X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj na kolacje rezygnuje z podania mm malemu. Mam dosc. Kiepsko spal znowu sie wil jak waz .
    Co mu podac zeby bylo ok? Jogurt naturalny z owocem I jakas kanapke? Musze bialko mu dostarczac rezygnujac z mm :/

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt naturalny to chyba nie najlepszy pomysł na kupę..
    A zamiast mm to ja podaję bakusie, jogurty naturalne z dżemem lub konfiura, ale nie na nic, a jako drugie śniadanie
    Moja np w ogóle nie je kaszek, ja nie robię, dostaje czasem w żłobku
    Poza tym serek wiejski możesz dawać, twaróg..

Moja spała do po 8 ;), choć ja się co chwila budzilam
    Niedługo zbieramy się na szczepienie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam na escape the room na 20:30 wiec babcia sie podjela polozenia D spac....Niestety nie udalo sie i mlody poszedl spac dopeiro jak ja wrocilam czyli po 22giej....
    Mialam nadzieje ze pospi dluzej ale niestety obudzil sie o 5tej...Spal troche ponad 6,5h....
    Wzielam go do lozka rano ale nei dalo rady uspokoic, placz, wrzask, rzucanie sie.

Zaczelam ksiazke Mundra. To jakby wywiady z poloznymi. Bedzie fajna. Brakuje mi na rynku czegos takiego jak Historia poloznictwa, chetnie bym sobei poczytala ale nie ma. Jest jakas ksiazka Zarys historii poloznictwa ale problem z dostepnoscia.

MANIEK bylas na rynku? Sa fajne karuzelki z kaczuszkami i konikami plus miejska plaza pod pregiezem, moze Jagodzie sie spodoba a ty bys mogla zalec na lezaczku z kawka ;D. No ale to jak wydobrzeje, oni tam z tymi budami jeszcze beda stac do 26go.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:36

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka ale tu nie chodzi o kupe. On nie ma problemow z kupa robi 2-3 dziennie jak bylo zawsze tylko odkad skonczyl rok zaczely sie dziwne problemy ze spaniem . Spi bardzo zle budzi sie z krzykiem ,wije sie po lozku nie daje przytulic jak go dotykam to kuli sie jakby mial skurcze po chwili uklada sie I zasypia a po jakims czasie znowu. Mocz krew czyste. W poniedzialek robie badanie kupy na pasozyty I ide do lekarki pogadac z nia ale mam juz dosc tego meczenia sie I chce sprobowac z odstawieniem mm dlaczego? Adam odkad jest nim karmiony mial problemy z brzuszkiem tylko ze wlasnie chodzilo o bole I brak kupy mial bebiko comfort na ktorym bylo dobrze potem przeszlismy na comfort 2 I po jakims czasie na zwykla 2. Bylo super zadnych boli itd. Ze stroby mleka my juz uradowani no ale czas byl na zmiane mleka na 3 I po roku zaczely sie problemy tak znikad. Nie mowie ze to jest przyczyna bo nie wiem ale chce sprobowac wiedzac ze ciagle byly problemy z mlekiem. Wiem ze moge tez zmienic firme ale poki co nie chce kombinowac bo bedzie sie to ciagnelo zanim trafimy na dobre dlatego najpierw chcialam sprawdzic czy mleko powoduje bole brzuszka tym bardziej ze je jako ostatnie dostaje I idzie spac.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    kochane to zaraz wyślę tym, które podały maile.. :)

u nas noc też kiepska.. chyba się zgadują..

Mańku, tulę mocno.. wiem, że chciałaś się cieszyć ciążą a tu takie zmartwienie. Mam nadzieję, że mama też sie przestraszyła i wzięła do siebie słowa lekarza.. z rodzicami jest zawsze trudno.. moi się ogarnęli po śmierci babci (ukrywała kilka lat, że ma dziurę pod piersią, a to był rak.. mówiła że idzie do diabetologa na wizytę a nie chodziła - miała silną cukrzycę).. od tamtej pory mama się bada regularnie..i tata też wziął się za siebie..ale wiek niestety już mają..

Na noc daję teraz jajko, kanapkę, czasem kaszkę, serek - pątuś też już jadł, jak nie chciał nic innego (2 szt.), ryż z czymś.. różnie.. byleby coś zjadł..mleka już dawno nie daję na noc.

Młoda, a moze daj mu espunissan profilaktycznie na noc? albo paracetamol i zobaczysz czy to są bóle czy coś innego.. chyba nie ma innego wyjścia.. ew. jest jeszcze opcja owsików, o której się budzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:57

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja wlasnie zasypia przy butli taki rytual i jak ja z tego wyjde? Chyba jak bedzie kumata i bedzie sie z nia gadac i ksiazeczki czytac
    Wlasnie kiedy zaczac czytac?

My w tramie

Konwi: ja jeszcze mejla nie dalam czekam na przyjaciolkowy akcept

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już czytamy i nawet słucha. Przy wierszach rymowanych "tańczy " jak jest melodyjny tekst. Hitem jest chory kotek ( na czasie ). U nas nocka. ..od 4.30 do 6.30 lament. Gorączka trwa. Jeść nie chce. Buzię zaciska. Antybiotyk dawałam jej na flipsa i tak go zajadala. ..eh. teraz na mnie wisi. Wydaje mi się, że schudła :(jutro lekarz. Dam szansę jeszcze temu antybiotykowi.
    Malz mnie wkurzyl, prosiłam zeby dzisiaj wziął urlop (i tak jest na wypowiedzeniu jo zmienia pracę )to twierdzi, że źle by to wyglądało. A mnie cała noc brzuch bolał, chyba sikam na czerwono. Same problemy. Sorry, ale muszę się wyzalic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:12

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Konwi: 100lat!

konwalianka lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spełnienia marzeń!

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloooł!

Maniek- ehh, wspolczuje z mama. no ale najwazniejsze, ze w pore bedzie ten zabieg. trzymam kciuki, zeby bylo ok.

Kroko- ojej, przykro z ta beta :( no ale moze faktycznie za wczesnie jeszcze? nadal trzymam kciukole.

Zgredka- no u nas identycznie z tym mlekiem. kapiel, mleko i spac :/ myslalam o tym, zeby przed kapiela zjadl cos "stałego". no ale to mleko jakos go wycisza na noc. no sama nie wiem. kciuki za szczepienie!

Kotka- zazdro wyjscia wieczornego! ja juz ledwo zipie. cos bym porobila sama, ale nawet nie ma jak. moj non stop pracuje, rodzice i tak czesto malego na spacer biora. eh ehh.

Summerka- oj skad ja to znam. tez czasami daje komorke jak chce cos w spokoju zrobic. no ale bez przesadyzmu. jesli nie robie tego non stop to chyba najgorsza matka nie jestem. Nena dobrze napisala- wokoł same ideały, a prawda jest zupelnie inna. owszem, staram sie, ale czasami mam taki zjazd, ze mi sie zupelnie nie chce. i trudno. mam nadzieje, ze moje dziecko to jakos przeboleje :/

Nena- a wez z tymi porzadkami. najgorsze, ze to taka syzyfowa praca. robisz non stop to samo i efektow brak :/ denerwuje mnie czasami, ze wszystko jest takie na łapu capu niedokladnie zrobione, no ale co zrobic? porzadki robie tylko kiedy Maly jest poza domem. jak drzemie, ogarniam tylko z grubsza. noo, ale za jakies 20 lat juz bedzie luuuz :D tja :D

Konwi- ja tez chce o rznieciu!! plisss!! :D mail na priw ;) i wszystkiego dobrego z okazji urodzin! duzo radosci, milosci i braku chorobsk wstretnych ;)

a wlasnie odnosnie rzniecia. ja mam mega dola w tej kwestii i moje poczucie kobiecosci leci na leb na szyje. wyobrazcie sobie, ze my nic od czasu staran :( no ok, na poczatku jakos nie mialam checi. no ale teraz brakuje mi strasznie takiej bliskosci. no a moj teraz non stop zmeczony, zapracowany i zestresowany :( i w ogole zadnych czulosci. no czuje sie beznadziejnie :(

edit: przed chwila skapitulowalam i dalam Malemu mleko przed drzemka. no zle sie z tym czuje, bo butle juz powoli mialam odstawiac no i drugie sniadanie inaczej mialo wygladac :( powiedzcie, ze Wam tez sie tak zdarza...

tak wiec nie chcac juz wiecej smecic opuszczam Was w minorowym nastroju.

dobrego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:53

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Konwi najlepszego!!! :*
    Blondiku zdrówka dla Madziulki <3

Ja zostałam nazwana przez córkę kosmitka :O wczoraj na spacerze wyjadalam szczaw z trawy... wiem że to dziwne ale tak mi się kwaśnego chciało :O

Blondik, konwalianka, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróżko, sumerko poszły :)
    zgredko, smoku już potwierdziłam

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianko wszystkiego najlepszego, zdrówka dla całej rodziny przede wszystkim.
    też poproszę o te erotyki:) choć kiedyś przesyłałaś mi propozycje książek i część przeczytałam które były dostępne w necie do ściągniecia na kindle.
    Jagoda dalej ma stan przedgorączkowy:( już śpi i sek po zjedzeniu kaszy wszystko zwymiotowała :( pije na szczęście dużo i chętnie: rano przed śniadaniem wypiła cały kubek doidy na raz!!!!
    Katja o matko,kapustę kiszoną kup albo ogórki.
    Mnie za to wzięło na niemiecką Wurstsalat....boszzzze jak ja mam chęć zjeść, to chyba polece do sklepu po kiełbase i ocet do sosu sałatkowego bo mi się skończył. słodkiego za to w ogóle mi się nie chce...to do mnie nie podobne.
    mama wkurza mnie dziś od rana mówiąc że nie pójdzie do szpitala bo może się samo wszystko ureguluje.... bóg mi świadkiem zaraz jej przywale

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, zaraz coś wyślę..ale nie wiem co przeczytałaś aby się nie dublować..

co do mamy, to wydaje mi się,że musisz ją postawić przed faktem dokonanym..spakuj ja i zawieź pod szpital, zagroź może, ze jesli nie podda się operacji to nie zobaczy wnuków..no sama nie wiem.. ja bym chyba postawiła wszystko na jedna kartę.. a Jagoda ma jelitówkę?czy zęby?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku ale ja miałam ochotę na ten szczaw i na jabłka zielone te małe kwaśne niestety nie poszłam na szaber. :( w sprawie mamy nie dziwię ci się... też bym zrobiła dosłownie wszystko by poszła do szpitala.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: bedzie koles :-) ja na poczatku tylkp miecho zarlam..
    Po szczepiebiu git, pani chciala zeby mala poplakala przy osluchiwaniu, bo mowie, ze od jakiegos czasy harkoli, a ta jak na zlosc zadowolona, ale patyczek w buzi zrobil swoje..
    Mala teraz spi w wozku (w tramie), a ja czytam ulotki, ktore wzielam min o suplementacji witD, poradnik dla przyszlej mamy i zywienie po 1 roku

Konwi: juz wysylam mejla

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wpadam na chwile bo mam armagedon w domu, myje okna, wczoraj kazałam psa wiec dzis wszedzie sierść, Ania chodzi z wafelkami a mama postanowiła sciągnąć jej pieluszkę bo widziała ze Ańia bedzi wrobiła kupkę, i chciała ja posadzić na nocnik. Ta sie jednak prężyła i nawaliła po całym mieszkaniu, ona w kupie, ja tez i babcia rowńiez.... Ech..... Policzyłam do 100 i jakoś mi lepiej....
    Okresu jeszcze ńie mam, a kłuje mnie w szyjce od wczoraj, ciąże wykluczam bo nie było serduch w czasie rzekomej owulki. Dzis 31 dc, a ostatnio było juz co 28 i znów sie rozjechało ;( ani brzuch @ nie boli ;(

Konwi, 100 lat, zdrowia i miłości!

Manku, współczuje sytuacji, postaw mamę do pionu! Kilka lat temu miałam taka sama sytuacje z mama, wizyta u gin po 20 latach i decyzja o natychmiastowej operacji, kto wie co byłoby gdyby wtedy nie poszła???? Trzymam kciuki za mamę, niech sie weźmie w garść bo ma dla kogo żyć! Może wiadomość o kolejnym wnuku, spowodowałoby ze nie myślałaby tylko o sobie?
    Dawaj znać jak sytuacja!

Zdrowia dla chorowitych dzieciaczków,!

Zgredko, a jak u Ciebie? Jak samopoczucie? To juz, juz!!!!

Wpadnę pózniej! Wracam do okien, szmat, odkurzacza i żelazka!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dupa nie już, porodu nie widu ni slychu, czop nie odszedł skurczy nie ma ;(
    W sb ide na USG pomierzyć dziada

Wrocilam z miasta, mała śpi, poczytalam trochę w parku, teraz robię obiad, żeby mała zjadła jak się obudzi dla mnie mloda kapusta kasza i polędwiczka dla niej zamiast kapusty marchewka, trochę kapusty pewnie zje, ale coś mój wczoraj ja przesolil

Póki co kasza się robi a ja siedzę na i jem czereśnie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o czereśnie! zjadłabym..ale kurcze u mnie jeszcze mega drogie..
    zgredko, sama widzisz.. Łucja się pchała na świat, a Kostek już niebardzo.. u mnie była tendencja odwrotna.. Tymek w 38, Patyk w 36, moja gin się śmiała, że 3-cie w 34tyg by było i warto bliżej szpitala zamieszkać..no ale cóż u mnie nie będzie 3-ciego :) póki co delektuj się.. ja bardzo chciałam aby Patryk urodził sie w terminie, bo chciałam jak najdłużej być w ciaży..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po obiedzie teraz Zośka zasypia...wreszcie!
    Konwi 100lat!!! Miłości zdrowia spokoju i cierpliwości!!! ❤️ Adres wysłany ;)
    Blondik idz do lekarza!!! Mam nadzieje ze z Madzia wkrótce sie poprawi!!!
    Wróżko spoko ja tez sprzątam codziennie ale wiadomo tak pobieżnie odkurzanie wieczne układanie zabawek ubranek butów mycie podłóg a i tak ciagle jakieś śmieci widze niesprzątnięte :( normalka!
    Manku faktycznie weź mamę z grubej rury potraktuj jak Konwi radzi skoro nic do niej nie dociera! I moze faktycznie chłopak bedzie :)
    Katja ja uwielbiam szczaw prosto z łąki...pamietam jak jadło sie na miedzy i zbierało tańcowki ;)
    Zgredka a na poprzednim usg jaki był kolo duzy??
    Aha zapomniałabym polećcie cos na komary? Sa jakieś do kontaktu które nożna przy dzieciakach??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 13:54

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 1847 1848 1849 1850 1851 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ