoraj cień, a dzis zobaczę popołudniu (chociaż nie, zaraz silne bo tych testów mam multum)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha Smoku- na mozgu tez mam tluszcz :D zaczyna sie gąbkomózgowie ciazowe :D

do stomatologa jak wyjda wszystkie mleczaki ;)

Lara- ja juz w sumie wszystko Malemu daje. tez myslalam o tych poledwiczkach ostatnio :D a sos grzybowy jednak dla dzieci niekoniecznie... ja chce w musztardowym zrobic :D ciagle mam smaka na ostre i kwasne ;)

a z cwiczeniami moze byc ciezko, chyba ze dziadkow ogarne do Malego. ale faktycznie dobra sprawa. aaa i na basen chce chodzic!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sos grzybowy jadła aż sie uszy trzęsły (nie dawałam grzybów) i kopytka moczyłam w sosie. Nigdy nie widziałam zeby z takim apetytem jadła.
    Mam pieczarki w lodowce, wiec zrobię jej ten sos pieczarkowy :)

A jak z pomidorami? Dajecie? W jakiej formie?

Ja sie bałam chodzić na basen w ciąży. Bałam sie infekcji ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 11:41

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jadla spaghetti z sosem pomidorowym wlasnie. Zywych pomidorow (nie z puszki jeszcze nie jadla).

Wrozko: smaki na chlopaka chyba :-)

Konwalianko: moj sie smial, ale mu podrzucilam kabanoska bo pracuje obok mnie dzis i zal mi sie chlopaka zrobilo

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Ania jeszcze nie śpi, i nic sie nie zapowiada aby spała. Znów rozwali mi to cały dzien :( fuck!

Dzis małż jedzie odebrać piaskownice :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Leo spi od 11 przesunela sie dzemka ale moze lepiej, dzisiaj pojdzie spac kolo 20 mam nadzieje, wlaczylam bialy szum, czyli dzwiek z nad morza i spi slodziutko ;-) dzisiaj cala noc lecialo i jakos tak jakby lepiej spal, nie chce zapeszyc ;-)

Zimnica straszna, ja w ppniedzialek wybieram sie do ginki na kontrole zobaczymy co tam slychac konczy mi sie @ wlasnie wiec niedlugo do dziela ;-)

Troche sie tego boje jak ja ogarne Leoska dynamita i maluszka ;-) ale mysle ze wszyscy daja rade to ja tez ;-)

jaka piaskownice kupiliscie Lara? taka zakrywana z gory? ja ogladam rowerki teraz chce trzykolowy

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka dobra kobita z Ciebie zes sie nad chłopem zlitowała :) jednak musisz go kochać :)
    Zosce tez wszystko daje ale to co jemy to raczej tak do spróbowania chociaz spaghetti bolognese takie lajtowe jadła bo ja wole ostre. A to naleśniki...a wlasnie Kroko miała wrzucić przepis na te placki i nie wiem gdzies był?
    No Zosia wlasnie zasypia na swoją jedyna drzemkę :)
    Konwi jestes super i banki umiesz stawiać! Ja banki mam tzn po mojej babci ale juz nie ma mnie kto nauczyć. Zdrówka dla Was!
    A Beszka cos milczy...pewnie odsypia ( mam nadzieje) chociaz znając ja to znowu lata za którymś maluchem :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta, taka: Zamykana Piaskownica Drewniana Z Ławeczkami NAJWYŻSZA JAKOŚĆ + ATEST
    http://olx.pl/oferta/zamykana-piaskownica-drewniana-z-laweczkami-najwyzsza-jakosc-atest-CID628-ID5RKr5.html

Maluch śpi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 13:03

justta lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smoku, nauczysz sie i TY!

Patryk je juz wszystko, pierogio ruskie, ze szpinakiem, z owocami.. wczoraj spagetti wcinał i dziś też dostanie (gotuje na 2 dni), zupa dziś krem z cukinii i brokuła. W sobotę bedą perogi ruskie. Potrafi naraz zjeść dwie pomarańcze.. Sos pieczarkowy też już jadł, ogórki kiszone uwielbia, kapuśniak tak sobie. Ziemniaki je jak jabłka, najlepiej ugotowane w całości.

Trzymam kciuki za szybkie zaciążenie..

ja na testach owulacyjnych słabo się znam.. jedynie co wiem to nie powinno się pic na 2h przed wykonaniem i sikać o jednej porze.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie pomarancze ???? Wow, jak Domi zje ze dwa zabki to jest dobrze.... :/. Pomidory dostaje od dawna w roznej formie. Bardzo lubi takie surowe. Jak skorka jest miekka to nawet nei obieram. A dzisiaj byl pycha obiad bo ryz pomidorowy z lososiem plus sos pomidorowy (zmiksowane surowe pomidory plus serek i jogurt i troche sosu sojowego).

Ja chce zrzucic 6kg.

Ginekolog dala zieone swiatlo. Tka, chcemy od razu zaczac sie starac. W miedzyczasie szukam pracy. Zobaczymy co bedzie pierwsze :P. Ginka powiedziala ze wszystko ok. Ze blizna ok ale wiadomo, ryzyko zawsze jest ze sie rozejdzie i nikt mi 100% gwarancji nie da. Ponoc zbliza mi sie owulka!

Moje dziecko robi sie niegrzeczne :/. Czekalismy dlugo w kolejce do ginki i Domi bawil sie w kaciku dla dzieci z dwiema dziewczynkami. W ktoryms momencie zaczal rzucac klockami na wszystkie strony, zrucac ksiazeczki i raczka bic innych :/. Boje sie ze rosnie mi maly diabol :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja do zlobka nadal daje jakies mielone dziadostwo jak dla malucha, czyli np krolik z warzywami, a powinnam juz normalne :/ ale jak to dawac jak i tak dzien wczesniej musialabym robic, wekowac sloik itd.
    Musze popytac pania co daja inne mamy.

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA a czemu ty w ogole musisz cos dawac do zlobka? To tam nie gotuja??

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia nie przesadzaj ja moze nie daje zmielonego ale i tak musze porządnie rozgniatac widelcem. Przeciez mozesz powoli sprobowac w domu jej dawać mało na podwieczorek.
    Kotka to chyba norlmalne moja Zośka tez testuje na ile jej pozwolę zdarza jej sie mocniej mnie klepnąć w rękę czy nogę ale grozę palcem i mowie nie wolno bo to boli to robi smutna minę i przestaje .

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wasz edzieci sie sluchaja was? Bo ja moge sto razy "nie, nie wolno, be" powtarzac a on bedzie sto razy od nowa probowal...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo je razem z nami praktycznie wszystko kluski, pierogi, knedle, lasagne, spagetti no wszystko juz nic mu extra nie gotuje jedyne co robie to mnie przyprawiam dania i kazdy musi sobie doprawic;)owoce do reki dostaje i sam je nic nie kroje ani nie miazdze!

Lara super ta piaskownica:)my chcielismy praktycznie identyczna porownam sobie teraz moze ta twoja lepsza;)
    http://m.ebay.de/itm/Sandkasten-bemalt-mit-Deckel-und-Sitzbaenken-Sandkiste-impraegniert-NEU-140cm-/322062948214?nav=SEARCH

Kotka Leo to slyszy to co chce i tez po kilka razy musze powtarzac a i tak jak sie uprze to nie zmiluj:/staram sie tlumaczyc no ale roznie to bywa
    Ostatnio jak byla kolezanka z cora to tez rozbrykana Leo dostal nawet zabawka w glowe;)a i go ugryzla w palec takze zeby jej odbite mial na nim;)takze to taki wiek:)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrykowi jak się powie "nie wolno" to nie robi, najczęściej wtedy wpada w płacz. Patryk nie lubi zupy z kawałkami, dlatego najczęściej robię zupy-krem, w sumie to też dlatego że mój tymek jak nie wie z czego zrobiona dana zupa to zje wszystko a jak widzi warzywa to już nie.. No i jak tu z tym walczyć.. Wole już to niż jakby miał nie jeść warzyw wcale..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 15:54

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam posta i nacisnęłam "anuluj" fuck :(
    Jeszcze raz:
    Moje dziecko jest mięsożerne, zdecydowanie. Pierogi ze szpinakiem średnio, po jednym juz pluła :( teraz wyjada mi pierś z kurczaka grillowana z pojemniczka, otwierając słodko dziubka :) wręcz sie domaga :)

Wróciłyśmy ze spaceru i placu zabaw :) zaczęło kropić wiec szybko sie zbieralysmy :) najlepszy funjest na zjeżdżalni, kiedy jak na dziewczynkę przystało (Haha) wspina sie po części sluzacej do zjeżdżania, obraca sie u góry, siada i fruuuuuuu
    Szkoda tylko ze nie było żadnych innych dzieci ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: jest catering dla dzieci powyżej roku, ale za to catering to jak za zboże...
    Zresztą od poniedziałku jestem na l4 więc będę jej robić, ale chodzi o to, że to mielone wpychamy do słoików na cały tydzień, wekujemy, a tu nie wiem..

Aha napisałam się na maj na 2 szkolenia i jedną konferencje, więc nie będzie lenienia, trzeba się rozwijać..

Moja też miesozerna, ale lubi zjeść wsio

Moja jak się mówi nie wolno też jęczy i płacze..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    wyjelam mu wędlinę i ser z każdej z bułek, które mu do pracy zrobilam, niech żre samą sałatę, zobaczymy jak będzie zadowolony..
    Uwielbiam Cię <3 :D

Dobry wieczór

Dzięki Lili za odp, czyli że to jest normalne :)super. śluzu było..... że heja. teraz skąpiej. jutro pewno posuch będzie

Super Laruś że gładko po szczepieniu poszło

Wróżko jestem MEGA śpiąca. dawno czegoś takiego nie czułam. Potrafię usnąć podczas odciągania. Teraz też ledwo oczy utrzymuję otwarte a w zasadzie otwieram je na chwilę co jakieś 60 sek by coś skrobnąć i zamknąć znów muszę. Nie wiązałabym tego niestety z niczym zielonym, tym bardziej ze to trwa od kilku dni już a owulka dziś lub jutro no może wczoraj. Za to ogromnie dużo piję i normalnie mam sucho w gardle i ustach. wciaż chce mie się pić. Jakaś cukrzyca czy co.. Cera tragiczna :) Zbrzydniesz mówisz? Czyżby dziewczynka? :D Ostre i kwaśne powiadasz? dziewczynka? :P A co powiesz na pieczarki marynowane?????
    Gratuluje brzusia

Konwi, kiedy te choroby się u was skończą... Biedni Wy. A jak chłopcy znosza bańki? Babcia postawiła mi kiedys jak byłam mała i źle to wspominam.

Laruś, ja daję pierogi z czym popadnie, bardzo lubi ruskie. Ale wszystkie trochę psuje tym, ze są bez soli. Ile się da to ją ograniczam. Spaghetti uwielbia

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
‹‹ 1760 1761 1762 1763 1764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ