Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej,
Współczuje nocek. ;(
U nas bedzie akcja suszenie, odgrzybianie, malowanie itd tej pierdzielonej ściany. Była babka ze spółdzielni to obejrzeć (oczywiście Ania darła sie wniebogłosy) i o 12 ma wrócić z malarzem zeby ocenił co trzeba zrobić. Mogliby rozwalić sciane i ja zrobić ale we wrześniu-październiku bedą wymieniać pion i wtedy bedą rozwalać, dlatego proponuje w/w metody.... Szlag mnie trafi, qrwa Mac!
Zaraz idę na spacer, bądź plac zabaw, i potem lulanko.
Psotka, ile razy kładziesz D na drzemkę? U mnie Ania ma jedna, wstaje po 13 i do 20 śmiga po ogródku, potem kąpiel, kolacja i lubi do rana. Może tu leży problem? Ze nie jest na tyle zmęczony, ze wcześnie sie budzi? Nic mi innego do głowy nie przychodzi.
Sum...Powodzenia na szczepieniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 09:41
-
NO ja też dziś spałam od 22 do 4.19 dokładnie, bo wtedy Patryk się obudził, także ten..nie wszystkim dzieci tak cudnie spią..
zostawiłam Tymka w domu..lecimy za dwa dni a on kaszle i smarka..bosz.. boję się ze się rozłoży jeszcze Patryk..
nice day -
KONWI wiem ze tobie tez spia dzieci zle.
LARA- po pierwsze wspolczuje tej sciany bo grzyb to syf okropny. Tzn nikt naprawde nie wie jak grzyb dziala na organizm ludzki bo to pewnie tez od szczepu zalezy ale sa takie ktore nie sa obojetne albo grozne nawet i dzialaja z ukrycia. My tez mamy w mieszkaniu w jakichs zakamarkach dlatego ja chce jak najszybciej zmienic lokum. Idz spac gdzies indziej i przebywaj tam jak najmniej.
Co do snu to ja klade D na 1sza drzemke ok 8:30-9:00 i jak dobrze pojdzie to spi do ok 10:30. Druga drzemka planowo jest ok 13tej ale czasem sie to przesuwa na 14sta i spi tak ok 40min. Spac klade tak zeby przed 20sta byl juz w lozku. Pare razy sie zdazylo ze poszedl spac pozno np. 20:30, 21sza czy nawet 22ga ale efekt byl taki ze po pierwsze zle spal a po drugie i tak sie budzil przed 5ta wiec tu zaden dla mnie interes klasc go pozniej spac.
Ale moze wywale ta pierwsza drzemke.
A o ktorej ma Ania drzemke? -
Blondik wrote:Psotka, a śpi w osobnym pokoju?
Nie i tak
Spalismy z nim w pokoju do teraz ale maz postanowil przeniesc nas do salonu. Niestety nic to nie dalo...
Najdziwniejsze jest to ze on jak o tym swicie wstaje to jest zmezcony. Tuli sie, zamyka oczka i prawie ze spi na mnie ale w lozeczlku juz nie zasnie, nie zasnie tez w naszym lozku (probowalam jak Zgredka brac do lozka ale nic z tego). -
Sum, kciuki za szczepienie.
Lara, masz Ci los z tą ścianą...
Konwi, zdrowia dla chłopców.
Kotka mój Diego chodzi spać od zawsze pomiędzy godziną 22-23, od maleńkości, nigdy nie chciał zasnąć wcześniej. Jak słyszę, że kładzie się dzieci spać o 19-20, toż to dla mnie jakaś abstrakcjaDlatego dociągnie czasem i do 8 ( z wieloma pobudkami rzecz jasna ).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:13
-
Psotka u nas Leo spi raz okolo 11-12 poltora, dwie godziny ale i tak pobudka musi byc, dzisiaj bylo mu za goraco taki upal w pokoju ze hej, samej mi sie zle spalo, moze byc duzo czynnikow ktore to powoduja, a chodzi spac teraz o 21, wstaje o 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:16
-
Psotka, a ma przytulanke do spania? Nam na jakiś czas pomagała taka "psia metoda heh". Przy ostatnim karmieniu miałam pod koszulka maskotki takiego kocyk owego królika. Jak mała zaśnie wkładam jej go do rączki. Ma mój zapach. Czasami budzi się wtulona w niego rano.w trudne dni pomaga. Może i ty spróbuj
-
Hej hej
Justta gratki
Zgredko dobrze ze jz w domu jestescie
Lara, wsoolczuje akcji z mieszkaniem
Psotko, moja Hanka spi beznadziejnie. Gdby nie to ze ja za dnia wozimy, to by w ogole nie spala. Rano tez sie dzesto budzi i widac, ze jeszcze by pospala, al cos jej przeszkadza. Zeby, brUch...nie wiem.
Twoj maly za dnia mal spi. Z rana jak placze, to moze tz mu cos przeszkadza. Ida mu zeby? Moze faktycznie pojd do lekarza na konsultacje? Bo to nie jest zdrowe soac tak malo. Moze alergia skoro Twoj maz jest alergikiem? A maz robi cos ze swoja bezsnnoscia?m
Zmieniaci sie jak w weekend? Zeby no.w sobote ty koglas pospac a maz w nd.? My tk robilismy z 1 cz 2 dzieci. Z 3 se nie da :p -
No wlasnie nie wiem gdzie moze byc problem bo on w zasadzie spi dobrze. TO znaczy czasem ma gorsza noc i sie obudzi na przklad raz tak jak dzisiaj kolo 1:30 az musialam wstac i poglaskac troche ale zwykle wystarcza szszszsz. Wiec w zasadzie przesypia cala noc z tym ze jego noc konczy sie po 4tej
. Wiec to raczej nie problem przytulanki czy naszej obecnosci w pokoju.
NENNA - no to hardcore z dzieckiem do 22giej. Ale w tym w Hiszpanii i tak zycie dopiero zaczynacie po tej godzinie wiec chlopak zyje juz tym rytmem
Ja widze ze on jest juz kolo 19stej zmeczony.
Ehh a moja kuzynka to miala zlote dzieci. CO prawda szly tez spac o nieludzkich jak dla mnie godzinach czyli ok 22-23 ale za to spaly jak kamien do 11-12 ! I to nie to ze trzeba bylo na paluszkach chodzic zeby sie nei obudzily. One nie chcialy nawet budzone wstawac! -
Psotka, Anie kładę spać ok 3,5-4 h od wstania. A właściwie to wtedy gdy zobaczę ze ziewa, to jest wskazówka dla mnie ze jest śpiąca. Ok 11 powinna drzemać ok 2 h. I właściwie wtedy juz do wieczora (do 20) nie śpi.
Gdy Ania budziła mi sie w nocy (te jęki, płacze) to brałam ja na ręce, nosiłam i śpiewałam kołysanki, usypiała spowrotem i spała juz do 6-6:30.
Ale gdy miała okres zabaw ok 3 to poprostu sie pobawiłam, dałam butle i szliśmy dalej spać.
Kurczę nie wiem czy iść z nią na ten plac zabaw skoro za ok 30 minut powinna iść drzemać? Chyba bez sensu. Chyba ze sie na ogródek przejadę w te i spowrotem, zawieźć kocyk.
Chociaż z drugiej strony czekam na kuriera bo zostałam ambasadorka ze streetcom'u i czekam na paczkę -
No i teraz musze Domislawa obudzic bo idziemy na rytmike a ten spi...
A najlepsze jest to ze sasiad buduje na przeciwko dom wiec mamy caly dzien robotnikow pod oknem. Wlasnie wylewaja posadzke i dziala maszyna do cementu. A Domislaw spi jak zabity....Okno oczywiscie zamkniete ale i tak jest na tyle glosno ze mi sie ciagle od tego halasu nianka wlacza...
Ide go budzic -
PsotkaKotka wrote:NENNA - no to hardcore z dzieckiem do 22giej
. Ale w tym w Hiszpanii i tak zycie dopiero zaczynacie po tej godzinie wiec chlopak zyje juz tym rytmem
Kolacjuje się też nocą
-
Psotko, moze byc tak ze D w zw,z tym ze malo spi za dnia to pada w nocy pomimo, ze moze cos go swedzi czy tam boli (ma jaks szorstka skore, krostki, suche olacki?) a nad ranem sie budzi. Nasza Hanka jak bolal ja brzuch, to wstawala o 4. Teraz budzi sie pomiedzy 5-6 i wiedze ze chce spac, ale cos jej przeszkadza. Najlepszy humor ma, gdy pospi do 7.30 ale jak wstaje wczesniej to maruda jest, bo niewyspana.
Czesto dzici z alergiami spia zle.
Dodam,mze H najczesciej zasypia 21.30-22 rzadko wczesniejWiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 10:39
-
nick nieaktualnyTomko właśnie usypia na pierwszą drzemkę. Walczył 25 minut ale spi w swoim łóżeczku. Wczoraj w dzień spal wiecej niż normalnie przez tydzień więc chyba temperatura mu nie służy. W nocy ziomek śpi 10-12 godzin, wstaje między 7 a 9 za to mamy pobudki co 2 godziny. Dodatkowo próbuję wrócić do karmienia piersią więc po karmieniu wstaję i laktator w ruch. Dzisiaj w nocy jużbędzie łatwiej bo będę lecieć na 2 cycki.
Łączę się w bólu z niewyspanymi. Idę robić drugą kawę.
Zgredko dobrze, że jesteście w domu. Odsypiaj jak możesz
Btw na mnie czekają 2 szkolenia e-learningowe z badań klinicznych.
Edit: pół godziny usypiania, 20 minut spania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 11:49
-
Ja dzisiaj mam wyjście od niepamiętnych czasów.Ide z koleżanką z podstawówki ,też jest w ciąży i też listopadówka .Na kawę idziemy normalnie ekscytacja heheh
Mój fajnie śpi tzn nocki różne raz jęczy całą noc a raz pół a raz śpi spokojnie całą noc ale zazwyczaj nie wstaje prędzej niż 7 ale idzie spać dosyć późno ,bo ok 21.30
Wczoraj był tak wymęczony,że zasnął o 20 równo i wstał o 7 także superowo ale nocka do dupy,bo nie płakał może ale wiercił się dosłownie po całym łóżku co mnie ciągle budziło ;/ Mały ma jedną drzemke ok 10 i tyle.Rzadko kiedy robi drugą ok 17-18 ale później go sataramy się nie kłaść już.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
U nas tez tylko 1 drzemka okolo 11 a czas rozny 30 min czasami godz nie wiem od czego to zalezy:/wieczorem to jak ruletka raz 20 raz 22 a czasami 23:/u nas najgorsze sa pobudki nocne zawsze miedzy 2 a 4 rano jak w zegarku znajoma namawia mnie na reiki (nie wiem czy tak to sie pisze)jej synek tez mial problemy ze snem i pomoglo tylko moj maz nie wierzy za bardzo w takie czary i jest przeciwny sama nie wiem:/ slyszalas o tym Kotka?a mialam sie jeszcze pytac o ktorej godz sie Domi urodzil?moze te pobudki sa powiazane z porodem jakims wydarzeniem?
Kroko pewnie ze tak;)jak masz fotki to mozesz przeslac mi na maila podam ci na priv;) jaki biznes ci po glowie chodzi?
Dzisiaj na obiad gulasz wolowy z marchewka i malymi cebulkami do tego ziemniaczki i buraczki:)juz mi slinka cieknie:)Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Hej moja nareszcie spi:)
Wczoraj wtargalam ja z wózkiem na 3 piętro i padłam maz musiał do wieczora bawić bo mi plecy chciały pęknąć
Ale spacer był super , jagoda uwielbia patrzeć na ludzi kaczki ptaki fontannę była zadowolona dzis tez bym z nią poszła ale nie odważę sie znieść i wnieść wózekszkoda.
Beszko i jak odstawianie Hani? Jak dajesz rade sama z dziećmi ? Jest tak zle jak sie bałaś czy ( mam nadzieje) da sie przeżyć ?
Kroko jak Twoje zdrowie ? Byłaś jeszcze u gin? Bierzesz jakieś leki czy jednak staracie sie o dzidzie ?
Lara współczuje, i jeszcze musisz tyle czekać ...
U mnie dzis młoda kapusta na obiad ... Jak mi sie uda zrobić
Edit
No wlasnie u nas jagoda ma jedna drzemkę dłuższa ok 1,5 godz ok 11 a potem 40 min do godz ok 16 ale czasem tej o 16 nie ma. Przeważnie chodzi spać miedzy 20-21 zależy wlasnie czy była popołudniowa drzemka. Wstaje 5-6 rano ale ja ją biorę do nas do łóżka i czasem jeszcze zasypia ... Podkreślam czasem ... Na pół godz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:21
Maniek
-
Lili moja bratowa tez wyprzedaje ubranka po bliźniaczkach jak chcesz to Cie z nią skontaktuje przez fb i pooglądasz sobie co ma.
Laptop mi padłnawet sie włączyć nie chce
hlip
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 maja 2016, 12:23
Lili83 lubi tę wiadomość
Maniek