WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobilo do 39,3°C. Dalam czopka z paracetamolem.
    A co sie robi w nocy? Sakd mam wiedziec ze temperatura nie wzrosla niebezpiecznie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka zmierzyć musisz co jakiś czas

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze wy dajecie ibuprofen a nie paracetamol.

Kurcze teraz wyczytalam ze ibuprofen jest lepszy, szybciej i dluzej dziala. Ehhh i co teraz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:12

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz poczekać min 4h, można dawać naprzemiennie.
    Robić okłady na czolo i stopy możesz jak wysoka gorączka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 20:23

Yasmin lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    POmału zaczyna jakoś wracac normalnośc a poza tym Lili chciec nie znaczy móc :) wiem ze nigdy miec trzeciego nie bedziemy ale pomarzyć dobra rzecz
    Na pewno nie byłoby 3 dziecka zeby poprawić nasze stosunki małżeńskie bo dziecko to nie zabawka wiec tym sie nie martw jestem dorosła i świadoma swoich wyborów wiec jesli bede uważała ze nasze małżeństwo nie ma już szans na normalnośc odejde mam gdzie
    ale dopóki jest nadzieja ze sie poukłada bo sie kochamy to walczymy o nas o to zebym ja i on żebyśmy byli szczęśliwi to i dzieciaki bedą
    Nie chce sie dusic w związku wiec staramy sie rozmawiać i układać nasze życie

Biedra ja sie nie martwie;)twoje zycie twoja sprawa tylko jak nam piszesz ze ci sie nie uklada ze zle u was a na innym watku po kilku dniach piszesz zeby dziewczyny ci @oddaly no to sorry nie mam nic do dodania:/

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to Konwalianka pisała o ubraniach dla facecika??
    Mój kolezka rodzi się latem, przeslesz foty jakieś czy jak? ;)

Mój był dziś na drugiej pracy, więc byłam sama z małą, ale przyszedł tuż po kąpieli, zaraz dał butle i uspil
    Ja od razu za prasowanie, potem go pogonilam do kąpieli i zrobilam obiad, a teraz będę czytać książkę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, sytuacja chyba opanowana - mało zjadła, troche wypiła, śle chociaz oddycha przez nie. Spi jak kamień od 17.00!!! Ale musiała byc zmęczona...bidulka. Teraz tylko boje sie, zeby Tochy nie wzięło, bo weekend majowy za pasem i ciezko byłoby z lekarzem...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko dobrze ze przeżyłaś :) co do większych samochodów popieram chociaz mamy tylko zoske ale to zupełnie inna bajka :) fajnie ze masz mamę to trochę odpoczniesz mam nadzieje :)
    Psotka powodzenia! Oby szybko Domiemu minęło ! Summi wy tez sie trzymajcie dziewczyny!
    U nas średnio dzis powiedziałam staremu ze ch*jowa z nas para... Bo tak uważam nie umiemy sie dogadać kompletnie ale tak jak myslalam nie podjął tematu. Taki lajf
    Kroko a Ty gdzie sie podziewasz??
    No młoda padła to i ja sie powoli zbieram :) spokojnej nocy zycze wszystkim :)
    A dzis gorączki juz nie ma u nas i czuje ze wszystkie czwórki sa przebite oby to było to :)
    Dobranoc
    A pytanko mam...wasze maluchy tez sie tak pocą w foteliku? Zima nie było problemu a teraz to na dłuższe trasy czesto czuje ze plecki wilgotne wiec zawsze bite cos na zmianę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 21:31

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się poci
    Można też spróbować letni pokrowiec (ja nie próbowalam jeszcze)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko to wyślę Ci na messenger fb, może być? Tylko nie wiem czy mam wszystkie zdjęcia tej malizny :) wiec jakby co to po weekendzie majowym.

Smoku wszystkie naraz, o matko!

Sumerka dobrze ze juz lepiej

Beszko to odpoczywaj jak mama jest.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Mała na nocniku wiec mam chwilkę :)
    Próbowałam Ańie wczoraj nauczyć pic przez słomkę i niestety nawet nie chciała jej wziąć do buzi.
    Zdecydowałam wiec ze muszę kupić kubek 360 bo ze zwykłego pijąc jest cała polana.
    Jakie macie? Jakiej firmy? Jakie polecacie?
    Po śniadaniu jedziemy do sklepu wiec chciałabym juz kupić.

Smoku, Ania sie pociła w nosidelku, w tym jak na razie nie, ale upałów jeszcze nie było. Pozatym tak jak Zgredka mowi, sa specjalne letnie pokrowce. Tez dokupilam przy okazji kupna fotelika.

Wszystkim chorowitym maluszkom życzę zdrówka!!!!

Kroko, where are you????

Miłego dllllugiego weekendu, słonecznego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 07:07

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my niestety tez juz nie śpimy od 6:30 :(
    Lara ja mam kubek 360 lovi , Jagoda od razu załapała i chetnie pije. Nie wiem jak inne , moze dziewczyny cos poleca.
    Miłego weekendowania.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurs, a moja ładnie siadała na nocnik, a teraz przed nim ucieka
    My po śniadaniu..

Ja mam 360 z lovi, ale go rozkręciła do mycie i chyba źle skrecilam, bo albo przecieka albo nie leci ;(

A poza tym moja w ogóle nie umie z niego korzystać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry :)
    Manku 6:30 to nie tak złe my tez wstaliśmy o 6:30 :)
    Konwi nie zapraszając Zosia dobrE znosi ząbkowanie wiec ma juz 12 ale niecałe ;) jak choróbska?
    To musze popatrzeć za tym pokrowcem ze ja na to nie wpadłam fuck! A te baby w sklepach tez mogłyby podpowiedzieć :/
    Zgredzia moja ma nikapki i 360 lovi i tez nie kuma :(
    Dzis spadamy na zakupy z mała i babcia a popołudniu tata idzie na spacer a mama ma wolne :)
    Miłego dnia

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wstal o 5:30 . Nie pamietam kiedy ostatnio tak wstal wczas. Jestem zooombieee boziu masakra . Przyjdzie kasiora kupujemy mu zwykle lozko z barierkami i koniec laby u rodzicow bo mam juz dosc skakania i wgl . Schodzic wchodzic na nasze lozko i rogowe umie to tam tez sie nauczy i bedzie gut. Jakos to pogodzimy . Do lozeczka juz sie namowic nie da a ja nie mam zamiaru go katowac . Ehh co z trgo ze zaraz pewnie zasnie jak ja juz pewnie nie zasne i bede taka spruta caly dzien.

Sory za marudzenie.

U nas maly pije z bidona z rurka canpol i to juz od 7 miesiaca. Czasem dostanie zwykly kubeczek .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo hejo!

Lara- a probowalas soczku w kartoniku? dobre sa Tymbarka, w Biedrze mozna znalezc. ja zrobilam tak jak kiedys Zgredka radzila- nacisnelam zeby wylecialo troche soku i pozniej Maly jakos zassal. i bylam w szoku, bo prawie caly soczek wypil :D teraz juz swobodnie pije, ale tylko przez slomke ;) a kubki mamy niekapki, lovi 360, ale maly nie kuma jak z nich pic, no i chyba tez zepsulam ten 360 bo jakos dziwnie leci, albo nie leci. Moj w ogole nie czai, zeby cos lecialo to trzeba przechylic. nigdy sam butli nie trzymal i kubka tez nie chce :D a soczek mu musze sama podawac, bo sciska kartonik i zaraz caly sok na nim.

Kotka- jak tam nocka? przeszla goraczka Dominikowi?

Beszka- napisz prosze jeszcze raz co za auto. my sie wlasnie czaimy, ale prawdopodobnie bedzie to Mercedes jakis kombi.

Ehh, wiecie co, zazdroszcze zawsze tym rodzicom, w ktorych facet ma weekend wolny. moj najczesciej weekendy w pracy, a i w tygodniu rzadko kiedy jest na dluzej popoludniem. i tak sobie mysle jaka to wygoda kiedy tata bierze dziecko na spacer i w tym czasie mozna na spokojnie posprzatac... u mnie chata juz zarosla brudem i czekam na powrot dziadkow, coby Franka na pare godzin wzieli i ja wtedy ogarne mniej wiecej. ale ciagle mam taki niedoczas ze wszystkim ze masakra.
    poza tym podczytuje grudniowki i zdarzylo sie juz paru z nich, ze nastal koniec :( chyba przestane w ogole czytac, bo sklania mnie to do nadmiernego myslenia :/

dzis lece do pracy, na szczescie jeszcze tylko 2 razy w przyszlym tygodniu i koniec.

milego dnia Wam zycze!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U nas pobudks o 6 nie ma zmiluj;)
    Jestem tak wkurzona na starszego syna:/wchodze rano do jego pokoju patrze na biurko a tam test z geo patrze a tam podpis rodzica:/ale ani ja ani moj go nie widzielismy co sie okazalo Przemek pidrobil nasz podpis:(fuck i teraz mysle jaka kare mu dac wyklad juz byl przyznal sie rece opadaja:(

Summi, Kotka, Konwi jak maluchy?

Wrozko dobrze cie rozumiem maz od rana do wieczora w pracy sobota rowniez pracujaca coprawda do 13/14no ale obecnie po pracy przygotowuje uzgadnia itd wszystko zwiazane z przebudowa:/

Beszka no wlasnie jakie autko tez musimy nad czyms pomyslec ale nie ma czasu i weny:/a i korzystaj poki mama jest!moze jakis wypad z mezem do kina;)lub na kolacje:)

Lara tez tak zrobilam za rada Zgredzi soczek nacisnelam polecialo i zakumal my nie mamy kubka 360 tylko niekapek a zrobilam tak ze wyciagnelam na chwile ta zaslepke zeby sobie kilka razy piciagnal i zajarzy:)

Manku a jak tam u ciebie?decyzja podjeta?

Kroko co u ciebie?jak Zuzia?

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, Zuza spała od 17 do 7 rano! Ale za to katar juz prawie minął, mnie boli gardło...

Moja pije z bidonu, ale chce wprowadzić kubek, bo ze zwykłego tez sie zalewa...

Ja dostałam w gratisie, bo akurat była promo, pokrowiec letni- brzydki, jak recznik albo prześcieradło, ale zdał egzamin;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego próbowałam z ta słomka. Dałam Ani soczek jabłkowy z woda źródlana z hippa. Nie przeszło.
    Dlatego muszę kupić ten 360 tylko zastanawiam sie czy z lovi czy z aventu. Teraz siedzę i czytam opinie, a zaraz jedziemy do sklepu.

Kiedys kupiłam ten bidon ze słomka z aventu, ale strasznie cieżko sie z niego pije, strasznie cieżko.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Witam sie chorobowo...dzieci mnie zarazily, buuu

Co do autka, to zalezalo nam na takim, ktore ma 3 pelnowymiarowe fotele w drugim rzedzie. Zastanawialismy sie pomiedzy volkswagenem sharan a fordem smax. Maz jeszcze przez chwile bral ford galaxy pod uwage. W koncu stanelo na smaxie. Sharan za sztywny, za duzy i malo zwrotny. Fakt duzo w nim miejsca, ale malo uciechy z jazdy. Smax spelnia nasze wymagania, bo mieszcza sie 3 foteliki, w tym Hanki jest bardzo duzy, jest zwinny, super sie prowadzi (nie klamia w testach ;) ), wozek sie zmiesci plus spora walizka. Czyli tak ajk chcielismy. Dodatkowe wyposazenie maja bogate ;)

Gdybysmys ie na 4 dziecko zdecydowali, to pewnie wybralibysmy sharana ;)

Szykuje sie do wyjscia. Jade z mama do ogrodniczego. Jak wrocimy, to mama zostaje z Hanka, a my z chlopakami jedziemy do wesolego miasteczka i na jakis lunch. Fajnie,z e mama sie Hanka zajmie, to my mozemy nadrobic troche z chlopcami :)

Tez sie nad tym kinem zastanawiam, czy nie pojsc z mezem. Szczegolnie teraz, bo ma urodziny w pon. ;) ale nie wiem jak Hanka to przezyje ;) hehehehe

Psotka, jak Dominik? Jak nocka?

Wrozko, tez bym sie wsciekla na syna. My poki co nie mamy jeszcze takich problemow...ale pewnei za kilka lat i mnie takie dylamaty dopadna. Daj znac jaka kare wymysliliscie.

Nasz ostatnio, za zachowanie w poniedzialek wieczorem, gdy lodke sprzedawalismy, ma zakaz grania na czymkolwiek przez miesiac. I chyba rozumie,z e zle sie zachowal, bo poki co bierze to na klate a sadzilam,z e medzie jeczenie i proszenie, z eon juz nigdy itp.

Milej soboty wszystkim zyczymy

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ