X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LILI - D narazie zostaje 40min. Dzisiaj byla godzina bo szli do parku (normalnie dzieci jada w takich wozeczkach drewnianyh ale pani niosla Dominika w chuscie na biodrze). Szukam pracy. Nie podoba mi sie to, ze D musi isc do zloba a ja nie mam jeszcze pracy wiec moze byc tak, ze bede siedziec w domu a D bedzie w zlobie (wtedy bede go szybciej odbierac) ale inaczej sie nei da bo jak juz znajde prace to nie bede miec czasu na przyzwyczajanie pomijajco to ze nei znalazlabym tak szybko miejsca w zlobku.

BIEDRO to Zuza poszla do szkoly teraz pierwszy raz????

LILI ale masz szczescie ze ci sie dziewczynka trafila. cieszysz sie co;)? Chlopaka wiadomo tez bys kochala ale napewno nadzieja byla.

No coz, to moj maz wypadnie tu raczej blado. Sprzatac w ogole nie sprzata a jak mu przygotuje kupke rzeczy do segregacji to lezy tygodniami :/ i nie pomaga ani prosba ani grozba.
    Rano daje malemu mleko a potem zmienia pieluche. Po powrocie z pracy jesli jeszcze mu sie uda to kapie malego. tyle

Jak wasze dzieci reaguja jak je odbieracie ze zlobka? Bo moj troche jakby mnie nei zauwazal. Dzisiaj na przyklad w ogole nei zwrocil uwagi, nawet na mnie nie spojzal kiedy go wolalam z daleka jak przyszlam odebrac :/. A potem widzialam jak inna mama ktora tez przyzwyczaja coreczke odbierala po 30min to mala biegla do niej z wyciagnietymi raczkami :/.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: plan najlepiej na rtaki i taki bo u mnie tak:
    Dzien pracy: on wstaje z lozka w ktorym spi z mala i idzie sobie (mala spi)
    Wraca z roboty i costam sie z nia pobawi ale raczej obiad kawa tv
    Potem kapiel on leje wode ja jesten przt kapieli on ubiera i karmi i usypia
    W dzien wolny niewiele sie to rozni

Aha a w zlobku to moja potem ponoc nie plakala, spala,obiad zjadla caly a jak wrocilam to przerwala zabawe i do mnie przybiegla

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:23

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara tule mocno i kciuki za nastepny cykl, oby to byl ten

Nena ja wierze, mam podobnie, sajgon od 6 do 21 z przerwa na dzemke, a w nocy pobudki, takie enerdzajzery ;-)

Moj pomaga duzo, w domu robi wszystko, on gotuje i sprzata, myje okna, sniadania robi jak idzie na popoludniowki i kapiel jak ma na rano, no i weekendy tez on, razem chodzimy na spacery i wycieczki, bo jakos lubie byc z nimi i jak jestem sama to sie zle czuje ;-) wiec razem. Ja ogarniam jak on jest w pracy ;-)

A Leo zasypia na naszym lozku kladzie sie kolo nas, albo kolo mnie jak M nie ma i potem go przenosimy, w nocy ja wstaje zawsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:28

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, to normalne, że Dominik tak reaguje. Tymek np. Dwa tygodnie płakał tak bardzo, jak po niego przychodziłam do niani, że szok. Później miał etap "jestem obrażony" no ale po miesiącu już było ok. Niania mówiła, że płakał też zawsze gdy się budził z drzemki.

Lara, trzymam kciuki za następny cykl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:25

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: nie masz co narzekac. To, ze Beszkowy chlop tyle robi to woedzialam, ale teraz dodatkowo potwierdzilo mi sie, ze inni tez robia. To ja mu pokaze, bedzie mial!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh tez bym chciala Diego zobaczyc i w ogole na fb z wami byc. Tylko ze ja nei wrzucam zadnych zdjec D do sieci :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Konwi: nie masz co narzekac. To, ze Beszkowy chlop tyle robi to woedzialam, ale teraz dodatkowo potwierdzilo mi sie, ze inni tez robia. To ja mu pokaze, bedzie mial!

Ja mojego narazie nie gonie bo on pracuje od rana do wieczora. On by bardzo chetnie bawil sie z D ale wraca poprosu za pozno. Jesc mu nie daje bo nie ma wprawy i zawsze prosi zebym to ja robila i tez tak wole bo jak by on go nakarmil to maly by zjadl 50% tego co powinien ;).

To, ze nie sprzata to mnie wkuwia tez ale w sumei to tak dla zasady bo prawda jest taka, ze faktycznie ja siedze narazie w domu a on zapeirnicza ostro wiec nie bedzie przeciez sprzatal po powrocie do domu o godzinie 20tej a weekend zwykle cos robimy i siedzenei w domu i sprzatanie to ostatnie co nam do glowy przychodzi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Nenaaa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łeee, się nie dziwię, że nie narzekacie, pomoc macie jak ta lala :) No anioły nie chłopy. Mój też zaangażowany w opiekę nad dzieckiem ale do 19 w robocie, z przerwą na obiad, podczas której Młody zwykle śpi...o!

Sielanka u Was babeczki ;)

To choć Kotka na fejsa, ja mam "fikcyjne" konto, załóż i wpadaj :)

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka dawaj na fb jak Nena mowi, ja tam nie mam co narzekac ;-) wiadomo, chlop do rany przyloz a zycie jak zycie, ale jak ktora chce ponarzekac to smialo, wyslucha sie, pocieszy, bo jak nie my to kto :-*

Dobra ide cos zjesc, Leo zasnal na swoja dzemke, hajlajf czas zaczac

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jak sie dostac na tego fb do was?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa? Aczy Ty nie mialas wizyta? Gubie sie juz, jednak dwoje dzieci to nie jedno spokojne (dodam, zeby Nena sie nie wkurzyla) :p

Nenaaa, justta, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpierw załóż konto, później jak już założysz, napisz wiad. Priv np tutaj, Z podaniem nicka do Kroko i ona cię doda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 13:59

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, trzymam kciuki za kolejny cykl.Nie smutkuj:*

Lili, wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Powodzenia na kolejnej nowej drodze w życiu, hehe :)

Wróżka, a inka nie jest czasem od 3rż?

Zgredka, co robi mój W DOMU? Hmmmm.... Rano wychodzi z psem po bułki, wieczorem ścieli łóżko. Czasem robi większe zakupy w sensie kupuje kilka 6paków wody mineralnej...to tyle...Tadam. Kurtyna.Nie narzekaj na swojego.
    Czasem od wilkiego dzwona nakarmi, pobawi się (jesli jest w domu). Ale ogólnie wychodzi jak Madzia wstanie, a wraca jak już prawie śpi. No, dobra...tak raz wtygodniu ją kąpie. Firma, praca i budowa ppochłania cały jego czas.

Lili83 lubi tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • justta Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia mialam wczoraj psalam ze wszystko ok i na 90% córeczka, bo nogi zaciskala nie mozna bylo dokladnie sprawdzic, nie dalo sie obudzic spiocha ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, twoj tez duzo pomaga.

Psotko, moj L mial 2 lata jak zaczal przedszkole i biegl do mnie. Jego reakcja pokazujaca, ze nie chce tam byc, bylo jego zachowanie tzn.zrobil sie nieznosny.

Co do tych mezow, to mij wlasnei tez trenuje kilka razy w tyg.,ale jak dzieci spia.p (mamy mini silownie w domu, lub jogging z kolega kolo 21). Dodatkowo wrocil an studia, bo robi nowa specjalizacje. Uczy sie jak oni spia. No chyba ze egzamin, to wiadomo. Weekendy to inna bajka. Generlanie ja spie ile chce z rana a on ogarnia.mpotem jak wstane, zjem, to biore sie za porzadki. to on albo idzie na dwor z przychowkiem i tam sie bawia czy sprzataja wkol domu, albo bierze sie zamodkurzanie a mi kaze wypic kawe na sofie is ie zrelaksowac hahaha chloocy sie wtedy bawia z H albo kna spi ( chlopcy uwielbiaja sie z mloda bawic - nasze szczescie).
    Generalnei to narzekac na chlopa nie moge. Jedno co, to nie lubi wokol domu robic na dworze tzn,lubi w ogrodzie,male np.malowac dom na zewntarz itp. To juz nie lubi. Czy jak ma cos powiesic.wieki to trwa, no chyba ze stane z ramka, wiertarka i co tam trzeba przed nim, to zrobi raz dwa. Tak to uuz jest. Tu pkusy a tam minusy. Idealow nie ma. Najwazniejsze, aby nam ze soba dobrze bylo :)
    Generalnei,mtowsrod naszych znajomych wszys ci mezowi tacy ;) no oprocz jednego. Tam koja kol.robi wszystko, a on nic :/

Nie dalam rady mlodego odebrac ze szkoly. Teraz robie obiad i modle sie, by moj nie mial nadgodzin, bosajgon bedzie...tzn.mlody pijdzie na trening jedzac obiad w aucie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2016, 15:04

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik- niby jest na opakowaniu, ze od 3rz., ale na chlopski rozum, jesli dajemy juz dzieciom rozne rodzaje zboz- oczywiscie mowie o dzieciach bez zadnych nietolerancji, czy alergii na gluten, to w zasadzie juz od 1rz. mozna. ja daje jakies pol lyzeczki, na smaka ;) do tego mleko krowie i moj pije az mu sie uszy trzesa :D aa w ogole czesto podchodzi do nas jak pijemy kawe i tez chce, wiec dajemu mu zamoczyc usta i taki pozniej uhahany, ze pije dorosle picie :D

co moj robi... hmm. w dni kiedy nie wychodzi na caly dzien i teraz kiedy ja nie moge na spacer z malym chodzic- z rana czesto mi robi kawe, czasami jakies sniadanie, czasami wysylam go zeby malego z rana wyjal z lozeczka i go przebral. pozniej troche sie z nim bawi. po poludniu jak moze, to wychodzi z nim na spacer. z domowych spraw- wynoszenie smieci do niego nalezy. noo i kapiel Franka tez nalezy glownie do niego. w nocy teraz czasami wstaje zeby malemu smoka podac. aa i teraz zakupy codziennie do niego naleza, bo ja nie wychodze :/ no i to chyba tyle...

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psocia nie ona do drugiej klasy już :)

haha co mój robi :P w tygodniu wstaje 4:50 do pracy wraca 16:40 zjada obiad kładzie sie albo włącza komp o 19 ogląda z Zuza Pingwiny z madagaskaru i laski ida spać
    w sobote czasem idziemy na spacer na działke myje łazienke podłogi w mieszkaniu i odkurza trzepie dywan myje gary :P

NIE GOTUJE NIE PIECZE NIE CHODZI SAM NA SPACERY Z DZIECIAKAMI

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KROKO wyslalam ci zaproszenei na priv ;D

BESZKO ile twoj maz ma lat?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PSOTKO, moj maz ma 37 lat, a ja chyba jedna z najstarszych na forum, o ile nie najstarsza...34 ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo widze ze energii ma sporo. Moj jak wraca z pracy to jest detka kompletna i zadne treningi mu w glowie a przydaloby mu si ebo by sie troche odstresowal. Ze juz nie wspone o studiach! Ze tez twoj jeszcze na to czas, ochote i energie ma!

Oj jutro chyba do mnie @ zawita choc robilam sobie lekka nadzieje. ALe leb mnie juz "bez powodu" napiernicza wiec mysle ze jutro mnie czerwona fala zaleje.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2022 2023 2024 2025 2026 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ