Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlicjaaA wrote:
    Co do szpitalnychh 'specjalistów' to też nie mam dobrych doświadczeń. Kiedyś złamałam kciuk, a zagipsowali mi wszystkie palce prócz kciuka..no więc tego;-)
    to mi się przypomniało jak pojechałam z bólem nadgarstka :) o 2 w nocy oczywiście wyczekałam się az bambaryła się zwlekła bo spała :P pózniej zdjęcie nic na zdjęciu nie bylo a ten stwierdził ze skoro już przyjechałam to założy mi gips :P
    załozył mi tyle opatrunków gipsowych że pózniej zdejmowali mi godzine gips - bo piła sie nagrzewała i nie dawała rady przeciąc..a musieli po 2 dniach zdejmowac bo miałam zapalenie stawu i gips pogarszał sprawe :)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA - ty nadal na sloikach jedziesz oO ?? O kurcze to ja nawet nie wiedzialam ze mozna dziecku w tym wieku jeszcze papke dawac :D.

MANIEK - trzymam kciuki za op!

Ja bylam ponoc smakoszem slimakow w skorupkach ;). Domi chyba ma to po mnie bo tez je chetnie pakuje do dzioba ;)

Oj widze ze moje "kiszenie" robie furore ;). No wiem, ze moze byc gorzej ale ja w domu wychowana duzym wiec dla mnie dwa pokoje w bloku to kiszonka ;). Ale dajemy rade. W sumie to nie to ze mi miejsca do zycia brakuje tylko na graty. Teraz lozko przenieslismy do salonu a D ma swoj pokoik i jest git :), moge tak pare lat jeszcze pomieszkac zwlaszcza ze przed blokiem mamy spory podworzec - zrobie wam fote bo fajny jest.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka nooo to degustacje robiłaś kuchnia francuska :D slimaki :D

co o kiszenia się my niby domek nie nasz..ale.. no cóz od 8 tyg kisze sie z mezem kotem i psem na jakis 18 m2 gdzie jest kuchnia salon i sypialnia :D

noopoprawka od 2 tyg kuchnia juz nie ;)

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, no to z metrażem mnie przebiłas ;-) No i też ciekawa historia gipsowa hehe :-)

Psotka, ja mu kupuje słoiki takie dla dzieci powyżej roku, to już nie taka papka a kawałki. Pracuję na etacie, a po powrocie do domu wolę ten czas spędzić z dzieckiem niż w garach, a pracę mam dość męczącą psychicznie jednak. Dla nas gotuję hurtem na kilka dni wieczorem czy w weekend, albo jemy u rodziców czy teściów bo i ci i ci mieszkają kilka bloków dalej. Ja nie widzę w sloikach nic złego. Dzięki nim moje dziecko je różnorodne, bo ja bym mu sama krolika czy cielęciny nigdy w zyciu nie zrobiła, ani innych ciekawych potraw, które są w sloikach bo marna ze mnie kucharka, no i mam pewność, że ekologiczne, a nie syf na antybiotykach z hipermarketu.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ALA a Tomek do zloba chodzi? Gdzie pracujesz? Ja tez w sloikach nie widze nic zlego, tzn sadze ze sa ok jesli producent nei sciemnia ;)

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alu: ale czytaj no przy rynavh sklad, bo w jednej firmie napisali "ekologiczna ryba" a tam panga, ktora zjada odchody i jest hodowana w syfie na tony..
    Mojej tez dzis 3 sloje kupilam bo nie mam sily na gotowanie, acz krolika podajemy bo od babci "ekologiczny" jest

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorry ale mi sie mózg lasuje od tej duchoty!!!!!
    Ari ja daje Zosce fasolke szparagowa ugotowana i z masłem nie po bretońsku jesli o to ci chodziło :)
    Ja tez nie widze nic złego w słoiczkach, ale gotuje Zosce dlatego ze kurczaki i wieprzowinę jaja dostajemy od ciotki a warzywa mamy swoje wiec aktualnie prawie codziennie jest fasolka szparagowa i pomidory bo krzaki sie uginają i trzeba jesc :) a ryby kupuje bo nie mam skąd ale Zosce tylko łososia bo mało ości ale to dwa razy w tyg je rybę bo gotuje na dwa dni
    Zoska lubi wszystko a najbardziej jaja i mięso no i te kamienie ;)
    Sorry doczytam pózniej chyba ;) jesli nie padnę spac...Lili zdrówka!!!! I Aniu powodzenia i pilnuj tej rehabilitantki ;)
    Konwi jak tam katar?
    Zgredzia współczuje :( biedna Łucja!
    Manku kciuki jutro za mamę! I mnóstwo sił tobie zycze !!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cisnienie 11/8 czyli wporzadku:/to chyba jednak org przemeczenie i stres jednak ciaza po ciazy (przynajmniej z mojego punktu widzenia)wykancza

Alu Tomek tylko sloiki czy dajesz mu pomalu cos od was skosztowac?Leo juz od dobrych 5 m wcina to co my a dania rozne np dzisiaj ziemniek jogurt kalafior z maselkiem i bulka tarta i jajko sadzone szybko zrobione a jak smakuje;)ja tak jak Zgredka nie mam 100% zaufania do sloikow tzn firm trzeba czytac etykiety:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ło matko, moje dziecko mnie wykonczy z tym zasypianiem.

a bajdełej, co mozna zrobic, zeby dziecko nie wstawalo punkt 5 kazdego dnia? Psotka- zdradz sekret ;) zastanawiam sie, czy moze za malo syta kolacje mu daje? a daje w sumie 240ml mleka z butli. moze powinnam zageszczac? a moze to nie o jedzenie chodzi? noszz, kiedy moje dziecko przespi w koncu cala noc do tej 7? nie zebym jakos bardzo narzekala, ale wiecie- zawsze moze byc lepiej :)

dzis Franek spedzil duzo czasu z tata, co mnie bardzo cieszy, bo i on narzekal, ze za nim teskni i ja posiedzialam chwile w spokoju. poza tym dumna jestem, bo po dwoch miesiacach niejezdzenia dzisiaj jezdzilo mi sie autem rewelacyjnie!

w niedziele mamy zaproszenie na roczek, wiec dzis poczynilam zakupy prezentowe w Smyku. najgorsze, ze kasy brak to i poszalec na wyprzedazach nie moglam :/ no ale coz. a poza tym lukalam co troche na te najmniejsze ciuszki. ahh :)

Alicja, ja mojemu tez od czasu do czasu daje sloik, najczesciej jakis z ryba, bo do ryb to ja nie mam ani glowy, ani zrodla odpowiedniego. miesa za bardzo przyrzadzac tez nie umiem, u nas bardzo malo miesa sie je. czesto je tez to co my, ale nie zawsze mam chec gotowac obiad, wiec awaryjnie sloik byc musi :)

Ania- nonoo, dobre z tym gipsem. az sobie wyobrazilam ta pile mechaniczna brr!

Lara- jak tam to Twoje wczorajsze zaplodnienie? ;) bylo w koncu, czy nie bylo? :)

wlasnie zamowilismy jedzenie przez aplikacje pyszne.pl pierwszy raz. co prawda nie chce mi sie jakos bardzo jesc, ale cos bym zjadla :D masakra.

dobrej nocy wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo właśnie, dawno nie dawałam Ani ryby, musze sie kopnąć w tyłek, kupić dorsza i jej zrobic.
    Słoiczki mam w szafce, ale ona na widok słoiczków dostaje ataku szału.

Oglądam tvn24, Ania właśnie padła.

Cieszę sie , ze trzymacie kciuki, mam nadzieje ze sie uda :)

Powinnam iść robić dżem z czarnych porzeczek, może Zgredzia mnie wyleczysz bo tryskasz energia?

Wróżko, ja zagęszczam mleko kaszka. I kleikiem. Wypija ok 100 ml i śpi.

Czy do zapłodnienia doszło? I hope so :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 21:16

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tesciowa do mnie dzwonila ze ma nowine moj syn ma 1 sympatie;)poznali sie na obozie i pisza ze soba codziennie;)omg na to nie bylam przygotowana bo do tej pory dziewczyny go nie interesowaly a tu taki news dziwne uczucie chlip chlip teraz powiedzialze nie chce wracac do Belgii=:O zostaje w Polsce

Lara trzymam kciuki;)oby starania owocne byly:)hihihihi

Wrozko ile spi Franek w dzien?Leo tez budzi sie na mleko ok 4,5 pije i spi dalej sa nocki ze budzi sie po kilka razy najgorsza godzina to medzy 2 a 4 nad ranem a i 240 to duzo Leo wypija max 150 nie zageszczam niczym bo nie chce inaczej juz wszystkiego probowalam:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 21:19

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    ja w domu wychowana duzym .

ja też dlatego całkowicie rozumiem, ja w tym małym dziadostwie to nawet sprzątać nie umiem bo mnie wkurza wieczne przestawianie rzeczy z miejsca na miejsce.... za dużo rzeczy - za mały metraż , czuję się jak kura w za małej klatce :/

a ja właśnie robie eksperyment, pokroiłam warzywka Zuźce w mikroskopijną kosteczkę i zobaczymy czy będzie jutro jadła- skoro zjada mięsko w kawałkach jak damy czy ciacho gryzie, albo chleb z szynką to nie będę jej papek robiła... słoiczki u nas często bo nie zawsze mam czas gotować ale też ciężko dostać np dynię, albo królika czy też nawet uwaga cielęcinę ( a jak już jest to drga jak nie wiem co)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 08:46

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cielęcinę robiłam (małż) w warzywach, a krolika nigdy, i chyba ńie potrafiłabym zrobic....

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały odrzucił po roku jakoś słoiki ,obiadki ,bo deserki jeszcze wszamie . Także młody je to co my , staramy się wymyślać obiady tak żeby on pojadl a nie np pizza czy frytki itd a to ziemniaki jakies mięcho i warzywa albo jakiś makaron z sosem to co my jemy mu daje . Ostatnio jadł spagetti carbonara jeny jak mu smakowało ciągle mówił mniamm mniam i te jego mmmmm gdy dostal juz porcje do buzi heheheheh ;D
    Fasolke żółta szparagową też uwielbia co mnie dziwi,bo ona ogólnie gorzka jest taka ale wcina ,że hoho

Ehh wreszcie krasnal śpi a ja mogę coś zjeść,mała szaleje w brzuchu od godziny ajaj ;)

Wgl dzisiaj mały mega mało zjadł no znowu ;/ ale obstawiam zęby ,bo mega marudny od rana spać mu ciężko było teraz ;/ gryzł rogi poduszki jak wściekły normalnie wyciskać mogę teraz tą moja poduszke ;/ męczą trójki ;/

Ari mam te same odczucie co do mojego mieszkania co teraz wynajmujemy. Za dużo gratów a za mało miejsca ehh i tak samo się czuje jak Ty ciasno ,duszno no okropność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 21:57

Krokodylica lubi tę wiadomość

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WróżkaZielona wrote:
    ło matko, moje dziecko mnie wykonczy z tym zasypianiem.

a bajdełej, co mozna zrobic, zeby dziecko nie wstawalo punkt 5 kazdego dnia? Psotka- zdradz sekret ;) zastanawiam sie, czy moze za malo syta kolacje mu daje? a daje w sumie 240ml mleka z butli. moze powinnam zageszczac? a moze to nie o jedzenie chodzi? noszz, kiedy moje dziecko przespi w koncu cala noc do tej 7? nie zebym jakos bardzo narzekala, ale wiecie- zawsze moze byc lepiej :)

Po pierwsze mysle, ze samo mleko to juz za malo dla Franka a po drugie metoda jest stara i skuteczna : przetrzymaj go. Brzmi strasznie ale wierz mi, ze ja naprawde juz wszystkiego probowalam i ze wyspane dziecko i wyspana mama to wielki sukces. Domi odkad nie wstaje po 4tej to je lepiej i jest mniej marudny. Teraz to nawet i do 7:30 mu sie zdarza :D choc zwykle do 6tej spi ale 6ta a 4ta to jest megaroznica. Ludzie sobie moga gadac co chca, ze to zla metoda ale zwykle nie zgadzaja sie z nia ci ktorych dzieci wstaja o ludzkich godzinach i nie maja pojecia jak to jest musiec wstac po 4tej :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Kotka Twoje zdanie! Dlatego nigdy nie negowałam Twojego sposobu na stawanie Dominika bo Zoska wstawała najpóźniej o 6...dobra czasami to każdy przeżyje wstawanie o 4 ale codziennie to mozna sie pochlastać! Dlatego brawo dla Was :)
    Fiu fiu Lili to synowa jest na horyzoncie ;) tulam bo domyślam sie ze Ci przykro ze to juz ten czas sie zaczął...ale nic nie poradzimy na to ❤️
    Zoska dopiero padła ale mam duchotę to masakra!!!!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jakosci hipp i gerbera mam pewność. Brat męża pracował w ministerstwie w wydziale kontroli żywności. Kontrolowali obie firmy i twierdzi, że jest rewelka z czystym sumieniem poleca. Kupuje różnych firm, czytam składy.

Kotka, Tomek ma iść do żłobka od wrzesnia. Ja pracuję w urzędzie, ale konkretnie w Osrodku pomocy spolecznej.

To.mek czesto je to co my jesli coś gotuję, albo oprócz słoika jak jestem u rodziców czy teściów dam mu jakąś zupę, albo cały obiad jaki u nich jest, czy to pulpety, czy gołąbki, tylko bez kapusty itp..no i wiadomo, że sliok tylko na obiad, kazdy pozostały posiłek to już robiony.

Lara, ja ze względów sumienia nie dotknelabym zabitego królika, czy cielaczka. W sloiku kupnym jakoś to znoszę jeszcze..

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwlaszcza ze go sama do takiego wstaeania przyzwyczailam bo go wyjmowalam z lozka i zabawialam.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez je to co my, ale do zlobka musze miec cos wczesniej, na pon i wt miala krola z warzywami, a i tak zarla z nami dodatkowo gulasz,
    Dzis walnela razem 7 kup, ale nie rozwolnienie. Moze zeby czy cos..

Ja z moim perorowalam o remontach. przyszlosc. W ciagu odtatnich 3 dni rozmawialismy wiecej niz w ciagu paru miesiecy..

A moze i moja jest glodna, ze do 6 spi, ale ostatnio od 19-20 woec w sumie calkiem duzo. A drzema jedna godzinna..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Witam sie nieco wnerwiona (wczoraj wieczorem okazało sie ze składać szafę przyjdą dopiero w sobotę rano, wiec i my gnieść sie nadal będziemy do soboty na jednym pokoju :/ No i sobotę zamiast spędzić na ogródku w basenie, to będę sprzątać :/ pisałam juz o tym , ze nie znoszę tego mieszkania? Ale nie ma juz sensu sie przeprowadzać bo do końca roku mamy dostać klucze do "naszego" :) echhhhh przeboleję.... Całe szczęście ze tam mam okna na północ i zachód bo tego ukropu od południa znieść sie nie da.....

Ania spała do 7. Ja sie obudziłam o 6 na sprawdzanie tempki i byłam juz wyspana.

Zgredko, fajnie, ze u Was sie poprawiło, ze sie dogadujecie :) oby tak dalej :) a te kupki to raczej zeby :/

Kroko, jak u Ciebie?

Manku, kciuki za mamę!

Co do słoiczków to głownie kupowałam bobovite i hippa, do Gerbera jestem uprzedzona po jakiejś tam akcji kiedys tam.

Lili, No No, synowa :) i widzisz, dziecko w Polsce chce zostac, wiec może bez sensu sie rozbudowujecie?

Miłego dnia

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1952 1953 1954 1955 1956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ