X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :D

Dziękuję gratków :)
    Mamy na fb post sprzedażowy???? ooo super. Na fejsie byłam ostatnio chyba ze 2 lub 3 mce temu... czy ja pamiętam jeszcze hasło (?)

Zgredziu, Ty Sowo nocna :)

K dziś się obudziła ze 3 razy z "wezwaniem" Zebym udawała chrapanie... taką ma teraz zabawę przed snem. Ja się kładę w dużym łóżku, ona w swoim i "chrapiemy" udając sen. Wcześniej przez sen zawołała psa i pośpiewała piosenki :/ rano ryk i marudzenie i tylko ręce. Ręce zapakowane do buzi więc lecę po dentinox. Wkładam palucha a tu brak jedynie wszystkich czterech piątek!!! co ze mnie za matka że się nie zorientowałam wcześniej o stanie uzębienia własnej córki :(
    Poszli na reh a ja zrobiłam sobie dziś wolne, na konie też ich poślę samych, mam dużo do zrobienia. Ach jak cudownie mieć 2 rodzica w domu :D

Tak, K miała sporo chłopięco uniwersalnych ciuszków. Mały ma już pełen komplet ubrań z każdego rozmiaru po siostrze. Wiem mam za dużo rzeczy.... dla siebie też. Walczę z tym, przysięgam!

Trzymaj się zdrowo Summi, udanego wyjazdu! Gratuluję ząbków :)

No Konwi, to Patryk zaszalał :) my wstajemy tak o 5:30 na reh, ale K muszę budzić jak już kaszkę ugotuję
    Dokładnie mam te same co Lara wkleiła, tylko że brązowy kolor (file). Te czarne (nie wiedzieć czemu) maja twardszą podeszwę, porównując buty z tego samego rozmiaru (u nas 23 leciutko na wyrost). Różowe ślicznusie, ale kupiłam Kindze pomarańczowy kombinezon (który 2 dni temu sprzedałam) więc uznałam że uniwersalne wezmę bo kto wie co ja jej jeszcze wykupię. A śniegowce mamy te same :D

Och Beszko, co sie przyczepiło Ciebie? Jak masz możl. sprawdź sobie koniecznie poziom wit D, i wyklucz anemię. Zdrówka!

Przykro mi Katjuszko z powodu nieporozumień z siostrami. Częsty przypadek w rodzinie jeżeli chodzi o spadek :( powodzenia!

Ja nie cierpię urządzać domu!!! Wybór firmy sprzętów zostawiłam M. Ja jedynie zgłosiłam potrzeby co ma być i jak działać. Meblowac i planować nie cierpię. M to robi a ja jedynie akceptuję lub nie. Nie mam dobrego gustu w tej materii i szkoda mi czasu na to. Ma być funkcjonalnie, przytulnie i łatwo u utrzymaniu porządku :) Tak prosta babka jestem. Ale pięknymi wnętrzami u innych się szczerze zachwycam :D Co zrobić jak nie mam "tego czegoś", wszystkich talentów mieć nie można nie? :P :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, dobrze zrobic sobie wolne czasem :)
    Ja wit.d 3 i b 12 mam w normie, bo leki biore ;) a jak odstawiam, to doktor spr.poziom co chwile.
    Ja mam neutropenie, pewnei dlatego tak dlugie chorowanie. No i nie ma co ukrywac, w trakcie choroby wazne jest wygrzac sie pod kocem z kubkiem wody z cytryna i miodem czy czyms innym, chcoiaz jeden dzien...a ja nie mam kiedy.

Jaka ja glodna jestem ;) a sniadanie. Ylo niedawno.
    Chloocy wstali i halasuja w kuchni, a ja probuje H uspic

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo ja juz w robocie śmigam:) nocka średnia buu.
    Macie jakieś pomysły na przekąski dla dzieci bo ile można robić naleśniki lub placuszki z jabłkami ....
    Beszko zdrowka.
    Yas poka te rzeczy bo szukam zimowych ubranek dla jagody :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala w zlobku, maly spi a ja ogarniala dom przed wejsciem ekipy montujacej te wode (az 4h a u mojej mamy pol godziny) teraz sie chyna jesCze na godzine rzuce bo goscie beda o 12

Beszko: bardzo wspolczuje choroby, nje wiem jak w takiej sytuacji dajesz sobie rade z 3 maluchami :/

Laro fajnr te buty ale kurde moja w takich wysokich to nie wiem.jak bedzie chodzzic z tymi swoimi krotkimi noziami

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, spisz? Jak przeżyłaś noc? Smarowałas klatkę piersiowa małego? Np aromactiv baby?
    Łącze sie w bólu katarkowym ;(

Ania pogardziła śniadaniem , ale sie nie dziwie, ile moze jesc tych parówek? (Nic innego nie zje) teraz ciągnie flachę i idziemy na spacer, musze ja troszkę zajechać aby po 11 położyć ja spać.

Wczoraj w biedronce kupiłam cebulki kwiatów, przecenione o 50%, powinnam je dzis bądź jutro wkopać do gruntu, moze popołudniu skocze z malzem abym mogła to zrobic?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 09:32

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KONWI wspolczuje wczesnego wstawania. Wiesz ze ja wiem co to znaczy….

KATJA bardzo niefajna sytuacja. Przykro mi ze tak ci z siostrami sie nei uklada 
    A tu kurcze czlowiek sie stara, zeby dzieciom rodzenstwo zmajstrowac i wychowac a potem takei rzeczy 

BLONDIK gdzei te pomoce kupilas logopedyczne i jakie? BO ja tez szukalam ale niczego madrego nie znalzlam.

JUSTa to w koncu to bedzie chlopak czy dziewczynka ???? Bo juz zglupialam…

Wczoraj bylam w sklepie dzieciecym. Jest w dzieclnicy takiej troche kultowej tutaj, bardzo jakby to rzec alternatywnej, pelno dziwnych ludzi, bary sklepy i w gole cuda na kiju i kupic mozna roznosci, niestety wbrew pozorom (bo budynki obdrapane i zamalowane grafiti) ceny czesto z kosmosu.
    W kazdym razie w sklepie tym przysliczne rzeczy, ubranka cudenka. Ale ogromna czesc tych ubranek to jest dla wprawnego szwacza 5minut roboty a materialy tez takei ktore mozna kupic latwo, no takei jak Zgredka prezentuje. ZGEDZIA szyj i otwieraj w De sklep :D to sprzedasz spodnie po 20 euro ;) i to takie cienkie pumpy ze sciagaczem na dole poprostu!

PIEKARNIK – ja moge tylko polecic taki wysuwany a nie otwierny bot o super opcja jest.

A teraz nowosc. Mam Smartfona ;) a do tego zamawiam wlasnie karte z internetem ;D. Wiem wiem….wszyscy juz to maja tylko ja taka zacofana. Ale mi to nie bylo do niczego potrzebne a teraz pewnei jak bede gdzies czekac to zamiast cos poczytac to bede sie tel bawic….
    Ale w szoku jestem bo chcialam Skype zainstalowac na tel a ten chce dostep do wszystkich danych jakie mam! Co to w ogole za szajs jest???? Dane, zdjecia, telefony, gps i kij wie co jeszcze!

Ps. Ide oddac te buty. Fajne sa bo z futerkiemw srodku i z Goretexu ale kurde 200pln prawie. Ide do Deichmana szukac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 10:25

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pytanei na szybko.

Kupujecie buty z dzecmi? Wiem, ze niby to logiczne ale jak wkladam dziecku buty to i tak nei wiem gdzie ma palce wiec w zasadzie orientuje sie tylko przykladajac do wkladki albo do miernika a to moge zmierzyc przeciez w domu i na spokojnie kupic. Czyz nie?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Dziewczyny czy wy też tak macie ze lodówka Wam się nie zamyka??? Do tego ciągle śpię haha

Dzięki za wsparcie. Niestety od moich rodziców nic nigdy nie dostałam :/ dlatego o pieniądze z mieszkania będę walczyła.

Martwię się bo w środę w nocy był seksior i od tego momentu w sluzie mam nitki krwi :/

Yas Kochanie gratuluję synusia!!!!! :*
    Jejku czytam Wasze posty i jak przychodzi do napisania to zapominam ci miałam pisać wrrr

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w kolejce do dr, kufa 1,5 godziny opóźnienia, dobrze że Zuza zasnęła w wózku po drodze to na razie śpi. Jak ja nie lubię jak zapisują na godzinę i przyjmują 2 godziny później. :/

Kotka ja mierzę buty Zuzi bo nie chodzi tylko o rozmiar ale czy podbicie wejdzie, czy dobrze jej się chodzi w tych butach itd. W domu przygotowuję patyczek długości stopy wkładam w sklepie do buta i widzę ile miejsca zostaje.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja, to jest raczej normalne, często tak jest.. po prostu wszystko tam jest unerwione. Mozesz zawsze skonsultować to z lekarzem.

Kroko, ja też nie lubię takich sytuacji..

ooj Beszko, zyczę Ci abyś odpoczęła..

ale mi siostra niespodziankę zrobiła.. pisze do mnie, rób kawę, bo zadzwonię do ciebie za 5 min i wypijemy kawę..no to ja szybko odkurzam, bo pozniej jak już będę z nią gadać to nie da sie.. po czym odwracam sie a ona wchodzi z mężem do mojego mieszkania - wiecie jaką miałam minę ?:) bardzo się ucieszyłam..wjechali, bo ktoś też wjeżdżał na osiedle, a akurat drzwi wejściowych nie zamknęłam bo był dopiero co kurier z zamówieniem z apteki..
    Wypiliśmy kawę, oni przywieźli pączki jej roboty. Posiedzieliśmy, pogadaliśmy, zjedli obiad i pojechali :( szkoda, ze tak krótko, ale i tak się cieszę.. rzadko kto mnie odwiedza ot tak, po prostu ale samego posiedzenia..

a bałagan mam nieziemski..hehe

LaRa, Krokodylica, Blondik, Izoleccc lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrde, wróciłyśmy ze spaceru. Ja z myślą ze mała padnie, a tu doopa. Juz wiem ze wieczór bedzie dluuuuuugi.

Elit; śpi.

Konwi, fajnie ze odwiedzinki siostry udane. Taki spontan najlepsiejszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:10

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!
    Kroko Zdrówka dla Zuzi! I Beszko dla Ciebie i dla Ani i dla Kostka :) sorrki jesli kogoś pominęłam!
    Konwi współczuje wstawania...chociaz Zoska ostatnio wstaje po 6 a juz był okres ze spała do 8.
    Kat współczuje strasznie tych kłopotów z siostrami :( mam nadzieje ze bedzie sprawiedliwie!!
    Psotka ja zawsze mierze z zoska rozmiar rozmiarem to raz ale na zoske większość butów jest za tęga a w emelu pan ładnie zmierzy miarka a ja dopasuje model i design ;)
    Lara Ty to prawdziwa ogrodniczka :) fajnie zazdroszczę
    U was tez tak zimno? Niby ładnie i słonecznie ale rano był 1 stopień u nas :( i zimny wiatr...nie lubię wiatru!
    Zoska spi a ja ide czyścić plamy z kawy bo chłop rano na dywan wylał :/
    Miłego :)
    Konwi tez bym miała "taka" minę na twoim miejscu ;) ale super ze paczki przywiozła ;) nie no zart fajnie ze tak po prostu odwiedziła :)
    Lara sił zycze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 12:52

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: brawo, ze oddajesz, niech spadaja
    Co do szycia to czasem zastanawiam sie czy nie rozkrecic jakiegos swojego biznesu, niekoniecznie z szyciem, ale bardzo podziwiam babki, ktore sobie radza, ostatnio uszylam kolezance czapke, 5min roboty a ta mowi ze bedzie zachecac innych do kupna za 50 zl (oszalala)..

U mnie wlasnie wierca
    Panowie nie zakryli podlogi w.przedpokoju i mi parkiecik porysuja i usyfia jak nic, a ja jestem taka pala, ze sie nie odezwe i nie zwrocr uwagi. :/

Kroko: tez mnie wkurza takie opoznienie, to po co umawiaja.na dana godzine
    ..
    I swietny pomysl.z.patyczkiem

Moja np.ma.wysokie podbicie o gruba stopke wiec nienwe wszystki buty wchodzi, a chce zeby lekko wchodzilu, bo nie zamierzam co rano jej upychac i sie meczyc

Zaraz odpadnie mi leb od tego wiercenia

Smoku: u mnie byl przymrozel, bo rano szron na szybacj mialam

Konwi: a siostra daleko mieszka? Fajnie ze wpadla :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:06

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kotka u mnie córeczka tym razem ;-)

Leo jakis dziwny, w sensie niewyrazny, temp 37,4 albo zeby, albo cos sie zaczyna zasnal o 12 w piec sekund co juz jest bardzo dziwne

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, wspolczuje tego wiercenia.

Co do radzenia sobie z 3 podczas ochoroby, to masakr? Ale co zrobic. Myslalam ze tescie cos pomoga, ale oni zajeci, bo z psem siostrly na spacery lataja. Smiejemy sie z mezem, ze to ich ulubiona wnuczka.

Konwi, ja ja Ci siostry zazdroszcze.
    Ja mam tylko brata, nie lubie jego zony anona mnie nienawidzi. Jego tesciowa tez walnieta i buntuje jego i ja przeciw naszej rodzine (swoj zwiazek rozwalila, doprowadzila do tego, ze jej wtedy maz, zerwal kontakty ze swoja rodzina w tym z synem z pierwszego malzenstwa i teraz probuje zrobic to samo) w ogole nasze stosunki sa beznadziejne od chrzcin jego corki. A biorac pod uwage, to jak traktuja moja mame, ze w dupie ja maja w chorobie, ze zabrania jej synowa wnuczke odwiedzac itp., to ja nawet ne mam ochoty z nimi rozmawiac, wyjasniac czy co tam. Siostre bym chciala

Hanka wlasnei wcina 2 porcje jajecznicy na lunch (pozny lunch, bo panna jeszcze chora i dlugo spala na drzemce). Zjemy, ogarniemy, przebierzemy sie i jedziemy na plac zabaw. Mam nadz.ze ogarne wszystkich z moimi ostatnio spowolniony,i ruchami ;) potem ja wyskocze do sklepu po cos na obiad, a chlopcy posiedza z H w aucie.

Co do butow, to unas w skleoie maja miarke, dziec orzyklada stope i widac jaki rozmiar potrzebny. Potem wyciagam wkladke i stawiam Hnake na tym. Potem wkladam stope do bucika i spr.jak sie but ubiera i jak sie mlodym chodzi. Z chlopakami to samo plus ich odczucie, np.tydzien temukupilqm buty dla J. Te ktore ja chcialam dobre byly na dl.,ale on jeczal ze wolalby szersze. Maluchy nam teg nie powiedza. Starszak tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:11

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, ze wpadła..mieszkają 270km od nas. przywiozła dzieciom prezenty (Tymkowi świeżaka i pościel z pokemonami), Patrykowi czapkę i herbatniki :) W sumie to nic nie muszą przywozić.. ja jak jestem u rodziców, albo jak idę do nich na cały dzień to też ich objadam - haha)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 13:15

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam siostre i ciesze sie z tego. Ale dobrze ze kolo siebie nei mieszkamy ;D bo bysmy sie strasznie zarly, moze nigdy by nie doszlo miedzy nami do takich zatargow o pieniadze ale generalnie mamy troche podobne charktery a rozne poglady.

Domi pospal w zlobie godzine, do 13tej :/. Wiec go w domu jednak polozylam spac bo oczy tarl i ziewal ale tak cos czulam ze bedzie ciezko i szalal w lozku 30min zanim zasnal...na jakies 10min. Teraz cos tam gada do siebie.
    Lipa bo o 13tej to on moglby isc spac a nie wstawac a z drugiej strony godzina spania to malo :/.
    No coz, pojdzie dzisiaj spac o 19tej hlehlehle.

ZGREDZIA no mowie ci te rzeczy w tym superanckim sklepie byly wypisz wypaluj jak szyte przez ciebie ;). W zasadzie kazdy moglby takei uszyc bo materialy sa dostepne. Czasem az sama mam ochote cos uszyc ale ja to bym wszystko chciala i kurde nie mam czasu na to.

No patrz na to: http://www.lolakids.de/Kindermode/Hosen/Hose-Fuechse-Allover-blau-orange::12656.html
    25 eurakow! A na moje oko troche bardziej sprawny krawiec niz ja uszyje to pewnie w 10min a koszt tez minimalny. Ale moze sie myle....

EDIT a jednak chyba sie myle. Poszukalam materialow i podobne kosztuja nawet 55zl/m a przypuszczam ze na taie ubranko to metr tzreba kupic co? Plus sciagacze no to juz wychodzi ok 15euro no a wiadomo ze robota kosztuje cos tez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:14

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hellol!

Wrozko u mnie koncowka ciazy ciezka byla:/na szczescie moj mial miesiac wwolnego w sierpniu i pomagal oczywiscie wieczorem bo w dzien na budowie:/ale zawsze to cos:/i powiem ci zeyslalam wtedy ze nie dam rady (najgorszy bol kregoslupa az mnie czepie na sama mysl:()ale to co jest teraz hmmmm jakby to ujac zeby cie nie straszyc jest znacznie znacznie trudniejsze:(jak to Summi powiedziala prawdziwy hardcore i tak wlasnie jest wczoraj byl 1 dzien kiedy tak naprawde "odetchnelam"na chwile kak Leo byl u niani choc te godz mijaja jak szalone:(i ani sie czl obejrzy a tu trza dziecko odebrac dobrze zrobilas zapisujac Frania do zlobka u nas Leo bedzie chodzil 2 razy w tyg na ok 4-5godz musze sobie tak wszystko rozplanowac zeby chociaz troche czasu dla siebie miec bo inaczej oszaleje

dalej nie mam kiecki na wesele i czuje ze tu nic nie znajde a w Polsce ciezko bedzie jechac na zakupy bo przyjezdzaja z nami znajomi z Belgii i jedziemy z nimi do Oswiecimia i Krakowa takze bedzie nierealne cos znalezc myslalam zeby wyslac mame do jednego sklepu zadna marka ale zazwyczaj fajne kiecki tam maja a i moje nogi po ciazy wygladaja olropnie duzo popekanych naczynek wyglada to nieestetycznie bede musiala sie na jakis zabieg zapisac:(

Zgredka pokaz co tam tworzysz?mozesz mi naaila kilka fotek wyslac?ciekawa jestem strasznie moze b tez cos dla Leo albo malej zamowila;)kurde ze ja tego face nie mam:(musze sie zastanowic

Yas gratuluje boya:)bedzie parka super fajnie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:07

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla tych co nie mają fb kopiuję:

Dziewczyny siedzę i ryczę. :(
    Byłam z Zuzią u dr i powiedziała że gardło czerwone, jeśli jutra gorączka nie zejdzie mam podać antybiotyk ale może uda się bez.
    Tylko że przy okazji pani dr zauważyła że Zuzia prawdopodobnie ma przepuklinę. :( :( :(
    To może być też mięsak albo kaszak.
    25tego idziemy na usg i wtedy okaże się co dalej, jeśli przepuklina to chirurg dziecięcy i operacja. :(

• zgredka Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dostaniemy ubranka dla malego od siostry mojego. Pytanie, bo to jednak dla mnie obcy ludzie, jak sie mam odwdzieczyc?
    Kawa alkohol slodycze czy nic?

Powyzsza wiadomosc pisalam godz temu
    Teraz pp wyjsciu ekipy 3x mylam podloge klac.pod nosem, mala jak zobaczyla ten syf (bo odebralam ja ze zlobka) to dostala szalu, stala w kacie i plakala dopoki mieszkanie nie wygladalo w miare podobnie..
    Jeszcze taka piekna pogoda a ja musialam z nimi wracax, a teraz robie zupe bo w trakcie pracy kolesi nie mialam gazu :/

Kotko: za pol metra (szer 1.6 lub 1,7 m) uszylam bluze i portki na mala i czapke dla doroslego z metra to na doroslego

Lili wysle jak tylko kompa wlacze pewno wieczorem bo obecnie mam sajgon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2016, 15:52

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2085 2086 2087 2088 2089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ