X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:

Psotka bardzo zachęcający twój post, jakoś nigdy nie miałam chęci iść na balet teraz może pomyślę o tym skoro takie emocje.

Tylko, ze to byl balet gdzie tanczyly w wiekszosci niewidome baleriny. To jedyny taka grupa baletowa na swiecie, sa z Brazylii - byli we Wroclawiu w ramach festiwalu Brave.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:

aa sluchajcie, wczoraj natrafilam na super artykul w zwiazku z nocnikowaniem. i powiem Wam, ze troche mi przeszla faza na sadzanie na nocnik (choc u nas ostatnio z wiadomych wzgledow temat nie istnial).

https://mpierwszykrok.wordpress.com/2015/06/02/mozliwe-konsekwencje-zbyt-wczesnego-sadzania-na-nocnik/

zobaczcie.

milego dnia zycze!

WROZKO ja sie tez z tym artykulem zgadzam. Choc zwykle z przymruzeniem oka traktuje artykuly z jakichstam blogow. Ale zgadzam sie bo argumenty sa ze tak powiem logiczne. Najbardziej przemawia do mnie to:

Gdy prześledzimy szczegółowo rozwój psychoruchowy dziecka, zobaczymy, że przed 2 roku życia ma ono do nauki i opanowania bardzo wiele umiejętności. Takich jak: kroki milowe rozwoju ruchowego (manipulacja,siadanie, czworaki, chodzenie), budowanie relacji międzyludzkich, a między czasie jeszcze nauka mówienia. W natłoku tak wielu czynności (nie zbędnych do dalszego prawidłowego rozwoju) wasz maluch nie jest w stanie skontrolować tak subtelnych sygnałów jakimi są potrzeby fizjologiczne, dlatego natura odłożyła je na nieco później.

Tez mysle, ze dziecko w w takim okresie naprawde nie ma ochoty i cierpliwosci zastnawiac sie czy mu sie akurat chce kupe czy nie, nie mowiac juz o siku!

Do tego slyszalam o czyms takim jak zaparcia npcnikowe - wystepuja u dzieci za wczesnie wlasnie sadzanych na nocnik.

Ja mojemu daje czas. Zacznie mowic ze ma kupe w gatkach albo mokro to zaczne mu w tym pomagac zeby mu to nie przeszkadzalo - cvzyli robienie na nocnik. 'Narazie jak sie pytam czy ma kupe to zawsze odpowiada ze nie ma ;) klamczuch jeden ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie BLONDIK?

YAS jak sie czujesz?

ZGREDKa - jak to jest miec drugie dziecko? Masz jakies inne odczucia w stosunku do niego niz za pierwszym razem?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: mam takie same jakk do malej na tamtym etapie, czyli ze to jeszcze nie czlowiek taki, nie mowie do niego po imieniu i troche minie zanim sie do niego przyzwyczaje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:

Anaa, powodzenia w diecie :) jak spotkanie?
    A dziękuję, obiecująco.
    W następnym tygodniu przyjdziedo nas gostek wycenić nasze mieszkanie. Jeśli cena będzie satysfakcjonującą to wystawiamy na sprzedaż i zaczynamy cały proces.
    Wiadomo że najpierw musimy sprzedać stare aby kupić nowe ale ja już wybrałam które chce może poczeka na mnie :-?

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Tylko, ze to byl balet gdzie tanczyly w wiekszosci niewidome baleriny. To jedyny taka grupa baletowa na swiecie, sa z Brazylii - byli we Wroclawiu w ramach festiwalu Brave.
    No to po ptokach :/

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:

ZGREDKa - jak to jest miec drugie dziecko? Masz jakies inne odczucia w stosunku do niego niz za pierwszym razem?

W sumie pytanie nie do mnie ale podzielę się moim odczuciem.
    Ja kijanke porównuje do tiago. Są zupełnie inny i często łapie się na tym że popelniam błąd że względu na problemy które miałam z tiago.

Np. Tiago nie chciał jeść. Pił butle co 45 minut po 30 ml.
    Kiano to żarłok więc jak chciał więcej to ja głupia cieszyłam się i dawałam mu więcej, a później brzuszek bolał bo było za dużo.

Tiago do półtora roku budził się około 4 razy w nocy a jak kijanka przespala pierwszy raz cała noc to jak przebudzilam się to lecialam spr czy żyje a rano telefon do położnej że takie małe dziecko nie powinno spać cała noc. Ta się śmiała że mam się cieszyć a nie panikować.

Itd ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, żyję, ale u mnie nudy...Madzia mnie ugryzła..warga przegryziona....ot taki słodki buziaczek...eh
    Uciekam do sterty prasowania

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tez jestem podczytuje ale weny mi brak:( powoli wracam do pracy, Jagoda jutro zaczyna żłobek wiec ja juz mam zły humor:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek kciuki za Jagodke w zlobku ;-) no i za ciebie oczywiscie

MANIEK lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manieczku, bedzie dobrze! kciuki za Jagódke i za Ciebie! a czemu na zwolnienie nie chcesz isc?

43xntqm.png

q0eplew.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojeju Manku: wspolczuje, ja co prawda jak zaczynalam prace po macierzynskim to z radoscia oddawalam mala do zlobka, ale teraz codziennie serce mi sie kraje :/..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Gdzie się podział Smok?

Cati niby wróciła i znowu się nie odzywa. ..

Pati to już w ogóle przepadła.

Yasmin?

My nadal na wczasach hehe. :)
    Teściowa chyba sobie wzięła do serca i wieczorem wróciła do nas. Ale oczywiście wciąż słucham o tamtej wnusi. :/
    Jasne, dala bym sobie radę ale najbardziej chodzi o wieczorne mycie, bo Zuzia lubi przebudzać się z płaczem i trzeba do niej wtedy iść a jak ja się myję i nie ma nikogo innego to klapa.

Lara przykro mi z powodu @.

Wróżka ja się dygam przed drugim dzieckiem ale i tak chcę, na razie czekam aż mi się cykl skończy, a to może potrwać.

Zuzia była niejadkiem i przeszło jej, je ładnie, a ja wylyzowana jestem, że jak będzie głodna to zje.
    Jak nie chce obiadu to nie dostaje nic w zamian "żeby tylko coś zjadła". Potem dopiero podwieczorek.
    Odkąd tak robię to je dużo lepiej.
    A teraz na wczasach to w ogóle wcina!

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś np pół kromki chleba, pół dużej parówki, dwa danonki, dwa ziemniaki, spory kawałek kotleta schabowego, wafelek od loda, sporo ciasteczek juniorek, kilka paluszków, mleko 240ml wody plus proszek, kaszka jakieś 200ml

Moim zdaniem to dużo na takie dziecko.

Maniek powodzenia ze zlobkiem.

• beszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Manku, wspolczuje. Mi ciezko mojego 5 latka do przeddszkola wyslac a co dopiero Tobie....na mysl o tym, ze H za rok ma pojsc do przedszkola, to mi niedobrze...ale u nas te orzedszkola sa inne...

Kroko, odpoczywajcie sobie :)
    Moja tesciowa to by nigdzie ze mna nie pojechala. Wkurza mnie od powortu straaaasznie.

Moja H tez sie budzi po zasnieciu i rano spi niespokojnie, dlatego wieczorem jak jestem z nimi sama, to kapie sie przed mloda. Potem najwyzej zeby myje orzy otwrtych drzwiach i naskuchuje. Rano tez musze sie wyszukowac zanim dzieciaki wstana, wiec maz mnei budzi jak sie wyszykuje do pracy. Inaczej jest cyrk...np.dzis maz mnei nie obudzil tano i prysznic bralam przed 10
    Mloda rano spi b.niespokojnie.
    W sumie to ona ostatnio beznadziejnie spi. Dzis nawet temp.miala 38,6. Dostala cyca i tempka spadla. Pod wieczor znowu i znow cyc pomogl, ale na noc i tak dostala nurofen, bo my jak zombie z mezem....ale i taks ie ciagle z placzem budzi. Albo brzuch ja boli, albo zeby...dwie 2 na dole ida.

U nas leje i zimno i generalnie humor do d... I ciagle o mamie mysle. Obiecalam orzyleciec na weekend za dwa trzy tyg. I z jednej str.b.chce leciec, bo mame chce zobaczyc, spr.czy wszystko ok itp. Ale z drugiej str. nie cierpie leciec bez meza plus chlopcow musze zostawic...ehhh

Uciekam spac. Dobranoc

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 02:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BESZKO moze to glupie pytanie ale mialam troche przerw w forum - jak sie w zaszdzie rozwinela historia z odstawianiem H od cycka?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,
    Moja dzis upadla i prawie se zeby wybila, krew sie pojawila od wewnetrznej strony jedynek gornych, oby jej nie wylecialo.. i oczywiscie na mojej warcie (ja pitole)..

Milego dnia everyone

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cóż za pogoda ;( wczoraj upał ponad 30, dzis leje i 20 :( shit, shit, shit bo robota na działce stanie :/

Zgredzia, Ania tez kiedys zaliczyła upadek, do tego stopnia ze z jedynek poleciała krew, ale wszystko ok, zeby sa na swoim miejscu, oby Lusi nic sie nie stało....

Kroko, fajnie ze teściowa sie nawróciła :) No i gratuluje apetytu Zuzi, moja na obiad zjadła wczoraj......kluskę śląska z sosem, that's all......resztę (mięsko) oddaje psom.....

Manku, powodzenia ze żłobkiem, obie musicie być silne! Daj znać jak było....

Beszko, a jak tata to wszystko ogarnia, teraz kiedy mama w domu? Brat ich wspiera?

Z Yas mam słaby kontakt, wiem tylko, ze nie jest tak kolorowo jak było w ciąży z Kinga :/

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Zgredko, wspolczuje wypadku. Mysle ze tak latwo zebow wybic sie nie da. Moj starszak, gdy mial roczek, wbil sobie gorne jedynki w dziaslo (musilay mu na nowo wyjsc ;) ), mlodszy tez raz tak orzywalil w zab, ze mial siny (ale po paru mies.kolor wrocil do normalnego). Zabki sie nie ruszaly. Jedyne co zrobilismy to wizyta u stomatologa i przesiwetlenie.
    Dobrze bedzie.

Lara, tata slabo ogarnia. On cale zycie poza domem, to ma dosc egoistyczne podejscie do zycia. Stara sie, bardzo...ale... Mama do tego nerwowa i czepia sie o wszystko.

Brata nie ma. On pracuje w Brazylii i 4 tyg.tam i 4 tyg.tutaj. Takze sa sami. Tyle co przyjaciele pomoga, ktos z rodz.wpadnie.

Psotko, mloda w nocy juz nie oije cyca. Przed wyjazdem do PL raz sie zdarzylo, ze dostala nad ranem, bo bardzo zle spala i mocno plakala. Kladziemy ja do lozka i glaszczemy az zasnie. Czasem kilka minut, czasem godzine. Teraz staramy sie w ciagu dnia tez klasc do lozeczka i uczyc, ze ma tam spac a nie bujana. Nic zrobic w domu przez to bujanie nie moge, grrr

Cyca dostaje rano i wieczorem. Dla mnie te karminia nie sa mile. Stres wielki. Czekam az mnie ugryzie, a ona wie, ze jak ugryzie to cyca chowam, wiec gryzie na koniec jedzenia ;) taki babol cwany. Do tego szczypie i joge uprawa w trakcie jedzenia, weic szarpie te piers strasznie. No ale tak buczy rano i wieczorem, ze chce, ze nie mam serca odmowic, a jak wczoraj zobaczylam jak jej piers pomogla i temp.spadla to w ogole ;) zeby tylk gryzc przestala, wredota

Ona w ogole jest malo empatyczna, np.udezyla mnie i zaczlem udawac ze placze (jej bracia w jej wieku pocieszali wtedy i cacy robili), a ta walnela mnie jeszcze kilka razy i gdy ja nadal udawalam ze becze, to wziala kij od zabawki i tym mnie zdzielic chciala. Do tego gryzc zaczyna. Czasem pocieszy kogos, ale generalnie ciezko ;) no i w PL b.duzo byla z tata, wiec teraz tata to jej bohater ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek koniecznie zdaj zlobkowa relacje, trzymamy za was kciuki

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 1916 1917 1918 1919 1920 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ