Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ZGREDZIA Gratulacje!!!!!
Kurde czuje sie wykluczona bo nie mam fb((
a tu taki pech ze akurat kuzwa ta strone popsuli ! No w takim momencie!
Tez nie mialyscie tutaj dostepu wczoraj czy tylko ja? Bo wasze posty zdaja sie byc calkiem normalne, jakgdyby sie nic nie stalo...
ZGREDZIA pieknie dalas rade. Fajnie ze szybko poszlo. Chociaz w sumie ja nei wiem po co oni z miejsca oxytocyne laduja. To chyba taki standard co?
LILI a ty cc mialas wczesniej?
-
A w ogole to boli mnie nadal brzuch. Nie ma to zwiazku z tym co zjem lub wypije. Jak jestem zgieta w pol to jest ok ale jak wstaje to mnie boli. Boli tak jakby mnie ktos w zoladek kopnal. Oczywisci emam najczarniejsze mysli
. Musze sie jutro wbic do lekarza zeby mi skierowanie na gastroskopie dal.
-
Zgredka ja Ci najmocniej gratuluje
bylas bardzo dzielna dalas rade I masz syneczka przy sobie
zazdroszcze ja tez juz chce listopad
hehehe
zgredka lubi tę wiadomość
-
Zgredzia, Kostek zostaje Kostkiem czy jakaś zmiana nastąpiła???
My po ogródku, w międzyczasie byłam na ficie ( myślałam ze skonam, kapało mi z głowy i zewsząd). Ania dostała druga dawkę smecty, oczywiście ryk nie do opisania ;( krzyczała chyba ze 20 min, teraz padła.
Psotka, weź sobie nospe. Ja tez przez kilka dni miałam silne bóle brzucha. -
PsotkaKotka wrote:A w ogole to boli mnie nadal brzuch. Nie ma to zwiazku z tym co zjem lub wypije. Jak jestem zgieta w pol to jest ok ale jak wstaje to mnie boli. Boli tak jakby mnie ktos w zoladek kopnal. Oczywisci emam najczarniejsze mysli
. Musze sie jutro wbic do lekarza zeby mi skierowanie na gastroskopie dal.
Zgredzia jezcze raz gratulacje -
japrzy jednym ataku to chodziłam po scanach .. ani nie mogłam lezec ani stac doeiro jak kucałam to troche pomagalo
a pózneij znowu miałam podobne ataki ale bol po srodku jak zoladek i po lewej stronie - bylam na gastro wszytsko ok oprocz lekkiego zpalenia sluzówki helico nie bylo ale bol okropny tyle z emnie łapie zazwyczaj w nocy raz na jakis czas w dzien
a nie masz Pantoprazolu żadnego typu controloc ?? moze w tym kiedunku ?/ -
Ania_84 wrote:a nie masz Pantoprazolu żadnego typu controloc ?? moze w tym kiedunku ?/
Wiesz co? Mialam, ale wywalilam jak sprzatralam szafki bo karmilam piersia i stwierdzilam ze juz nie potrzebuje. Gdybym miala to bym wziela zeby sprawdzic czy pomoze.
Jutro pojde do lekarki i wydebie skeirowanie na gastroskopie. Lata temu mialam robiona to wyszlo mi ostre zapalenie zoladka czy cos takeigo i wlasnie wtedy tez bralam te leki.
Z tym, ze teraz inaczej sie czuje bo nie piecze mnie w zoladku i nie przechodzi po jedzeniu. bol jest staly. -
Ja najlepiej poszłam na Helicid - i jego mozna w ciazy brac i jezcze jeden ale nie pamietam nazwy usze onalezc bo jak zaczna mi sie rewolucje z zladkiem to bedzie kosmos
niestety takie ostre zapalenia pozniej sie odzywaja moj m mial mocniejsze niz ja plus nadzerki w przełyku tyle ze jego zoldek nie bolal tylko mial zgage
a ja mam bolesci na maxazgaga sie zaczyna
mam nadzieje ze szybko się wyjasnibo wspolczuje takiego stałego bolu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:21
-
Aniu, Ty na zgagę możesz brać Rennie, migdały i mleko.
Ja tez miałam przekrwiony żołądek itd i brałam controloc i ranigast.
Kotka, jesteś pewna ze to żołądek? Może zamiast połykać rurę lepiej najpierw zrobić usg jamy brzusznej? Ja bym tak zrobiła, a ewentualnie gdyby nic nie wykazało to wtedy gastroskopię.
Poszłam w 2014 na przegląd żołądka (4 gastroskopia) i powiedziałam ze juz nigdy tego nie zrobię z własnej nieprzymuszonej woli.
Zmykam spać
Aha, bo przez ten brak forum zapomniałam, a miałam spytać."...
Beszko, jak sytuacja z mama?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:26
-
LaRa - mleko odpada u mnei
ne trawie mleka predzej bym miała spotkanie z klopem niz bym przełkneła
Beszka własnie docytałam kurcze mam nadzieje ze mama wróci szybko do zdrowie duzo pozytywych flidków przesyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 22:28
-
LaRa wrote:Aniu, Ty na zgagę możesz brać Rennie, migdały i mleko.
Ja tez miałam przekrwiony żołądek itd i brałam controloc i ranigast.
Kotka, jesteś pewna ze to żołądek? Może zamiast połykać rurę lepiej najpierw zrobić usg jamy brzusznej? Ja bym tak zrobiła, a ewentualnie gdyby nic nie wykazało to wtedy gastroskopię.
Poszłam w 2014 na przegląd żołądka (4 gastroskopia) i powiedziałam ze juz nigdy tego nie zrobię z własnej nieprzymuszonej woli.
Raczej pewna. Boli mnie troxhe nad pepkiem. Moze to usg to dobry pomysl. Zapytam lekarza jutro. A gastro tez mialam kiedys. No nie wspominam milo, bardzo nie przyjamne badanie. Ale nie bolalo choc moj maz mial ostatnio i mowi ze jego bolalo strasznie a nie zostal znieczulony (tak, w De znieczulaja a ja w Pl mialam na zywca) bo nie mialby potem jak wrocic do domu. -
W jaki sposób znieczulają?
Mi psiknieli czymś w usta i po chwili miałam jakby zdrętwiałe gardło, tyle. Żadnego innego znieczulenia. Po wszystkim miałam ślinotok i jakiś czas sparaliżowany przełyk, uczucie rozpulchnienia. -
LaRa wrote:W jaki sposób znieczulają?
Mi psiknieli czymś w usta i po chwili miałam jakby zdrętwiałe gardło, tyle. Żadnego innego znieczulenia. Po wszystkim miałam ślinotok i jakiś czas sparaliżowany przełyk, uczucie rozpulchnienia.
Nie wiem jak ale wiem, ze potem trzeba pacjenta odebrac z badania no ewentualnei moze wrocic autobusem do domu bo nie mozna prowadzic samochodu potem przez 12h. Moge sobei wyobrazic ze daja cos na rozluzienie poprostu czyli nie stricte przeciwbolowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 23:07
-
No daja oksy bo po odejsciu wod ponoc max 24h sie czeka, a ja mialam zero skurczy..
Kurna nie umiem budzic go, wreszcie obudzil sie po 20 i nawet ssal z pol god, ale potem ulal
Potem sie wkurzyl i plakal, nie chcial dac sie dostawic a reke pchal, ale zasnal juz. Jedna z kolezanek radzi nie budzic, ze na 24h ma zapas, z kolei malenq kaze budzic odciagac i ladowac strzykawka. Tak naprawde mi chodzi tylko o to, zeby nie spadl, bo jak sobie spi i nie krzyczy ze glodny to nie chce go meczyc. Teraz walne w kime
Ja bym na gastroskopii umarla
Lara: tak zostaje.Kostek
Beszko: trzymam kciuki za zdrowie mamy