Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja póki cross ficie, znowu czarno przed oczami
Zgredko chyba musisz zapytać giną, kiedy masz wizytę? Bo na skurcze to trochę za wcześnie, tym bardziej że Łucja też urodziła się wcześniej.. Także ten, lepiej to skonsultuj.
Boziu, zaczynam pakować.. Jutro lecimy a ja w proszku.. Nie spakowana, nie przygotowana, nogi nie ogólne, paznokcie nic.. -
Hej,
Tosia po szczepieniu spoko;) za dwa tyg 6 w 1, bo nie chciałam razem. Zuza za to, jak widzi tylko lekarza lub przychodnie, dostaje spazmów - fuck. Na ospę na razie nie szczepimy, bo nie ma gwarancji, ze nie zarazi Toski, wiec zaszczepimy razem, jak Toska skończy rok (oby nie złapały), czy któraś z Was nie szczepi na ospę? Zaszczepilabym wcześniej, gdy byłam jeszcze w ciazy, ale nie myślałam, ze ospa moze byc groźna...
Mari, czyli wracasz do przcy, znaczy zmieniasz? A co z Ninka?
Co do jedzenia - Zuza długo nie chciała obiadów, teraz właściwie tez warzyw nie tyka - tylko mięcho i makaron, Ew. Frytki, lekarz kazała nie zmuszać - sama zaczęła jeść.
Beszko, dobrze, ze ktoś Ci pomoze.
Ja teraz u rodzicow dwa tyg - odpocznę
Kroko, ja tez uważam, ze kazdy ubiera jak chce. Ja staram sie nue wypowiadać, bo swoje dzieci przegrzewam, ale zgadzam sue, ze za lekko tez nie mozna;)) btw, zdradzisz jaki to biznes? -
Wizytę mam 1 czerwca, jutro się na gbsa wybiorę
No czytałam gdzieś porównanie skurczy przepowiadających i już właściwych, bo bałam się, że znowu nie ogarnę czy rodzę..
no i napisali, że przepowiadające pojawiają się na 3-4 tyg przed, więc w sumie w sam raz, niby termin mam na 30.06, ale mógłby się koleżka pojawić np na dzień ojca ub na moje urodziny (27)
zmykam, bo chce się wreszcie wyspać, a pisałam jeszcze recenzję książki do konkursu czytelniczego. Moja to w ogóle nie ma letnich ubranek, poza dwoma kombinezonikami z wagi, jeden miała dziś na sobie, na body z krótki rękawem..
spaaaaać -
Hej, u nas jedna chwilowa pobudka o 3 No i finalna pobudka o 7:15
całe szczęście bo pokryło mi sie to z moim planem wyjazdu, a chcemy jechać w czasie jej drzemki. Także, dzis mi dziecko planów nie popsuło
Ja Szczepilam na ospę razem z mmr. Właśnie dlatego, ze powiedziałam lekarce ze staramy sie o drugie dziecko, powiedziała ze lepiej szczepić, zwłaszcza ze nie wiadomo czy ja przechodziłam ospę.
Od 01.2017 pneumokoki maja być darmowe, chociaż tyle....
Pozostało mi dopasować Ańie i siebie, iść na fit i wyruszamy
Miłego dnia babeczki -
U nas pobudka po 5, mi się zrobiło niedobrze, ale nie było czym wymiotować. Za to biegunka jak ta lala, a po śniadaniu, myjąc małą w wannie po kupie (mega śmierdzące) zapaskudzilam całą wanne bo nie było czasu uciekać, celowalam tylko albo z prawej albo z lewej od małej, ta się przestraszyła deszczu rzygow i sie popłakała, na szczęście chłop się obudził i ją zabrał..
-
Hej hej
Summerka, ja nie szczepie na ospe. Tylko podstawowymi jakie tutaj sa, czyli 5 w1 , pneumo i rota.
Zgredko, zdrowka. Pewnie od mlodej zlapalas, buuu
Cod o ubierania, to ja wole cieniej niz za grubo. Zawsze mozna dolozyc bluze czy coos. A jak sie zgrzeje i rozbierac takie spocone....moi chloocy to w ogole lataja cienko ubrani. Moja mama co chwile mi uwage zwraca,a le jak oni od malegotak cienko ubierani, to sie przyzywczaili i tak im dobrz.
A najbardziej czy tam najczesciej, to chorujemy na cos z brzuchem niestety
Nie obchodzi mnie jak inne mamy ubieraja swoje dzieci. Chociaz wczoraj mna wzdrygnelo, gdy zobaczylam foto bratanicy w 30 stopniowym upale a ta dlugi rekaw i gruby polarowy koc, ale powstrzymalam sie od uwag. Najgorsze, to krytykowanie drugiej mamy. Niecierpie
Wczoraj zamowilam buty dla dzieci. Mam nadz.ze dojda do pt.i tata nam przywiezie. No i ze trafilam z rozm.
Milego dniaSummerka, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej.
U nas po szczepieniu całkiem ok, w nocy wstalismy tylko trzy razy więc luzik.
Marissith trzymam kciuki za wasze szczepienie.
Rety ale u nas zimno.... Gdzie ta wiosna się zapodziala?
Co do powrotu do pracy to ja wracam po wakacjach. Na początek na trzy dni a po nowym roku normalnie na pełny etat.
Chcemy zmienić mieszkanie więc trzeba podrobic aby ładną zdolność kredytową wyszła -
Ale tu dzisiaj ciiiisza. Hanka soi od godziny. Siedze i ja pcham wtym wozku (boze nawet do kibla z wozkiem ide
) i odsiezam strone spr.czy ktos cos napisal...a tu pusto.
Anastazja, a co z malym? Jak juz na pelen etat wrocisz. Niania czy przedszkole?
Maniek, ty sie mnie pytalas jak odstawienie....mloda ciagnie cyca za dnia i wrecz domaga sie rano, gdy mnie widzi. Wieczorem zasypia bez, ale glaskac ja trzeba. Boje sie jak to bedzie od pon.,gdy meza nie bedzie. Pewnie bedzie sie bardziej darla, bo cyca bedzie chciala -
hej hej!
U nas nocka spoko. Ale boje sie o tym pisac, bo za chwile Maly szostym zmyslem wyczuje i kolejna bedzie beznadziejnachoc powiem Wam szczerze, ze naprawde nie mam co narzekac. wspolczuje tym niespiacym
kurcze, Kotko, to co mi przychodzi na mysl jeszcze, to moze macie za jasno w pokoju? ja bym kontynuowala spanie w innym pokoju. jak sie Maly budzi to biore go na chwile na rece, pobujam, wlaczam mu szumiacego zajaca, wkladam smoka. czasami daje mu wode do popicia. Moze cos go budzi o tej porze? Nie slychac czasami jakichs budzikow sasiadow? Moze zimno? mysle, ze to raczej nie kwestia alergii, bo wtedy budzilby sie pewnie kilka razy. co mi jeszcze przychodzi do glowy- postawcie moze lozeczko w innym miejscu? jesli nic nie pomoze, to faktycznie chyba trzeba bedzie sie przyzwyczaicno ale w koncu to minie. moze kladz sie spac duzo wczesniej... wiem, wieczor wtedy do d.. ale chociaz troche sie wyspisz. plus taki, ze juz o tej porze jasno, wiec chociaz troche mozna oszukac organizm.
Kroko- kciuki za pomysly biznesowe
Mari- nonoo, szybka jestes z ta pracaja zaczelam w miare ogarniac zycie dopiero w 4 miesiacu Mlodego i ani w glowie mi byla jakas praca
podziwiam!
Beszka- czyli jakies postepy sa z Hania. oby tak dalej!
Anastazja- dobrze, ze po szczepieniu ok.
Summerka- my nie szczepilismy na ospe. ostatnio bylo mmr i generalnie wiecej szczepien niz te podstawowe nie robimy. ahh, podziwiam Cie z ogarnianiem dziewczynek. a powiedz, jak Wy spicie? bo ja sie zastanawiam czy wstawiac nowe lozeczko do pokoju Franka, czy tez moze jakas dostawke u nas w sypialni? a moze kolyska? sama juz nie wiem... i jak ogarniasz spacery z dwojka?
Lara- wspolczuje tej sytuacji ze sciana. a Wy wynajmujecie ta chate tak?
aaa i Kotka- na fb jest grupa "Trening dla Mam". Kobitka zrobila specjalizacje z treningow po porodzie i pokazuje cwiczenia na rozstep miesni brzucha. polecam!
Zgredka- buu, wspolczuje zlego sampoczuciaTy kobito oszczedzaj sie troche! a takie bole w pachwinie- mysle, ze to raczej kwestia nadciagniecia czegos. moze przy tych seksach za bardzo szalalas
ehh, u mnie seksy nie istnieja. jakos te ciaze, porody itd. totalnie mnie wysuszyly i wyziebily. moj sie obrazil, bo kilka tygodni temu mu pare razy odmowilam i ucierpiala jego duma. i prosic sie nie bedzie. no i dupa. mi troche przykro, bo jakos tak letnio miedzy nami. bardzo letnio. a wczoraj mielismy rocznice slubu no i oczywiscie zero, null i dno mułu. ehh, znacie moze jakis sposob, zeby troche podbudowac lecace na leb na szyje malzenstwo?
u mnie dzis po tych burzach meega rzesko. uwielbiam takie powietrzetym bardziej, ze znow mnie alergia dopadla i wtedy kiedy jest piekna pogoda, ja kicham, prycham i ogolnie nie zyje
mam ochote pojechac dzisiaj obejrzec dzialeczke, ale ze ostatnio mielismy mase duuuzych wydatkow, to pewnie na razie trzeba bedzie poczekac
a kase z Zusu dostane dopiero w lipcu, wiec duuupa blada
no i tak.
milego dnia Wam zycze babeczki.
Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Seksy po 3 ciazy wracaja do czasow mlodzienczych hehehhe serio. Pomimo braku zrzucenia 10 kg ktore nadal mnie drecza
A ja z tych nudow (bo nic nie piszecie) zamowilam kieckie dla siebie. Aby uniknac zlosci meza, poinformowalam go ze prezent na dzien matki se kupilam, wiec juz sie glowic nie musihehehe jakby sie glowil
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
hehe Beszko, czyli mowisz, zeby po drugim jeszcze trzecie zrobic? ojj, udane zycie seksualne widac wymaga wielu poswiecen
haha, kiecka z okazji Dnia Matki- super sprawamoj w ogole sobie nie zdaje sprawy, ze moze by cos mi bylo fajnie kupic z tej okazji. mysle, ze nawet cien mysli mu przez glowe nie przeszedl
chyba trzeba samemu o siebie zadbac. dlatego chce dzialke na dzien Matki, dzien Dziecka, urodziny i rocznice! noo, jedna dzialeczka mi wystarczyKrokodylica lubi tę wiadomość
-
beszka wrote:
Anastazja, a co z malym? Jak juz na pelen etat wrocisz. Niania czy przedszkole?
i kiano tam będzie, do tego zacznie od maleńkiego naukę języka więc jakaś korzyść z tego też będzie.
zgredka pod koniec ciąży poranne mdłości wróciły
wróżka mam tak samo jak tylko dzień czy nocka ok to aż boję się o tym mówić aby nie zapeszyć
kiecka.... o rety przypominałam sobie że za dwa tygodnie komunia i chrzciny a ja nic nie mamtrzeba ruszyć na sklepy... ale jak z takim krzykaczem...
a co do seksu to powiem wam że pod koniec dnia po prostu nie ma sił... jakieś sposoby na poprawienie libido?
-
Anastazja, u nas tez sa takie panie i teoretycznie nadzoruja je przedszkola i gmina....
Wrozko, no wlasnei moj maz to nie pamieta, jak nie napisze mu w kalendarzu, wiec sama sie o siebie troszczejeszcze buty planuje zakupic na imieniny, ktorych nie obchodze, no a,e. Wtym roku prezent przyjme :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2016, 11:37
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
a u nas dzień mamy już był, w drugą niedzielę maja.
dostałam od Tiago mydełko w kształcie serca, sami w szkole robili. Ogólnie niezbyt ładne ale piękne bo od mojego dziecka
a kiano dał mi śliczną kupę której nie mógł zrobić od dwóch dni
szczęśliwa ja!!!
a 26 maja obchodzę dzień mojej mamy a nie mnie jako mamySummerka, Krokodylica lubią tę wiadomość