X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, co za osly, że tyle musisz czekać.
    A ja zaczęłam podmienuanie kp na mm. Z wielkim żalem i płaczem Madzia wypila 140 ml bebilon u. A ja siedzę i placze sama nie wiem czemu. Chyba będę miała jakąś żałobę jak skończę kp. Mam zryty beret ostatnio.

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, kolejna kupa :( podaje orsalit w wodzie, tylko gdyby ona jeszcze chciała pic? Jesc oczywiście za żadne skarby nie chce :(
    Miałam iść z nia na ogródek, ale chyba jednak nie pójdziemy :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, podaj ani smecta. Usunie wszystko z Jelinek. Pewnie coś zjadła alergizujacego i dlatego ma sluz. Madzia dzisiaj też bo spróbowała dżem truskawkowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 15:09

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja orsalit miala miec wczoraj i totalny.odrzut, to gowno jest takie slone fee

Dzis o 15 na swiat przyszedl...
    Hahaha dobry zart, o ile w ogole.dzis wylezie

Mialam badanie szyjka nie wiem jaka ze niby brzegi twarde rozwarcie 2cm (przy lucji jak przybylam do szpitala byly 3)..mialam lewatywe, bylam przestraszona, ale to jest cool (Monroe robila sobie raz na jakis czas dla plaskiego brzucha)
    Niedawno podlaczyli mnie do oksy i moze zaczynam czuc minimalne skurcze albo to maly mnie uciska, w kazdym razie on wyjsc nie chce..

Moj pojechal po mala, zorganizowalismy dwie kolezanki do pilnowania zeby pierwzzeh fazy nie przegapil, bo wtedy bedzie mi najbardziej potrzebny, o ho ho cos jakby w plecach czuje..

A na dzis mialam takie super aukcje ciuszkowe ma allegro fook

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, rozwalasz mnie na łopaty buabhuabhua właściwie to skoro nic sie nie dzieje to możesz jakieś aukcje zaliczyć Hihi

Od ostatniego posta (czyli juz godzina) nie było żadnej wstrętnej kupy.
    Mała jeździ wózkiem (dla lalek) i wozi lalkę :) piszcząc przy tym i wydając odgłosy

Qrwa! Kolejna kupa ;( wysłałam małża po ta smecte, mam nadzieje ze pomoże bo już mi jej szkoda ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:42

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ana, gdybys chciała moge Ci oddać moja chustę - nowa, tylko uprana. Ja za tępa na wiązanie jestem. Nie jest jakaś fancy, ale na początek moze byc. Kupiłam dwie, bo myślałam, ze bede wiązać.
    Chętnie bym odkupila daj znać za jaką kwotę sprzedasz razem z przesyłką zagraniczna

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W jaki sposób podajecie dzieciom np smecta? U mnie poszła w ruch strzykawka, a krzyku przy tym, aż głowa boli ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smecte Zosia Piła normalnie z butelki. Ja strzykawka nie umiem bo nie mam wyczucia inne no syropy to łyżeczka. To nadal Anie meczy?

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, a ze smecta jest bardzo słodka to nie chce tego wypić, podałam strzykawka. Łeb mnie boli od krzyku. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarza.

O dziwo noc była "czysta" ale z pobudka o 1 na płacz i zwymiotowała na mnie i siebie.
    Dzis na razie 3 qpy, ale to bardziej wodniste, żółte coś. Mam nadzieje ze ta smecta pomoże.

Elektrolitów pic nie chce bo to słone. Witki opadają. A ja mam w domu 30 st i cieknie mi pot po tyłku ;(

Zaraz idziemy na ogródek, przynajmniej tam bedzie latać z gola pupa i niech robi gdzie popadnie....
    Spróbuje podać jej słoiczek, króliczka. Mam nadzieje ze ruszy ....

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara a masz ten orsalit mniej slony NUTRIS ? on jest w miare do przelkniecia

Leo zasnal a ja ide cos zjesc

U mnie 23 stopnie w domu, ale wentylator z woda chodzi ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: oswiadczam, ze 3 aukcje wygralam, wiec powinnam znowelizowac opowiesc o porodzie i z 18 na 19 przesunac rozpoczecie skurczy :-)
    Czlowiek to jednak slabo ogarnia to co jego dotyczy, ale moj mi powiedzial co kiedy sie dzialo...

Ja enteril.rozpuszczam w jej soku i idzie ale.orsalit z dodanym sokiem to tez lipa

Moja jak widzi strzykawke to jest ucieczka..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wspolczuje kup ,bo mi to tez spedzalo sen z powiek. Nam lekarka zalecila orsalit nutris ,hipp ors , probiotyk acidolac 2x dziennie I dieta zadnych owocow soczkow I takie tam. Coz maly elektrolitow nie chcial oic a ja wiem ze musial... wiec wpychalam z mezem na sile mu z placzem wyrywaniem sie strzykawka . Na drugi dzien go olsnilo I pil z bidonu ciutek duzo dawalam mu ze strzykawki bo przy tym sie wyglupialismy I jakos wchodzilo . Probiotyk w herbacie . Kleik pil bez zastanowienia nawet z butelki a to wcale smaczne nie jest xd no I obserwacja I oczekiwanie na poprawe. Jesli pojawi sie krew przez dluzszy czas szpital jesli tam w jednej dwoch kupach ok. Sluz tez adam mial I to duzo na sluz nic nie gadala.

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, Twoj ma wolne teraz? Czy w pracy? Pytam bo jestem ciekawa jak Łucja :)

No nie gadaj że serio na aukcjach siedziałas :) padnę!

Ten enterol jest na receptę? On jest smakowy? Słony, kwaśny, gorzki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:40

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma wolne, a wsb rano przybedzie mama. Gorzej, ze ma zjazd na studiach i bym chcisla, zeby w pt i sb szedl,a on ze mam sie nie martwic..

Walcze z laktatorem, bo jedna piers spi

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Próbuje doczytać i nadgonic ale ktoś mi dziecko podmienil :/
    Nie wiem czy to przez pogode czy szczepienia ' w poniedziałek dostał 5w1 i rota, ale jest taki oryczus że szok, wisi na cycu i śpi - w poniedziałek w sumie 18 godz albo się drze. Nie ogarniam go. Ana jak do niedawna spacerowalismy nawet po 4 godz tak teraz po 40 minutach wracam z histerykiem na reksch :/

Zgredka jeszcze raz gratuluję. Niech wam rośnie zdrowy i piękny.

Btw moje dziecko nosi już ubrania dla 74' a co będziejak będzie miał rok.....

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wkoncu mam neta i strona dzial!

Zgredko wnioskuje ze urodzilas;)gratuluje!!!jak maly?ile wazy?jak sie czujesz?jak przebiegl porod?nie moge uwierzyc ze akurat w taki dzien nie mielismy neta:(w nocy wstwalam i sprawdzalam a tu dupa blada:(

Konwi niestety to nie takie proste znalezc firme ktora przyjdzie zrobic dach tak odrazu nierealne:(tez tak myslelismy zeby z tej firmy zrezygnowac ale niestety kazdy ma terminy na kilka miesiecy do przodu:(

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilo jako ze nie masz fb, przeklejam co tam napisalam
    A wiec tak: po 13 przyjeli mnie w drugim.szpitalu, ok 15 dostalam oksy, najpierw lekkie spiecia plecow potem cisza, ruszylo przy malsymalnej dawce pod koniec kroplowki gdzie nie wiem po 18 od tego czasu caly czas lezenie pod ktg, a bole na lezaco sa dla mnie gorsze, moj mnie masowal w plecy a ja staralam sie oddychac, przy mocniejszym walilam reka w sciane lub cpykalam palcami, (cokolwiek z dlonmi) po jakichs 3 h dostalam pozwolenie na cieply prysznic i tam skurcze byly super. Potem moglam troche stac, wiec wisialam mojemu na szyi a on masowal, potem znowu lezenie z ktg i wycie, krzyk, ze juz nie dam rady, ze nie chce, potem babka przyszla i mi kazala napierac zeby maly sie "wstawil" (myslalam ze umre)..
    Potem kazala na stojaca jechac lub w kucki, zaczelam sie otwierac (lekka rzeznia)
    Rozwarcie juz bylo "piekne", ale lepek nie wstawiony.. oo jeszczenjak bylo ktg maly sie obruszyl, puscil pecherz z wodami i to bylo takie uczucie jakby mnie to kopnal w jakis organ, wylam jeszcze z minute po.
    I wreszcie kolo 23 wejscie na sali, gdzie dowloklam sie na szyi mojego, bo od 11 nie jadlam wiec juz bylam ledwo ciepla.
    A tam napieranie z darciem sie, tez kucanie (za to fotel do porodu piekny) polozna mnie uspokajala gdy zapominalam oddychac i nabierac powietrza, to, ze mialam lewatywe niewiele dalo i gadalam jak to sie wstydze a one oczywiscie uspokajaly. Najgorszy moment jaki pamietam l, ale jednoczesnie juz z nadzieja na koniec, to wyjscie polowy glowki malego, ktora katem oka widzialam i stwierdzenie poloznej, ze teraz czekamy na skurcz, zeby wypchnac reszta, a tu cos tak wielkiego rozsadza mnie... Potem jeszcze ze 2-3 parcia i wreszcie sie wyslizgnal. Musialam jeszcze lekko.poprzec lozysko (ktore na moje zyczenie mi pokazano, fuj)
    I jeszcze szycie, bo choc nie nacieli i nie peklam, to bylo lekkie otarcie i z naczynia bardzo lala sie krew. Przeciwbilowego po porodzie nie dali, bo maja tylko.paracetamol, a ja jestem.uczulona na skladnik jeden. Ale wstalam juz po mniej niz 2h i bylo cool. W sali mam jedna osobe, duchota spiekota i komary :/
    Dalam rade :-)

Kostek wazyl3150 i wzrost 51cm

A teraz mnie dobija, bo nie chce ssac, w takie gorqco kaza przystawiac co 2h, a on jadl po 13, od 17 przez godzine probowalam go dostawic, ale w ogole nue ssal. Dopoki nie placze to nie bede dawac mm

Lili83, Nieukowa lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzruszylam sie ale jednoczesnie przerazilam:/czy ja nadal chce sn?jejujejujeju

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly nie jadl od 13, spi.. mam go budzic? Do psiej dupy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko a znieczulenia nie chciałaś ? Jesteś hardcorem boszze jak przeczytałam ta relacje to znów ogarnia mnie strach, jesteś mega dzielna. Jeszcze raz gratulacje.
    Ja swoją budziłam bo sie bałam ze za bardzo z wagi spadnie i bede musiała zostać w szpitalu.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 1884 1885 1886 1887 1888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ