Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hi!
Witam nowa kolezanke:)ja tez z Jaworzna dokladnie z Ciezkowic;)obecnie mieszkam w Belgii
Smoku my mamy z wadera sa super:)
dzisiaj u nas zurek i sie zastanawiam czy zjesc choc ostatnio stwierdzilam ze darcie niekoniecznie z tego co pochlone przez 4 dni diete robilam i roznucy nie bylo:/szukam wlasnie ekspresu bo ten dolce gusta doprowadzi mnie do plajty tzn te cholerne kapsulki wrrrr
Zgredka ja sie tak czuje juz dawno;)adulcova lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
No ja tez sie wstrzymuje z kuchnia póki nie będziemy juz na swoim. Pózniej juz swoje królestwo bedzie miała u siebie, a nie tak jak teraz, ze pół kuchni zawalone zabawkami aghrrrrr
-
ZGREDZIA to cie rozczaruje dwukrotnie
Po pierwsze hokkaido nie trzeba obierac
Po drugie z badan neurologicznych/logopedycznych itp. wynika ze takie male dzieci nie ucza sie absolutnie niczego/null/zero z mediow cyfrowych. Mozesz puszczac godzinami mu chiski a nawet jakis latwiejszcy jezyk i dziecko i tak niczego nie zapamieta i nic mu w glowie nie zostanie. Jest tak bo brakuje emocji. Tylko jesli jezyk jest emocjonalnei nacechowany jest przyjmowany przez mozg. Dlatego dzieci ucza sie tylko i wylacznie od ludzi i to najlepiej od tych ludzi z ktorymi przebywaja na codzien czyli od mamy i taty i to w dodatku jesli mowia w swoim ojczystym jezyku bo gdybys ty zaczela po chinsku mu slowka wykladac to tez mialoby to mniejszy efekt bo nie wyrazasz odpowiednio wtedy emocji, nie jest to dla ciebie naturalne.
lepiej poszukaj jakiejs chinskiej niani.
Zauwaz, ze logopedzi dzieciom z problemami rowniez kaza wylaczyc radio.Biedroneczka83, Blondik lubią tę wiadomość
-
Ty Kotka, a Młody obsłuchał się tych angielskich piosenek dla dzieci i często, ni stąd ni zowąd, wyskakuje mi z jakimś tekstem typu, itsy bitsy spider..., Johnny Johnny, yes papa...itp.
Coś tam zakodował
zgredka, justta, Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Smoczyca zgadza się, ta z obiegiem wody jest za 500zł, a ta bez za 440. Ja oczywiście z obiegu rezygnuje (o zgrozo, właśnie Młoda wylała na siebie cała kawę, na szczęście zawsze robie 50/50 z mlekiem...).
Dostalam rozstroju nerwowego... A czeka mnie jeszcze dzisiaj trochę szycia, brawo. -
Psotko, moja H lubi piosenki. Bajek ne oglada, ale piosenki na yt tak. I psiewa ,te piosenki po polsku, norwesku i po hiszpansku jak zaczyna sie jej ulubiona hiszpanska piesn hola pepe, to mloda drze sie hola pepe, woec chyba czegos soe tam nauczyla
Dzien dobry
Zgredziu, wspolczuje. Wiem co czujesz, bo mam tak codziennie. Z ta roznica, ze H spac nie chce bez bujania za dnia. Ja iwem, ze moglabym ja nauczyc, ale szczerze, to jedyne 1,5 godz kiedy moge wypic ciepla kawe
Wczoraj juz wkurzylam sie o te wszystkie prace domowe plus moj robotoodkurzacz utknal w kontroli celnej (norsku trzeba placic podatek, jak se cos z zagranicy kupuje...chociaz w tym orzypadku sprzedajacy ma zaplacic) potem puscili go dalej, ale od 1 w nocy znow u celnikow. Juz maile pisalam i sie zalilam, bo po pierwsze chcialam zeby maz go podlaczyl orzed naszym wyjazdem do pl, aby ten odkurzyl mi na powrot chcoiaz salon i sypialnie, po drugie jak jutro nei dojdzie, to nas potem do srody nie ma w domu i nikt go nie odibeirze. Nie wiem czy odesla czy co. No ale pani ze sklepu to chyba jakas blondyna, albo z norweski jej nie po drodze.
Hanek spi. Czekam az wstanie i lunch jemy plus ciacho chce zrobic, bo mlody mnie meczy dzis pol dnia, ze chce murzynkano niech mu bedzie.
Wczoraj bylismy jednak u tych tesciow. Ja jak zwykle wrocilam wkurzona. Ehhh mowie temu mojemu, ze mi chodzenie do nich zle robi....szkoda ki mojego. Ale co poradzic.
Kaw wypilam wiele, a oczysie kleja. Wczoraj dostalam okres i pol nocy zdychalam. Do tego mam mega skrzepy. Musze sie chyba d doktora wy rac, zeby mnei do gina wyslala na jakies usg czy coos.
Lara, trzymam kciuki za wizyte.
Ja bym sie nie nastawiala na serducho, aby sie nei zawiezcu mnei bylo wiadac, ale wszystko zal.od wielkosci dzidziusia, ulozenia i chyab spretu...
Aaa co do kuchni, to najpierw chcielismy kupic Hance cos drogiego,ateraz stanelo na kuchni z ikea (u nas to tamiowychodzi, nie wiem ile ona w PL kosztuje...u nas to albo takie za 1000 pln w gore...a i jeszcze brio ma fajne i cenowo ok). Plus jakies dodatki...warzywa, owoce, talerzyki itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:07
-
No ale nie sadze ze dzieci wiedza co mowia
. Powtarzanie to nie znajomosc jezyka. No ale wiadomo ze w badaniach zdazaja sie przypadki ktore sie wylamuja
Znajde wam gdzies te badania bo cieawe byly. Mialam taka ksiazke "Jak uczy sie mozg" chyba. Ciezko sie to strasznei czytalo ale jakos przebrnelam.
moj ostatnio w kolko wyspiewuje "tane tane tanene". nie wiem co t ma znaczyc ale smiesznie brzmiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:19
-
Beszko, hola Pepe to też jedna z piosenek faworytów Diego
Z bajek to Max i Ruby, innych póki co nie chce. Spokojna, zamulającabajka o królikach.
Diego już coraz lepiej radzi sobie z hiszpańskim. Dobrze, że codziennie ma styczność z tutejszymi dzieciakami. Uczy się głównie od ich rodziców, bo Maluchy gadać za dużo jeszcze nie chcąMłodemu się tylko tak spieszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:19
PsotkaKotka lubi tę wiadomość
-
O ja tez zamowie duplo. Podoba mi sie
Laro: kciukam za wizytena pewno bedzie zdrowa silna ciaza
Dalam rade pocwiczyc, nie bylo tragedi potem odkurzylam i umylam podloge, zostalo mi schowanie wszystkich malych i ubranek do piwnicy
kotko: tak tez mi powiedziala baba w warzywniaku ze nie trzeba ale uznalam, ze i tak to zrobie
A co do drugiego zawodu: to swinia jestes, bo chcialam myslec ze rozwijam dzieckoze jest super a wlasnie ze z emocja bedenmu zaraz po francusku wykladac (szkoda ze sama mam akcent jak ciesla)
Nena: plus dla Ciebie zs piosenki, a dla Ciebie Kotka jezor wystawiony :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 12:41
LaRa, Blondik lubią tę wiadomość
-
Zgredzia, lepiej jak w angielski pójdziesz
i w Chinach sie dogada i we Francji raczej tez, chociaż tam to juz bardziej na arabski trzeba bedzie sie przekwalifikować. ;(