Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Maniek właśnie, dobry pomysł, niech brat teraz trochę mamę powozi.
Najlepsze jest to, że kiedy moi rodzice czegoś potrzebują przychodzą do mojego męża a nie do mojego brata. Ostatnio się nad tym zastanawialam właśnie.
Lili bardzo współczuję nocki.
U nas kolki trwały 4,5 miesiąca aż pomógł sab simplex a po 5 miesiącu zaczęłam rozszerzać dietę i przeszło jak ręką odjal.
Zgredka współczuję poranka.
Tak mnie zakrecilyscie że teraz żałuję że nie piczekalam z beta do tego 30tego.
Ale myślę że i tak nic z tego. -
Cześć kobitki Lilka spi a ja robie obiadek i chce jeszcze poćwiczyć bardzo bardzo chce schudnąć jeszcze co najmniej 6-10 kg ale nie wiem jak to pójdzie
Psocia my tez mamy Joie jaki model kupiłaś??
Kroko ja nadal kciuki zaciskam
Zgredzia ach mam nadzieje ze reszta dnia bedzie okKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Biedro: pojdzie jak bedziesz chciala. Ja wlasnie wczoraj przegladalam filmiko z babkami mamami cwiczacymi
Manku: bardzo bardzo Ci wspolczuje, mi bylo ciezko w ciazy mala dp zlobka ja do pracy po pracy sklep z zarciem mala ze zlobka i obiad i sprzatanie i wydawalo mi sir, ze ledwo zyje, a Ty masz jeszcze na glowie mame, ktora oczywiscie tez ma swoje troski zwiazane z choroba.. bardzo Ci wspolczuje, ale to tylko slowa niestety..
Ja skoczylam z malym do rossmana, potem do hurtowni z nicmi i innymi artykulami do maszyny..wczoraj uszylam czapulke dla malej
Potem jeszcze troche pospacerowalam i powiedzialam tacie zeby mi mala zniosl, no i z 10min pobyla, bo sie maly rozkrzyczal
Lili: no biedne myoby Saruni szybko przeszlo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 14:48
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Psocia no troszke za dużo powinno byc max 1,5 z tego co sie orientuje ale może Lara coś napisze na ten temat ja miałam ponad 4 ale byłam jak sie okazało w 5 tyg ciąży wiec nie wiadomo czy było wysokie jak zaszłam
aha ja mam mirusabo mnie zależało na małym i wrzucam go do auta
i ma przekładana raczke
-
Konwi biore przytulasa;)
No Zgredka biedne my;)sama sobie wspolczuje hahahaha fajnie by bylo gdyby mi np tescie powiedzieli ugotuj obiad a my sie godzinke dziecmi zajmiemy zebys psychicznie odpoczela o albo na spacer z nimi pojdziemy niestety nie sa domyslni wsumie to nikt nawet moja mama na to nie wpadla zebym tego potrzebowala:/taki przyklad z dzisiaj gotowalam obiad z Leo na rekach a tesciowa mala usypiala odlozyla do wozka i zamiast wziac odemnie Leo kroila fasolke:(a przeciez mogla go czyms zabawic tym bardziej ze caly dzien na mnie wisi a ja kak bardzo go kocham z checia bym sama ten obiad skonczyla w spokoju!no ale coz nie ma co narzekac life is brutal!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 16:49
*******Gang18+*******B -
Moja padla po 18, jeszcze rzutem na tasme sie ja wykapalo. Bo juz dziadkowi na brzuchu spala.
Potem maly do kapieli i teraz go kapie, a z kuchni gdzie rodzice pracuja przy kompie co chwila krzyki, bo ojciec drze sie na mame..
Supcio.. -
Dzieki Zgredko za słowa otuchy i reszcie Wam tez. Niestety musimy czekać do czwartku na kolejne badanie bo rana zrosła sie 2 mm a dr chciał min 3 mm wiec w czwartek znowu wizyta i moze w koncu decyzja.
Mój brat w październiku jedzie w podróż służbowa do Niemiec gdy bratowa ma urodziny wiec wpadł na genialny pomysł ze zabierze zonę ze sobą na dwa dni to spędza miło czas a dziećmi zajmie sie kto ... No moja matka ! A ona oczywiście jemu powiedziała ze ok a do mnie mówi ze jak zacznie naświetlania to nie wie jak sie bedzie czuła itd wkuw mi skoczył na pull pozyszyn , u mnie siedzi 4 miesiąc i nigdy nie została z jagoda żebym mogła z mężem gdzieś pójść bo nie ma siły jest zmęczona bla bla no święty by sie wkur*** l. ... Powiedziałam jej ze mnie to nie interesuje i ja sie nie mieszam w ich układy. Ale mowię wam w koncu ja wywalę z domu. .. Mój szwagier odbierał teścia w piątek ze szpitala ( 60km) do domu i jeszcze we wro sie pożarli i teścia wywalił z auta i odjechał ! Teść wrócił autobusem.
Kroko nie żałuj ja tez za wcześnie robiłam i to z jagoda i teraz tez haha szkoda łez i nerwów bedzie co bedzie juz wpływu nie masz. Trzymam kciuki.
Lili chyba teściowa nie daje rady tyle z dziećmi zostać i pewnie sama wolałaby obiad wam zrobić a Ty z dziećmi hop siup ( moja matka tak ma)
Zgredko szalejesz z tym szyciem poka czapę .
Oglądam bake off z wczorajmniam sernik
Maniek
-
Oj, jak ja marze o jednym dniu w samotności;)
Lecę z językiem na brodzie do przedszkola (Tosia w nosidelku), potem do domu - ogarnąć, dać jeść i znów w samochód i po Zuzr do przedszkola z Toska, potem kolacja, usypianie, a do południa sajfon, obiad, karmienie, przewijanie..,ach
Manku, przepraszam, ale Twoj brat jest niepoważny...a, ze mama sie zgadza? Szok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 21:37
Lili83 lubi tę wiadomość
-
Manku współczuje! Masz bardzo dobre serce kobieto! Wiem mama to mama ale Twoj brat ewidentnie sobie leci w kulki! Sorry mama tez...jego dziećmi moze sie zając a na chwile Jagódka nie? Jestes za dobra...tulam i sił zycze i cierpliwości!
Kroko moze laski dobrze mówiącej sie pospieszyła! Ale fakt teraz trzeba poczekać...co ma byc to bedzie!
Lili współczuje! I rozumiem Cie doskonale jął pewnie my wszystkie z ta "niedomyslnoscia"chociaz na moja mamę nie mam co narzekać. A Kroko moja teściowa do mnie ani nie dzwoni ani nie pisze no jak nas zaprasza na obiad czy grilla to mowi mojemu mnie nigdy...no cóż nie dogadamy sie i juz.
Zoska dopiero zasnęła...w sumie to walne drinka i spadam spac bo to był ciężki dzień ledwo sie wyrobiłam i cos głowa mnie bolała...w ogole u was tez tak zimno? Rano było 5 stopni i wieczorem przed 19 poszłyśmy do domu bo pizdzilo!!!
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Manku pewnie nie daje:/no coz nascie juz nie maja dlatego nic nie mowie tak tylko w myslach i wam;)w sumie to moje dzieci nie ich oni swoje wychowali;)teraz nasza kolej:)
Summi lubie za ten dzien w samotnosci;)a na stare lata bedziemy za tym mlynem tesknic;)
Manku no miarka sie przebrala no bez jaj jak twoj brat i twoja mama sobie to wyobrazaja?:/podziwiam cie bo na twoim miejscu juz dawno bym brata w dupe kopnela a mamie do rozumu powiedziala!!!
bujam Sare i pierdziochy takie odchodza ulalala bedzie ciekawie w nocy:/Leo dokazuje z bratem, tata i dziadkiem
*******Gang18+*******B -
Ja mysle, ze Manka brat po prostu stawia mame przed.faktami, a Maniek jest no coz zbyt delikatny, a przez to za miekki, ale z drugiej strony jakby oboje wykorzystywali mame, to by kobita nosem przy ziemi chodzila, a wywalenie w drodze ojca.zony to juz kure$###o moim zdaniem. Gnojek jeden. Przez szacunek dla starszego.mogl sie opamietac..
Ja jutro wracam do domu, o czym poinformowalam niedawno i zdziwko bylo, no ale mam sprawy w czw w miescie zalatwic..
Lili: jakby co, na odpierdzenie super jest nozki do brzuszka i prostujemy u mojego jak mial zagazowanie to za kazdym zgieciem byly pierdziochy, ale to zanim dostawal dzalu, bo potem to juz sztywnial i nie mozna bylo zgiac
Smoku:.DRINKAAAA !!chcem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 22:21
Lili83, PsotkaKotka lubią tę wiadomość
-
Hej.
Wczoraj wieczorem nic nie napisałam bo jakoś siadłam psychicznie i nie miałam weny.
Maniek a czemu Ty tego mamie nie powiesz prosto z mostu? Tylko "nie wpycham się"?
Obudził mnie rano mega ból na @.
Wzięłam nospe max, już jest lepiej.
U mnie kiszka bo pracownik ma wolne a niania poszła do dr wczoraj i z marszu zrobił jej zabieg i 2 dni nie przyjdzie do pracy i jestem w czarnej d*pie. Próbowałam zorganizować kogoś chociaż na 2 godziny ale jakoś nikt nie może. -
o Kroko, kurcze..no to słabo..ale na pewno coś wymyślisz. Tulę.
Maniek, tez myślę, że musisz zmienić postepowanie względem mamy i..brata. Mówić konkretnie, o co ci chodzi i czego oczekujesz. Powiedz mamie, że chcesz wyjść wieczorem z mężem i żeby została z Jagodą. Powiedz, że nie podoba Ci sie pomysł brata i na jej miejscu byś się nie zgodziła, chyba, że wie, że to udźwignie. Powiedz, że to wszystko już Cię przytłacza i nie chcesz brać już udziału w tych przepychankach, że jesteś zmęczona i też potrzeujesz "odpocząc"psychicznie i fizycznie. Za bardzo się czaisz, wszyscy obarczają Cię swoimi problemami, bo doskonale sobie radzisz i myślą, albo chcą tak myśleć, że Ciebie to nie dotyka. Bratu powiedziałabym, że jest egoistą, myśli tylko o sobie i co zrobi, gdy zabraknie mamy? może by sie zainteresował nią i jej stanem..
Lili, jak noc? Powiedz teściom, że chcesz ugotować obiad i "odpocząc"psychicznie od dzieci, krzyków - nie czaj sie! Po to tam są, aby Ci pomóc..kiedyś byłam taka, jak TY..ale jak się urodził Patryk to się zmieniło..właściwie, to ja chciałam/ wolałam iść na spacer z dziećmi, niż obiad gotować. Moja mama też tak wolała, za to teściowa chętnie zabierała dzieci na spacer, co mnie różnie odpowiadało..ale np. mój teść, zrobił wszystko o co się go poprosiło, ale tylko wtedy, nigdy sam z siebie nic nie proponował. Jak powiedziałam - zrobił, jak nie, siedział.. Taki typ..
summerka, dzień w samotności? hmm, a co to takiego?
chociaż.. UWAGA, w październiku planuje wyjechać z koleżankami na dwa dni..bez dzieci..bez męża..
a właśnie..macie jakieś fajne miejsce, gdzie mozna miło spędzić czas z koleżankami?przystepne cenowo
Krokodylica, zgredka, Izoleccc, Lili83 lubią tę wiadomość
-
Konwi: szal
oby wyjazd wypalil, odpoczniesz energii nabierzesz:) ah wyjechac tak bez dzieci, ale spokojnie za pol roku i ja bede wolnym czlowiekiem jak odcyckuje sie
Tak patrze i Konwi napisala dzis swoj 4tysieczny wpis, przesledzilam innych i wychodzi ze niezle piszemy ja mam ponad 6tysiecy, Kroko mistrz ponad 6,5 tysiaca
Tzn ze ponad 6tysiecy razy siadalysmy zeby cos napisac, jakby to powiedziala Natalia Nykiel w reklamie tmobile "no niezle"
Moja ma dzis awarie jakas, chodzi i wyje i lzy jak grochy leca, nie wiadomo o co jej chodzi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:35
Krokodylica, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Ja w wakacje jak moze pameitacie zostawilam D u dziadkow, potem odebral go maz a ja sie bawilam przez weekend sama! Booosko bylo! Polecam
Kurcze, Domi w nocy dwa razy sie obudzil i glosno krzyczal. Nie wiem co mu jest. Moze zly sen? Nie poszlam do niego bo zanim wstalam z lozka to juz przestal.
Jestem z siebie dumna. Wyslalam do druku pierwsza fotoksiazke: 2009/2010Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 09:36
-
Hej tak na szybko czy polecicie cos na suchy kaszel bo Jagoda dzis wstała z takim chrupiącym kaszlem
zabije sie niedługo. Na 12:00 mam usg połówkowe.
Eh dziewczyny ja im to wszystko co napisaliście powiedziałam ! I gowno z tego robią to samo a matka mnie dosłownie gnębi psychicznie bo bratu pomaga ponad swoje siły i z uśmiechem do niego a potem wraca cała spuchnięta wykończona rozżalona i spłakana. Jak jej mowię zeby mu powiedziała ze nie moze to ona twierdzi ze tak nie potrafi, ku*** a mi potrafi aaaaaa. Brat natomiast uważa ze skoro ja pyta a ona sie zgadza to chyba ma swój rozum i wie co robi a ja sie wtrącam .Maniek