WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku oczywiście zapomniałam przepisu podać na placuszki, już się poprawiam. ;)

Kopiuję jak dostałam:

Przepis na placuszki z kaszy manmy: pół szklanki kaszy manny, pół szklanki mleka, 1jajko, banan, rodzynki i daktyle ... do mleka wsypujemy manne i odstawiamy na 15/20 min by rozmiękła. Banana gnieciemy, bakalie drobno siekamy i mieszamy z kaszą oraz żółtkiem. Białko ubijamy i dodajemy do masy. Smażymy na suchej patelni. Ja dla urozmaicenia smaku zamieniam dodatki. Np kawałki czekolady, orzechy itd...

Placuszki z serka danio:
    szklanka mąki, łyżka cukru pudru, łyżeczka proszku do pieczenia, 2 serki danio, 2 jajka, 2 łyżki oleju moze być kokosowy ( jesli bedzie za geste to 3 lyzki mleka)zmiksować i na patelnie bez tłuszczu

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka daj spokoj ze sprzątaniem odpocznij kobieto lepiej.
    U nas gwiazda w koncu poszła spać ... Ja ja usypiałam pół godz w tym 20 min ona " śpiewała" w znakomitym humorze az w koncu sie przytuliła i zasnęła hehe , zatem ja biorę książkę i korzystam z wolnej chwili :)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka wlasnie Ty weź sie opanuj!!!! Co Ty jestes robobaba???? Weź bo wpadnę w kompleksy przez Ciebie!!!! Moj jakiś tydzień temu robił se pranie ja mu te wióry dzis uplasowałem jak był z mała na spacerze położyłam na wyrku zeby pochował ja przychodzę a on na tym giry se położył! No kur** ale wiązankę mu puściłam!!! A on sorry nie zauważyłem! Se myśle mogłam bie prasować moze by nie zauważył ze nieprasowane ;)
    A Kroko rozumiem ze normalne mleko? A nie mieszanka dziecięca :)
    Laski napiszcie jakie macie te spacerówki to se pooglądam chociaz :)
    Kotka jak Dominik???
    U nas jakas wysypka...niby po kąpieli w sodzie ciut lepiej ale dzwoniłam do lekarki i dałam fenistil j wapno moze jakas trzydniówka jak nie zejdzie to poniedziałek do doktora ale nie ma gorączki a i marudzenie w normie :)
    Konwi biedaki a jak u Was?
    Kroko trzymaj sie :) co tam kilka sznurków na taka kobite ognista :)
    Dobranoc mowie ja :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też zamówiłam piaskownicę, już tydzień temu, ale nie dostałam do tej pory.
    Jeśli chodzi o kubek 360 Zuzia go nie chce.
    A przez słomkę jak chcesz nauczyć pić to kup jakiś soczek w kartoniku mały, kolorowy, taki dla dzieci, i jak weźmie słomeczkę bo buźka to jej wciśnij odrobinkę kartonik żeby poczuła że tam jest picie i załapie wtedy o co chodzi. Moją tak nauczyłam i od miesiąca pije wyłącznie z bidonu.
    Najlepszego z okazji rocznicy. :)

Summi ojej, jak Zuzia?
    Kotka zdrowia dla Dominika.

Smoku Zuzi smaruję pipulkę 3 razy dziennie, dwa razy linomagiem, raz tą maścią hormonalną. Jak na moje oko jest ok, ale jeszcze pójdę do naszej dr by to zobaczyła tak kontrolnie.

Biedro no no, trójeczka - super. ;)

Wróżka pazurów nie szoruję, ma krótkie, w kąpieli odmakają. :)
    Co do facetów, nawet się nie wypowiadam, jak to jak samotna matka jestem.

Idę pod prysznic, bo zasypiam na siedząco.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku tak, normalne mleko. :)

Mnie syfi na potęgę i wczoraj ból @ więc niebawem pewnie małpa zagości.
    Kurka, trzeba będzie znowu iść do gina zobaczyć jak tam z tą moją torbielką.

Ze szwami mam chodzić do czwartku, ych. Niezbyt ładnie to wygląda. :P
    ściągania szwów też się boję.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 30 kwietnia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dzisiaj na placu zabaw tak gonila że się przewrocila i nie podparła się rękami tylko poleciała twarzą na chodnik. Nawet nie pisnela tylko wstała i pobiegla dalej... Taki mój mały harpagan. :D
    Wieczorem stary wrócił do domu i się pyta co ona ma takie czerwone na twarzy to mu mówię że liszaj asfaltowy.

Dobranoc. ;)

zgredka, marissith, MANIEK, Summerka, Blondik, Yasmin lubią tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżem dobry majowo :)
    Kroko łoszaj asfaltowy!!!!!! Umarłam :)
    Dobrze ze u Zuzi ok :)
    U nas tez wysypka mniejsza moze to faktycznie taka trzydniówka :)
    Miłego niedzielnego leniuchowania zycze :)
    P.S. Proszę te wózki pisać :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Smoku, chodzi o spacerówki czy parasolki? My mamy maclarena xlr :) lekki, duuuuza budka z możliwością powiększenia, dobrze sie prowadzi :) także jeśli o parasolkę chodzi to polecam. Spacerówkę mam z wózka 2w1.

Liszaj asfaltowy hehhe muszę zapamietać

Krokus, piaskownice juz mamy, małż był ja odebrać osobiście. Wczoraj kosiłem trawę a dzis będziemy przygotowywać podłoże pod nią i jutro będziemy stawiać. Piasek bedzie dopiero w środę. Skąd zamawiałas?

Dziękuje za życzenia rocznicowe :)
    Dzis przyjmuje dla mojego 8letniego labusia :) hahahhahahah

Miłej niedzieli

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Lara z alledrogo zamawiałam.

Co za noc.
    Koło pierwszej Zuzia obudziła się z mega wrzaskiem, darła się okropnie, nie do uspokojenia, miała przesikaną pieluszkę i piżamkę, ale to raczej nie był powód do takiej histerii. Do tej pory nie wiem o co chodziło. A ja padam na ryj.

Miłego dnia.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, u mnie to samo, tylko z lekkim chlipaniem, ale pieluszka przesikana i pajac tez. Na śpiocha ja przewijalam, dałam butle i spała do 6:30. Akcja miała miejsce o 3:30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 08:33

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka u nas dzisiaj nocka tez wrzaskunowa, ale zyje ;-) pogoda przednia wiec humor dopisuje, milego dnia laseczki, a Lara super ta piastkownica

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko: like za nieplakanie przy wywrotce.

To u nas noc spokojna, padlam razem z małą po 22, doczekała na przyjście ojca i uśpil ja w 5min (Maks) a ja cały dzień za nią latalam i gdzie tu sprawiedliwość..

My po śniadaniu ulubionym -paroweczce
    Wczoraj kupilam bidonik,, ale nie leci tak łatwo jak z kartonika, więc słabo idzie, a z niekapka owszem umie pić, ale już do ręki sama nie weźmie, tylko trzymać trzeba ;/

Miłego dnia paniom życzę

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie dalo nam pospac za wczoraj. Zasnal o 21 obudzil sie chwilke temu ! Szoken hihi bosko :) i spal bardzo ladnie. Budzilo mnie tylko siuranie moje co chwile :/ .

Kurka strasznie sie ciesze ze akcja odstawianie smoka udana. Chyba z tydzien go juz nie ma i jest super. Nie tak jak synek szwagierki 3,5 roku i dalej ze smokiem i to do spania i kojenia. No kurde to juz w ogole masakra. Wyrzucic i nie ma a nie sie cackac. Do przedszkola pojdzie to ze smokiem pewnie. Ale ich sprawa heh sie wtracam. A ze mna maly bedzie do przedszkola spal w lozku hahaha :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Liszaj asfaltowy :D dobreee
    Zgredka weź ty się walnij na kanapę i odpoczywaj, już niedługo nie będziesz miała kiedy się po tyłku podrapać także tego... korzystaj (chociaż mam nadzieję, że koleś będzie super wyluzowany)
    U nas nocka super, ale wczoraj o 19 był kryzys, ryk ze zmęczenia bo nie spała w dzień, no to chop do wózka i godzinę powoziliśmy po osiedlu. Później kąpiel, jedzenie i mąż odłożył do łóżeczka, chwila moment i kimała bez żadnego kwękania :D
    Dzisiaj mamy ognisko nad jeziorem :P
    Pozdro laski, miłego dnia

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Domi juz lepiej. Ma jeszcze temperature ale spada bo rano mial 38,4°C a teraz 37,9°C. W nocy mial jeszcze 39,6°C wiec dostal drugiego czopka z paracetamolem ale nie wiem ile z niego sie wchlonelo po 40min pozniej byla mega kupa.
    Teraz juz dokazuje ale powyzej 39 to taka laleczka z niego. Siedzial wczoraj cichutko w aucie patrzyl w jeden punkt. Bylismy jednak na dworze, u kolegi na dzialce, siedzial nakolanach nam. Potem bylismy u dziadkow ktorzy nas mineli po drodze a nei mieli telefonu....wiec bylismy u nich 3h w domu, Domi spal sobie spokojnie tam.

Dzisiaj maz poszedl na maly trekking w okolicy. Marzylo mi sie to od tygodni :(. Niby chcial nas zabrac ale stwierdzilam ze jednak nie bo co innego siedziec na kolanach a co innego 2h wisiec w nosidle. Wyslalam meza bo on od tygodni zarobiony, nic tylko praca i w domu tez rozne sprawy zalatwia, niech troche odetchnie i z kolegami pogada.

* Chcialam wczoraj kupic cos z ibuprofenem w aptece dla malego ale tez mi odradzili. Kolega lekarz tez powiedzial ze paracetamol dla dzieci lepszy, zeby ibuprofenu nie dawac...

Ciekawa jestem czy za 2tyg dostane q bo mialam sluz i bol jak przy owulacji! No i ginka mowila ze owulka.

KROKO a jak wasze plane odnosnie poomstwa, maz cos mowi?
    MLODA super ze ze smokiem sie udalo :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania pije z 360 :) ufffff ale ja muszę trzymać :) oczywiście jak sama wzięła do rączki to zaczęła tym wywijać i to co zostało po piciu sie wylało. A potem jak skumała ze wystarczy lekko wcisnąć zeby leciało to paluszkiem naciskała i nalała na łóżko po czym tam usiadła hehehe szogun :)

My po kościele, mała obeszła cały tył, dziadka jakiegoś za nogę złapała :) No i oczywiście kiedy jest cisza to ta sie zawsze rozkręci ze swoim blablabalblalanla :)
    Kroko, a jak Zuzia sobie radzi w kościele?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znaci ejakies fajne gospodarstwo agroturystczne w Polsce? Maz bedzie mial do wykorzystania jeszcze 2tyg urlopu.

Ps. Wczoraj u znajomych byla dziewczynka rok i 2 miesiace. Chodzila juz pewnie i taka slodziuchna byla. Nie moge si edoczekac kiedy Domi juz tak bedzie dreptal :)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara napisze jak u nas, Leo w kosciele tak jak wszedzie, lata po calym wszystko i wszystkich zaczepia, zaglada do wozkow i ulubione wchodzi i schodzi ze schodow, wiec ciagle bieganie za nim jest ;-)

Leo ma lovi 360 i to jego ulubiony kubek, pije z wszystkiego, ale ten najlepszy zeby sobie sam pil a ze najlepiej wchodzi mu woda to pije na potege, soki srednio chyba ze rozwodnione ;-) troche przemyce czasami do wody

A co do smoka, to nigdy nie byl zwolennikiem a teraz mu sie odwidzialo ciagle szuka gdzie jest smok ;-) takze ten tego...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2016, 11:35

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na szybko na tel.

Kotka mąż mówi że drugiego dziecka nie będzie i że Franek to beznadziejne imię. :P

Lara ja do kościoła chodzę na 10:30 kiedy Zuzia ma porę drzemki i zawsze śpi.
    A dziś ani myślała. Biegala pod kościołem z innymi dziećmi. Padła dopiero pod samym domem w drodze powrotnej. Właśnie piję kawę pod chalupa a ona śpi.

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehka,

Kroko, liszaj asfaltowy...padłam. Zuza dziś juz resztki kataru, Tosia początek, ake staram sie zdusić w zarodku.

Dziś Zuza dopadła kolezanki córkę, miesiac młodsza, ale moja to szaleniec, dopadła ja za reje i lecieć, a tamta nie umie tak szybko i stała biedna ..,;))

Ja mam spacerówkę mini easywalker, miałam kupic maclarena, ake dla mnie on jest za wysoki i niewygodnie sie prowadził. Kupiliśmy te, niby wypas, etc., a złe tez sie nia jeździ...jednak parasolka to nie to samo, co spacerówka normalna. Przy parasolce, wozek z Todka, to płynie, a nie jeździ...

Młoda, jak Ci sie udało z tym smoczkiem? Moja Zu, ciagle ssie, a Toska nie chce (ake nie wiem czy to dobrze, bo jak ja odstawię od cyca, to co bedzie?)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ