Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
tesciom zepsulo sie auto:(350 km od nas moj pojechal ze znajomym laweta ich sciagnac piekna sobota nie ma co pewnie wroca wieczorem jak dobrze pojdzie normalnoe sie pochlastam:\znowu sama siedze na szczescie Leo usnal mala kp a potem zamierzam poprasowac choc najchetniej tez bym kimnela:/
Kroko ty Zuzie jeszcze na rekach usypiach?oj biedna to juz maly pakiecik jest:/ja sie klade z malym lub w wozku a niania go kladzie do lozeczka i tak u niej usypia sam tez nie wiem jak ona to robi:/
*******Gang18+*******B -
Kroko- witaj w klubie! moj Franek dopiero zasnal od rana
w ogole cos mu ostatnie dni sie rozregulowaly i znow niczego zaplanowac nie moge. a z ta moja cukrzyca to juz w ogole kwestia logistyki trudna sprawa.
Lili- ojej, wspolczuje kolekehh... a o tym wozku myslalam, ale poki co kupuje chyba dostawke. zobaczymy jak sie sprawdzi.
Alicja- dajesz nadzieje, ze i moj sie przyzwyczai do zlobkasuper, ze Tomus coraz lepiej sobie radzi
Lara- milych odwiedzinu nas zycie towarzyskie lekko zamarlo
co prawda niedlugo przychodzi moja kolezanka, ale wyjscia rodzinne- zapomnij
u nas weekendy mega pracujace.
milej soboty babeczki!
-
Hejo, ja juz u rodzicow. Oczywiscie w drodze zdazylam tysiac klotni odbebnoc z mama, bo do wszystkiego ma komentarz i rade
Lili: wspolczuje kolekbiedna Sara, kladz sie skoro mlody spi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 14:47
-
Hejka u nas teraz tez jakas masakra z usypianiem, zazwyczaj kladziemy sie razem i sie kreci i tak usypia, a do tej pory niespal od od rana, teraz pojechal z tata na przejazdzke autem to moze usnie, mam nadzieje
Lara zazdro zbajonyh, my mamy takich jednych fajnych ale 70km trzeba jechac do nich w jedna strone to za czesto sie nie widzimy
Blondik zdrowka,dla biednaje Madziulki, Leoskowi prawie przeszlo, katar juz minimalny i kaszel sporadyczny przez sen, a ja za to gorzej, zatkany nos na makasa i ten bol gardla i glowy, masakra
Yasminko u nas na 99% dziewczynka bedziw Ninajakby okazal sie jednak chlopiec imienia brak
Pozdro dla wszysykich i trzymajcie sie w ta dziwna pogode -
My na placu zabaw.. Bardzo boli mnie dziś głowa. Patryk wstal o 6.00 mój go zabrał a ja do 7. 30 pospalam.. Mam słaby nastrój.. Do dupy.
Lili, kurcze, zawsze coś
Zdrowia dla Madzi
Ja usypiam w dzień w wózku, na noc usypia sam w łóżeczku..
Obaj kaszla, katar mniejszy.. Patryk bardziej, tymkowi Postawiłam wczoraj bańki i dziś jakby zdrowszy. Dziś stawiam patrykowi. Biedny tak go męczy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 18:06
-
Hejko,
Zgredko, ja tez u rodziców.
Blondik, u dzieciaków, to nawet katar potrafi dać rodzicom w kość...;(
Lili, no co za pech...
Kroko, moja Zuza tez miała taki okres, ze darła sie przed lub w czasie spania.
Co do pomysłów rządzących, to nie wiem jak to skomentować nawet... -
ale cisza..
wróżko, help..pytanie do Ciebie..o ząbki..mój Tymek ma 5 lat, do tej pory żadnych problemów z zębami, wszystkie ładne, białe, choć drobne. Zero próchnicy.Jedyny "mankament" to narośl między jedynkami, którą prawdopodobnie trzebaby wyciąć, jeśli zęby stałe nie miałyby miejsca..no ale do rzeczy.. dziś zauważyłam, że za jedynką i dwójką w dziąśle rośnie ząb, wielkosci ich dwóch razem, tak "na krzywy ryj". Kurcze, martwię się, zresztą Tymek też sie zestresował, bo boi się , że ew. zabieg może boleć (oczywiście mówiłam mu, że nie), no ale jak to się skończy? Bo tak zostać nie może, no i nie wiem, czy z drugiej strony nie dzieje się to samo..tam jest takie nabrzmiałe i jakby już coś białego widzę.. -
Konwi- a te jedynki to mleczne jeszcze, prawda? podejrzewam, ze moze jedynka stala juz wychodzic i czasami zdarza sie, ze wychodzi poza łukiem, bo mleczaki przeszkadzaja w wyzynaniu. a czy te mleczne jedynki sa juz rozchwiane? jesli juz sie ruszaja, to niech on sobie sam je rozbuja bardziej, zeby szybciej wypadly
zawsze lepiej jak dziecko sobie "samo" usunie, niz by to mialo sie zdarzyc w gabinecie
a stale zeby faktycznie sa duze w porownaniu z mleczakami dlatego tak to moze wygladac wlasnie
jesli bylyby to zeby stale to czasami pojawia sie tzw. mesiodens, czyli zab dodatkowy, ktorego faktycznie trzeba usunac. a powiedz mi, czy Tymek ma "przerwy" miedzy zabkami? bo jesli nie ma, to moze byc problem ze stloczeniem zebow stalych, bo nie maja one po prostu miejsca. w takim wypadku czasami zaklada sie specjalny aparat ortodontyczny. tak czy siak, mysle, ze najlepiej bedzie podejsc do stomatologa, niech zerknie na te zabki i byc moze potrzebne bedzie tez zdjecie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 21:29
-
dzięki wrózko, tak on ma wszystkie zęby mleczne, wszystkie mocno się trzymają..nie wygląda aby chciały się ruszyć same.. Mówisz, że to może być jedynka, kurcze, taka duża.. te mleczne ma takie chude i drobne, ma przerwy między zębami, największą między jedynkami i tam właśnie "zwisa" taki fałd dziąsła, który być może będzie trzeba usunąć.. Już zęby stałe? ON ma dopiero 5 lat! Kurcze, szkoda tych mleczaków, bo one zdrowe..mogłyby mu posłużyć..(mój maz nadal ma 4 zęby mleczne, jego babcię pochowano także z dwoma mleczakami), miałam nadzieję, że Tymek będzie miał zęby po mężu, tzn ich wytrzymałość..
-
Konwi- 5-6rz. to wlasnie czas wyzynania sie zebow stalych
czasami jako pierwsze wychodza szostki, a czasami wlasnie jedynki. istnieje tez male prawdopodobienstwo, ze wychodzi tzw. zab zlany, ale to sie mega rzadko zdarza w przypadku jak juz mleczaki sa. ten fald dziasla to prawdopodobnie rozrosnieta brodawka dziaslowa i czesto sama zanika w momencie jak duze zeby stale wychodza. jesli sa przerwy to dobrze, bo wtedy stale maja miejsce. czasami faktycznie mleczaki moga przetrwac, a najczesciej zdarza sie tak kiedy np. nie ma zawiazkow zebow stalych- najczesciej dwojek. podejrzewam, ze jak pojdziecie do stomatologa, to poleci Wam tez zrobic pantomogram- zdjecie wszystkich zebow, zeby zobaczyc, czy Tymek ma wszystkie zawiazki. a jesli jedynki sie nie ruszaja, to jesli beda bardzo przeszkadzac w wychodzeniu tego stalego trzeba bedzie je usunac
tak czy siak, idzcie do stomatologa, niech obejrzy swoim okiem.
-
Yo,
Konwi, ja bym usunęła mleczaki. Ja miałam zęba zatrzymanego (górna trojka) skończyło sie to bolesnym naciąganiem zęba do łuku, nie mówiąc juz o zabiegach na chirurgii szczękowej. A w tym przypadku gdy dwójki juz wychodzą to jedynki należy usunąć. Ale oczywiście pierwsze co to wizyta u stomatologa lub ortodonty jest wskazana.
Zdrówka dla chłopaków. Jak oni wyleza przy bankach?
Blondik, zdrówka dla Madzi.
Lili, oby szcześliwie dojechali. Daj znać.
My po spotkaniu ze znajomymi. Przybyli jeszcze drudzyAnia zachowywała sie cudownie, fajnie sie bawiła i jest najbardziej zwinna. Natomiast tamci fajnie juz powtarzają słowa. Wiec coś kosztem czegoś?
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Blondik zdrowia dla Madzi.
U nas jak u jussty, kładziemy się razem na łóżku i Zuzia zasypia. Ale że jest coraz większa i coraz trudniej mi ją przełożyć to dziś trzeci dzień nauki zasypiania w łóżeczku.
Mówię o zasypianiu na noc. Bo w dzień to niania usypia a w weekendy ja mam z tym problem.
Jak tak dziś krzyczała podczas tego usypiania to przejrzałam się dokładnie i idą trzy czwórki i jedna trójka na raz. Ych. -
Moja dzis pieknie zasnela,.od razu po mleku.. po 20tej.
Maly dlugo jeszcze dzialal. Zreszta teraz tez sie rusza.
A ja ogladam "bilet na ksiezyc" z Przybylska.
Postanowilam codziennie jak maly bedzie spal, a mala w zlobku, cwiczyc z Chodakowska albo inna MelB..
Biedne te dzieci z zabkowaniem..
Ja sie trojek boje, a obecnie idzie przedostatnia dwojka (dol).
Eh lili klasc sie bylo a nie, moze jak tesciowie sa, to jakos dasz rade (czy oni juz wyjechali bo ja juz sie pogubilam)..
Yasmin lubi tę wiadomość
-
Oo, Zgredko, ja mam 3 płyty Chodakowskiej i takie postanowienie od...dawna, niestety, nic z tego;(
We wt jestem sama z dziewczynami, bo mauz leci w delegacje (wszystko na mojej głowie).
Lili, a może to po prostu kwestia niedojrzałego układu pokarmowego?