X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :)
    trzymam kciuki za szczepienia! My juro i mam strasznego stresa :/
    Nie ogarniam nic bo zaczynam nową pracę ;) nudziło mi się na macierzyńskim :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki cross ficie, znowu czarno przed oczami

Zgredko chyba musisz zapytać giną, kiedy masz wizytę? Bo na skurcze to trochę za wcześnie, tym bardziej że Łucja też urodziła się wcześniej.. Także ten, lepiej to skonsultuj.

Boziu, zaczynam pakować.. Jutro lecimy a ja w proszku.. Nie spakowana, nie przygotowana, nogi nie ogólne, paznokcie nic..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Tosia po szczepieniu spoko;) za dwa tyg 6 w 1, bo nie chciałam razem. Zuza za to, jak widzi tylko lekarza lub przychodnie, dostaje spazmów - fuck. Na ospę na razie nie szczepimy, bo nie ma gwarancji, ze nie zarazi Toski, wiec zaszczepimy razem, jak Toska skończy rok (oby nie złapały), czy któraś z Was nie szczepi na ospę? Zaszczepilabym wcześniej, gdy byłam jeszcze w ciazy, ale nie myślałam, ze ospa moze byc groźna...

Mari, czyli wracasz do przcy, znaczy zmieniasz? A co z Ninka?

Co do jedzenia - Zuza długo nie chciała obiadów, teraz właściwie tez warzyw nie tyka - tylko mięcho i makaron, Ew. Frytki, lekarz kazała nie zmuszać - sama zaczęła jeść.

Beszko, dobrze, ze ktoś Ci pomoze.

Ja teraz u rodzicow dwa tyg - odpocznę;)

Kroko, ja tez uważam, ze kazdy ubiera jak chce. Ja staram sie nue wypowiadać, bo swoje dzieci przegrzewam, ale zgadzam sue, ze za lekko tez nie mozna;)) btw, zdradzisz jaki to biznes?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka skoro wiesz że przegrzewasz to dlaczego nie ściągniesz jednej warstwy?
    Biznes związany z dziećmi, na razie nic nie piszę bo to za wcześnie na to. :)

Summerka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytę mam 1 czerwca, jutro się na gbsa wybiorę ;-)
    No czytałam gdzieś porównanie skurczy przepowiadających i już właściwych, bo bałam się, że znowu nie ogarnę czy rodzę..
    no i napisali, że przepowiadające pojawiają się na 3-4 tyg przed, więc w sumie w sam raz, niby termin mam na 30.06, ale mógłby się koleżka pojawić np na dzień ojca ub na moje urodziny (27)

zmykam, bo chce się wreszcie wyspać, a pisałam jeszcze recenzję książki do konkursu czytelniczego. Moja to w ogóle nie ma letnich ubranek, poza dwoma kombinezonikami z wagi, jeden miała dziś na sobie, na body z krótki rękawem..
    spaaaaać

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Summerka ja nie szczepilam na ospe

U nas ok, noc nawet nawet, jedna pobudka o 2 i spal do 6 30

Milego dnia laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u nas jedna chwilowa pobudka o 3 No i finalna pobudka o 7:15 :) całe szczęście bo pokryło mi sie to z moim planem wyjazdu, a chcemy jechać w czasie jej drzemki. Także, dzis mi dziecko planów nie popsuło :)

Ja Szczepilam na ospę razem z mmr. Właśnie dlatego, ze powiedziałam lekarce ze staramy sie o drugie dziecko, powiedziała ze lepiej szczepić, zwłaszcza ze nie wiadomo czy ja przechodziłam ospę.

Od 01.2017 pneumokoki maja być darmowe, chociaż tyle....

Pozostało mi dopasować Ańie i siebie, iść na fit i wyruszamy :)

Miłego dnia babeczki

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudka po 5, mi się zrobiło niedobrze, ale nie było czym wymiotować. Za to biegunka jak ta lala, a po śniadaniu, myjąc małą w wannie po kupie (mega śmierdzące) zapaskudzilam całą wanne bo nie było czasu uciekać, celowalam tylko albo z prawej albo z lewej od małej, ta się przestraszyła deszczu rzygow i sie popłakała, na szczęście chłop się obudził i ją zabrał..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Summerka, ja nie szczepie na ospe. Tylko podstawowymi jakie tutaj sa, czyli 5 w1 , pneumo i rota.

Zgredko, zdrowka. Pewnie od mlodej zlapalas, buuu

Cod o ubierania, to ja wole cieniej niz za grubo. Zawsze mozna dolozyc bluze czy coos. A jak sie zgrzeje i rozbierac takie spocone....moi chloocy to w ogole lataja cienko ubrani. Moja mama co chwile mi uwage zwraca,a le jak oni od malegotak cienko ubierani, to sie przyzywczaili i tak im dobrz.
    A najbardziej czy tam najczesciej, to chorujemy na cos z brzuchem niestety :(

Nie obchodzi mnie jak inne mamy ubieraja swoje dzieci. Chociaz wczoraj mna wzdrygnelo, gdy zobaczylam foto bratanicy w 30 stopniowym upale a ta dlugi rekaw i gruby polarowy koc, ale powstrzymalam sie od uwag. Najgorsze, to krytykowanie drugiej mamy. Niecierpie

Wczoraj zamowilam buty dla dzieci. Mam nadz.ze dojda do pt.i tata nam przywiezie. No i ze trafilam z rozm. ;)

Milego dnia

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    U nas po szczepieniu całkiem ok, w nocy wstalismy tylko trzy razy więc luzik.

Marissith trzymam kciuki za wasze szczepienie.

Rety ale u nas zimno.... Gdzie ta wiosna się zapodziala?

Co do powrotu do pracy to ja wracam po wakacjach. Na początek na trzy dni a po nowym roku normalnie na pełny etat.
    Chcemy zmienić mieszkanie więc trzeba podrobic aby ładną zdolność kredytową wyszła ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj ciiiisza. Hanka soi od godziny. Siedze i ja pcham wtym wozku (boze nawet do kibla z wozkiem ide ;) ) i odsiezam strone spr.czy ktos cos napisal...a tu pusto.

Anastazja, a co z malym? Jak juz na pelen etat wrocisz. Niania czy przedszkole?

Maniek, ty sie mnie pytalas jak odstawienie....mloda ciagnie cyca za dnia i wrecz domaga sie rano, gdy mnie widzi. Wieczorem zasypia bez, ale glaskac ja trzeba. Boje sie jak to bedzie od pon.,gdy meza nie bedzie. Pewnie bedzie sie bardziej darla, bo cyca bedzie chciala :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leże, oglądam ddtvn i też odświeżam
    Wieje nudą
    Muszę się do piekarni wybrać po buły, bo już jestem głodna i chleba tonę, bo oczywiście jutro sklepy zamknij, a mama przybywa
    Bleee niedobrze mi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej!

U nas nocka spoko. Ale boje sie o tym pisac, bo za chwile Maly szostym zmyslem wyczuje i kolejna bedzie beznadziejna :D choc powiem Wam szczerze, ze naprawde nie mam co narzekac. wspolczuje tym niespiacym :(

kurcze, Kotko, to co mi przychodzi na mysl jeszcze, to moze macie za jasno w pokoju? ja bym kontynuowala spanie w innym pokoju. jak sie Maly budzi to biore go na chwile na rece, pobujam, wlaczam mu szumiacego zajaca, wkladam smoka. czasami daje mu wode do popicia. Moze cos go budzi o tej porze? Nie slychac czasami jakichs budzikow sasiadow? Moze zimno? mysle, ze to raczej nie kwestia alergii, bo wtedy budzilby sie pewnie kilka razy. co mi jeszcze przychodzi do glowy- postawcie moze lozeczko w innym miejscu? jesli nic nie pomoze, to faktycznie chyba trzeba bedzie sie przyzwyczaic :( no ale w koncu to minie. moze kladz sie spac duzo wczesniej... wiem, wieczor wtedy do d.. ale chociaz troche sie wyspisz. plus taki, ze juz o tej porze jasno, wiec chociaz troche mozna oszukac organizm.

Kroko- kciuki za pomysly biznesowe :)

Mari- nonoo, szybka jestes z ta praca :D ja zaczelam w miare ogarniac zycie dopiero w 4 miesiacu Mlodego i ani w glowie mi byla jakas praca ;D podziwiam!

Beszka- czyli jakies postepy sa z Hania. oby tak dalej!

Anastazja- dobrze, ze po szczepieniu ok.

Summerka- my nie szczepilismy na ospe. ostatnio bylo mmr i generalnie wiecej szczepien niz te podstawowe nie robimy. ahh, podziwiam Cie z ogarnianiem dziewczynek. a powiedz, jak Wy spicie? bo ja sie zastanawiam czy wstawiac nowe lozeczko do pokoju Franka, czy tez moze jakas dostawke u nas w sypialni? a moze kolyska? sama juz nie wiem... i jak ogarniasz spacery z dwojka?

Lara- wspolczuje tej sytuacji ze sciana. a Wy wynajmujecie ta chate tak?

aaa i Kotka- na fb jest grupa "Trening dla Mam". Kobitka zrobila specjalizacje z treningow po porodzie i pokazuje cwiczenia na rozstep miesni brzucha. polecam!

Zgredka- buu, wspolczuje zlego sampoczucia :/ Ty kobito oszczedzaj sie troche! a takie bole w pachwinie- mysle, ze to raczej kwestia nadciagniecia czegos. moze przy tych seksach za bardzo szalalas :P

ehh, u mnie seksy nie istnieja. jakos te ciaze, porody itd. totalnie mnie wysuszyly i wyziebily. moj sie obrazil, bo kilka tygodni temu mu pare razy odmowilam i ucierpiala jego duma. i prosic sie nie bedzie. no i dupa. mi troche przykro, bo jakos tak letnio miedzy nami. bardzo letnio. a wczoraj mielismy rocznice slubu no i oczywiscie zero, null i dno mułu. ehh, znacie moze jakis sposob, zeby troche podbudowac lecace na leb na szyje malzenstwo?

u mnie dzis po tych burzach meega rzesko. uwielbiam takie powietrze :) tym bardziej, ze znow mnie alergia dopadla i wtedy kiedy jest piekna pogoda, ja kicham, prycham i ogolnie nie zyje :/ mam ochote pojechac dzisiaj obejrzec dzialeczke, ale ze ostatnio mielismy mase duuuzych wydatkow, to pewnie na razie trzeba bedzie poczekac :( a kase z Zusu dostane dopiero w lipcu, wiec duuupa blada :/

no i tak.

milego dnia Wam zycze babeczki.

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksy po 3 ciazy wracaja do czasow mlodzienczych hehehhe serio. Pomimo braku zrzucenia 10 kg ktore nadal mnie drecza ;)

A ja z tych nudow (bo nic nie piszecie) zamowilam kieckie dla siebie. Aby uniknac zlosci meza, poinformowalam go ze prezent na dzien matki se kupilam, wiec juz sie glowic nie musi ;) hehehe jakby sie glowil ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO

Wysłany: 25 maja 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Beszko, czyli mowisz, zeby po drugim jeszcze trzecie zrobic? ojj, udane zycie seksualne widac wymaga wielu poswiecen :D

haha, kiecka z okazji Dnia Matki- super sprawa :D moj w ogole sobie nie zdaje sprawy, ze moze by cos mi bylo fajnie kupic z tej okazji. mysle, ze nawet cien mysli mu przez glowe nie przeszedl :D

chyba trzeba samemu o siebie zadbac. dlatego chce dzialke na dzien Matki, dzien Dziecka, urodziny i rocznice! noo, jedna dzialeczka mi wystarczy :D

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:

Anastazja, a co z malym? Jak juz na pelen etat wrocisz. Niania czy przedszkole?
    u nas jest taka opcja mix, niania i przedszkole w jednym tzn. są takie panie które opiekują się dziećmi u siebie w domu, mają przystosowany do tego jeden pokój i taka niania nie może mieć więcej niż 5 dzieci.

i kiano tam będzie, do tego zacznie od maleńkiego naukę języka więc jakaś korzyść z tego też będzie.

zgredka pod koniec ciąży poranne mdłości wróciły ;)

wróżka mam tak samo jak tylko dzień czy nocka ok to aż boję się o tym mówić aby nie zapeszyć ;)

kiecka.... o rety przypominałam sobie że za dwa tygodnie komunia i chrzciny a ja nic nie mam :/ trzeba ruszyć na sklepy... ale jak z takim krzykaczem...

a co do seksu to powiem wam że pod koniec dnia po prostu nie ma sił... jakieś sposoby na poprawienie libido?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png

Wysłany: 25 maja 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie- sekszace sie- dawac tu sposoby na dobre seksy!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazja, u nas tez sa takie panie i teoretycznie nadzoruja je przedszkola i gmina....

Wrozko, no wlasnei moj maz to nie pamieta, jak nie napisze mu w kalendarzu, wiec sama sie o siebie troszcze ;) jeszcze buty planuje zakupic na imieniny, ktorych nie obchodze, no a,e. Wtym roku prezent przyjme :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 11:37

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas dzień mamy już był, w drugą niedzielę maja.
    dostałam od Tiago mydełko w kształcie serca, sami w szkole robili. Ogólnie niezbyt ładne ale piękne bo od mojego dziecka ;)

a kiano dał mi śliczną kupę której nie mógł zrobić od dwóch dni ;)

szczęśliwa ja!!!

a 26 maja obchodzę dzień mojej mamy a nie mnie jako mamy ;)

Summerka, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Anastazja, u nas tez sa takie panie i teoretycznie nadzoruja je przedszkola i gmina....
    u nas właśnie też gminny nadzór tam jest a do tego urząd skarbowy zwraca część kosztów więc super rozwiązanie

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ