X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jussta i jak maly reagowal, bo tez chc sie wybrac..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Katja, gratuluje zdrowego dzidziusia.

Cati, gratki syna.

Smoczku, ale ta twoja corcia to duza dziewczynka, w sensie wysoka :)

Kroko, jaka seria mebli? Czegos niedoczytalam :/
    Moje chlopaki maja stuva, Hance kupilam polke valje. Szafe ma nie z sieciowki. Niedlugo bede lozeczko an wyrko wymieniala. Wyrko nowe z ikea. Jeszcze malusi stolik i krzeselko chce kuic, aby sobie rysowac mogla.

Widze, ze temat zlobka byl poruszany. Moglabym na ten temat wiele napisac, bo temat doglebnie przeanalizowany. W kazdym razie zgadzam sie z Psotka (poza stwierdzeniem, ze dziecko w tym wieku nalezy do matki....). Niestety czasy mamy jakie mamy...

Ktos tu oisal, ze dziec skarpety sciaga i boso biega....moje dwa ostatnie - L i H - bigaja boso. A w domu za cieplo nie mamy, bo nie lubimy...wsio ok.

Hanka jest meeega zywa. Wszyscy mowili ze L byl jak torpeda,a le ona gorsza. Z lozeczka wylazi, na stoly i na wyspe kuchenna co chwile wchodzi. Parapet niski (wysokosc kanapy) opanowany juz dawno...teraz wlazi na wyskoki parapet...czyli na krzeslo...potem na biurko i podciaga sie an parapet po czym zwala wsio. Schody gora dol opanowane. Ciagle biega, ucieka. Obesrwuej chlopakow i jak tylko jakis kij dorwie bierze do reki i udaje, ze strzela (zaden z chlopakow tego w tym wieku nei robil) i masa innych czynnosci. Takze teraz to nawet na sek.nei zostawiamy jej sami, bo np.w salonie na pietrze mamy balustrade i takie jakby polotwarte pietro. Ona przystawia wielkie krzeslo (skad sily?) wchodzi na nie i dalej chce na balustrade i siup....zastanawiamy sie czy nie zniesc kwiatow do pralni, bo obecnie sa kolo kominka i wszystko barierka ogrocdzone, a barierke mozna tak ustawic, ze klatka powstanie ;) i mala by wsadzic mozna bylo, gdy na siku musze, ale ona z tej klatki tez wylezie.
    Jezdzenei odpychaczami opanowane. Teraz maz ma siodelko przy rowerze biegowym obnizyc, bo ona ostatnio kask sobie wkladala i wsiadala na rower chlopakow ;)
    Takze rchowo meeega a z gadaniem srednio u nas.....

No i chyba zeby nas mecza...albo brzuch..kolejny raz mega ryk w nocy. Musialam nurofen podac.

Wczoraj wielkie gotowanie zaliczone. Zle zamknelam drzwi od zamrazalki. Cale szczescie maz po 2 dniach poszedl po cos do pralni i patrzy a tam woda na podlodze. Wczoraj miesa pogotwalam a maz rybe..mamy obiady na kilka dni. Jeszcze jagody rozmrozone musze ogarnac. Sok czy dzem.

Sorry ze tak byle jak oisze, ale igarniam jedzonko i chlopakow ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kopnijcie mnie: nie wytrzymałam i zrobiłam test i oczywiście jedna mega mocna krecha, drugiej nawet pod słońce nie widać :/ durna ja!

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara- spokojnie, spokojnie, ja nawet w 29 dniu mialam baaaardzo slaba druga kreche. za pare dni znowu zrob ;)

pozniej cos skrobne, bo na razie walcze o drzemke :/

43xntqm.png

q0eplew.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas drzemka trwała godzinkę, tylko, zaraz obiad i za godzinkę idziemy na ogródek popluskać sie.
    Małż jedzie z psem do weta, biedny do 16 musi być na czczo i od teraz zero wody ;( bedzie miał prześwietlane biodra, bo cieżko mu sie chodzi.
    Ari, jak uszy psiaka? Pomaga maść? Czasami lepiej zawierzyć innym fachowcom, oby pomogło.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerze, nie byl dlugi, bo spiekota w piaskownicy, teraz oba spia a ja unylam wanne i zupe nastawilam, polozylam sie kolo malej z kawa. Maly niby cos jeczy, ale.poki nie wola, to leze. Aha w miedzy czasie zrobilam tez maseczke na gebe..

Lara: spokojnie, ale nie dziwie sie, ze wczesniej robisz :-)

Beszko: ta Twoja to musi byc wysoka, ze takir akrobacje wyczynia, moja na w miare niska kanape nie moze sie wdrapac, dobrze, ze gdy osiagnie wzrost do takich szalenstw to jiz bedzie na tyle kumata, ze zrozumie..
    A ja nadal rozpamietuje wczorajsza wizyte w domu, aha i jeszcze ten kolega (lat 32) mowil do mojej jak ta mu sie ze strachem przygladala..ze jej nie lubi, a ze malego tak. (No czub)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, Zgredka, co za debil! Sadze, ze szybko juz was nie odwiedza....może i dobrze :) nie odp na to, co zrobiła koleżanka po okupkowaniu??? No i co Twoj na to?

Moja tez szalona. Wchodzi gdzie może. Wersalkę ma juz opanowana do perfekcji. Wchodzi do wózka, staje w nim i skacze. Szoguna :)

Wasze maluchy tez sie chowają gdy robią 2-jki?

Ania posmakowała borówki, pierwsza wypluła a druga juz bez problemu :) i trzecia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 13:27

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, a nei za szybko na test.

Zgredko, kolega idiota. I sadze ze to nie kwestia nieposiadania dzieci....
    Cod o H to ina wysoka jakos specjalnei nie jest, tzn. W gornej granicy ale bez szalu. Ubrania 86 nosimy.mprzystopowala,mona wspina sie na palece i podciaga. Jest przy tym b.ostrozna.
    Juz jakis czas temu opanowala wychodzenie z wzka, a teraz tez. Wchodzenie. Do krzeselka do karmenia ez sama wejdzie. Wczesniej wylazila tulko. A krzeselk mamy stokke tripp trapp wiec trzeba dosc wysoko wlezc od gory. Masakra z nia.

Tez walcze o drzemke. Chlopaki u kolegi a ta powinna byc spiaca,male ma w nosie....za to ja padam...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nic, byla wyluzowana zaprala sukienke.
    Moj chce mu o tym powiedziec przy kolejnym spotkaniu
    Moja od dawna sie chowa, ma swoje stale miejsca
    U mnie nadal spia i ja sprobuje

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, może i za wcześnie, No ale siklam :/
    Jakoś tak mnie wzięło :/ ale teraz do niedzieli ani kropelki (tzn na test)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Lara pamiętam odpiszę później my dziś dalej po lekarzach. Okazało się,że Mężu ma ten wirus bostoński prawdopodobnie zaraził się od małego (gdzie 2 lekarzy stwierdziło alergie) ale nadal jest osypany i coś z tym nie teges więc czekam u lekarza na wizytę.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia Leo na zwierzaki i wszystkie jakies atrakcje zawsze reaguje tak samo ;-) staje i mowi JAAAAAAAAAa ;-) i ze wszystkiego sie cieszyl, biegal jak szalony zaczepial ludzi, nawet w wozku wytrzymal porzeral lody, byko megasnie ;-)

Bylam u gina, wszystko ok, maluszek rosnie i slyszalam jak bilo mu serduszko, jest starszy o tydzien niz z OM i tak juz zostaje, wazy juz 130g, wielkolud ;-) ciesze sie ze wszystko ok, oby tak dalej, a Leos padl po dzialce, nabiegal sie tam, a dzisiaj upal nieziemski

Katjaa, WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • AlicjaaA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety, od dwóch dni próbowałam nadrobić, ale na pisanie nie było już czasu. Tydzień mega intensywny, szczególnie w pracy. A po pracy ostatnio codziennie gdzieś idziemy, wracamy i Tomek idzie spać. Dziś byłam u przyjaciółki, ktora ma córeczkę 3 mies młodszą od Tomka. Dlugo chodziliśmy po parku, a potem do niej na ciacho i winko. Mały jak dorwie się do zabawek jej córki ma raj, a ja dziecko z głowy i spokojne pogaduchy.

Czytałam na raty, więc nie wiele już pamiętam. Ale z takich bierzacych:

Lara, u nas Tomek się nie chowa przy 2, bez krępacji potrafi stanąć obok mnie i sobie postękać ;-)
    Co do testu to nie dziwię się, że nie wytrzymalaś, też robiłam zawsze testów gromade zanim była szansa na pozytyw mimo obietnic, że poczekam ;-) Nie trać nadziei :-) Mi przy tej trzeciej ciąży test sikany wyszedł późno.

Zgredzia, ten koleś jakiś psychiczny. Nie wyobrażam sobie takiego zachowania i kpmentarzy pod kątem mojego dziecka. A jeszcze jak można tak powiedzieć na taką słodką kruszynkę jak Łucja..

Katja i Justa, gratki zdrowych maluszków :-)

JRY1984, Krokodylica lubią tę wiadomość

dqpr6iyewfi44js0.png
    rfxg9jcg2qpvnn7a.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

a beszka pisałam tam gdzieś jakie meble mi wpadły w oko i z takich zamówiłam

http://allegro.pl/meble-dla-dzieci-best-4-iguana-fiolet-biale-raty-i5504848820.html

tylko nie białe fronty tylko takie jak korpusy i zielone wstawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2016, 21:16

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka Hania nieźle daje czadu. :)

Ewik zdrowia dla męża.

jussta super że u maluszka dobrze. <3

justta lubi tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj rano byłam u lekarza bo Zuzia odkąd rano wstała zaczęła mi rzygać. :(
    Po wizycie już wymioty zostały opanowane, mam nadzieję że już nie wrócą!
    Ja za to od rana miałam biegunkę i tez mi było niedobrze.
    Idę zaraz spać.

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara kochana nie smutkuj poczekaj jeszcze troszke :)trzymam kciuki
    ja sobie przypomniałam jak wyłam jak bóbr w 2014 w sierpniu zrobiłam testa i kicha po godzinie @ potem we wrzesniu to samo a w pazdzierniku wreszcie po ponad 5 latach ziściło sie marzenie które własnie gryzie mnie po nodze :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Zuzi oby juz było ok ja ide moją ululac na drzemke bo od 6:30 szaleje

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• beszka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie sie podzialy dzisiejsze posty, ha?

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Arienna Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa - maść chyba pomaga, bo da sobie dziś ucho wyczyścić, ostrzygłam go, wyczesała - wreszcie bo tak nie dawał się dotknąć, tylko przy smarowaniu piszczał czyli jeszcze boli , ale już nie leci ropa JUPIIIIIIIIII :D

beszka, Krokodylica, Izoleccc, LaRa lubią tę wiadomość

Aniołek 11.10.2014 (5tc) ***Gang 18+***
    ewebii4.png
    klz9tv73qklgbi72.png - 7 kg
‹‹ 1966 1967 1968 1969 1970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ