Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Zgredka, co za osly, że tyle musisz czekać.
A ja zaczęłam podmienuanie kp na mm. Z wielkim żalem i płaczem Madzia wypila 140 ml bebilon u. A ja siedzę i placze sama nie wiem czemu. Chyba będę miała jakąś żałobę jak skończę kp. Mam zryty beret ostatnio. -
Kurczę, kolejna kupa
podaje orsalit w wodzie, tylko gdyby ona jeszcze chciała pic? Jesc oczywiście za żadne skarby nie chce
Miałam iść z nia na ogródek, ale chyba jednak nie pójdziemy -
Moja orsalit miala miec wczoraj i totalny.odrzut, to gowno jest takie slone fee
Dzis o 15 na swiat przyszedl...
Hahaha dobry zart, o ile w ogole.dzis wylezie
Mialam badanie szyjka nie wiem jaka ze niby brzegi twarde rozwarcie 2cm (przy lucji jak przybylam do szpitala byly 3)..mialam lewatywe, bylam przestraszona, ale to jest cool (Monroe robila sobie raz na jakis czas dla plaskiego brzucha)
Niedawno podlaczyli mnie do oksy i moze zaczynam czuc minimalne skurcze albo to maly mnie uciska, w kazdym razie on wyjsc nie chce..
Moj pojechal po mala, zorganizowalismy dwie kolezanki do pilnowania zeby pierwzzeh fazy nie przegapil, bo wtedy bedzie mi najbardziej potrzebny, o ho ho cos jakby w plecach czuje..
A na dzis mialam takie super aukcje ciuszkowe ma allegro fook -
Zgredka, rozwalasz mnie na łopaty buabhuabhua właściwie to skoro nic sie nie dzieje to możesz jakieś aukcje zaliczyć Hihi
Od ostatniego posta (czyli juz godzina) nie było żadnej wstrętnej kupy.
Mała jeździ wózkiem (dla lalek) i wozi lalkępiszcząc przy tym i wydając odgłosy
Qrwa! Kolejna kupa ;( wysłałam małża po ta smecte, mam nadzieje ze pomoże bo już mi jej szkoda ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2016, 16:42
-
Summerka wrote:Ana, gdybys chciała moge Ci oddać moja chustę - nowa, tylko uprana. Ja za tępa na wiązanie jestem. Nie jest jakaś fancy, ale na początek moze byc. Kupiłam dwie, bo myślałam, ze bede wiązać.
-
Tak, a ze smecta jest bardzo słodka to nie chce tego wypić, podałam strzykawka. Łeb mnie boli od krzyku. Jeśli do jutra nie przejdzie to pójdę do lekarza.
O dziwo noc była "czysta" ale z pobudka o 1 na płacz i zwymiotowała na mnie i siebie.
Dzis na razie 3 qpy, ale to bardziej wodniste, żółte coś. Mam nadzieje ze ta smecta pomoże.
Elektrolitów pic nie chce bo to słone. Witki opadają. A ja mam w domu 30 st i cieknie mi pot po tyłku ;(
Zaraz idziemy na ogródek, przynajmniej tam bedzie latać z gola pupa i niech robi gdzie popadnie....
Spróbuje podać jej słoiczek, króliczka. Mam nadzieje ze ruszy .... -
Lara: oswiadczam, ze 3 aukcje wygralam, wiec powinnam znowelizowac opowiesc o porodzie i z 18 na 19 przesunac rozpoczecie skurczy
Czlowiek to jednak slabo ogarnia to co jego dotyczy, ale moj mi powiedzial co kiedy sie dzialo...
Ja enteril.rozpuszczam w jej soku i idzie ale.orsalit z dodanym sokiem to tez lipa
Moja jak widzi strzykawke to jest ucieczka.. -
Lara wspolczuje kup ,bo mi to tez spedzalo sen z powiek. Nam lekarka zalecila orsalit nutris ,hipp ors , probiotyk acidolac 2x dziennie I dieta zadnych owocow soczkow I takie tam. Coz maly elektrolitow nie chcial oic a ja wiem ze musial... wiec wpychalam z mezem na sile mu z placzem wyrywaniem sie strzykawka . Na drugi dzien go olsnilo I pil z bidonu ciutek duzo dawalam mu ze strzykawki bo przy tym sie wyglupialismy I jakos wchodzilo . Probiotyk w herbacie . Kleik pil bez zastanowienia nawet z butelki a to wcale smaczne nie jest xd no I obserwacja I oczekiwanie na poprawe. Jesli pojawi sie krew przez dluzszy czas szpital jesli tam w jednej dwoch kupach ok. Sluz tez adam mial I to duzo na sluz nic nie gadala.
-
Zgredko, Twoj ma wolne teraz? Czy w pracy? Pytam bo jestem ciekawa jak Łucja
No nie gadaj że serio na aukcjach siedziałaspadnę!
Ten enterol jest na receptę? On jest smakowy? Słony, kwaśny, gorzki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2016, 15:40
-
nick nieaktualnyHej,
Próbuje doczytać i nadgonic ale ktoś mi dziecko podmienil
Nie wiem czy to przez pogode czy szczepienia ' w poniedziałek dostał 5w1 i rota, ale jest taki oryczus że szok, wisi na cycu i śpi - w poniedziałek w sumie 18 godz albo się drze. Nie ogarniam go. Ana jak do niedawna spacerowalismy nawet po 4 godz tak teraz po 40 minutach wracam z histerykiem na reksch
Zgredka jeszcze raz gratuluję. Niech wam rośnie zdrowy i piękny.
Btw moje dziecko nosi już ubrania dla 74' a co będziejak będzie miał rok.....
-
no wkoncu mam neta i strona dzial!
Zgredko wnioskuje ze urodzilas;)gratuluje!!!jak maly?ile wazy?jak sie czujesz?jak przebiegl porod?nie moge uwierzyc ze akurat w taki dzien nie mielismy neta:(w nocy wstwalam i sprawdzalam a tu dupa blada:(
Konwi niestety to nie takie proste znalezc firme ktora przyjdzie zrobic dach tak odrazu nierealne:(tez tak myslelismy zeby z tej firmy zrezygnowac ale niestety kazdy ma terminy na kilka miesiecy do przodu:(
*******Gang18+*******B -
Lilo jako ze nie masz fb, przeklejam co tam napisalam
A wiec tak: po 13 przyjeli mnie w drugim.szpitalu, ok 15 dostalam oksy, najpierw lekkie spiecia plecow potem cisza, ruszylo przy malsymalnej dawce pod koniec kroplowki gdzie nie wiem po 18 od tego czasu caly czas lezenie pod ktg, a bole na lezaco sa dla mnie gorsze, moj mnie masowal w plecy a ja staralam sie oddychac, przy mocniejszym walilam reka w sciane lub cpykalam palcami, (cokolwiek z dlonmi) po jakichs 3 h dostalam pozwolenie na cieply prysznic i tam skurcze byly super. Potem moglam troche stac, wiec wisialam mojemu na szyi a on masowal, potem znowu lezenie z ktg i wycie, krzyk, ze juz nie dam rady, ze nie chce, potem babka przyszla i mi kazala napierac zeby maly sie "wstawil" (myslalam ze umre)..
Potem kazala na stojaca jechac lub w kucki, zaczelam sie otwierac (lekka rzeznia)
Rozwarcie juz bylo "piekne", ale lepek nie wstawiony.. oo jeszczenjak bylo ktg maly sie obruszyl, puscil pecherz z wodami i to bylo takie uczucie jakby mnie to kopnal w jakis organ, wylam jeszcze z minute po.
I wreszcie kolo 23 wejscie na sali, gdzie dowloklam sie na szyi mojego, bo od 11 nie jadlam wiec juz bylam ledwo ciepla.
A tam napieranie z darciem sie, tez kucanie (za to fotel do porodu piekny) polozna mnie uspokajala gdy zapominalam oddychac i nabierac powietrza, to, ze mialam lewatywe niewiele dalo i gadalam jak to sie wstydze a one oczywiscie uspokajaly. Najgorszy moment jaki pamietam l, ale jednoczesnie juz z nadzieja na koniec, to wyjscie polowy glowki malego, ktora katem oka widzialam i stwierdzenie poloznej, ze teraz czekamy na skurcz, zeby wypchnac reszta, a tu cos tak wielkiego rozsadza mnie... Potem jeszcze ze 2-3 parcia i wreszcie sie wyslizgnal. Musialam jeszcze lekko.poprzec lozysko (ktore na moje zyczenie mi pokazano, fuj)
I jeszcze szycie, bo choc nie nacieli i nie peklam, to bylo lekkie otarcie i z naczynia bardzo lala sie krew. Przeciwbilowego po porodzie nie dali, bo maja tylko.paracetamol, a ja jestem.uczulona na skladnik jeden. Ale wstalam juz po mniej niz 2h i bylo cool. W sali mam jedna osobe, duchota spiekota i komary
Dalam rade
Kostek wazyl3150 i wzrost 51cm
A teraz mnie dobija, bo nie chce ssac, w takie gorqco kaza przystawiac co 2h, a on jadl po 13, od 17 przez godzine probowalam go dostawic, ale w ogole nue ssal. Dopoki nie placze to nie bede dawac mmLili83, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Zgredko a znieczulenia nie chciałaś ? Jesteś hardcorem boszze jak przeczytałam ta relacje to znów ogarnia mnie strach, jesteś mega dzielna. Jeszcze raz gratulacje.
Ja swoją budziłam bo sie bałam ze za bardzo z wagi spadnie i bede musiała zostać w szpitalu.
Maniek