Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek, zły dzień dziś był, ale póki każdym takim wreszcie wyjdzie słońce. Z dzidziusiem na pewno wszystko jest ok, Patryk miał przeziernosc 1,8 i jest zdrowy.lekarz nie skomentował nawet ze jakieś ryzyko może być. Dopiero jak ja się zapytałam, to powiedzial, że sam ten wynik o niczym nie świadczy. Ma maluszek kość nosowa? Co do mamy, to jest pod dobra opieką, operacja jest konieczna a wiadomo, że nie jest się wtedy modelka z Journal'a. Mocno wspieram cię myślą i modlitwa.
O matyldziu.. Ania, ale się porobiło, dobrze że tak szybko to wykryliscie, będzie dobrze. A na intensywnej ma lepszą opiekę niż na normalnym oddziale. Będzie dobrze. A tu jak się czujesz?
Lili, super ze juz rusztowanie nie szpeci waszego domu
Wrozko, gratuluję. Tak jak u nas będzie. Chlopoki górą, hehe. Imię jakieś macie?
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Hej.
Maniek bardzo mi przykro, że mąż zapomniał o rocznicy.
Mój o moich imieninach na szczęście pamiętał, kupił mi piękny prezent, wtedy mu powiedziałam, że wolałabym oglądać męża niż prezent, no i poszło lawinowo, wyrzygałam mu wszystko co mi leżało na żołądku, i że go spakuję a on mi na to, że może się wyprowadzić choćby zaraz, nie ma problemu. Ale już drugi wieczór jest w domu i pomaga, więc chyba coś dotarło, nie wiem na jak długo.
A i dzisiaj się mnie pyta czy go kocham, chyba trochę jednak się poczuł zagrożony.
Maniek Tobie życzę siły do tego wszystkiego i przykro mi że nikt nie zapyta jak Ty się czujesz. To ja zapytam, jak się czujesz?
Bardzo mi przykro że tak Ci się wszystko na głowę zrzuca, trzymam kciuki aby dzieciątko było zdrowe!!!
Zuzia je wszystko to co my.
Wróżka Zuzia na co dzień budzi się o 6 a jak byłyśmy na urlopie pobudki o 5 haha.
Gragtuluję siusiaka!!! Jakieś typy na imiona?
Lili no no, pierwsza narzeczona.
Zgredka dajesz jeszcze espumisan? Zuzia rzygała po nim.
Alicja super! (mówię o randce)
Izolec życzę poprawy nastrojów.
Zgredka oczy ze shreka a hahahaha padłam.
Konwi inhalacja chyba z soli fizjologicznej.
Smoku moja jak ten Zośki kolega, ledwo coś piśnie i leci dalej, nawet z rozwalonym kolanem.
Wróżka u nas chyba też zęby idą. Płaczki w nocy, apetyt nie bardzo, w dzień długo śpi.
Ari Mała jeszcze polubi piasek, nie uciekniesz od tego.
-
Matko jeszcze polowy wiadomosci nie przeczytalam, a tu tylw wiadomosci zlych..
Maniu: jak Lara pisze, po operacjach sie tak wyglada, nie dawaj po sobie poznac, co do przeziernosci tez bym poszla do innego lekarza, ale ostatnio w pyt na snoadanie oadalam ze sa jakies testy z krwi nowe, tylko drogie, nie wiem cy tez na to, ale chyba tak
Aniu: bardzo wspolczuje, oby maz szybko wrocil.do zdrowia..
Wrozko: gratuluje siuraka!
Ano wlasnie Misia. Czy ona pojawila sie tu jakis czas temu czy wcale??
Kroko:.espu dalam tylko raz, potem mie bylo problemow poki sie nie wije, nie jeczy i ma humor to nic nie podaje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 23:34
-
Ania zdrowia dla męża.
Ja zdycham z bólu szyi, już było dobrze, bolało ledwo co, a dzisiaj rano wstałam znowu z potwornym bólem.
PS. Kupuję rower i siodełko dla Zuzi, z powodu jej choroby lokomocyjnej wszędzie muszę chodzić z nią na nogach, więc obmyśliłam sobie rower.
PS.2. Dzisiaj wieczorem Zuzia mi znowu zwymiotowała, kuuufaaa, mam nadzieję że to jednorazowe było. -
Manku wiem ze spokój w takim przypadku graniczy z cudem ale powielam posty dziewczyn, trzeba wieżyc że wszystko jest ok. U nas na kwietniowkach był podobny przypadek a maluch zdrowy. Trzymam kciuki oby tak było,
Wróżka gratulacje synka.
WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Och Aniu w końcu będzie z górki zobaczysz, zdrowka dla małża.
Kroko czasem takie oczyszczenie atmosfery jest potrzebne, oby maz sobie to zakodowal i się poprawił.
A z tą szyja to dziwne może znów gdzieś przewialas.
Co do roweru to foteliki na rower są genialne już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła kijanke w nim wozić. U nas warunki sprzyjają wszędzie są drozki rowerowe a już w centrum to podstawa. Szkoda że w pl tak nie ma.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Anaa, jeden dzien to nie sprawi roznicy, a zawsze lepiej celebrować te chwile razem
Kroko, czyli wstrząs musiał być, by coś sie poprawiło. Trzymają kciuki, zeby było coraz lepiej.
No i czytam i czytam i o jakich tabletkach mam ci przypomnieć? No i za kolejnym razem w końcu przeczytałam o tabelce
Fajny pomysł z tym roweremsuper
Aniu, trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia M.
Manku, jak dzis mama? Pewnie dzis pionizacja? Trzymajcie sie i bądźcie silne!
Alicjaa, jak po randce?
Wróżka, widzę ze małż szczęśliwyi czyżby był Antoś???
Miłego piatenieczunieczkaWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLara też przeczytałam, że masz o tabletce przypomnieć
Manku mama miała poważną operację. musi dojść do siebie. Wierzę, że to dla ciebie ciężki widok. Teraz z dnia na dzień powinno być lepiej. Będzie brała chemię czy radioterapie? Co do przeziernosci to jest to tylko jeden z parametrow I to najmniej wiarygodny. Jakbyś się chciała dodatkowo skonsultować to ja prowadziłam ciążę w Medfeminie I mogę polecić tamtych lekarzy, albo Florianski który jest mistrzem usg.
Kroko pomysł z rowerem supermam nadzieje że Zuzia już ok.
Wróżko imię wybrane?
Beszko trudno powiedzieć póki co, co to może być. Pewnie jakieś zaburzenia wchłaniania ale bez badania ciężko coś więcej wnioskować. Póki co spawdzamy czy nie ma niedokrwistości.
Btw Tomek robi bardzo płynne kupy wsiakajace w pieluszke. Jak mam to pobrać na posiew?????
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej kochane dzięki za wszytskie słowa dziś już mi lepiej wiem ze jest pod dobrą opieka
no i jakby było mało wczoraj wchodze do domu a tam dach przecieka sypialnia całe sciany zalane
Manku trzymam kciuki za mameWiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 10:05
-
Ejej, ja zapytałam jak się czuje Maniek, Kroko.
Kroko, dobrze, że rozmowa i groźba coś dała, oby jak najdłużej to trwało. Rower i fotelik to super sprawa, mam hamax sleepy i jest rewelacyjny. Patryk bardzo lubi jeździć, tymek też lubial.
Ania, kurcze, współczuję.
-
Widzę, że u każdego coś...eh
Izolec, obyście trafili na fajnego rehabilitanta, będzie dobrze! Poproście lekarza o skierownaie do gastroenterologa, on pomoże na problemy z wchłanianiem...
Maniek, współczuję stresów...Mój gin mówił, że norma jest do 2,5. Wierzę, że będzie dobrze :*
Lara, ziemniaki to warzywa, zalicz Ani obiadek na plus
Wróżka, gratki siusiaka
Ania84, mąż jets w szpitalu pod dobrą opieką...Wkrótce wrócic do domku zdrowy. Może skonsultujcie jego sytuacje jeszcze z innym lekarzem?
Ja nie ogarniam pakowania... Madzia lata jak nakręcona, a męża jak zwykle nie ma (mimo, że od poniedziałku ma urlop...) Kroko, chyba tez tak jak ty zastosuje terapie szokową
WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Aniu, cholera! Co za masakra
współczuje bo zalanie to tragedia
Nie jest Ci dane cieszyć sie ta ciążaale oby jak najszybciej ustabilizowało sie to wszystko bo to juz przegięcie.
Wróciłam z Ania z targowiska, i gwiazda padła. Niech śpi, ja idę robić obiad. Dzis dorsz z piekarnika
Blondik, gdzie sie pakujesz? No i gdzie maz? -
Spotkalyscie sie z opińia, ze póki dziecko nie potrafi wypluwać, zeby powinno sie myć sama woda?
Kumpela powiedział, ze wyczytała gdzieś w necie i swojemu (prawie rocznemu) synkowi zeby myje czysta woda. -
nick nieaktualnyManiek, Ania współczuję
Kroko z dziadami trzeba krótko, bardzo dobrze zrobiłaś!
My standardowo latamy tu i tam, Nina jest bardzo towarzyska więc zabieramy ją na szanty albo piwka. Jest spora szansa, że zanim pójdzie do przedszkola zwiedzi wszystkie puby w mieścieAnia_84, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Hej dzieki ze pytacie : dobrze sie czyje lepiej niż w ciazy z jagoda... Chodziło mi o rodzine ze sie nikt nie zapyta:(
Mama dzis lepiej wyglada ale pani z sali która sie z mama zakolegowala ( ma 44 lata i w ciąże zajść nie moze) mówi ze tez sie wczoraj zmartwiła jak mame zobaczyła . Dzis juz wstała i oczywiście bol nie z tej ziemi ... No ale z każdym dniem bedzie lepiej. Czy chemia? Nie wiadomo wynik histopatologiczny za 3 tyg i dopiero decyzja.
Z maluszkiem to nie chodzi tylko o sama przyziemność tylko ogólnie po wpisaniu tych wszystkich parametrów wyszło dość duże zagrożenie... Nie pozostaje mi narazie nic jsk poczekac na ten wynik pappa i zobaczymy.
Kroko chyba mężu uniósł sie honoro fochem ze powiedział o wyprowadzce, w każdym razie dobrze ze sie wziął za siebie i Ci pomaga.
Ania tulam i wspieram jasna dupa zamiast cieszyć sie tak długo wyczekiwana ciąża to masz tyle zmartwień.
CdnKrokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
oo jak tu pusto. Jagoda śpi ...nareszcie bo już padam.
Kroko w wolnej chwili ( tak tak wiem nie istnieje takawpisz proszę mi datę porodu 8 luty 2017.
Wróżko gratuluje chłopczyka, Franio będzie zachwycony:)
A u mnie wczoraj tak sobie wróżyłyśmy z gin płeć bo to na tym etapie kij widać ale jakiś zalążek jest i ona mówi że chyba skierowany na dół ( czyli dziewczynka) ale wg mnie był do góry ( czyli chłopiec) zatem na następnej wizycie mam jej przypomnieć i sprawdzimy czy będzie lepiej widać i czy ten sposób określania płci jest "wiarygodny".
Eh Lara sama wiesz co na necie piszą. Samą wodą?? dziwne no ale każdy robi jak uważa.
Ano Misia nas chyba opuściła bez słowa...Nieukowa chyba też czasu nie ma.
czytałam Was wcześniej i tyle chciałam napisać a teraz nic nie pamiętamwięc dziś po wczorajszym kryzysie pożarłam snikersa tego dużego bo już 3 dni za mną chodził na pamięć bo przecież mg ma
..póki co mam 3kg na +.
Maniek
-
Hej kochane
ja najpierw wizyta u M , pózniej do rodziców pojechałam bochcieli ebym sie zrelaksowala , a nastepnie znowu do szpitala posiedziałam z M pogadalismy generlanie czuje sie ok
dali mu zamiast jednego antybiotyku 2 inne ozylnie ciagle podpiety do aparatur le przynajmniej widac jak mu serducho pika i wogole
narazie tylko dostalismy info ze zostaje na intenstywnej poki nie rozpuszczą skrzepów najprawdopodobniej w pon beda sprawdzac co i jak ciagle mu jakies badania robią ma dwa wenflony tylko bidny bo u niego z zylami to jakas masakrawiec go pokuli kilka razy zanim znalezli noo le mam nadzieje że teraz jz tylko lepiej ..
Maniek trzymam kcikaski za wyniki i oby wyszły jak najlepsze z mozliwych
aa no i dzis tesciu sprawdzał dach i komin bo stamtad sie leje no i padła dianoza ten ezon jeszce da rade le nastepny jz niestety wymiana dachu i komin do roboty
Blondik póki co konsultacja zbytnio nie mozliwa a dwa ze tym lekarzom ufamy czesc z nich zna sie z Mama M bo jezdzili z nia na erce , ordynator super człowiek dzis gadał z M prawie godzine - zreszta jak bylismy u niego to tak ldzki wszytskonam powiedział uspokoil - a jak pytalismy sie rodzin pacjentów czy wiecie cos bierze cz cos czy lepiej do neigo z czyms isc to powiedzielize absolutnie bo on nie tolerje zadncych łapówek ani nic i ze rpedzej by na polcje zadzwonił :p
No i faktyczne lekarz z powołania
póki co na tym oddziale bez zastrzezen nawet salowe mi kaczki nie pozwoliły wyniescaz byłam w szoku bo na ortopedii to nic przy pacjencie nie robiły
Mari no to będziecie mieli imprezowe dziecko
lece Wasnadrabiac i zgonic kota bo wpiernicza folie
Ps Maniek nie póki co na minusie 4 kg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:15
-
Eh Ania Ty wez trochę zwolnij tempo -4 kg to sporo, bo chyba nie wymiotujesz? A jak badania ? A tak jeszcze sobie mysle ze ciężarna to tez nie bardzo zeby po szpitalu śmigała ... Wiadomo ze musisz iść bo to Twoj maz, ja to mam obsesje, po wizycie u mamy to sie dezynfekuje kilka razy mino ze ona w centrum onkologicznym czyli nie takim typowym szpitalu. I trzymamy kciukasy wszystkie 4 ( liczę tez groszkowe) za Was. Z tym zalaniem współczuje bo niestety u mnie tez cieknie przez balkony wrrr a mój maz jak ma cos zrobić z serii prac domowych to prędzej mój ojciec przyjedzie i zrobi... On nie lubi
Izo jsk tam Tomek? Moze zeby mu idą skoro takie kupy? Oby było juz lepiej.
Zgredzia jak Wam sie wyprawa udała ? Kostek pobłogosławiony ?Maniek