Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć fotki domu już zrobione, za tydzień mój dom będzie oficjalnoe w sprzedaży ;) och coraz bliżej coraz bliżej.

Lili znam te nerwy, wczoraj wieczorem polowalam na namolnego komara brrrr

Kurcze coś często te indukcje się psują.... Teraz też mam indukcje ale w nowej kuchni rozwaze chyba gazowke, choć indukcja tak wspaniale się czyści...

Kroko pogadaj z mężem powiedz mu ze jest Ci tak smutno i przykro ze nawet orozwodziemyslisz, może zrozumie że o rodzinę i związek trzeba dbać.

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej!

Beszko tez chcialam moja wymienic bo mala tylko nie teraz:/sama sie widocznie o to zepsucie prosilam;)

Konwi my tym razem tez z boscha tylko 80 bo wiecej miejsca potrzebuje!

Zredka pytalas o anty to mnie wlasnie gnebi gadalam z moim ze musimy koniecznie cos pomyslec bo na 4 sie nie pisze;)moj twierdzi ze on zrobi co nalezy tylko pytanie czy nie zrezygnuje w ostatniej chwili:/jak cos to spirala mialam ostatnie 10 lat (tzn 5 +5)i bylam zadowolona tylko ta bez hormonow miedziana!moja kolezanka mowi mi ostatnio zebym sie zoperowala:/ale gdzies psychicznie nie dam rady:/

Chwalilam sie ze Leo tak ladnie zostaje u niani a dzisiaj byl szal:(az mi sie cos robilo i musialam sie wziac w garsc zeby go nie wziac spowrotem czy to mozliwe ze dziecko cos czuje ze wkrotce sie wszystko zmieni?ze nie bedzie mnie przez kilka dni przy nim?
    dzisiaj mam w planie ukladanie rzeczy w komodzie i pakowanie torby do szpitala

Alu fajne ciuszki:)na szyciu sie kompletnie nie znam przez co zazdroszcze;)

Lara decyzja jeszcze nie zapadla tzn moj mowi caly czas Sara a ja bezimiennie wszelkie moje propozycje sa odrzucane:/jesli chodzi o blizne to swedzi:/ostatnio okrutnie w sobote mam gin wiec dopytam wogole to od 4 dni strasznie puchne nogi rece buzia:/wygladam jak balonik i ciezko mi sie chodzi a to dziwne bo brzuch nie jest duzy ale widocznie dziec naciska na podwozie:/

Ana no dziwne moja mama ma plyte elektryczna bedzie ponad 15 lat i nic sie dzieje:/

dzieki za zyczenia;)wszystkim Anna najlepszego!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:34

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: u faceta jest to odwracalne, a u co do "sterylizacji" to w Polsce chyba nielegalne..
    Tez bym sie bala zrobic,a jak mi sie za 7lag odwidzi?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ślicznie szyjesz wow

Co do alkoholu to ja nie przepadam więc mnie nie ciągnie, czasem wypije karmi bo kijanka jak wieczorem pije butle to wstaje o czwartej dopiero na kolejne szamanko więc jedno karmi nie zaszkodzi ;)

Nena korzystajcie z urlopu

Ja polecam wkładkę mirena, byłam mega zadowolona.
    Teraz na razie jedziemy na gumkach bo maz chce wazektomie robić po wakacjach, gdyby nie to to znów zakladalabym mirene.

Lara wow 11 godzin, super wchodzicie w nowy etap życia, gdzie matki są wyspane ;)

Konwalianka fajna ta płyta też mam bosch ale kółka twoje wygląda ładniej

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ARI - kladz ja o 8:30/9:00 a na druga drzemke kolo 12:30 i nie dluzej niz do 15-16.

BESZKO ale dzieci bys zabrala? Maz na to pozwoli?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś mamy 4 miesiące i 1 dzień
    W piątek jemy marchewkę :)))))

PsotkaKotka, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nas tesciu wkurzyl. Moj maz nie gada z nimi.
    moj kupil trampoline bo byla akurat obnizona cena. Fakt, ze narazie D jest za maly na to ale za rok pewnie juz by sobie tam chetnie podskakiwal.
    Tesciowie maja spory ogrodek. Taras i duzo trawnika otoczonego krzaczkami i kwiatami. Generalnie tego trawnika nikt do niczego nie używa. Wiec moj maz sie zapytal czy moglibysmy u nicj rozlozyc ta trampoline. Tesciowa niezbyt byla chetna ale tesciu przegial krzyczac w tle ze zloscia "Kupcie sobie w koncu swoja dzialke!". Wiecie co, to nawet nie chodzi o to czy oni by sie zgodzili czy nie ale bardzo nam sie przykro zrobilo. Najchetniej bym faktycznie kupila jakis ogrodek dzialkowy i tam teraz na weekendy jezdzila a oni niech sobie siedza sami na tym ogrodku. Kuzwa, gdybysmy mieli kase a przede wszystkim gdyby bylo cos ciekawego to pewnei bysmy kupili ale nie ma a szukamy od miesiecy jesli nie lat a oni dobrze o tym wiedza.
    Ale to ze tweirdza ze nie maja miejsca tez jest wkurzajace bo maja duzy ogrod i duzo nieuzywanego miejsca. No fakt, trampolina popsuje im widok.....

U mnie we Wro nie byloby takeigo problemu. Moi rodzice zogdziliby sie od razu bez mrugniecia okiem.

Do tego tez dochodzi to, ze mimo, ze maja duzy dom i ze to ostatnie o czym marze, to nigdy nie zaproponowali nam zebysmy z nimi zamieszkali.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, No nie fajnie postąpili :/ No ale cóż, niech małż zrodzicami sobie wyjaśnia temat...
    Zreszta teraz macie większa motywacje na szukanie swojego miejsca na Ziemi.

Ania spała aż 40 minut łącznie ze spacerem i przeniesieniem do łóżka, nie zdążyłam nic zrobic a tu pobudka z uśmiechem.

Dawałyscie maluchom placki ziemniaczane? Same? Z sosem? Dzis będę próbować dac małej placka. I tak wiem, ze nie zje....
    Dzis sąsiadka mowi: No widać ze ma apetyt bo jej brzuszek sterczy, na co ja ze odwrotnie zupełnie, gdybym jej czegoś nie wcisnęła to żyłaby o samym mleku z kaszka-z butelki. Poczytałam na necie zeby sie nie nakręcać i niestety takie dzieci sie zdarzają, ze ńic, żadnych obiadów tylko mleko.

Ana, nie zapomnij o zdjęciu z pierwsza łyżeczka marchewki :)

Dzis Ania ma rocznice Chrztu :) w imieniny :) ot tak sie złożyło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:07

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA my mamy bardzo duza motywacje. Tylko ze w promieniu 50km od miasta naprawde niewiele jest w rozsadnej cenie a z kredytem ciezko :/. Wiec kisimy sie na 55m2, w dwoch pokojach.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No psotka faktycznie nie fajnie, przecież to zabawka dla dziecka.... Zwłaszcza że nie używają tego miejsca, czasem rodzina potrafi dać w kość.

Heh zdjęcie na pewno bedzi, filmik też ;) ile na pierwszy raz mam mu dać jeslinie będzie chciał to łyżeczkę mu wcisne, ale jeśli będzie chciał może zjeść z pół sloiczka czy to za dużo?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    LARA my mamy bardzo duza motywacje. Tylko ze w promieniu 50km od miasta naprawde niewiele jest w rozsadnej cenie a z kredytem ciezko :/. Wiec kisimy sie na 55m2, w dwoch pokojach.

Ja na ta chwile kisze sie na 50 m2 aktualnie na jednym pokoju, bo drugi wyłączony z użytkowania.
    Kredyt nam przyznali, wiec coraz bardziej cieszę sie na nasze 75 m2, No ale kredyt do końca życia. Coś za coś. Niektórzy maja takie szczęście ze dostają w spadku, ja niestety takiego szczęścia nie miałam.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Heh zdjęcie na pewno bedzi, filmik też ;) ile na pierwszy raz mam mu dać jeslinie będzie chciał to łyżeczkę mu wcisne, ale jeśli będzie chciał może zjeść z pół sloiczka czy to za dużo?
    Ja dawałam tyle ile chciała, słoiczek mały starczan na 2-3 dni.

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Ja na ta chwile kisze sie na 50 m2 aktualnie na jednym pokoju, bo drugi wyłączony z użytkowania.
    Kredyt nam przyznali, wiec coraz bardziej cieszę sie na nasze 75 m2, No ale kredyt do końca życia. Coś za coś. Niektórzy maja takie szczęście ze dostają w spadku, ja niestety takiego szczęścia nie miałam.
    My wszystkiego co mamy dorobilismy się sami, dostałam od rodziców wykształcenie i oplacili mi wesele. Mój mąż finansowal sobie wszystko sam.
    Nie ma większej satysfakcji niż dorobić się samemu :)

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana na poczatek 3-4 lyzeczki i tak przez 3 dni;)

my tez kredyt mamy bez na te czasy nie ma szans no chyba ze ktos w spadku dostanie;)jak Lara pisze wychodzimy z zalozenia ze lepiej na swoje placic niz czynsz z ktorego i tak nic nie mielismy a wynajmowalismy mieszkanie w domu prywatnym 500 euro plus koszta i tak przez 5 lat:/pewnie ze nas nic nie interesowalo no ale o wszystko trzeba bylo pytac np mlody chcial psa to trzeba bylo o pozwolenie pytac a u siebie mozemy robic co chcemy:)

Kotka my trampoline mamy rozlozona to starszego syna ale Leo smiga na niej probuje juz podskakiwac biega no i z moim i starszym bratem to istne szalenstwo:)musimy tylko nowa siatke kupic bo moj robil fikolka do tylu wpadl na siatke akurat na wejscie i sie pod jego ciezarem potargala:/stary a glupi hehehehe ja tylko do przodu mam odwage zrobic i i tak laduje na pupe:)szkoda ze tescie takie podejscie maja a moze sie boja zeby Domiemu nic sie nie stalo wiesz jak to ze starszymi ludzmi bywa:/

Beszko ty tak na powaznie?z ta praca i wyjazdem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 14:38

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez kisimy sie na wynajmie teraz czas na zmiane wynajmu na wieksze , bo tu raptem 39 metrow I juz nie ma gdzie cos stawiac a tu trzeba bedzie dziecku lozko kupic I dla malej ehh. I tak placimy obcym no .

Na razie boimy sie zaryzykowac kredytu ,bo niby maz ma stala umowe I z pracy zadowolony a firma sie rozwija a on jest dobrym pracownikiem jesli chodzi o systematycznosc czy dostepnasc kiedy sa nadgodziny itd. Ale jednak jakos strach jest. Maz jak Hania skonczy rok chce wyjechac na tiry z ich firmy rozwozic okna za granica. Fajna kasa go to kreci mnie zalamuje ale coz... chcemy cos odlozyc dorobic sie czegos. Nowe auto najpierw potem kto wie moze mieszkanie kupno a potem moze budowa domu co by na starosc miec swoj kat spokoj ogrodek dzieci pokoje a potem dzieciaki beda mieli po nas cos ale to sa takie wstepne plany I na pewno bez nakiegos kredytu sie nie obejdzie ,bo ja do usranej smierci na wynajmie sie nie chce kisic a najblizsze kilka lat tak sie chyba zapowiada :(

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis (wg kalkulatora terminu porodu) nastąpi poczęcie. Oby.....

Placka zjadła aż pół! :/ Normalnie szał ciał. Nie wiem z czego ona energię czerpie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trzymamy kciuki ;)

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: niezle kiszenie we trojke na 55m, ja we 4 z psem na 49 i zyje.

Mala odebrana ze zloba, wsadzilam ivh do wozka ale grzmialo i sie na burze zbieralo, jednak przeszlo bokiem :/

A chlop wracs do domu busem pelnym pielgrzymow, spiewy na caly bus :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja ostatnio zarobiona
    LaRa kicham prycham za zapłodnienie :-)
    Kroki mam nadzieję że się dogadacie z mężem

Zgredka wspolczuje sytuacji z córką Twojego mam nadzieję że znajdziecie wspólny kompromis :-)

Maniek zdrówka dla mamy i trzymam kciuki za poprawę

Wróżki mam nadzieję że maluch ładnie wyjdzie z tego złamania

Beszka dobrze że małej nic się nie stało

Przepraszam że się nie odniósł do wszystkich ale powoli nadrabiamy ostatnio ciągle w biegu
    Załatwianie rehabilitację na szczęście już wszystko załatwione najpóźniej 10tego zaczynamy
    Niestety od pon mamy dodatkowy problem zapalenie płuc męża :-(
    Jutro badania w kierunku wykluczenia zakrzepu więc mam nadzieję że wszystko wyjdzie dobrze
    Ja dalej spadam na wadze :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 19:22

Krokodylica lubi tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: ja tez trzymam kciuki.
    Ania: wlasnie dziwilam sie czemu tak rzadko tu wpadasz, bo na rozu wiodlas prym..oby wyniki byly prawidlowr, a Twoj spadek na wadze poki co chyba git, nawet lepiej dla.organizmu :)

Mala uspiona, ja kp, a potem chce skoczyx pobiegac, z 10 min na poczatek

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 1949 1950 1951 1952 1953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ