X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja tak na szybko,
    Ala ależ akcja z tym kciukiem heh dobre

Zgredka a jak ty byś się czuła jakby on rozmawiał tak długo z ex? Na pewno też byłabyś zawiedziona.

Smoczyca daj trochę fasolki ;) mniam

Lara nie chce cie martwić ale skoro Ania niejadek to może trochę potrwać, tiago ma 8 lat i ciągle z nim walczę aby coś zjadł :/

Ari głową do góry, skoro nie obraźliwe to szybko o tym zapomną

Eh nie pamiętam co jeszcze miałam, kijanka ma dziś zły dzień, ryczy co chwila i pcha pięści do buziola czy to możliwe że dziąsła już swedza?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na spacery musi byc woda I cos do przegryzki ,bo maly jest taki ,ze jak ujrzy to zaraz chce krzyczy itd hehehe :P

Dzis mam zly dzien. Nie czuje sie dobrze nic mi sie nie chce ehhh .

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    A ja nie skumalam z tym mierzeniem temp, myslalam, ze Lara mierzy na zewnatrz :/

Zgredka, i Feel down :) buahuabauabuabaua nie, No jak Ty czymś walniesz to nie ma to tamto!!!
    Tempka skoczyła, ale bez szału (wykres pod suwaczkami)

Ania zjadła 3/4 kotleta mielonego, troszkę ziemniaków, warzyw 0 (zero). No ale dobre i to. Ja tez sie obzarlam i nie wiem jak będę ćwiczyć na ficie a dzis idę na 17. Zdecydowanie za późno zjadłam.

Anaa, gdy juz Ania zacznie mowić to jej brak apetytu nie bedzie mi przeszkadzał, teraz jako ze nie potrafi mi powiedzieć co lubi a czego nie, to trochę przeżywam. No ale wczoraj zjadła całego placka ziemniaczanego, dzis prawie całego kotleta, wiec coś tam je.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 15:53

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja tylko na chwilę. U nas ostatnio masakra. Od poniedziałku zaczynamy rehabilitację Tomka więc teraz latamy po lekarzach na konsultacje. Do tego mamy chyba Nop pi szczepieniu na rota bo w ciągu 6 tygodni tomek przybrał tylko 300 gram więc najprawdopodobniej coś jest z wchłanianiem w jelitach. Jutro robimy morfologie i badanie moczu i będziemy szukać.
    Żeby było mało to spadł mi dzisiaj z łóżka. Ma guza na potylicy jak stąd do kosmosu. Niby wiem, że raczej nic nie powinno się stać ale cały czas mam stresa i go obserwuję.
    Na weekend przyjeżdża moja mama to trochę posiedzi z mały bo ja w sobotę mam konsultacje fizjoterapeuty z moim rozejsciem mięśni brzucha.

Zgredzia biedna Łucja. Złożyłabym skargę na baby ze żłobka.
    Maniek jak mama? Jak sobie radzisz?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no u nas też nieciekawie. Młody od wczoraj robi po 8 kup, pupa, mimo, że zmieniam pampki co rusz, odparzona.. Kupy to woda z rodzynkami.. Obstawiam zęby, ręce w buzi, marudzi, płacze.. Strzele sobie w łeb.. A i kaszel i katar. Choć dziś mniejszy.. No zobaczymy.
    Nikt inny nie może go nosić..

Ari, on zdarza się, zostaniesz zapamietana.

Izo, powodzenia na rehabilitacji.

Cdn

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 20:30

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , wybaczcie nie nadrobię .. Nie mam siły po dzisiejszych wrażeniach :( płakać mi sie chce :( byłam dzis u gin na usg pierwszego trymestru, przyziemność wyszła 1,9 a norma jest do 2,00 cos tam jeszcze i ogólnie jest spore prawdopodobieństwo zespołu downa :( wiec oddałam krew zeby zrobić te dwa kryptory w pon wieczorem moja gin ma sie ze mną skontaktować i powiedzieć jak to wyglada.
    Mama po operacji , byłam u niej i nie spodziewałam sie az takiego widoku, łzy mi napłynęły do oczu juz z daleka gdy ja zobaczyłam ale jakos udało mi sie opanować ... Wygladała na 30 lat starsza, nawet jej nie mówiłam ze byłam u gin bo jeszcze nie przetrawiłam tych wieści a trzeba było sie zmierzyć juz z kolejna fala emocji... Mam ochotę sie schować gdzieś i nie wychodzić az bedzie po wszystkim.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MANIEK spokojnie, normy sa po cos. jak jest do 2 to 1,9 to jeszcze nie dwa. Poza tym bardzo czesto wyniki przeziarnosci czy z krwi wychodza zle a dzieci sa zdrowiutkie. Ehh szkoda ze robilas, teraz sie bedziesz denerwowac :(. Mojej kolezance tez wyszly zle wyniki a wszystko jest ok :)

A mama juz po operacji tak?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, wiele dzis przeszłaś, współczuje :/

Co do mamy i operacji, to zawsze tak sie wyglada po operacji :( ja pamietam jak moja mama wygladała, to było przerażajace, ale wiadomość od lekarza, ze sie udało i nie ma powodów do obaw podziałało na nia motywująco. Szybko sie pozbierała, ale tez moja mama ma charakter i wiedziała, ze szybko bedzie ok.
    Co do przeziernosci, to trzeba wierzyć ze bedzie ok, pamiętamy sprawę Misi. Trzymam kciuki, zeby wszystko było wporzadku.
    Nie zazdroszczę emocji. skumulowalo Ci się wszystko.
    Wspieram!!!!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Maniek, spokojnie! Moze pojdz jeszcze na usg do kogos innego. Poszukaj kogos z super sprzetem. Bad.krei to tylko prawdopodobienstwo - statystyka. Bad.plynu owodniowego daje 100% pewnosci, ale neisie ze soba ryzyko.
    Opisze historie mojej przyjaciolki. Byla to jej 2 ciaza. Lekarz prowadzacy cieszyl sie b.dobra opinia (i jest siwethym lekarzem, ale nej jest nieomylny). Podczas bad.przeziernosci pow.ze istnieje duze prawdopodobienstwo zespolu downa u dziecka...podal dane z pomiarow, dal skier.na kolejne bad. Przyjaciolka zalamana. Poszla do drugiego dok.opowiedziala wszystko ten zrobil usg i pierdoli to samo i od razu na aborcje ja kieruje (bez zadnych innych bad.jak tylko usg, a tez niby dobry lekarz). W koncu poszla do jednego z lepszych ginow w 3miescie, specjalisty od tego typu bad. Z super sprzetem. Opowiedziala wszystko, ten zrobil usg i wysmial poprzednich lekarzy. Pow.,ze owszem wynik wyzszy,a le w granicy i wszystko wg niego jest ok. Bad.z. Krwi juz zrobila przed wizyta, natomiast uniknela niebezpiecznego zabiegu poprania plynu. Teraz ma zdowa sliczna coreczke :)
    Spokojnie Manku, wynik nadal Miesci sie w granicach normy!

Konwi, wspolczuje kup. U nas tez cos z brzuchem. Dzis mala znowu zle spala a i maz wrocil z pracy z bolem brzcha :( mam nadz.ze cos zjedli...

IZOLCU a co podejzewacie konkretnie u malego? Wczesniej dobrze przybieral?
    Moja mala tez kiepsko przybierala i andal kiepsko przybiera :/

Lara, moja tez niejadek. Waga nadal 9 kg ;) a dluga i wszystko an niej wisi...

Moja do buzi wklada wszystko...lacznie z kupa :/

Padam przy niej. Wszedzie wlazi, wszedzie sie wspina i co chwile wywala. Dzis nabila sobie ze 3 guzy na glowie :/

Uciekam. Spokojnej nocy

Krokodylica lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

spiesze doniesc, ze Franulo bedzie mial braciszka :) siusiak jak ta lala! ale sie dzis umeczylismy jezdzeniem. moj ma faze na splacanie kredytow i kupno dzialki pod domek. tez bym bardzo chciala, ale ilosc pracy mnie przeraza. u nas tez dzien marudy, slina leci litrami, jedzenie takie se.

Manieczku- kochana, tule po ciezkim dniu :( wiele Cie to musialo kosztowac. ehh. a przeziernoscia sie nic nie martw, na grudniowkach sporo dziewczyn mialo nawet pod 3 i wszystko ok. one robily chyba test Nifty albo Harmony, czy jakos tak. bedzie dobrze, zobaczysz.

Ari- no niezla historia! bedziesz opowiadac wnukom ;)

Konwi- wspolczuje :( ale to juz chyba ostatnie mleczaki ida, co? wrociliscie juz z wojazy?

Izo- takie upadki zdarzaja sie i beda zdarzac, niestety :/ nie pozostaje nic innego jak obserwacja. trzymam kciuki zeby bylo ok. a z tym przybraniem to nie jest tak, ze od pewnego wieku juz coraz mniej dziecko przybiera? ale morfologie oczywiscie warto zrobic.

Anastazja- mozliwe, ze zeby juz ida. Blodika Madzi chyba tak szybko zaczely wychodzic. a jak smarujesz jakims dentinoxem to jest lepiej troche?

zapomnialam co tam jeszcze mialam napisac.

obzarlam sie u rodzicow i zdycham. jutro kolejna kontrola u chirurga i zobaczymy, czy bedzie mozna juz Franka stawiac na nogi. ostatnio sam wstaje, w lozeczku i przy meblach. probuje go powstrzymywac, a ten sie wscieka :/

dobrej nocy dziewczynki!

konwalianka, Arienna, beszka, AlicjaaA, Lili83, LaRa, Izoleccc, zgredka, Krokodylica, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróżka- gratuluję siusiaka :D

Maniuś- wspieram i tulam, i pamiętaj będzie dobrze, cokolwiek by się nie stało- a do historii dziewczyn dodam że przy moim porodzie lekarz pomierzył młodą i powiedział ze będzie góra 3,5 kg a Zuza urodziła się 4300...

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety, Maniuś, trzymaj się kochana, to był dla ciebie mega trudny dzień.. Nie pozostaje jednak nic innego jak wierzyć, że będzie dobrze i z malenstwem i mamą. Cokolkiek się napisze, stres na pewno cię nie opuści, dlatego trzymam kciuki z całych sił, bo musi być dobrze. Tym bardziej, że wynik jednak normy nie przekroczył. Ściskam.

Wróżka, grarulacje drugiego chłopczyka. Bedzie kolejny dziedzic waszego rodu hehe :-)

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja dopiero wróciłam
    Michał o 15 trafił na sor a następnie na intensywną terapię kardiologiczna nma zatorowosc plucna skrzepy w obu płucach :-(
    Niby wcześnie wykrylismy a raczej nasza lekarka poz ale póki co jest na erce kardiologicznej podpięty do wszystkich aparatur podają mu kroplówki żeby skrzepy się rozpuścił..a ja teraz siedzę i rycze :-(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- będzie dobrze , zobaczysz bedzie

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańki strasznie współczuje Ci tych stresów :( dziewczyny juz wszystko napisały. Trzymaj sie jakos kochana, zobaczysz wszystko bedzie dobrze! Musi byc! A moze faktycznie wybierz sie do jakiegoś innego gina? Sił zycze...duuuuzo sił ❤️
    Wróżka gratuluje!!!
    Konwi ehhhh zdrówka zycze młodemu oby juz gładko poszło z tymi zębami!
    Spokojnej nocy zycze
    O matko! Ania zdrówka dla męża!!! Trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 22:29

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu- trzymam kciuki, zeby Michal szybko z tego wyszedl! dobrze, ze szybko zdiagnozowany. musi byc dobrze!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu! Trzymam kciuki za M. Silny chłop z niego! Dobrze, ze to szybko wykryli! Zdrowia dla M, a dla Ciebie duuuuzo siły!
    Ps. Czy to powstało od tego leżenia?braku ruchu? Czy inny powód?

Wróżko, gratuluje braciszka dla Frania :)

Ania dopiero przed chwila usnęła, a ja padammmmmm

Spokojnej nocy wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 22:26

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek napewno a maluchem wszystko dobrze mam nadzieje że szybko będziesz mogła odetchnąć

LaRa gips,lezenie,brak ruchu za mała dawka jak na 90kg faceta zastrzyków przeciwzakrzepowe

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • beszka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przykro mi bardzo :( jak pisalas o zapaleniu pluc, to mialam niestety przeczucie, ze szpitalem sie skinczy :( podstepna choroba.

Nie martw sie. Bedzie dobrze. Nam lekarze nie pow.mze poprawa nastepuje bardzo powoli, wiec nie martw sie za bardzo jak przez pierwsze dni..tydzien..nie bedziesz widziala roznicy, a i moze nawet ocenisz ze jest gorzej :( najwazniejsze to wykryc chorobe, podac szybko leki i sluchac sie doktora.... Pewnie angio tk mu zrobili, to wiedza co to za skrzepy i gdzie i w jakiej ilosci. Donrze bedzie!

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za dzien:(
    Manku strasznie mi przykro ze tyle na ciebie ostatnio spada:(na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza!zasiegnac opini z tego co pamietam nasza Misi miala podobna syt nawet robila amniopunkcje i maly Antos zdrowy!myslami jestem z toba!trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze!!!

Aniu dobrze ze lekarka wczesnie wykryla i nastapilaszybka reakcja!!!

Wrozko no gratki siusiaka:)jednak Zgredka miala racje jak Lili powie chlopak to bedzie dziewczynka i na odwrot;)koncze kariere wrozki;)

Zgredko jak dla mnie to przezarcir Leo tak chlustal i to dosc dlugo:/zarlok z twojego Kostka;)

unas sciagneli rusztowanie yes yes yes teraz maz musi ogarnac podworko i najgorsze za nami!pozostalo ocieplenie dolu (ale to za rok) no i wykonczenie gory:/a to jeszcze potrwa:(
    Lara no wlasnie my tu rozbudowujemy a tu dziec juz wyprowadzac sie chce:/a dla niego specjalnie pokoj zrobilismy taki wiekszy zeby miejsca duzo mial;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 1954 1955 1956 1957 1958 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ