X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się uczę o ładowaniu tel na "pytanie na śniadanie" ponoć w smartfonach gdzie jest litowo-jonowa bateria nie trzeba do końca rozładowywać, (ładować już przy rozładowaniu 20%), wręcz mu to szkodzi bo bateria słabiej działa,
    ani ładować do końca, no i nie ładować poprzez zostawienie na noc..
    a przy lapie jak się non-stop w łóżku ładuje i zatyka mu wszystkie kratki wentylacyjne to po roku już duża część baterii już się nie ładuje

odwiozłam małą do żłobka, wcześniej robiąc jej obiad (spalając garnek -worek z kaszą się wtopił w niego i wiadomo kasza do wyrzucenia, ale czy garnek też, jeśli doczyszczę?),
    potem pies no i sprzątanie, bo mały akurat spał (się budzi właśnie)
    a mała nauczyła się włazić na kanapę dziś (niestety, bo nie będę mogła już tam karmić małego, bo mu chce na głowę wleźć)..

wypiłam inkę i zabieram się za książkę

Beszko: myślałam, że jest za późno, ale mój powiedział mi, że nie wie skąd wzięłam pomysł, że jest do mnie uprzedzona i że ona wcale nie ma wobec mnie złych intencji..

o a teraz babka pokazuje ubrania dla bab w ciąży, w tym mega fajne koszulki do karmienia z patentem babki
    oo znalazłam http://pieknamama.pl/top-simple-cool-czarny-z-napisem-s.html ale cena nietęga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 09:31

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u rodziców, znalazlam kilka ciążowych ciuchów, mogę wysłać chętniej za koszty wysyłki

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, weekend minął w ekspresowym tempie.
    Ja dziś mega sprzątanie, jutro przychodzi fotograf więc chata musi błyszczeć ;)

Zgredka czytam te twoje posty i podziwiam, super wam idzie.

Tiago mi dziś powiedział że tak średnio lubi Kiano bo on tylko leży i nic nie robi i jest nudny :/ zatkało mnie :/

Z dobrych wieści, zadzwonili z mojej pracy ze po wakacjach mogę wrócić na dwa dni Oooo jeaaaa muszę intensywnie szukać niani ;)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwalio poka te ciuchy, bo szukam .
    Kroko jak Wam czas mija na urlopie? A Twoj maz okazuje ze tęskni? Bo ja jak wyjeżdżam z mała to mój wpada w wir pracy jeszcze większy niż normalnie i chyba w ogóle nie zauważa ze nas nie ma:/
    Konwalio super ze urlop sie udał.
    Zgredko jak Cie tak czytam to dochodzę do wniosku ze często robisz sobie " na złość" nagłymi zwrotami w relacjach międzyludzkich, i albo masz skłonności do krzywdzenia samej siebie albo boisz sie bardziej zaangażować i gdy jesteś temu bliska to robisz szybki zwrot i wmawiasz sobie ze tej osoby nie lubisz juz lub ona Ciebie... Ale to takie moje zdanie, mam nadzieje ze Cie nie uraziłam.
    Przepraszam ze sie nie odniosę do wszystkich , ale znów czas mi sie kończy... Zupę robie, jagoda spi w koncu , w żłobku coraz lepiej wiec moze w piątek zostawię ja na 8 godz to pozałatwiam trochę spraw, zawiozłam dzis mame do szpitala... Stresuje mnie juz to wszystko bardzo :(
    Brzuchol mi rośnie w zastraszajacym tempie ... Ale to chyba od słodyczy bo zajadam stres:(

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, Manku ;( stresssssss jest okropny ;( współczuje sytuacji z mama, ale mam nadzieje, ze bedzie dobrze.

U mnie taki ukrop, ze siedzę nic nie robię a mi cieknie do tyłka :( na aplikacji widzę, ze burza kręci sie niedaleko, ale dojść nie może.... Boje sie burzy, ale jak ma przynieść ukojenie w oddychaniu to mogę ja znieść.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku: nie urazilas, to chyba klasyczny rak (zodiakalny)
    Nie pisalas czy dotarla przesyla do Ciebie..
    Ja zdazyl dzis tylko odkurzyc i umyc ppdloge w kuchni, bo zasnelismy z malym po 11 do teraz

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Wrocilam juz do De od rodzicow. Bylam na tym wyjezdzie o ktorym wam pisalam. Jednak D zostal z moimi rodzicami w paitek popoludniu a w sobote kolo poludnia odebral go tatus i wzial do De. Swietnie sobie poradzili a maz wniebowziety
    ale stalo sie to co przepowiadala mi moja mama. To znaczy uprzedzala mnie, ze tak moze byc i zebym sie nie przejmowala. Mianowicie, kiedy maz i Domi przyszli mnie wczoraj odebrac z dworca to Domi nawet na mnie nei spojzal !
    Odwracal glowe i nie patrzyl na mnie. Gdy go wzielam to tak jakby go obca osoba wziela, zero reakcji !
    Oczywiscie ze mnie to boli ale ponoc to nornmalne.

a ja na wyjezdzie czulam sie jakbym miala z 10 lat mniej. Ostatni raz bylam tam jakies 6 lat temu. cudnie bylo zobaczyc starych znajomych. wypalic paczke fajek i pic do 3 nad ranem ;)
    Za rok mam tam zamiar wziac meza i D bo mnostwo dzieciakow bylo!Sie znajomi porozmnazali jak kroliki ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku przechodzisz teraz wielki stres więc staraj się relaksować i wypoczywać jak najwięcej, kropek tego potrzebuje.

Psotka, on poprostu się obraził, tez tak miałam z tiago.

Lara to może burza przejdzie bokiem ale deszczyk was zalapie ;)
    U nas dziś lekkie ochlodzenie więc przyjemnie :)
    Dwie godziny temu tiago poszedlsprzatac pokój nie ma go do teraz a z odgłosów wojennym przepowiadam że jest większy bałagan niż był rano :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 14:07

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANA myslisz? Ja nei wiem co o tym sadzic.

Wiecie co? Chce isc dzisiaj po kredki.* Musze po to isc do GH i sie normalnie boje.

*Kupilam sobie kolorowanke ;D. porzecudna jest. Chce zeby D widzial ze operuje czyms do pisania, zeby tez na to nabral ochoty i tak jak mama cos sobei rysowal,malowal, kolorowal. Bo wiecie, teraz to sie pisze ale tylko na lapkach badz tel :p.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ja przelotem.

Któraś z Was pytała - ja przyjechałam tylko na 4 dni, jutro wracam.

A wkurzył to mnie mój tato, nawet mi się nie chce o tym pisać.

Od rana boli mnie gardło :/ i w ogóle do d*py się czuję. :/

Maniek no co Ty, mój mąż jest zadowolony bo może siedzieć w garażu ile chce, nawet do północy.
    Trzymam kciuki za Twoją mamę.

• Arienna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u dietetyka- mam kryzys, co prawda 1,2kg w dół ale w mięśniach- tłuszczyk został na tym samym poziomie chlip chlip :( chyba te ostatnie piwkowanie przez dwa dni dały swoje :( aż się boje tych wakacji :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 15:54

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka, u nad była inna reakcja.. Tymek przez dwa tygodnie (gdy oddawalam go do niani) płakał gdy go odbierałam.. Przeszło..

Kroko, zdrowia.

Ari zawsze przychodzi kryzys, trzeba go przetrwać.

Maniek wrzucę na fb, ok?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arienna można pić kawę przy diecie?

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastazjaaa wrote:
    Arienna można pić kawę przy diecie?
    można, ja piję dwie z mlekiem i łyżeczką cukru i pani mówi że jet to ok :)

Anastazjaaa lubi tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko omg moja corka to rak ! A przesyłka jeszcze nie dotarła. Mamy kolejne 3 kartki od Malenq, Choco i Thalii :) fajne uczucie gdy otwieram skrzynkę :)
    Konwalio to czekam na foty i napisz jaki rozmiar.
    Psotka super ze sie tak wybawiałas aDomi wkrótce sie odobrazi:)
    My po placu zabaw ( 2 godz),ja padam a jagoda w sile hmm
    Kroko dobre 4 dni:)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ari: to na pewno wina piwkowania, ale nie poddawaj sie, w pewnym momencie jest zastoj
    Moja juz spi, byla padnieta, po zlpbku od razu wsadzilam ich w wozek i zakupy na obiad i do piaskownicy, maly sie wtedy obudzil, ja go karmilam a babki na placu wyjmowaly wkladaly mala do piaskow icy, chustaly na bujaczku, niezle niedlugo nie bedzie wiedziala ktora to matka...

Ana: moja dietetyczka pozwala pic jedna, najlepiej bez mleka

Maniek: jak to nie dotarla? Wyslalam tydzien temu :/

No i szlag! Promo u mojej ukochanej pani Mammamia :/ oczywiscie zamowilam pare pieknych rzeczy, no i
    Alu: w litlle dot pleasure tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:06

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ficie, dawno mi tak pot do oczu nie kapał jak dzis, świetne uczucie :) nie wiem tylko jak znajdę siły na domowe cardio, bo teścik owu pokazał dzis druga wyraźna krechę Hihi
    Jestem godzinę po ficie, po kąpieli a z głowy nadal mi kapie :/

No, Manku, fajnie wyciągać kartki dla maluchów, o ile sie je dostaje heh

Zgredko, No przecież Lusia wie kto jest mama :) a fajnie jak babeczki pomagają :) może jakieś nowe znajomosci??? Jak tam Kraków i najazd młodzieży?

Idę po mała, bo sie kąpie, mam nadzieje ze do godzinki spać bedzie :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Domi wszedl na wyzszy level doswiadczenia w rozrabianiu. Teraz na topie jest walenie wszystkim we wszystko i rzut na odleglosc.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia a masz jakiś nr nadania ? Wiesz teraz okres urlopowy to moze maja dzikie opoźnienia. Fajnie ze inne mamy pomogły a Lusia doskonale wie która to mama :)
    Ari nie poddawaj sie teraz bedzie chwilowy zastój a potem waga znów pójdzie w dół.
    Lara jesteś moim guru w tym ficie... Po porodzie drugasa tez muszę ruszyć dupencje. I jak ta szafa?
    Psotka hmm nie wiem co Ci powiedzieć no masz ruchliwego i ciekawego świata syna, ale ludzie w de chyba bardziej tolerancyjni niż w pl jesli widza rozne zachowania dzieci?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Kurcze Domi wszedl na wyzszy level doswiadczenia w rozrabianiu. Teraz na topie jest walenie wszystkim we wszystko i rzut na odleglosc.
    Normalka, Ania cokolwiek stanie jej na drodze, wyrzuca za siebie.
    A ze wszystkie ciuchy i pościel mam poukładana na stole, to jednym ruchem (No dobra może kilkoma) powoduje, ze ładują na podłodze.

Ania juz śpi, ja odpoczywam... Z desperadosem :)

Ari, czy Ty do tej diety ćwiczysz? Cokolwiek... Ruch jest wskazany. Kg mogą stanąć w miejscu, ale tłuszcz powinien sie spalać.

Manku, szafa nadal rozłożona, teść walczy ze ściana, mowi ze w czwartek juz można szafę montować, wtedy sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie i może dojdę do ładu za tydzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2016, 20:49

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 1947 1948 1949 1950 1951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ