Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kamienie to chyba po mnie ;) ja jako dziecko podobno jadłam kamienie takie małe co pod rynna leżały ;)
    No i co do dat to moj pamięta :) to ja zawsze mam z tym problem...ale ja nawet swojego nr telefonu nie znam :)
    Manku a czemu z siuskami czekasz? Cos sie dzieje?
    My po obiedzie. Zoska dostała dwoją ukochana fasolkę trzeba zrywać bo zaraz bedzie do wyrzucenia a nadaremna wschodzi i miałyśmy rybkę duszona w pomidorach tez tyle tych pomidorów ze zostało do starego ale to juz pozna kolacja zanim wróci
    Ari nie pierwsze nie ostatnie ale współczuje...odpukać zoska póki co kuku sobie nie zrobiła wielkiego nie licząc lekkich otarć kolan
    No moje tez padło :) musiałam wiatrak włączyć masakra wszystkie okna południowe mamy, za to u nas żadnego od południa...nadal nie mamy wyra masakra :(

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko wraz z Lusia i Kostkiem oraz Madziu dziękujemy za kartki:)
    Ari współczuje tego zadrapania :(
    Smoku z siskami czekałam bo trza oddać do badania bo zapomniałam :) a jutro mam gin to sobie pooglądam Buloka jak to mówi mój tato :)
    Wróżko trzymam kciuki za Frania i zeby te zeby szybko wylazły.
    Ja dzis mam humor do dupy, ryczeć mi sie tylko chce... Mama w kiepskim nastroju, jutro ma ta operacje... W pon przyjedzie tata i tez ma jakiś zabieg laryngologiczny we wtorek ... Ja sie wykończę. Oczywiście wszyscy ładują sie do mnie bo przecież mam duże mieszkanie... Jak miałam małe tez byli u mnie bo ... Niby lepiej sie czuja niż u brata ... A mnie o to jak sie czuje nikt nie zapyta :(
    Zaraz lecę do żłobka po Jagodę i potem na płac zabaw ja pomęczyć bo dzis spała długo ( jak dzwoniłam to juz 2 godz 40 min ) ciekawe jak bedzie wieczorem.

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Arienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gril wstawiony, podłoga w przedpokoju wyszorowana a huragan dalej śpi ;)

dziewczynki co robicie dzieciom na obiad?? i w jakich ilościach?? bo mi się pomysły kończą- naszego jeść nie może bo u mnie teraz dieta- chociaż w sumie zastanawiam się czy jej nie dawać tego samego, bo przecież pomidorową ze świeżych pomidorów z makaronem może jeść, albo kurczaka z grila (tylko bym usiała jej do tego ziemniaczka zrobić, albo potem rybkę ( też z ziemniaczkiem) bo ona do tej pory słoiczek albo zupkę gotowaną przeze mnie

Smoczku a jak robisz tę fasolkę?? Zuza już je jak starszak i słoiczki też dostaje wszystkie te dedykowane powyżej roku też bo uwielbia wołowinę i spaghetti

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek przytulam, czasem fakt ludzie zajęci swoimi problemami i nawet nie pomyślą o nas.
    Kciukam za operacje mamy.

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari jak robisz tego kurczaka z grila, przy diecie można takiepysznosci? Dawaj przepis

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Ania zjadła całego placka :) Hihi superowo, ale trochę ja przeciąglam wiec może była bardziej głodna

Co do kamyczków to moja je uwielbia, a ja dostaje nerwicy, bo na ogródku mam wysypany granit a ona smakuje każdy jeden :/ nawet wczoraj wydawało mi sie ze jednego zjadła, ale raczej ńie dałaby rady, generalnie oczy dookoła głowy.

Manku, trzymam kciuki za powodzenie operacji mamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 15:22

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Ari jak robisz tego kurczaka z grila, przy diecie można takiepysznosci? Dawaj przepis
    :D pierś kurczaka z grila, posypana ziołami odrobiną soli , pieprzu, chili i co tam się chce ma niecałe 100 kcal

dla porównania udko ma 250 kcal,
    4 kromki pieczywa chrupkiego ma 100 kcal,
    UWAGA jedno jabłko średniej wielkości 86kcal

więc kurczak z grilla nie jest kalorycznym szaleństwem :P

w sumie to powinnam go jest duszonego - ma więcej kalorii a ja sobie robię z grilla ;) redukując tym samym liczbę kalorii

ważne by dziennie nie przekraczać 1500 :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm dobrze wiedzieć, ja cały czas jem gotowanego a nie wiedziałam że grilowanego też można ;)

Dzięki

Mam wielki nerw...... Zrobiłam piękna tabelkę z domami które mnie interesują, powipisywalam tam metraze wszystkich sypialni, salonu, kuchni, ogrodu, odległość do szkoły do placu zabaw do pracy mojej i męża i takie inne dane i komp mi się zawiesił, musiałam zrobić reset i nic się nie zapisalo wrrrrr idę robić jeszczeraz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 16:16

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja jadła dziś duszonego królika z ziemniakami i mizerią naszego bo robiłam dla wszystkich

Co do kamyczków to nie próbowałam oby i Lila nie chciała :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: ja malej w tym wieku dawalam tylko sloiczki. Teraz mala je wszystko, a wpisz w googlu przepisy dla dziecka jest taka strona z masa przepisow dla kazdego miesiaca..

Baby w zlobku mi wczoraj mowily ze slaba kupa i odparzenie, odparzenia nie bylo, a dzis powiedzialy, ze 3 kupy i znowu odparzenie. Zmienialam malej pieluche i zawsze po kupie wkladam ja do wanny, nie zauwazylam zaczerwien, ale jak ja polalam woda to zaczela wyc i sie wic, poczatkowo myslalam, ze to za ciepla woda, ale w ogole nie dala sie dotknac a juz chusteczka wytrzec kolo odbytu, biedna tak plakala, ma tam takie odparzenie, ze az naczynka pekly,leb im urwac powinnam

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje, oglądam Papieża i szukam Zgredki.....

Dłużej Zgredki szukać nie będę bo idę spocić tyłek na fita :)

No i współczuje odparzenia :/ biedna Lusia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 17:32

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, znajdziesz mnie co najwyzej w domu, ale moze jutro pod okno sie z kolezanka wybiore, ktora to kolezanka jest z wawy, a propos tego, ze nie mam kolezanek w krk

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

łejj nie wiem kiedy ja sobie siądę dzis załatwiałam wizyte i transport medyczny dla M na jutro masakra jakbym chciala ogo zapisac do tego ortopedy co chce na NFZ to musialabym stac od 4 rano i tez nie dadza gwarancji bo tlyko 5 osob przyjmuje wiec stwierdzilam ze mam to gdzies 120 zpłace i w cholere nie bede sie stresowac ze zamawiam na darmo transport medyczny :/

pózniej pognałam do agencji pobrac druki do wnioskow z ubezpieczen bo zapomnialam ze nie mam na czym spisywac polis :P

a na koniec dopadła mne taka ulewa ze zmokłam jak kura jakbym nie miala cyckonosza to bym robila za miss mokrego podkoszulka o maly wlos nie dostałabym gałezią w łeb :/ a na koniec grad..wiec teraz dla reaklsu wcinam grapefruita i nadrabiam :)

jutro pewnie sie dowiemy jak wyszły ddimery mezosława mam nadzieje ze dobrze :)

a od pon prychodzi pani od rehabiltacji tkanek miekkich mój tesciu juz podłapał i mówi zebym go niezostawiala samego bo miedzy nogami tez ma tkanke miekka :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam na bieżąco w miarę w pracy na tel ale nie moglam pisać, a teraz już nie pamietam co komu :-(

Wiem, że zapomniałam wczoraj Laurze życzyć powodzenia w tym cyklu :-)

Maniek, trzymaj się MUSI być dobrze z rodzicami, nie ma innej opcji. Należy ci się w koncu odpoczynek od tych stresów.

Co do obiadów, to ja nadal idę na łatwiznę i małemu dają słoiki. Trochę jestem wkurzona bo teście tak kręcili nosem kiedyś, że jak tak można dziecku te sloiki, przecież to kupne, pasteryzowane itp, a teraz jak się nim opiekują i mają szansę się wykazać czyli ugotować coś domowego, to teściowa dopytuje, czy choć sloik jest zostawiony na szafce, bo przecież co ona mu na obiad da.. Oczywiście czasem też daję to co my jemy jesli mam okazję ugotować coś zdrowego.

W kwestii kataru to współczuję, nie będę powtarzać po dziewczynach co stosować, bo już chyba wszystko napisały.

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek wspólczuje mam nadzieje że z mama sie poprawi i ze bedziesz miała czas dla siebie <3

LaRa ja już ci nasmarkałam pod wykresem :D

zdjęcia nie wstawiam bo póki co chudne i nawet mało co widać lekkie wzecia i tyle :D

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie wiem na ile to przydatna info, ale moja koleżanka z pracy miała właśnie problem z dostaniem się do ortopedt, kilka dni z rzędu biegła ok 6 rano i nr już nie było. I wpadła na pomysł, że podobno od niedawna można do szpitala do specjalistów rejestrować się on line. Zapisała się, wybrała lekarza, godz najwczesniesza od ktorej lekarz przyjmuje. Nie dostala potwierdzenia więc myslala, że lipa, ale dla wszystkiego poszla i w kolejce znowu czekala na numerek, dostała w rejestracji 11. Jakież było jej zdziwienie gdy lekarz wyszedl z gabinetu i wyczytal jej nazwisko, że ma wejść. Była pierwsza przed wszystkimi, bo od tych internetowych zaczęli. Ale nie wiem czy to tulko dotyczy mojego szpitala, czy to jakas nowość ogolnopolska.

Tak czy siak, mam nadzieję, że wyniki będą dobre i obędzie się bez komplikacji.

Ania_84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Kamyczki, piasek, trawa, styropian, woda z miski psa karma tez smakuje moglabym tak wymieniac i wymieniac w nieskonczonosc jedyne czego jeszcze nie pchal do paszczy to kupa;)

Manku mysle ze rodzice zajeci swoimi problemami nie widza twoich:/y rozumiem ich ze chca byc u ciebie i lepiej sie u ciebie czuja rownoczesnie rozumiem ciebie ze jestes tym wszystkim juz zmeczona:/ale pomysl ze my tez kiedys bedziemy starsi schorowani i pomoc najblizszych bedzie dla nas bezcenna#!!duzo sily dla ciebie no i zeby jutro wszystko dobrze poszlo!!!

smoku mowisz ze Zosi amory w glowie;)oj bedzie sie dzialo jak pannica podrosnie;)

Aniu ale dzien pelen wrazen;)

Zgredka wczoraj nic nie bylo widac?ale sie Lucja nacierpi:/a moze cos zjadla?za duzo owocow?

ide zmierzyc cisnienie glowa mnie napitala wypieki na twarzy dreszcze nie wiem o co chodzi ale cos zle sie od wczoraj czuje:/ostatnio to norma:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, no i jeszcze ja się odniosę do tych 'kiszących' się..my do niedawna we troje plus kot na 30 m dawalismy sobie radę i co przebije mnie ktoś? hehehe Teraz jak mamy 60 to to dla nas luksus jakby apartament nam dali ;-D

Krokodylica lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki za info niestety to akurat lekarz w przychodzni ale tylko jemu ufam.. jest dobrym specjalista i stad takie zapisywania :/
    w szpitalnej zapisywania sa na 3 tyg do przodu ale tam uż nie pójde
    niby specjalista a nie zrobil mojemu meżowi zdjecia kostki lewej nogi bo uraz na poczatku byl w kolanie .. wiec kostke sobie darowali .. nie chcecie wiedziec jak ona teraz wygląda :(

co do kolejek niby mam dojscia bo pracuje w służbie zdrowia ale tu niestety juz nic nie podziałało - ale pal licho zaplace prywatnie a jak juz bedzie chodzil to na NFZ pójdzie :)

co do kamyczków ja tez byłam w dzieciństwie smakoszem :D

Lili mamnadzieje ze ciśnienie w normie ja niestety walcze z niskim :/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szpitalnychh 'specjalistów' to też nie mam dobrych doświadczeń. Kiedyś złamałam kciuk, a zagipsowali mi wszystkie palce prócz kciuka..no więc tego;-)

Ania_84 lubi tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
‹‹ 1951 1952 1953 1954 1955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ