Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasnie wrocilam z wieczorku dla rodzicow w zlobie. Malowalismy lampiony bo tutaj sie obchodzi takei swieto gdzie dzieci z lampionami chodza.
Pani powiedziala, ze musiala troche przesunac pore obiadu na wczesniej bo...Domi jak tylko przyjda z podworka to zaraz biegnie do kuchni i pokazuje palcem na garnki i kaze sadzac sie do stolu....Powiedzialam, ze sniadanie dostaje. Co za zarlok no
BLONDIK ale jak inne dzieci tez przychodza z katarem to ja sie nie mam zamiaru wylamywac. Poprostu w Polsce sa takei zwyczaje a w Niemczech czy Norwegii inne.
Zreszta powiedz mi co ja bym wtedy w pracy miala powiedziec? Przeciez lekarz nie da dziecku zwolnienia do zlobka bo ten ma katar....
Sadze tez, ze same wychowawcznie chodza do pracy z katarem bo tez nie wydaje mi sie zeby dostaly zwolnienie z pracy przez katar...ale moze sie tutaj myle.Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Ja tam nigdzie nie napisałam, że Zuzia jest posłuszna.
Ale gdzie nie pójdziemy, nawet obcy ludzie mówią, że ona jest grzeczna.
A żeby nie było, nie jest dzieckiem niemrawym, co siedzi i się gapi tępo w jeden punkt.Wręcz przeciwnie, jest bardzo żywa. Ale i matka wariatka, to jakoś się dogadujemy.
Dzisiaj rano mnie zagięła, jedliśmy na śniadanie parówki z keczupem, i ona pokazując na keczup mówiła "chce ciup".
Dumna ja.
Idę Was czytać.
PsotkaKotka, Lili83, Katjaaa, konwalianka, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość
-
Beszka nie mam komentarza na to, że teście sobie zapomnieli... masakra.
A ja mam coraz większą złość na moją teściową, ale kij tam, zlać to.
Ja dziś wyszykowałam kreacje dla mnie i dla Zuzki na wesele. Byłyśmy w sierpniu na weselu z mojej rodziny, a teraz idziemy z męża rodziny, całkiem inni goście, więc idziemy w tych samych kieckach.
A nie można by mamy leczyć tam u Was?
Zgredka my na chrzciny mnóstwo ubranek (bardzo przydatne!), złoto (np łańcuszek z medalikiem), krzesełko do karmienia.
Też używam szlafroka.
Wróżka co za akcja z tym samopoczuciem! Oby już się nie powtórzyło!
Lili co za masakra z tym zwolnieniem!!! I co teraz?
Blondik biedny siostrzeniec. Ale już będzie ok po tej operacji?
adulcova witamy w naszych skromnych progach.Napisz coś o sobie.
Lara z własnego doświadczenia Ci napiszę, że jak sobie rzygniesz, to Ci nie przejdzie, będzie Cię dalej mdlić.
Konwi powodzenia.
-
Aaaa dzisiaj rano zrobiłam ciastolinę (masa solna?), Zuzia z nianią godzinę lepiła, a jak wróciłam z pracy to ze mną godzinę znów.
Polecam.
U Zuzki już tydzień kataru (apropos), mam nadzieję, że w końcu jej przejdzie, o ile w dzień jej nie przeszkadza o tyle w nocy z czasie snu jest dość uciążliwy. -
Lara ty masz debiut mdlosciowy z Ania nie mialas okropnie ci wtedy zazdroscilam;)
tez mialam tak ze mi siechcialo a wyjsc nie chcialo:/
my bylismy na zakupach tzn ja starszy Leo i Sara czuje sie jakbym z bitwy wrocila:/
Kroko brat pracowal u kuzynki na swojej dzialalnosci (bedzie musial cos poszukac bo wiadomo zus trzeba placic do Belgii nie chce wracac szkoda bo od razu by go przyjeli
Sara sie drze brak mi sil i cierpluwosci:(kiedy to sie skonczy ach...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:03
*******Gang18+*******B -
Zatem dzięki za przyjęcie.
Justta tak, kojarzymy się z Lutówek'15 zapewne, z tym, że ja miałam wcześniej inny login.
O mnie w skrócie - mam 22 lata, mieszkam nieopodal Katowic. Z zawodu spedytor, ale póki co nie pracuję. Moje zainteresowania to germanistyka i szycie (żeby nie było, to nie reklama - szyję dla Córki i znajomych czasem, ubrania etc). Moja Córa to Ada, ma obecnie 20 miesięcy 91cm wzrostu, 13,6kg, jest pyskata i na ogół piekielna, ale cudownaKrokodylica, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość
-
Hejka
Adulcova no to dobrze skojarzylamwitaj witaj jak tam Adusia? Leos spanie takie sobie krecil sie cala noc ale sie nie obudzil, tylko ciagle musialam go przykrywac
U nas deszczowo i zimno
Lara kciuki za dzisiejsza wizyteLaRa lubi tę wiadomość
-
Justta teraz mamy anginę, a raczej już końcówkę - u nas w mieście panuje z wirusem opryszczki, ale na szczęście to nas ominęło. Dzisiaj spała w miarę fajnie, z resztą na nocki nie mam co narzekać, wstaję max 2 razy żeby ułożyć ją na boczku i dać do rączki róg kocyka. Leoś dużo już mówi?
-
Hej,
Moja gwiazda wstała dzis o 8:20. Co najlepsze spała prawie 12 h, ale wczoraj ponad 12 była na nogach.
Dzis obejdzie sie bez spaceru, bo leje
Wizyta o 17:00, i nie wiem na co sie nastawić. Czy bedzie juzczy jeszcze nie?
Adulcova, a okolice Katowic to gdzie dokładnie? Bo ja tez z okolic Katowic.
Miłego dnia -
nick nieaktualnyDzień dobry.
U nas już pierwsza drzemka. Młody szaleje od 7. Katar dalej męczy a do tego mokry kaszel czyli coś mu płynie po gardle i drażni. W następny czwartek mieliśmy szczepić pneumo ale chyba znowu przeloze.
Witam nową koleżankę.
Beszko na twoich teściów to już brakuje słów. Współczuję.
Kotko ja jak pracowałam w żłobku to też odsylalismy do domu dzieci z gęstym katarem. Chociaż zdaję sobie sprawę że to problem dla rodziców i że w innych krajach robi się całkiem inaczej.
Slyszalyscie o tym projekcie żeby znieść limit ozusowanej pensji.?? To po jaką cholerę starać się żeby zarabiać więcej jak co raz więcej ci zabiorą. Co raz bardziej wkurza mnie ten kraj ;/ -
Dziewczyny, a próbowałyście z piaskiem kinetycznym (swoją drogą też można zrobić samemu - mąka i olej, ewentualnie barwnik spożywczy)? Ja u teściów w lecie rozłożyłam Małej na balkonie, ale chwała Bogu, że mieszkają na parterze, bo najwięcej było go poza domem. No i od tej pory jakoś się waham czy dać jej to w domu...
U nas na czasie są kredki - to nic, że rysuje jakieś kropki, linie, bazgrołynajważniejsze, że matka koloruje obrazki...