X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Dziekujemy wszystkim za zyczenia:)
    Noc niesytety straszna mala spadla 200g i nieutrzymuje temp lezy w podgrzewanym lozeczku i dostaje dodatkowo mm mojego jest jeszcze za malo:(cos sie niechce rozkrecic:(mielismy jutro do domu wychodzic ale jak nie przybierze to nic z tego
    Beszko nieodpisalam na twoje pytanie;)jak urodzilam to wyslalam meza zeby od razu sprawdzil czy ma cos miedzy nogami;)wszyscy sie ze mnie smiali:)rzeczywiscie po 2 chlopcach ciezko bylo uwierzyc;)mala ma odruch wymiotny pytalam o to i polozne mowily ze musiala wody polknac to tez moze byc przyczyna bolu brzuszka to straszne jak dziecko tak placze i czl nie wie co mu i jak pomoc!Moja mama przyjezdza w srode:)tak strasznie sie ciesze!!!!!oby tylko nas do srody wypisali!

Justta dawaj znac po wizycie!

Aniu wydaje mi sie ze najpierw do neurologa:/

A w Belgii wazektomia jest dofinansowywana podobnie pigulki nawet spirale kupowalam na recepte za ok 20 euro czyli o wiele taniej niz w Polsce wizyta u gin na zalozenie tez w 80%zwraca;)zobaczymy tym razem ile bedzie kosztjowac

Blondik nr 3,4 i 5
    Czy to ma byc inna sciana w tym kolorze?to zrobilabym 3 nie byloby wszystko w tym samym odcieniu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:17

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 lub 5

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania cos tu nie gra jakim cudem dziecko deuletnie od 1,5 roku sie onanizuje?

Lili: nie denerwuj sie moj wymiotowal wodami ze dwa dni

Biedro to kosztuje ok 2000 zl, dobrze ktoras napisala, ze jak to refundowac antykoncepcje, nie tym kraju

Blondik: mi tez pasuje druga od prawej ale nie wjem czy nie bedzie za slodko a moze w jakis bez isc

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk

Wysłany: 5 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili spkojnie mm ja dokarmią mnie Lili tez bardzo spadała z wagi i w jedną noc mi ją podtuczyły ze skoczyła 100g do przodu i nas puścili dobrze ze ją podgrzewają :)
    hehe no nie dziwie sie ze kazałaś sprawdzić heheheh
    trzymam kciuki za wyjscie :)

Lili83 lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BLONDIK 2 albo 5, ale w sumei wszystkie fajne :)

ZGREDZIA to i tak wiecej wazy niz moj kurczak....Kurdupelki jestesmy no.

BESZKO wspolczuje. Wiem co czujesz bo ja tak spalam do poki nei wynieslismy sie do innego pokoju i nawet teraz mi sie zdaza. Jakis czas temu czytalam skiazke "Maciezynstwo, praca na cale zycie". Autorce sie troche oberwalo po publikacji, ale ja w tej ksiazce nie widze nic szokujacego. Przepisalam maly cytat:

"Nagle dociera do mnie swiadomosc, ze przezylam traume. Przez blisko rok co noc kladlam sie spac tak, jak mozna by klasc sie spac, wiedzac, ze drzwi wejsciowe sa otwarte na osciez, ze cos sie gotuje na kuchence, ze budzik jest nastawiony na dzwonienie, co godzine, az do switu, a zeby go wylaczyc, trzeba za kazdym razem wymyslac jakas nowa metode. Kladlam sie do lozka tak, jak inni ludzie wstaja do pracy: czujna, spieta i gotowa do walki."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:27

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 5 września 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie wazektomia to świadoma i odpowiedzialna decyzja o nie posiadaniu wiekszej ilości dzieci i po co ja mam sie faszerować prochami jak moze to zrobić chłop skro nie stać kogoś na kolejne dziecko ma ładować kase w tabletki to lepiej tak a ja znam przypadek gdzie facet poddał sie zabiegowi bo mieli chłopca i dwie dziewczynki bliżniaczki i powiedzieli dość po zabiegu chciał sprawdzić czy wszystko ok i upsss mają do kompletu jeszcze jednego chłopczyka :P

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka mała miała jakos niecały roczek jak zdiagnozowali na pewno juz rok sa pod opieka lekarza - sa etapy gdzie się wycisza ale pózniej znowu ze wzmocniona siła ... mala zaciska nózki , ociera sie plus prezy i to bardzo az ma sztywna nózke szczególnie jedna - ja ta dokładnie nie umiem tego opisac - dlatego tez lekarz kierował ich do neurologa zeby sprawdzili w kierunku padaczki

Biedroneczko co do wazktomii oto i tak faceci sa w dobrej sytuacji :P bo kolezanka osatnio chciala sie podwiazac :P i musi jechac do Czech na zabieg :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 13:33

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik 4 ewentualnie 5 beda swietnie pasowac ;-)

Beszko i Kotko ja tak spie ciagle ;-)

Lili oby was wypuscili szybko

Ania ja w temacie nie pomoge, nie znam sie

Lili83 lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+

Wysłany: 5 września 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wiem wiem moja zrobiła to za łapówke dała mu kase tak jak za cene spirali i podczas cesarki ja podwiązał a w papierach wpisał powód zdrowotny nie wnikam co tam popisał

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, a to bliscy znajomi? Nie ma podejrzeń, że ja delikatnie mówiąc "tego nauczyli "pokazali jej to? Dziecko inteligentne, wie, że ma z tego przyjemność, więc tak robi. Trochę to szokujące, ale to niestety jedyne wytłumaczenie jeśli to nie związane z chorobą. Dopóki nie znajdzie innego sposoby na to żeby czuć się dobrze i rozładować emocje będzie tak robić. A to takie zamknięte koło pewnie. Odkąd się zaczęło pewnie rodzice ograniczyli z nią kontakt fizyczny (przytulanie, głaskanie itp)żeby jej nie "prowokować ".

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)

Wysłany: 5 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam podobny problem z ZUzą ale w sposób delikatny byłam u lekarzy i powiedziali ze w ten sposób dziecko wyładowuje emocje z czasem samo przeszło

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu moze psycholog dzieciecy do obserwacji zachowania dziewczynki?moze ktos jej cos zrobil?i ona w ten sposob odreagowuje?wiem ze to straszne co pisze ale nigdy nic nie wiadomo wszystko trzeba wziac pod uwage

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki sposob onanizacji poznalam w wieku 6 lat i do dzis myslalam, ze bardzo wczesnie, nikt ni tego nie pokazal i sama nie wiedzialam co to, raczej zdziwiona bylam ze taki jest efekt.. mi nikt nie tlumaczyl samo sie znudzilo
    No ale jak takiemu maluchowi wytlumaczyc?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo bliscy znajomi ..i raczej wątpie zeby ja tego uczyli..bo jak tylko zauwazyli to jak zaczynała to od razu reagowali żeby ja odciagnac zeby zwracala na co innego uwagę .. dwa raczej watpie zeby coś jej zrobili ..bo bez problemu poszli i do psychatry i do psychologa i do innych lekarzy - ale fakt że ona bardzo przytulaśna jest i od mamy to niechce na krok odejsc wiec moze z racji tego ze ona poszła do pracy to tak odreagowuje ??
    najczęsciej tak się zachowuje jak się zdenerwuje i jak widzi kogoś kogo nie za często widuje ... ehh

no nic dzis się z nia widze to jeszcz pogadam bo widzę ze bardzo to przeżywa i ona .. :(

ehhh a ja czekam na moja L4 ;P ciekawe po ilu na działaności mi zapłacą :P

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol,

Dzięki za odp., w takim razie chyba tez sie wstrzymam z tym szczepieniem (teściowa - lekarz tez tak radzi), bo skoro większość ludzi nie szczepi (a dzieci chodzą do przedszkoli, żłobków, etc.) i jest okej, to może i nam nic nie bedzie (zwłaszcza, ze podejmuje ryzyko).

Zuza dziś płakała jak wychodziłam, a ja miałam moralniaka, ze matka ze mnie straszna, bo zostawiam dziecko (choć wiem, ze to dla jej dobra).

Aniu, rzeczywiście musi to byc straszny widok, a dla rodziców stres ogromny. Ja bym poszła do psychiatry dziecięcego.

Co do rozmiarów, to cóż...Zuzka 95 cm i 14 kg (ubrania 3-4 lata), Toska 9 kg (lub teraz wiecej, bo ważyłam ja 6 tyg temu) i z 80 cm (ubrania 86/92)...

Co do antykoncepcji - już widzę u nas te refundacje...niby 500+ wprowadzili, żeby zachęcić do prokreacji, a tym samym watpię, żeby kiedykolwiek zrefundowano antykoncepcję (przynajmniej do czasu rządów pisiorow).

Lili, biedna mała - wyobrażam sobie, ze dla Ciebie to stres, gdy płacze - Zuza tez płakała non stop po porodzie.

W ogóle szok - Toska już staje przy wszystkich meblach! Siedzi pewnie, a wczoraj poraczkowala (bo pełza to juz od dwóch mcy)- kaskader.

Ha! Kotko, tez mnie dziś naszła refleksja, ze zmęczona jestem, choć długo spałam, a tez śpię tak czujnie, wiec to pewnie dlatego...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie mowie ze oni jej cos zrobili moze ktos z ich otoczenia?to ciezki temat ale skad takie male dziecko to wie umie?dziwne:/

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się :) Madzia dwa razy powiedziała Maaaaaaaadziaaaaaa :)
    Ale radocha :)

Dobranoc :)

Lili83, Ania_84, MANIEK, Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, mam nadzieje, ze mala zacznie przybierac na wadze (a wtedy pewnei tez trzymac temp.ciala) i mdlosci jej przejda.
    Super, ze mama juz w srode bedzie :) a jakbyscie z Sara nadal byly w szpitalu (trzymam kciuki, abyscie juz w domku byly), to pomysl, jaka dobra opiekie Leo bedzie mial :) i dom ciastem oachnacy na wasz powrot ze szpitala :)

Justta, ale tez tak spisz, bo zestresowana jestes czy maly Cie budzi! U mnie to stres. Mala spi z mezem, a ja czesto do goscinnego schodze i nasluchuje czy ktores dziecko buczu. Masakra. Maz. z H orzeciez jak bedzie mocno plakac, to mnei zawola. Chlopcy duzi, to chyba droge znajda, a ja ciagle nasluchuje. Szczegolnie chlopcow :/

Ania, ciezki temat z coreczka przyjaciol. Kiedys jakies programy ogladalam i chyba tylko przeczekanie najlepsze. Mozna probowac jej uwage zworcic an cos innego, unikac stresujacych syt przez jakis czas itp. Psychiatra na oewno im doradza co miga zrobic.

H caly czas mowi glosem poimprezowym. No juz sobie wkrecac zaczelam, ze to moze krtan a nie gardlo...

Dzis chodzilam z H po przedszkolach, bo musimy an liste do gminy 3 wpisac i trzymac kciuki, by do kotregos z listy nas przyjeli. No i nic mi sie nie podoba. Maz mowi ze no nasze nie takie zle, tzn. Personel sie zmienil, wiec moze ten nowy lepszy. Lepsze jedzenie maja, bo wprowadzaja zdorwy tryb odzywiania inp. Zero curku. Minus taki, ze autobus musza z drugim oddzialem dzielic i np.w tym tyg L nie ma zandej wycieczki a rok temu codziennie cos fajnego robili, np.jezdzili na kajaki, w gory an wspinaczke itp. No ale te inne przedszkola w ogole autobusu nie kieli wiec wypcieczki tylko w okolicy. Jutro musze jeszcze jedno spr. I zobaczymy.... Ehhh

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta hop hop

Dziwne ze jak moj przychodzi to Sara caly czas przesyypia nawet nie steknie a on do mnie co ty od niej chcesz:/Sara jest dzieckiem smoczkowym od razu chycila i zalapala o co chodzi;)

justta, konwalianka lubią tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • justta Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko ja juz sama nie wiem co mnie tak czesto budzi, ale budze sie np sprawdzac jak maly spi czy jest przykryty, czy nie jest mu zimno czy goraco, jego krecenie tez mnie budzi ofcors, kciuki za najlepsze przedszkole

Blondik brawo dla Madzi ;-) zdolniacha

A na wizycie wszystko ok, ksiazkowo i wymiary wg terminu,ciesze sie bardzo, spalo sobie malenstwo ;-) , a co do plci to jak zawsze nozki scisniete, ale wg niej to nic tam nie wystaje i wyglada na dziewczynke, powiedziala ze 90% nastepnym razem potwierdzi ;-)

Blondik, beszka, LaRa, Krokodylica, Lili83, konwalianka, marissith, Izoleccc lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 2019 2020 2021 2022 2023 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ