X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór :)

Dziękuję Nieukowo. Gratuluję córeczki :) Wszystkiego dobrego

Dziękuję za podpowiedzi co do wózków bliźniaczych. Musze to przeanalizować, czasu troszkę zostało. Gdy u nas urodzi się 2 dzidziuś to Kinga właśnie skończy 2 lata. Będzie już duża więc nie opłaca mi się inwestować w ten wózek, ale ona jest do wózka przyzwyczajona i nie nauczona by z niego wyłazić na spacerze czy w sklepie. Chyba ze ją sama wyjmę. Będzie to zima a my będziemy śmigać wszyscy razem na reh itp... Nie wiem jak długo dziecko się wozi w wózku. My chyba jeszcze trochę... CHcę kupić wózek używany. Firma nie istotna ale konstrukcja już tak. W resztą mój typ, niezależnie od firmy jest konstruowany przez większość producentów podobnie. Może różnią się częściami. Wiciąż każda sugestia i opinia mile widziana :)

Hehe Nenuś :) Terminator? No co ty. Zwyczajnie mam te zajęcia pod ręką to korzystam :) a kInga jest tak ciekawska świata, że rozniosła by mi dom bez "kółek zainteresowań"

Lili, strasznie współczuję kolek. Straszne to jest. Cierpi cała rodzina. Och boje się tego znów :/

Kotko, Kinga uczęszcza na terapię wzroku przez dużą nadwzroczność, astygmatyzm i zanikanie nerwów wzrokowych. W tym samym ośrodku ma reh ruchową, ale już tylko ogólnorozwojową. Przez to że nie jest "neurologiczna" na hipoterapię się nie załapała, ale chodzi na konie. W zasadzie ma jednego ulubionego imieniem Krecik. I owszem jest to koń - terapeuta. Ale Kinga na nim tylko jeździ w kółko :) Od paru mcy siedzi na koniu w siole już sama, bez instruktora. Pani idzie obok, zagaduje i pilnuje. Bardzo fajne zajęcia.

Krokuś, współczuję usypiania w dzień na rękach. Zuzia już ciężka... u nas jest tak że bez słowa siedze przy Kindze i trzymam jej rączkę. Kłądę ją o stałych porach lub gdy widzę że jest zmęczona. Muszę się przyznać że dłuuuuuuuuuugo usypiałam na rękach. Kiedyś spróbowałam położyć i zaskoczyło. Powodzenia

Wróżko, Ty masz cukrzycę? Ojej nie wiedziałam. Ciążową? Tulę

Zdrówka dla Madzi i wytrwałości dla Blondik.

Justyś, u Was też dziewczynka!!!! Super gratuluję
    Ale Wam zazdroszczę :)
    Super że Leoś już lepiej

Konwi, zdrówka dla Was. Jesteś mega
    Ja miałam taką sytuację z ząbkami, że mleczak jeszcze był a stały zaczął wychodzić. Mleczaka wyrwali i nic nie bolało - pamiętam, bo strasznie się bałam :)

Zgredko, powodzenia w ćwiczeniowych zamiarach i gratki ciuchowych polowań

My po weselu. Super było. Kinga wytrzymała do oczepin, z jedną drzemką około 16. Jadła wszystko co się dało w porcjach większych od wszystkich dzieci. Jakby głodzona była. wszyscy mieli ubaw :) Wytańczona i wybawiona z kuzynostwem i ciotkami. Teraz odpoczywamy. Szczególnie że dziś po tum łakomstwie robiła chyba z 10 kup i ją obszczypało jak nigdy. W zasadzie to chyba pierwszy raz. Podejrzewam że z winy przypraw i tych wszystkich dziwnych "ziarenek smaku"

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawac spiochy :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam się po ciężkiej nocy. Chłopcy bardzo kaszleli, mokro. Tymek tak bardzo że myślałam że zwymiotuje. Ja spać nie mogłam biegałam od pokoju do pokoju, a później słuchałam. Mnie brzuch bolał okropnie. Do tego Patryk wstal przed 5! Mój co zabrał i pozwolił spać do 6.30, ubrał, dał jeść, ale musiał już do pracy jechać.. Ja nawet zjadłam trochę Owsianki i nie muli. Może przejdzie, choć brzuch obolaly.. Patryk też dziś lepiej i więcej zjadł, jest światełko w tunelu.. Za to okropnie dziś wymusza, muszę to ukrucic.

Jak tam Kroko, dałaś się mężowi zbalamucic?

Super Yas, że macie takie możliwości. My przy Tymku używałes my wózka głównie na wyjazdach, nawet gdy miał 4 lata. A jak te nerwy wzrokowe u Kingi? No i zazdroszczę zabawy, my od dwóch lat nigdzie nie byliśmy..

Wrozko cieszę się że już nastrój lepszy

Gratuluję Nieukowa córeczki

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 07:53

WróżkaZielona lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Konwi nie dałam się. Poszłam spać. ;) Zuzia zarzadzila pobudke o 3, wzięłam ją do łóżka, zmienilam pampers i po chwili zasnęła znowu a ja się tak rozbudzilam że zasnąć nie mogłam. Jasna d*pa lezalam godzinę bez sensu. :/
    Tobie współczuję nocki. To strasznie frustrujace dla mnie kiedy dziecko choruje. Nic mi tak psychy nie ryje jak to.

Gorzów mistrzem Polski. :) bardzo dobrze.
    (dobra dobra wiem gdzie to macie :P )

Wypije kawę i do pracy rodacy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin fajnie że wesele udane, my byliśmy w połowie sierpnia, Zuzia wytrzymała chyba do 21:30 jakoś. I byłam w szoku jak tańcowała! Była najmłodszą tancerka na parkiecie hehehe.
    Ponoć pod koniec października mamy iść na wesele ale oficjalnie zaproszenia jeszcze nie dostaliśmy więc zobaczymy.

• justta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane

U mnie nieznacznie lepiej, niestety rzucilo sie na zatoki, taki potworny bol i zatkalo mi nos na dwa dni, juz jest lepiej bo puscil i bol przeszedl teraz gardlo ale idzie ku lepszemu, Leo zdrowy

A mamy nowy sposob na spanie Leoska ;-) spi cala noc w namiocie plazowym ma materac duzy z lozka na ziemi i ppduchy w kolo i moze sie krecic w kazda strone i chyba mu to pasuje bo spi, jestem w szoku, tylko teraz wyglada u nas jak u cyganow przynajmniej ale co tam ;-) czas pomyslec nad fajnym lozkiem dla niego moze z jakims daszkiem czy co

Sory ze tak o sobie ale nie poczytalam wogole, poznien nadrobie buziaki

Blondik lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jus: mega Ci wspolczuje. Ja w ciazy mialam zapalenie zatok, matko co za bol. Dobrze, ze przeszlo i obylo sie bez antybiotyku..

Kroko: ah moglas sie dac :-)

Konwi: biedne chlopaki :/ miejmy nadzieje, ze w te noc bedzie lepiej, noc zawsze najgorsza..

Jus: moze to jest sposob moze jak malego przeniose do lozka malej to zamiast od razu kupowac nowe to tak malej urzadzimy na materacu z naszego lozka ktore wtedy wyleci....

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

My wczoraj na wycieczce w okolicy bylismy. Najbardziej sie napewno podobalo DOminikowi w tzw Labiryncie, to grupa skal ktora tworzy pare tuneli i w ogole mozna sie tam fajnei ganiac. D oczywiscie nei ganial tam ale tez ptzeciskal sie przez tunele i chodzil miedzy skalami.
    Moj maz nauczyl go kiedys, ze jak jest z gorki czy schody to trzeba tylem zlazic i on sluchajcie czasem nawet jak jest badzo maly spadek to sie odwraca i raczkuje w dol :D, dzieki temu spodnie po wczoraj sa czarne bo on jak duracel w dol gory zlazil :D

YAS zainspirowalas mnie. Musze poszukac u nas konikow dla dzieci :). Choc nie jestem pewna czy bym chciala zeby moje dziecko jezdzilo potem konno. Sama jezdzilam i kochamkonie ale wiem jakie to jest niebezpieczne :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, miałam się nie przyznawać ale się przyznam.
    Zrobiłam betę. O 14 wyniki.
    Zdechnę do tego czasu...
    Trzymajcie kciuki...

Smoczyca1, Izoleccc lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie Lara i Smok? Hop hop?

• justta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kciuki z calych sil ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ten, trzymam kciuki Kroko!

Kotka, świetna zabawa!

justa, każdy sposób dobry! jeśli Wam to odpowiada, to żyjcie jak cygany, hehe

kuźwa, znowu mnie muli i gardło boli

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta ujemna. :(

• justta Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko tule mocno, fuck...

Konwi mi tam wszystko odpowiada tylko zeby wkoncu spal w nocy ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 13:19

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko kurna a tak kciuki trzymałam :( tule mocno

Yas wiesz co może zamiast wózka lepiej dostawkę dla Kingi na której można siedzieć lub stac widziałm wczoraj u babci w tychach dostawke na takim fajnym kole grubym i chłopczy sobie siedział :)

zdrówka dla przeziębionych

Nieukawa dziewczynka ??? ooo super

u nas drzemka juz godzinke po obiadku potem idziemy na spacer korzystac z pogody :)
    Kupiłam dziś Zuzi na połowe z mamą bilety na rewie na lodzie w Spodku :)

WróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane

Kroko przykro mi :(

Yasmin super ze się wybwiliście :) a Kinga pewnie chciała pokazać jaką grzeczna dziewczynką jest i wszytsko jje bez marudzenia ;)

Konwi współczuje nocki :( mam nadzieje że chłopcy szybko z tego wyjda

Kroko lubie motory ale próbowałam kiedys ogladac żuzel :D i nie wyszło mi :)

Justa współczuje zatok :( a sposób super :) dobrze ze dziala i to najważniejsze :)

Nieukowa gratulacje córeczki :)

Psotka jak to mówią brudne dziecko to szczęśliwe dziecko :) dobrze ze miał frajde :)

Ja dziś z małżem byłam pierwszy dzień na cwiczeniach bo troche mieliśmy obawy czy sam sobie poradzi ale dzielnie smigał popietrach :) w sumie o 11 juz był po rehabiltacji jeszcze tylkoo 19:30 dopler i zobcazyny jak tam te skrzepy bo jakby bylo lepiej to by poszerzyli cwiczenia :)

Mnie chyba coś rozkłada :( ciagle kicham prycham :(

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    Kroko jestem tzn czytam na bieżąco ale jakas deprechę jesienna mam...nie wyrabiam sie normalnie :(
    Tulam z powodu bety! A juz polubiłam posta gdzie mówiłaś ze zrobiłaś i czekasz na wyniki...przykro mi!
    Lili współczuje kolek...dla mnie nie ma nic gorszego!!!! Jak juz mowilam u nas nic nie pomagało :( tylko magiczne 3 miesiące
    Nieukowa gratuluje bo chyba nie zdążyłam jeszcze :)
    Wróżko trzymaj sie kobieto! Współczuje walki z cukrzyca i z organizacja...ja mam chyba z tym problem
    Justka i Konwi zdrówka zycze duuuuzo!
    Ania brawo dla męża!!! I ty tez sie nie rozkładaj :)
    Yas fajnie ze u Was sie układa :) pokaz Kingę :) i brzuszek oczywiscie!!
    Tyle pamietam...ja umówiłam zoske do okulisty zeby tego zeza skontrolować tzn niby zeza bo nie wiem czy ma czy nie ale dla spokoju sie umówiłam na za miesiąc i to prywatnie masakra :(
    A tak to wiecie gotowanie pranie sprzątanie i tak ciagle ;)
    Spadam kończyć zupę...do pózniej :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczku zapodaj sobie coś dobrego , moze jakieś zakupy :) jesienną depreche trzeba jakosś zwalczyć :)

Ja własne sie wkurzam bo wszytskie przyhodnie dzownia..padł program po aktualizacji a do producenta się nie można dodzwonić...AAAAAAAA!!!!!!!!!!!!! kogoś pogryze :/

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • WróżkaZielona Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie odzywam szybciutko, bo ciag dalszy zlego nastroju u mnie.

Kroko- przytulam. smutno :( ale mialas robic 30tego przeciez? przez te pare dni jeszcze moze sie wiele zmienic! nadal trzymam kciuki!

Konwi- kuruj sie tam, nie daj sie!

Ania- to samo, miod, cytrynka- poki mozesz! fajnie, ze rehabilitacja dobrze idzie :)

Justys- kurcze, wspolczuje choroby :( ehh...

Smoku- witaj w klubie jesiennych zdepresjonowanych. kurcze, faktycznie dlugie te terminy do okulisty. mam nadzieje, ze wizyta wyjdzie ok.

Yasmin- ano, zmagam sie od paru tygodni z ta diagnoza i doluje mnie ona strasznie. wczesniej przez miesiac musialam lezec, bo szyjka szybko sie skracala. wiec ta ciaza z ciaglymi przebojami i juz powoli mam dosc :( a jak Ty sie czujesz?

Psotka- sprytny Domi :) fajne takie wycieczki. zazdroszcze!

ok, biore sie za jedzenie.

milego popoludnia wszystkim!

43xntqm.png

q0eplew.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Dziękuje Bogu ze za moich czasów nie było fejsbuka! Gdyby moja mama wstawiła moj zdjecie kilka minut po narodzinach w negliżu to nie wiem...sorry za taki wywód. Robta co chceta ale mnie sie to nie podoba

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 2054 2055 2056 2057 2058 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ