X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, moja mama brala. Tylko za malo. Standard to podawanie min,dawki orzez 4 tyg. A w przypadkach takich jak mojej mamy (wywiad rodzinny plus noga zle wyglada po 3 tyg.od zlamania i dlatego tez gips zdjeli mimo, ze zrostu nadal nie bylo) pownni zrobic bad. INR i d-dimery (czy jakos tak, chociaz ten wskaznik, nie zawsze swiadczy o zakrzepicy) i zastrzyki powinna przyjmowac przez min.2 mies.i znow badania krwi plus doppler zyl. Gdyby zrobili jj bad.,to by wiedzieli, z sa skrzepy i mialaby odpowiednia kuracje od poczatku. Nie byl by ani zatoru plucnego, ani zapalnia pluc i wszlkich dodatkowych atrakcji z tymzwiazanych. Duzoe niedopztrzenie lekarza.
    A ci w przychodni to w ogole wielka pomylka, a jak pisalam maja opinie super lekarzy (prywatna przychodnia). Powiedzieli, ze to stary zawal i zyciu nie grozi niebezpieczenstwo...a mama miala juz zator i jego wszystkimobjawy plus czynnik ryzyka, ehhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda dama gratuluje zdrowej córeczki :)

Wróżka tu tez trzymam kciukiżeby gipsy zostały zdjęte :)

Blondik współczuje mam nadzieje że znajdzies sposób na te zatwardzenia :(

Konwalianka kiedys będziesz się śmiać z tych przygód :)

Lily wcale się nie dziwie że się wkurzyłaś na męża mam nadzieje że ładnie przeprosił :)

LaRa gratuję następnego żabka który się wykluwa :)

lece dalej nadrabiać :) w drodze zrobiłam męzusiowi galaretke co by mu sie dolały juz te kości :D

LaRa lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Ania, moja mama brala. Tylko za malo. Standard to podawanie min,dawki orzez 4 tyg. A w przypadkach takich jak mojej mamy (wywiad rodzinny plus noga zle wyglada po 3 tyg.od zlamania i dlatego tez gips zdjeli mimo, ze zrostu nadal nie bylo) pownni zrobic bad. INR i d-dimery (czy jakos tak, chociaz ten wskaznik, nie zawsze swiadczy o zakrzepicy) i zastrzyki powinna przyjmowac przez min.2 mies.i znow badania krwi plus doppler zyl. Gdyby zrobili jj bad.,to by wiedzieli, z sa skrzepy i mialaby odpowiednia kuracje od poczatku. Nie byl by ani zatoru plucnego, ani zapalnia pluc i wszlkich dodatkowych atrakcji z tymzwiazanych. Duzoe niedopztrzenie lekarza.
    A ci w przychodni to w ogole wielka pomylka, a jak pisalam maja opinie super lekarzy (prywatna przychodnia). Powiedzieli, ze to stary zawal i zyciu nie grozi niebezpieczenstwo...a mama miala juz zator i jego wszystkimobjawy plus czynnik ryzyka, ehhh
    o matulu no to faktycznie .. dobrze że trafiliście do lekarza który się poznał..
    mój mąż bierze tez minimalna dawke ale teraz juz idzie 7 tydz jak bierze wiec jeszcze na pewno d okonca lezenia ma brac.

a Teraz jak mama ??

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracamy. Dzieci spia. Ania napisala Larze, ze gratuluje "zabka" a ja myslalam, ze lara w ciunzy... Juz niedlugo ;)

Oczywiscie na zakopiance wypadek..

Ania_84, LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    My wracamy. Dzieci spia. Ania napisala Larze, ze gratuluje "zabka" a ja myslalam, ze lara w ciunzy... Juz niedlugo ;)

Oczywiscie na zakopiance wypadek..
    Hehehe to znak że będzie :-)

Stoicie w korku ?? Czy dali jakiś objazd

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myslalam że w ciąży, nawet kilka str przezucilam, że przeoczylam ta wiadomosc hehe ;-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha oj dziewczyny, to tak jak ja przeczytałam ze Ania jadła gipsy :)
    Ale co do ciąży to mam nadzieje, ze to TEN cykl bedzie i będę mieć dwoje kwietniowych bobasków :)

Ania_84, Blondik, justta, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, to moze na zakonczenie kuracji zrobcie sobie bad.chciaz z krwi...dla pewnosci. Tylko nie wiem czy od razu czy np.po tyg. One nie sa jakos b.drogie a warto.....

Gratki zabka :)

LaRa lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Aniu, to moze na zakonczenie kuracji zrobcie sobie bad.chciaz z krwi...dla pewnosci. Tylko nie wiem czy od razu czy np.po tyg. One nie sa jakos b.drogie a warto.....
    Gratki zabka :)

wiem dlatego sie dopytuje bo to jednak były dwie nogi w gipsie i no stop lezy wiaomo rsza jakmoze .. ale jednak ..i na pewno dam go na usg zyl w konczynach dolnych tk dla swietego spokoju bo przeciez ten moj to nawte jak cos jest nie tak o nie mowi :/

widzisz LaRa jak nic wróżba poszła :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema, Blondik dziewczyny juz w sumie wszystko napisały. Ja tak jsk Ala daje kaszkę bobovita porcja zborz żadnych ryżowych czy kukurydzianych bo one zapychają. No i nam śliwka z gerbera tez pomogła w takich sytuacjach.
    Gratulacje zabka.
    Lara kciukam za TEN cykl!
    Kroko moze faktycznie to nie jest zły pomysł wybrać sie do jeszcze jednego gina.
    My z mężem w koncu pogadaliśmy szczerze ( moja mama pojechała do brata na weekend) ogólnie powiem Wam ze sie prawie rozstaliśmy juz... Zawsze jak jest ktoś u nas to ciezko nam sie dogadać bo nigdy czasu nie ma albo możliwości. W każdym razie po całym dniu rozmów wieczorem mój własny maz stwierdził ze mam duzo racji i ze faktycznie trochę mnie z tym naszym życiem zostawił samej sobie... Eh wymiękam ...
    Dzis cały dzień u teściowej Jagoda natrzaskala tyle km ze szok... Potem zjadłam dwa lody bo przed oczami wciąż mam ciacho Neny i Zgredki :)
    Jutro odwożę mame do szpitala :( boje sie cholernie.
    Beszko za Twoja mame tez mocno trzymam kciuki i mam podobnie nie wierze lekarzom na 100% to tez ludzie, pomylić sie mogą

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, zwykle tk nic nie wykarze jesli chodzi o zator czy skrzepy. Trzeba z kintrastem zrobic...

Maniek, bede jutro myslami z Toba....
    A Twoj brat, pomaga cos w tej sytuacji?
    Powiem szczerze, ze moj ze swoja zonka wypieli sie. Fochy strzelali i zero zainteresowania. No szczegolnie ze str.bratowej...a jesli jakies zainteresowanie bylo, to takie pozorne , ehhh

Dobrze ze sobie z mezem wszystko wyjasniliscie. Mam nadz.z,e bedzie lepiej a maz sie ogarnie. Tobie teraz duuuuzo wsparcia potrzeba, bo tyle sie dzieje...ciaza, Jagoda w orzedszkolu, powrot do pracy i mama...musie sie chlop ogarnac i wspierac Cie, aby to ie chociaz troche lzej bylo....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Z góry przepraszam ze sie nie odniosę do wszystkich ale juz niewielenpamietam co przeczytałam.
    Manku pomodlę sie za Twoja mamę i dużo sił Wam zycze!!!! Beszko Wam rownież!!!
    Lara tez juz chciałam gratulować ;) wiec powodzenia z zabkiem i ze ściana :)
    Blondik u nas tez suszona śliwka z gerbera zazwyczaj pomagała w ostateczności czopki glicerynowe. Wiadomo kleiki ryżowe czy kukurydziane to zapychacze... Powodzenia!
    Wróżko mam nadzieje ze juz zdejmą ten gips!!
    Kroko Ty wiesz...nie trzeba nic mowic :)
    Ja niestety nie ogarniam tutaj i różowej...jest tyle nowych "twarzy" ze jakos mo juz głupio sie wbić po takiej nieobecności.
    Konwi jak tam dzisiaj? Mam nadzieje ze lepiej :)
    U nas dzis był ten szanowny wuj! Z jakas tam kuzynka o tłumaczka oczywiscie...najpierw sprzątałam z zoska po tym montażu lamp wszedzie nabalaganione potem obiad Zosce potem obiad gościom a moj pan za wiele nie pomógł (normalka;) wiec zoska dopiero niedawno zasnęła.
    Ja tez spije drinka i spadam. Dobranoc

Krokodylica, LaRa lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej daję słowo to samo miałam, żabka to żabka, nawet na fb szukałam czy Lara się testem nie chwaliła. :P

LaRa lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wasze dzieci chodza za raczke?
    Mam dola troche ze ten Domi taki niegrzeczny :/. Rzuca sie na ziemie, wrzeszczy, rzuca przedmiotami, bije, gryzie :(. Brat mojego meza byl ponoc okropny, na tyle ze dzieci sie z nim bawic nei chcial i nawet tez z moim mezem bo baly sie jego brata. Boje sie ze Domi ma taki sam charakter :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:33

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, daj na loozzzz

3 raz jestem mama i zadne moje dziecko za reke nie chodzilo...no chyba ze sie balo czy wstydzilo przez kilka sekund ;)

A Domi nie jest niegrzeczny (hahaha ;) jak to ma ciocia mawiala), tylko mowic nie umie, wiec nie moze sie z wami porozumiec tak jakby chcial, co go frustuje. Krzyk, placz i bunt to jego sposob komunikacji...powinno byc lepiej (tak pisza i mowia ;) ) gdy dziec nauczy sie plynnie mowic ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nas tak czytam, to mysle, ze kazda z nas jest pozostawiona sobie, ze faceci wielu rzeczy jednak nie widza, nie rozumieja. Ci ktorzy sami z siebie pomagaja, sa "obecni" mozna u nas policzyc na palcach, to wyjatki..
    Te wszystkie memy o matkach sa w wiekszosci prawdziwe :/
    U mnie wszyscy spia, a ja z nasmarowanym brxuchem moim termocudem czytam..
    Cos mialam napisac i zapomnialam..

Kotko: moja nie lubi za raczke, chyba, ze jej pasuje, jak dzis, kiedy bala sie u dziadkow wysokiego progu w drzwiach

Manku: bede myslami z Wami jutro

Krokodylica, Blondik lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj u niego to moze z tym mowieniem potrwac bo tak maja dwujezyczne dzieci. No ale u was tak samo przeciez.

A powiedz mi/powiedzcie. Jakie kary?jak wychowywac? Co robic jak bije? Jak rzuca jedzeniem i przedmiotami jak wrzeszczy tak ze az kieliszki moglyby pekac?
    Nie chce uzywac przemocy ale serio nie mam pomyslu jak mu pokazac ze robi cos zle?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Zuzię nie narzekam, czasem popada w histerię (np. dzisiaj, jak skończył się placuszek :P ) ale ogólnie dużo daje sobie wytłumaczyć.

• beszka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, ale nawet jednojezyczne maja jeszcze czas na mowienie. Daj spokoj. Nie stresuj sie tak....
    Straszy zaczal mowic pozniej, mlodszy b.wczesnie, hanka srednio z gadanuem.

Kar u taj malych dzieci nie stosuje. Mowie, ze nie wolno, odciagam uwage itp.
    Pisalas kiedys, ze masz jakas ksiazke o rozwoju psychicznym dzieci...czytalas ja?

Co do meza, to mi sie wyadje, patrzac na mojego i mezow kolezanek, ze wiekszosc jest wspierajacych, pmagajcych przy dzieicah i w domu i mi sie wydaje takie zachowanie normalne......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2016, 22:59

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: jak moja krzyczy to pytam cp chce, niech pokaze, jak jest w szale mowie spokojnie "i co jeszcze?" Albo cos w tym stylu.. ppzpstawiam ja sama, ide do innego pokoju lub odchodze troche, wczesniej upewniam sie czy jak bedzie sie wywracac ze zlosci nie uderzy w cos glowa.. oczywiscie to wszystko jak nie ma reakcji na moje " nie wolno, nie ma juz, skonczylo sie, nic tam nie ma".. itp
    W ostatecznosci mowie jej imie glosno i mocno..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1931 1932 1933 1934 1935 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ