Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, u nas zwykle wystarcza stanowcze 'nie wolno' szczególnie wypowiedzianie przez mojego męża. Wtedy pokornie odchodzi/odkłada/przestaje rozrabiać, ale chwilę później zaczyna się mu marszczyć bródka i wybucha mega płaczem. No i wtedy to już mamusia mięknie, przytula synka, ale najważniejsze że do łobuzowania potem zwykle nie wraca. Karanie w tym wieku to moim zdaniem zdecydowanie nie wchodzi w grę.

Co do mężów to w moim otoczeniu zdecydowanie mocno pomocni i wczuwający się, szczególnie w opiece nad dzieckiem. Mój do pewnego czasu w ogóle praktycznie nie pomagał, nie mógł się odnaleźć w roli taty, choć dużo w tym mojej winy, bo nie dawalam mu się wykazać z myślą, że ja zrobię wszystko lepiej. Ale w pewnym momencie nastąpił przełom, zakochał się w naszym dziecku i teraz dużo pomaga i jest między nimi ogromna więź.
    Ale właśnie trzęsę portkami, bo od jutra (w sumie od dziś bo już po 12) moj mężu ma 2 tyg urlopu, więc Tomka nie prowadze do babci. Bardzo się boję jak on sobie poradzi, bo zostawal z nim max 2-3 godz, usypiac nie umie, karmić czym innym niż rano i wieczorem kaszą też nie.. będę się mocno stresować w pracy.

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Ala, ma sobie na oewno poradzi :) zrobilas mu moze rozpiske dnia dla ulatwienia ?

Moja poszla do kuchni, po chwile przychodzi z pudelkiem cheerios i wszytskie wysypala na podloge. Jak zobaczyla, ze ide to zrobila jeszcze wiekszy balagan, grrrr
    A rano ryk, bo tatusia do pracy wypuscic nie chciala. Zaiweila mu sie mocno na szyi i koniec :( w ogole coraz bardziej tylko tata i tata. Mama jak chce cycka. Wczoraj np.uderzyla sie. Wzielam ja od meza, aby pocieszyc, boc zawssze w takich syt.chciala mame, a tu ryk i raczki do taty wyciagala. Oj rosnie coreczka tatusia....a tatus jej na wszystko (prawie) pozwala i mloda pewnei to wyczuwa. W weekendy glownie on z nia chodzi na spacery (ida z chlopakami w pilke pograc) a ja sprzatam, to wiec doszla do wniosku, ze mama jest nudna i na nic nie pozwala :/

A ja chyba zlapalam cos od dzieci, bo gardlo boli, z nosa leci i mdloscirano mialam :/

Ktos sie o mame pytal. Mama bez zmian. Sa dni kiedy np.mowienie jej nie meczy a sa takie, ze jest b.slaba. Ponoc tak moze byc jeszcze tygodniami. Na koniec mies.wizyta u ortopedy. Oby noga juz sie zrosla.....

Uciekam po kolejna kawe.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Spam do 7:30, szok. Ja od 7mej nie spie bo myslalam ze cos sie stalo :P. Obudzil sie raz o 5:50 i poplakal chwile ale ja stwierdzilam ze jeszcze za wczesnie i zasnelam ale nie mozliwe zebym nie slyszala gdyby dlugo plakal.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi taka rzecz. Jesli wasze dzieci spia w innym pokoju to macie na noc nianki ele. wlaczone?

Beszko a chlopcy to synusie mamusi?:)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale plota poszła Hihi tak to jest jak sie nie doczyta buabhauqbhquqbahuq

Ala, bedzie dobrze, ojciec sobie poradzi, musi :) daj pózniej znać jak dali sobie rade :)

Manku, powodzenia z mama! Kiedy operacja?
    Beszko, zdrowia dla mamy!

Kotka, nie za dużo wymagasz? Daj mu żyć! Przecież to normalne zachowanie dziecka, taki mały bunt. U mnie tez niestety kolorowo nie jest (ale nie tragicznie). Dobrze wie, ze coś zle robi, i mimo mojego zakazu ("nie wolno") z uśmiechem na ustach idzie zrobić to samo, po czym ja za nia biegnę a ona ma z tego radochę i ucieka. Po czasie nie reaguje juz wcale, chce niech idzie, przewróci sie itd, ja kilkakrotnie uwagę zwracałam.
    Co do chodzenia za rączkę, u nas jest tak, ze to wszystko zalezy, od Ani. Raz chce iść za rączkę innym razem nie. Ale nasze spacery bez wózka zawsze kończą sie na rękach, bo jak ja chce iść w jedna stronę to ona zazwyczaj w druga (zawsze).

justta, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola,
    My nie spimy od po 7, znaczy malaz babcia, ja to bympospala, bo maly od 3 nie spal, ale on oczywiscie nie placze tylko steka i jeczy, wiec go troche ponosila, na rekach od razu spokoj. Za to jesc wiele nie chcial i obudzilam sie z wielkimi cyckami troche odciagnelam, a ten sie obudzil, wiec proba nowej butelki (mam) i udalo sie :-) pociagnal i wypil (z przerwami) calosc :-) polecam zatem te butelke dla niemowlaka, bo nie leci z niej jak sie przechyli (antykolkowa) abardzo sutka przypomina (mojego, nie wiem jak z waszymi) :)

Beszko: cieszyc sie tylko, ze mala do taty chce..

Milego dnia my mamy dzis pierwsza wizyte u lekarza, przy okazji biore mala moze sie uda wcisnac druga dawke ospy..

Izoleccc, Blondik, Lili83 lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, powodzenia u doktorka.

My tez mamy miec dzisiaj szczepienie. Te ktore normalnie ma sie w 6 m.z. u nas, czylu druga dawka 5 w 1. Wczesniej ciagle chora. Teraz mala jest po infekcji i mam nadz.ze nie zlapie tego co L mial. Ja smarcze od rana. W zw. Z czym mam dykemat czy szczepic czy nie. Gdyby u nas lekarz byl i spr.gardlo, uszy itp., ale nie ma. Jest tylko pielegniarka. Z drugiej str,wiem, ze najwyzsza pora na te dawke....ah dykematy...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, a Łucja ma jeszcze katar?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zgredzia jaka butelke polecasz?

Beszko powodzenia na szczepieniu

Lara kciuki za ten cykl oby to byl juz ten i bedziesz miala dwoje bobo z tego samego miesiaca jak ja ;-)

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    A powiedzcie mi taka rzecz. Jesli wasze dzieci spia w innym pokoju to macie na noc nianki ele. wlaczone?

Beszko a chlopcy to synusie mamusi?:)
    Ja miałam ale głośno i wyraźnie słyszałam i jego samego na żywo i przez nianie więc z niej zrezygnowałam. Używam jedynie jak on śpi a ja jestwm w ogrodzie.

I wietam się serdecznie, od 5.30 nie mogę spać :@ złość mnie brała bo dzieć spał a ja nie mogłam, więc posprzatalam łazienkę, kuchnie i zrobiłam dwie pralki prania, zaraz wyschnie bo ładną pogoda więc biorę się za prasowanie

Ala będzie dobrze czasem niedoceniamy naszych kochanych :)

Lara życzę aby ta plotka się urzeczywistnila

Zgredka powodzenia u lekarza,

Beszka kciuki za szczepienie, niech już będzie po

Justa nic nie piszesz co u ciebie, jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:47

LaRa lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotko moj maly jest strasznie nie grzeczny jak tak patrze. Nie wiem skad mu sie to wzielo ale klepie nas , ja dostalam juz trzy razy plaskacza w policzek taki niespodziewany centralny raz sie rozryczalam tak mi przykro bylo.... lezymy rano ja na pol snie on tez I nagle wybudka glowa nade mna ja sie budze I plask... . Rozlewa picie. Wyrzuca zabawki po calym mieszkaniu, wyrzuca ubrania z szafy ,skarpetki ,wyrzuca buty z szafy z przedpokoju. Je paprochy z ziemi jak tylko sie przypadkiem jakis znajdzie to w 7 niebie. Na dworze na placu zabaw sypie piaskiem moze nie centralnie na kogos ale tak rozrzuca jakby to woda byla... cala glowa I cialo w piasku dopoki dzieci nie ma to jeszcze ok my tam na niego zerkamy zeby sobie do oczu nie nasypal ale wiesz...ostro protestuje gdy czegos mu nie wolno. Gryzie nas. Skacze po lozku rzuca sie .

Mnostwo sytuacji jest ktore mnie przerazaja. Ale widze ze nie zostaje nam nic innego jak tlumaczyc odsuwac brac za reke mowic . Ew nie reagowac w miare mozliwosci tak by se krzywdy nie zrobilo. Musi wyrosnac . Mam nadzieje :(

Taka refleksja. Mam dosc . W domu burdel ale nie chce mi sie nic juz poraz setny podnosic. Jak Was slucham jak wy sprzatacie odkurzacie myjecie to podziwiam. Mnie sie tego juz robic nie chce choc uwielbiam porzadek...musze kupic zabezpieczenia na szafe ubraniowa I z butami. Tylko co z zabawkami czy wasze dzidci rozsypuja je po calym domu tak serio? Sprzatacie to po milion razy ? Fajnie by bylo miec porzadek w innych pomieszczeniach od zabawek butow I ubran niech syfi tylko sypialnie gdzie ma zabawki kosz itd.

Zgredka. Co do facetow.... ehh szkoda gadac na mojego. Dobrze bylo tylko pierwsze miesiace malego. Potem wszystko spadlo na mnie. Sa wyrzuty sa pretensje oczywiscie do mnie ehh zero zrozumienia... zero. Szkoda. Ale tak to bywa niestety. Mlodzi zakochani a potem sa problemy jak zaczyna sie powazne zycie. Zobaczymy co bedzie jak moje dzieciaki dorosna. Mloda jestem... ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 09:54

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ma drzemkę, ja przemylam podłogi (bo pan sciane zamurował) i musze być blisko małej bo coś pojękuje :/

Justta, wybawilas sie?

Beszko, kciuki za szczepienie!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dama głową do góry, tez czas minie. Pamiętam mój dom jak tiago był tak mały, szuflady miały poodkrecane uchwyty bo ciągle coś wywalal, ech niedługo znów mnie to czeka....

Lara a jak wasza sprawa z mieszkaniem? Kiedy otrzymacie kredyt? Isie przeprowadzacie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, wspieram.

Fajnie by było gdyby "nie wolno" działało na mojego syna. Po tym jak powiem "nie wolno", "zostaw to", "odejdź stamtąd", On z 10 razy jeszcze powtórzy zakazaną czynność ;)
    Wiem, że rozumie wszystko o co się Go prosi ale sprawdza matki cierpliwość:) Łobuz jest i tyle. Dzieci są różne i takie już ponadroczne potrafią już nieco tego charakterku ujawnić.
    Z drugiej strony to dziecko jest wspaniałe, nie przestaje mnie zadziwiać ostatnio. Z dnia na dzień nowe umiejętności. Już łączymy słowa w zdania, pamięć i kojarzenie faktów też mamy niezłe ;)
    A chłopy? No mój od początku pomagał z Młodym, nigdzie nie łaził oprócz roboty. Ale godziny pracy są takie a nie inne w Spejn i wychodzi na to, że cały dzień jest w robocie:( Przerwy na obiad tu są i takie tam wydłużające dzień pracy.
    To i tak wszystko za mało ;) Się powinien więcej postarać ;)

Dobrego dnia!

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana, wszystko powinno wyjaśnić sie w tym tygodniu, dzis jeszcze małż musi dowieźć jeden dokument i procedura ruszy.
    Deweloper mieszkania chce oddawać juz pod koniec roku.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ma stale katar, miala tez w czerwcy przy szczepieniu na odre itp

Jussta: zmierzylam gacie,
    no Mam polecam :-) w ogole bardzo dobre rozwiazanie, dno butelki sie odkreca dzieki czemu leoiej sie czysci, bo moja duza z nuk ma np osad, ja nie dosiegam gabka, szczotka do butelek nie daje rady a i zmywarka tez nie, a tu problem z glowy. No to lecimy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka, może to jakaś alergia?
    Powodzenia u dr :)
    Ja sie chyba zdrzemnę :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wybawilismy sie ze hej z Leoskiem byly podskoki tance zabawy, super weselisko ;-)

a u nas po staremu czuje sie super nawet nie czuje ze w ciazy jestem, ale,ja tak mialam i poprzednio, tylko brzuszek coraz wiekszy

Mloda mysle ze to normalne zachowanie w rozwoju dzieci w tym wieku u nas podobnie z tym ze nie bije ;-) ale rozne wachlarze zachowan obserwuje, on sie musi sam siebie jeszcze i swoich uczuc i emocji nauczyc, nierozumie swojego wkurzenia czy frustracji ;-) takze ja podchodze do tego na luzie jak sie da, normalne i juz, minie beda inne zachowania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 10:17

Anastazjaaa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poczytam później najpierw się wyżalę- tak egoistycznie

w moje dziecko coś wstąpiło, jak zawsze mogłam się pochwalić ze śpi ładnie i w ogóle to teraz od trzech dni, jak się zbliża pora drzemki to jest jakaś masakra, widzę ze chce spać bo trze oczy, słania się a nie może zasnąć, rzuca się po łóżku, prawie fikołki robi, przewraca się z boku na bok, siada, kładzie się, łazi po mnie, po łóżku włazi na poduszki, złazi, w końcu jest tak zmęczona że zaczyna płakać i dostaje histerii - płacze aż się zanosi o potem po godzinie takiego cyrku (dziś ją 15 minut nosiła pionowo po pokoju szuszając do ucha a ona się zanosiła z płaczu) zasypia ze zmęczenia i z płaczu- no masakra jakaś- mam nadzieję że to jakiś skok rozwojowy tylko albo przez zęby (idzie już 8-my) a lecą jeden po drugim bez jakiekolwiek przerwy na odpoczynek od ząbkowania, bo wykończę się - jest ciężka a w chustę nie da się zamotać bo wierzga tak że mama całe nogi posiniaczone- w nocy śpi, ale też muszę z nią leżeć 2 godziny zanim zaśnie :(

a i zaczyna coraz więcej na nogach- raczkuje jak mały motorek wczoraj się ze mną ganiała u teściów (frajda ze uciekam a mama mnie goni :P ) co świadczyć też może o skoku rozwojowym

a ja sama mam jakiś kryzys dietowy- non stop mam na coś smaki ( a jestem po okresie) i męczy mnie to bo nie mogę podjadać :( porażka jakaś
    teraz młoda śpi ja sobie nałożyłam farbę na odrosty- mam nadzieję że zdążę zanim się obudzi :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2016, 10:30

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari, możliwe ze to skok, nic nie poradzisz aż samo minie, a minie....

Moja za to grzecznie śpi, aż tu nagle wiercenie @&€!!?))€&$>%#! No musialybyscie mnie widzieć! Wyleciałam na korytarz aby zlokalizować wiertło! Bo na korytarzu panowie kończą remont, ale to nie oni. Wróciłam ululac Anie dalej, usnęła,i zaś wrrrrrr wrrrrr, qrwa! Pobiegłam, zapukałam domsasiada a ten mi ze juz nie wierci.. Ania śpi, a tu: stuk, stuk, puk, puk. Rozdupi mnie chyba.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1932 1933 1934 1935 1936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ