X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, wspolczuje mdlosci ( pamietam, brrrr). Tez wole rzygnac niz zdychac z mdlosciami. Niestety mnie mdlosci dlugo mecza zanim rzygne. Ale wiesz...mowia, ze te mdlosci to dobry objaw :)

Adulcova, witamy

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Katjaaa Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova witamy! :)

f2w3rjjg6pyc7txh.png
    f2wlmg7yzuaizjpz.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z wieczorku dla rodzicow w zlobie. Malowalismy lampiony bo tutaj sie obchodzi takei swieto gdzie dzieci z lampionami chodza.

Pani powiedziala, ze musiala troche przesunac pore obiadu na wczesniej bo...Domi jak tylko przyjda z podworka to zaraz biegnie do kuchni i pokazuje palcem na garnki i kaze sadzac sie do stolu....Powiedzialam, ze sniadanie dostaje ;D. Co za zarlok no :P

BLONDIK ale jak inne dzieci tez przychodza z katarem to ja sie nie mam zamiaru wylamywac. Poprostu w Polsce sa takei zwyczaje a w Niemczech czy Norwegii inne.

Zreszta powiedz mi co ja bym wtedy w pracy miala powiedziec? Przeciez lekarz nie da dziecku zwolnienia do zlobka bo ten ma katar....

Sadze tez, ze same wychowawcznie chodza do pracy z katarem bo tez nie wydaje mi sie zeby dostaly zwolnienie z pracy przez katar...ale moze sie tutaj myle.

Krokodylica, Izoleccc lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova witaj chyba tez sie znamy, tak mi cos swita ;-)

Lara wspolczuje mdlosci, okropienstwo, mnie krotko meczyly same mdlosci

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wyobraźcie sobie ze mam rodziców.. No i mniej czasu..

Zdrowia wszystkim

Witam nowa koleżankę

Dobrej nocy

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam nigdzie nie napisałam, że Zuzia jest posłuszna. ;)
    Ale gdzie nie pójdziemy, nawet obcy ludzie mówią, że ona jest grzeczna.
    A żeby nie było, nie jest dzieckiem niemrawym, co siedzi i się gapi tępo w jeden punkt. ;) Wręcz przeciwnie, jest bardzo żywa. Ale i matka wariatka, to jakoś się dogadujemy. ;)

Dzisiaj rano mnie zagięła, jedliśmy na śniadanie parówki z keczupem, i ona pokazując na keczup mówiła "chce ciup". :D
    Dumna ja. :D

Idę Was czytać. :D

PsotkaKotka, Lili83, Katjaaa, konwalianka, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka nie mam komentarza na to, że teście sobie zapomnieli... masakra.
    A ja mam coraz większą złość na moją teściową, ale kij tam, zlać to.
    Ja dziś wyszykowałam kreacje dla mnie i dla Zuzki na wesele. Byłyśmy w sierpniu na weselu z mojej rodziny, a teraz idziemy z męża rodziny, całkiem inni goście, więc idziemy w tych samych kieckach. ;)
    A nie można by mamy leczyć tam u Was?

Zgredka my na chrzciny mnóstwo ubranek (bardzo przydatne!), złoto (np łańcuszek z medalikiem), krzesełko do karmienia.

Też używam szlafroka.

Wróżka co za akcja z tym samopoczuciem! Oby już się nie powtórzyło!

Lili co za masakra z tym zwolnieniem!!! I co teraz?

Blondik biedny siostrzeniec. Ale już będzie ok po tej operacji?

adulcova witamy w naszych skromnych progach. :) Napisz coś o sobie. :)

Lara z własnego doświadczenia Ci napiszę, że jak sobie rzygniesz, to Ci nie przejdzie, będzie Cię dalej mdlić.

Konwi powodzenia. ;)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dzisiaj rano zrobiłam ciastolinę (masa solna?), Zuzia z nianią godzinę lepiła, a jak wróciłam z pracy to ze mną godzinę znów. :)
    Polecam. :)

U Zuzki już tydzień kataru (apropos), mam nadzieję, że w końcu jej przejdzie, o ile w dzień jej nie przeszkadza o tyle w nocy z czasie snu jest dość uciążliwy. :(

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ty masz debiut mdlosciowy z Ania nie mialas okropnie ci wtedy zazdroscilam;)
    tez mialam tak ze mi siechcialo a wyjsc nie chcialo:/

my bylismy na zakupach tzn ja starszy Leo i Sara czuje sie jakbym z bitwy wrocila:/

Kroko brat pracowal u kuzynki na swojej dzialalnosci (bedzie musial cos poszukac bo wiadomo zus trzeba placic do Belgii nie chce wracac szkoda bo od razu by go przyjeli

Sara sie drze brak mi sil i cierpluwosci:(kiedy to sie skonczy ach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 23:03

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zatem dzięki za przyjęcie.

Justta tak, kojarzymy się z Lutówek'15 zapewne, z tym, że ja miałam wcześniej inny login :).

O mnie w skrócie - mam 22 lata, mieszkam nieopodal Katowic. Z zawodu spedytor, ale póki co nie pracuję. Moje zainteresowania to germanistyka i szycie (żeby nie było, to nie reklama - szyję dla Córki i znajomych czasem, ubrania etc). Moja Córa to Ada, ma obecnie 20 miesięcy 91cm wzrostu, 13,6kg, jest pyskata i na ogół piekielna, ale cudowna :)

Krokodylica, Izoleccc, Blondik lubią tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova: to sie.wiecej o Tobie dowiedzialam :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Really? Co na przykład? Ja w sumie o Tobie też, ale w sumie mogłam się domyślić.. eh, blondynka to chyba także stan umysłu ;)

relgdf9hqgugqitx.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwj Adulcova :).

KROKO a powiem ci ze dwa dni temu szukalam cos o ciastolunie i wyczytalam wlasnie ze to juz czas i ze sprawdza sie super.
    Daj przepis.
    Gdzie jej to dajesz ?

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Adulcova no to dobrze skojarzylam ;-) witaj witaj jak tam Adusia? Leos spanie takie sobie krecil sie cala noc ale sie nie obudzil, tylko ciagle musialam go przykrywac ;-)

U nas deszczowo i zimno

Lara kciuki za dzisiejsza wizyte

LaRa lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta teraz mamy anginę, a raczej już końcówkę - u nas w mieście panuje z wirusem opryszczki, ale na szczęście to nas ominęło. Dzisiaj spała w miarę fajnie, z resztą na nocki nie mam co narzekać, wstaję max 2 razy żeby ułożyć ją na boczku i dać do rączki róg kocyka. Leoś dużo już mówi?

relgdf9hqgugqitx.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Moja gwiazda wstała dzis o 8:20. Co najlepsze spała prawie 12 h, ale wczoraj ponad 12 była na nogach.
    Dzis obejdzie sie bez spaceru, bo leje :(
    Wizyta o 17:00, i nie wiem na co sie nastawić. Czy bedzie juz <3 czy jeszcze nie?

Adulcova, a okolice Katowic to gdzie dokładnie? Bo ja tez z okolic Katowic.

Miłego dnia

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa Jaworzno, a Ty? :)

relgdf9hqgugqitx.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas już pierwsza drzemka. Młody szaleje od 7. Katar dalej męczy a do tego mokry kaszel czyli coś mu płynie po gardle i drażni. W następny czwartek mieliśmy szczepić pneumo ale chyba znowu przeloze.

Witam nową koleżankę.

Beszko na twoich teściów to już brakuje słów. Współczuję.
    Kotko ja jak pracowałam w żłobku to też odsylalismy do domu dzieci z gęstym katarem. Chociaż zdaję sobie sprawę że to problem dla rodziców i że w innych krajach robi się całkiem inaczej.

Slyszalyscie o tym projekcie żeby znieść limit ozusowanej pensji.?? To po jaką cholerę starać się żeby zarabiać więcej jak co raz więcej ci zabiorą. Co raz bardziej wkurza mnie ten kraj ;/

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siemata,

Pchła po mnie skacze. Pogoda trochę lipna, chyba nie wyjdziemy.
    Czyli obłęd murowany.

Lara, kciuki za wizytę!

LaRa lubi tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a próbowałyście z piaskiem kinetycznym (swoją drogą też można zrobić samemu - mąka i olej, ewentualnie barwnik spożywczy)? Ja u teściów w lecie rozłożyłam Małej na balkonie, ale chwała Bogu, że mieszkają na parterze, bo najwięcej było go poza domem. No i od tej pory jakoś się waham czy dać jej to w domu...

U nas na czasie są kredki - to nic, że rysuje jakieś kropki, linie, bazgroły ;) najważniejsze, że matka koloruje obrazki... :P

relgdf9hqgugqitx.png

‹‹ 2094 2095 2096 2097 2098 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ