Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Smoku oczywiście zapomniałam przepisu podać na placuszki, już się poprawiam.
Kopiuję jak dostałam:
Przepis na placuszki z kaszy manmy: pół szklanki kaszy manny, pół szklanki mleka, 1jajko, banan, rodzynki i daktyle ... do mleka wsypujemy manne i odstawiamy na 15/20 min by rozmiękła. Banana gnieciemy, bakalie drobno siekamy i mieszamy z kaszą oraz żółtkiem. Białko ubijamy i dodajemy do masy. Smażymy na suchej patelni. Ja dla urozmaicenia smaku zamieniam dodatki. Np kawałki czekolady, orzechy itd...
Placuszki z serka danio:
szklanka mąki, łyżka cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 serki danio, 2 jajka, 2 łyżki oleju moze być kokosowy ( jesli bedzie za geste to 3 lyzki mleka)zmiksować i na patelnie bez tłuszczu -
Zgredka daj spokoj ze sprzątaniem odpocznij kobieto lepiej.
U nas gwiazda w koncu poszła spać ... Ja ja usypiałam pół godz w tym 20 min ona " śpiewała" w znakomitym humorze az w koncu sie przytuliła i zasnęła hehe , zatem ja biorę książkę i korzystam z wolnej chwiliKrokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Zgredka wlasnie Ty weź sie opanuj!!!! Co Ty jestes robobaba???? Weź bo wpadnę w kompleksy przez Ciebie!!!! Moj jakiś tydzień temu robił se pranie ja mu te wióry dzis uplasowałem jak był z mała na spacerze położyłam na wyrku zeby pochował ja przychodzę a on na tym giry se położył! No kur** ale wiązankę mu puściłam!!! A on sorry nie zauważyłem! Se myśle mogłam bie prasować moze by nie zauważył ze nieprasowane
A Kroko rozumiem ze normalne mleko? A nie mieszanka dziecięca
Laski napiszcie jakie macie te spacerówki to se pooglądam chociaz
Kotka jak Dominik???
U nas jakas wysypka...niby po kąpieli w sodzie ciut lepiej ale dzwoniłam do lekarki i dałam fenistil j wapno moze jakas trzydniówka jak nie zejdzie to poniedziałek do doktora ale nie ma gorączki a i marudzenie w normie
Konwi biedaki a jak u Was?
Kroko trzymaj sieco tam kilka sznurków na taka kobite ognista
Dobranoc mowie jaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara ja też zamówiłam piaskownicę, już tydzień temu, ale nie dostałam do tej pory.
Jeśli chodzi o kubek 360 Zuzia go nie chce.
A przez słomkę jak chcesz nauczyć pić to kup jakiś soczek w kartoniku mały, kolorowy, taki dla dzieci, i jak weźmie słomeczkę bo buźka to jej wciśnij odrobinkę kartonik żeby poczuła że tam jest picie i załapie wtedy o co chodzi. Moją tak nauczyłam i od miesiąca pije wyłącznie z bidonu.
Najlepszego z okazji rocznicy.
Summi ojej, jak Zuzia?
Kotka zdrowia dla Dominika.
Smoku Zuzi smaruję pipulkę 3 razy dziennie, dwa razy linomagiem, raz tą maścią hormonalną. Jak na moje oko jest ok, ale jeszcze pójdę do naszej dr by to zobaczyła tak kontrolnie.
Biedro no no, trójeczka - super.
Wróżka pazurów nie szoruję, ma krótkie, w kąpieli odmakają.
Co do facetów, nawet się nie wypowiadam, jak to jak samotna matka jestem.
Idę pod prysznic, bo zasypiam na siedząco.
-
Smoku tak, normalne mleko.
Mnie syfi na potęgę i wczoraj ból @ więc niebawem pewnie małpa zagości.
Kurka, trzeba będzie znowu iść do gina zobaczyć jak tam z tą moją torbielką.
Ze szwami mam chodzić do czwartku, ych. Niezbyt ładnie to wygląda.
ściągania szwów też się boję. -
Moja dzisiaj na placu zabaw tak gonila że się przewrocila i nie podparła się rękami tylko poleciała twarzą na chodnik. Nawet nie pisnela tylko wstała i pobiegla dalej... Taki mój mały harpagan.
Wieczorem stary wrócił do domu i się pyta co ona ma takie czerwone na twarzy to mu mówię że liszaj asfaltowy.
Dobranoc.zgredka, marissith, MANIEK, Summerka, Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Hejka,
Smoku, chodzi o spacerówki czy parasolki? My mamy maclarena xlrlekki, duuuuza budka z możliwością powiększenia, dobrze sie prowadzi
także jeśli o parasolkę chodzi to polecam. Spacerówkę mam z wózka 2w1.
Liszaj asfaltowy hehhe muszę zapamietać
Krokus, piaskownice juz mamy, małż był ja odebrać osobiście. Wczoraj kosiłem trawę a dzis będziemy przygotowywać podłoże pod nią i jutro będziemy stawiać. Piasek bedzie dopiero w środę. Skąd zamawiałas?
Dziękuje za życzenia rocznicowe
Dzis przyjmuje dla mojego 8letniego labusiahahahhahahah
Miłej niedzieli -
Hej.
Lara z alledrogo zamawiałam.
Co za noc.
Koło pierwszej Zuzia obudziła się z mega wrzaskiem, darła się okropnie, nie do uspokojenia, miała przesikaną pieluszkę i piżamkę, ale to raczej nie był powód do takiej histerii. Do tej pory nie wiem o co chodziło. A ja padam na ryj.
Miłego dnia. -
Kroko, u mnie to samo, tylko z lekkim chlipaniem, ale pieluszka przesikana i pajac tez. Na śpiocha ja przewijalam, dałam butle i spała do 6:30. Akcja miała miejsce o 3:30.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:33
-
Kroko: like za nieplakanie przy wywrotce.
To u nas noc spokojna, padlam razem z małą po 22, doczekała na przyjście ojca i uśpil ja w 5min (Maks) a ja cały dzień za nią latalam i gdzie tu sprawiedliwość..
My po śniadaniu ulubionym -paroweczce
Wczoraj kupilam bidonik,, ale nie leci tak łatwo jak z kartonika, więc słabo idzie, a z niekapka owszem umie pić, ale już do ręki sama nie weźmie, tylko trzymać trzeba ;/
Miłego dnia paniom życzęKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Moje dziecie dalo nam pospac za wczoraj. Zasnal o 21 obudzil sie chwilke temu ! Szoken hihi bosko
i spal bardzo ladnie. Budzilo mnie tylko siuranie moje co chwile
.
Kurka strasznie sie ciesze ze akcja odstawianie smoka udana. Chyba z tydzien go juz nie ma i jest super. Nie tak jak synek szwagierki 3,5 roku i dalej ze smokiem i to do spania i kojenia. No kurde to juz w ogole masakra. Wyrzucic i nie ma a nie sie cackac. Do przedszkola pojdzie to ze smokiem pewnie. Ale ich sprawa heh sie wtracam. A ze mna maly bedzie do przedszkola spal w lozku hahahaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej
Liszaj asfaltowydobreee
Zgredka weź ty się walnij na kanapę i odpoczywaj, już niedługo nie będziesz miała kiedy się po tyłku podrapać także tego... korzystaj (chociaż mam nadzieję, że koleś będzie super wyluzowany)
U nas nocka super, ale wczoraj o 19 był kryzys, ryk ze zmęczenia bo nie spała w dzień, no to chop do wózka i godzinę powoziliśmy po osiedlu. Później kąpiel, jedzenie i mąż odłożył do łóżeczka, chwila moment i kimała bez żadnego kwękania
Dzisiaj mamy ognisko nad jeziorem
Pozdro laski, miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
Domi juz lepiej. Ma jeszcze temperature ale spada bo rano mial 38,4°C a teraz 37,9°C. W nocy mial jeszcze 39,6°C wiec dostal drugiego czopka z paracetamolem ale nie wiem ile z niego sie wchlonelo po 40min pozniej byla mega kupa.
Teraz juz dokazuje ale powyzej 39 to taka laleczka z niego. Siedzial wczoraj cichutko w aucie patrzyl w jeden punkt. Bylismy jednak na dworze, u kolegi na dzialce, siedzial nakolanach nam. Potem bylismy u dziadkow ktorzy nas mineli po drodze a nei mieli telefonu....wiec bylismy u nich 3h w domu, Domi spal sobie spokojnie tam.
Dzisiaj maz poszedl na maly trekking w okolicy. Marzylo mi sie to od tygodni. Niby chcial nas zabrac ale stwierdzilam ze jednak nie bo co innego siedziec na kolanach a co innego 2h wisiec w nosidle. Wyslalam meza bo on od tygodni zarobiony, nic tylko praca i w domu tez rozne sprawy zalatwia, niech troche odetchnie i z kolegami pogada.
* Chcialam wczoraj kupic cos z ibuprofenem w aptece dla malego ale tez mi odradzili. Kolega lekarz tez powiedzial ze paracetamol dla dzieci lepszy, zeby ibuprofenu nie dawac...
Ciekawa jestem czy za 2tyg dostane q bo mialam sluz i bol jak przy owulacji! No i ginka mowila ze owulka.
KROKO a jak wasze plane odnosnie poomstwa, maz cos mowi?
MLODA super ze ze smokiem sie udalo -
Ania pije z 360
ufffff ale ja muszę trzymać
oczywiście jak sama wzięła do rączki to zaczęła tym wywijać i to co zostało po piciu sie wylało. A potem jak skumała ze wystarczy lekko wcisnąć zeby leciało to paluszkiem naciskała i nalała na łóżko po czym tam usiadła hehehe szogun
My po kościele, mała obeszła cały tył, dziadka jakiegoś za nogę złapałaNo i oczywiście kiedy jest cisza to ta sie zawsze rozkręci ze swoim blablabalblalanla
Kroko, a jak Zuzia sobie radzi w kościele?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny znaci ejakies fajne gospodarstwo agroturystczne w Polsce? Maz bedzie mial do wykorzystania jeszcze 2tyg urlopu.
Ps. Wczoraj u znajomych byla dziewczynka rok i 2 miesiace. Chodzila juz pewnie i taka slodziuchna byla. Nie moge si edoczekac kiedy Domi juz tak bedzie dreptal -
Lara napisze jak u nas, Leo w kosciele tak jak wszedzie, lata po calym wszystko i wszystkich zaczepia, zaglada do wozkow i ulubione wchodzi i schodzi ze schodow, wiec ciagle bieganie za nim jest
Leo ma lovi 360 i to jego ulubiony kubek, pije z wszystkiego, ale ten najlepszy zeby sobie sam pil a ze najlepiej wchodzi mu woda to pije na potege, soki srednio chyba ze rozwodnionetroche przemyce czasami do wody
A co do smoka, to nigdy nie byl zwolennikiem a teraz mu sie odwidzialo ciagle szuka gdzie jest smoktakze ten tego...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 11:35
-
Hej ja na szybko na tel.
Kotka mąż mówi że drugiego dziecka nie będzie i że Franek to beznadziejne imię.
Lara ja do kościoła chodzę na 10:30 kiedy Zuzia ma porę drzemki i zawsze śpi.
A dziś ani myślała. Biegala pod kościołem z innymi dziećmi. Padła dopiero pod samym domem w drodze powrotnej. Właśnie piję kawę pod chalupa a ona śpi. -
Hehka,
Kroko, liszaj asfaltowy...padłam. Zuza dziś juz resztki kataru, Tosia początek, ake staram sie zdusić w zarodku.
Dziś Zuza dopadła kolezanki córkę, miesiac młodsza, ale moja to szaleniec, dopadła ja za reje i lecieć, a tamta nie umie tak szybko i stała biedna ..,)
Ja mam spacerówkę mini easywalker, miałam kupic maclarena, ake dla mnie on jest za wysoki i niewygodnie sie prowadził. Kupiliśmy te, niby wypas, etc., a złe tez sie nia jeździ...jednak parasolka to nie to samo, co spacerówka normalna. Przy parasolce, wozek z Todka, to płynie, a nie jeździ...
Młoda, jak Ci sie udało z tym smoczkiem? Moja Zu, ciagle ssie, a Toska nie chce (ake nie wiem czy to dobrze, bo jak ja odstawię od cyca, to co bedzie?)
Krokodylica lubi tę wiadomość