X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nena, zawsze do uslug. Jkabys jeszcze miala jakies pytania, zludzenie, nadzieje...daj znac ;) wyjasnimy z Konwi jak to w realu sie ma ;) hahahahha

Co do zostawiania dzieci, to w PL never ever. Nigdy i nigdzie. Maz nie ogarnia dlaczego. Tutaj w Norge zostawiam np.chlopakow czy jedno z chlopcow plus H (nigdy samej H) samych w aucie, gdy musze do sklepu podskoczyc, ale to jak ide po kilka rzeczy, a nie zakuoy na caly tydzien. Chloocy mieli 4 lata, jak zaczeli sami na dwor wychodzic, Jas 6 odkad sam do skzoky chodzi i to spory kawal. Leona czeka to za rok, ale jemu gps chcemy kupic ;) Jan to ten rozwazny ;) Leo romantyczny. Leos od 4 r.z. Chodzi tez ulica do kolegi, a to dlatego ze J zaczal jak mial 6 l (L 2 l mlodszy, a jan zaczal wtedy chodzi sam do szkoly i do kolegow). Jaska to juz bym i do sklepu samego wyslala. Ale to tutaj. W PL nigdy.......

Mlody w przedszkolu, mloda bujam z nadz.,ze zasnie....

Psotko, tak...pierwszy porod byl meeega trudny, z komplikacjami, drugi duuuzo krotszy i jedyna komplikacja, to peknieta szyjka i utrata duzej ilosci krwi...poz atym bylam mega zadowlona. Natomiast z H to byla bajka. Porod marzen. Pomimo, ze glowa jej w polowie utknela i najbardziej bolace parte z wszystkich. Ale to moje nastawienie. Podobnie z L. Wiedzialam jak boli, wiedzialam co sie z J dzialo, wiec przy kolejnych porodach kazalam lekarzom spr.to i tamto ;) naogladalm sie filmow z porodow, pocYtalam, zmienilam nastawienie no i duuuuzo romawialam z polozna oraz szpitalem. O moich oczekiwanaich itp. Mialam super opieke.

Summerka, Krokodylica, Nenaaa lubią tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, zabiło mnie twoje "jedyna" komplikacja;) jesteś mega!!!

Adulcova, chyba w takim razie Zara ma takie rozmiary, bo my właśnie z Zary 110 (mam wrażenie, ze tam ta rozmiarówka wypada mniejsza niż na metce), za to Toska nuz z hm, a tam ciuszki duże.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Kotka dojechałas do Pl ?
    Konwi no wlasnie gdzie jesteś.
    Nena fajnie masz tu każda sie domyśla co dziec chce a Twoj umie sie poskarżyć.
    Beszko faktycznie karuzele masz. Podziwiam.
    My dzis od 5 na nogach bo dama wstała wiec zeszłam na dol zeby maz pospal ..,teraz jedziemy do teściowej mycha spi a ja ledwo siedzę a w samochodzie spać nie umiem :( katar jagody trwa w najlepsze kaszel tez ma ... wykończę sie ja chce wiosnę.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zostawiania to w domu nigdy nawet w lozeczku, nie teraz kiedy mala juz bryka, jak lezala i sie nie ruszala. Maly juz kreci sie wiec tez nie, pies niestety wychodzi dopiero pp powrocie zlobka..

Ogladamu sobie powtorke masterchefa..

Moja nosi 80 a kolezka 68

Ide Was czytac dalej..

Leb mi dzis peka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez 80 w koncu.

Masterschefa mowicie. Moze chociaz to mi sie uda obejzec na necie.

Tak, dojechalam do Polski. Ale byl wypadek na autosradzie i mega korek na wiele godzin i chyba ze 20km, trasa kompletnie zablokowana. Ale nam sie udalo przed tym korkiem wbic i dzieki temu autostrada byla prawie pusta! Przed Wro tylko sie wbilam w korek i stalam pol godziny. Kminilam caly czas jak sie wysikac gdybym miala stac dluzej bo juz mnei niezle cisnelo. Meza (bo on jechal nowym autem z D a ja starym) gps poslal przez Legnice i mimo ze maz niezle gazowal i bylam pewna ze dojedzie sporo przedemna to ja bylam 25min wczesniej niz on....

Nowe autko supersne, miejsca prawie jak w kamperze :D. Bardzo sie ciesze bo ja to mam fobie zwiazana ze staniem w korku z dzieckiem. Niektorzy mojej fobii nei rozumieja ale to glownie ci co nie jezdza po autostradach i nigdy nei stali bardzo dlugo w korku. Niestety w De to sie nagminnie zdaza a ja bym chyba pier**ca dostala jakbym miala stac pare godzin w korku z Domim i to jeszcze na przyklad w nocy albo podczas deszczu czy mega upalu.
    Wiem, ze to do przezycia i ze napewno neiktorym sie zdaza i ze ludzie jezdza malymi autkami z 3 dzieci nawet ale jak mam mozliwosc to czemu sobei zycia nie ulepszyc? A w Siennie w razie czego to se maly nawet pobiega ;).
    Zalozymy tez ogrzewanie stacjonarne i bedzie git :D

Ps. to oczywiscie nie jest nowe auto, zebyscie se nie myslaly ze mnei na takie luksusy stac ;D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek kochana współczuje bardzo mam nadzieje ze sie wyjasni ale takie "sensacje" miała moja mama po naswietlaniach niestety konieczna jest własciwa dieta i dużo witamin sok z pokrzywy jesli chciałabys pogadac pisz na priv

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 1 listopada 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepraszam ze mało pisze ale... okres spóżnia mi sie juz 4 dnien :( mam mega stres i boje sie zrobić test

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Wpadam na szybko bo idę kimac.
    A ja sie dzis fest przestraszyłam....
    Po kościele poszliśmy na cmentarz, tam podniosłam mała na ręce i po chwili zle sie poczułam, nie widziałam twarzy ludzi tzn zamazane były i generalnie było mi dziwnie. Po przyjściu do domu zaczęła mi drętwienie lewa dłoń, przeszło do łokcia a potem górna warga i cżesc podniebienia. Wzięłam od razu magnezx2 i jest lepiej, ale uczucie straszne ;( do tego zaczął mnie łeb bolec.
    Teraz leżę, chciałam uspac Anie ale to twarda zawodniczka wiec malz wsadził ja w auto i pojechali na przejażdżkę usypiająca.

Manku, siły dla Ciebie i zdrowia dla mamy!

Kotka, mam ta sama fobie - korek na autostradzie, zawsze konczy sie mega krzykiem ;( a ma A4 strzały sa co chwile :/

Biedro, testuj.

Co do rozmiarówka to A ma jeszcze kilka ubrań 80 ale większość juz to 86.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BIEDRONKO lepiej zrob en test bo niewiedza jest chyba jeszcze gorsza.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nena, no pewnie :) na stoisku z dopingami dla kulturystow jestesmy #1 :P Swoja droga fajnie, ze juz macie prawie komplet zębów.. U nas jeszcze 3 i 5...

Psotka nauczylam sie w domu :) na najzwyklejszej maszynie, teraz mam troszkę skomputeryzowaną (z Lidla z ostatniej promocji). Może było mi łatwiej, bo mam taką fajną wyobraźnię przestrzenną, że wykroje samodzielne to dla mnie nie problem.

Ja też nie lubię stać w korkach z dzieckiem, zwłaszcza, że moje nie lubi jeździć autem, szybko się nudzi.

Summerko Zara podobno ma o rozmiar w dół rozmiarówkę czyli 104=98etc. Z resztą od ubiegłego roku ich produkty zrobiły się mega szmaciaste, już nie przepadam. Ceny nie są adekwatne do produktów.

No i nic nie poszyłam, jestem wściekła. Ten moj Chlop to do bani jest....

Nenaaa lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

Wysłany: 1 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro chyba wreszcie pójde po test :/ hmm czy ja jestem płodna tylko w pazdzierniku czy co wrrrrrr mam jednak cicha nadzieje ze to jednak ostatnie nerwy i stres zmecznie spowodowały obsuwę bo temperature mam niska nie wskazująca a wczoraj hmm szyjka niby wysoko twarda ale sie otworzyła przepraszam za opis

Lara odpoczywaj kochana

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kiedy zaczyna sie robic testy owu?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra Zuza ma taki katar że ja wymiekam. :(
    Na szczęście ma apetyt i dobry humor ale spać nie może przez ten katar. W ogóle spać nie chciała ale wypiła mleko i odplynela mi na kolanach. Charczy przez ten nos jak lokomotywa. :( nie odkładam jej bo trzymam ją bardziej pionowo żeby dała radę jakkolwiek oddychać. :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Kroko, nie dobrze ;( życzę zdrówka i siły!
    Ja wczoraj zamówiłam z gemini ten katarek do odkurzacza, zobaczymy czy to takie dobre. Oczywiście nie chciałabym tego używać wcale.
    Smarujesz klatkę piersiowa Zuzi? Tak zeby lepiej jej sie oddychało? Współczuje bo katar to katorga ;(

Psotka, ja zaczynałam testować od około 9-10 Dc.

Ania zjadła cały kawałek pizzy, No masakra. Chyba musze jej menu zmienić :/

Adulcova, co tam malz nawywijał? Mój ma teraz bawić sie z mała a ja idę zrobic hybrydy.

Miłego wieczoru.

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko zdrowka dla Zuzi katar to masakra, Leonowi katarek ratuje zycie zawsze, jest godny polecenia, wyciaga co ma wyciagac, my sie trzymamy jak narazie bez chorob, mnie dzisiaj caly dzien glowa boli

Kupuje Leoskowi rowerek trzykolowy niewiem czy nie zapozno, ale niby do 5 roku zycia moze byc to chyba ok ;-)

Biedro kciuki za ciebie trzymam, oby sie wyjasnilo szybko

Milego wieczorku laseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Lara smaruję aromactiv a na noc depulol. Poprzednią noc praktycznie ciągle na mnie bo też się starałam żeby jak najbardziej pionowo była ale i tak jej spać nie dało.

Jussta ja też sobie bez katarka życia nie wyobrażam, ale teraz Zuzka ma taki katar że nawet katarek nie pomaga. :(

Oby skończyło się "tylko" na katarze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski,
    u nas zęby, harcore i masakra. Co robić, żeby Nina mnie nie gryzła? Mówię, że nie wolno, fe, ale no nie kuma jeszcze :P
    My standardowo latamy, na pupie nie usiedze ;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, a depulol nie jest od 3 lat?

Chciałam kupić Zuzi, ale farmaceutka pow., ze za mała?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedronko trzymam kciuki za tescior.

Lara, ja bym na twoim miejscu pojechała na IP. To są objawy udaru. Mój tata miał takie dwa.

Buziaki dla wszystkich

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Kroko współczuje tez chciałam Cie wypytać o smarowanie klatki ale używasz juz wszystkie znane mi metody :( jeszcze moze maść majerankowa została ? A ja jeszcze kupiłam olejek eukaliptusowy i do wanny kropilam przy kąpieli i jeszcze do nawilżacza.
    Trzymam kciuki oby juz rano było lepiej.
    Biedro moze przez stres i strach przed ciąża cos Ci sie przesunęło? Zrobisz test i odetchniesz co by nie było zawsze lepiej wiedzieć.
    Wróżko hop hop jak Franio i jak Ty sie czujesz?.... tez muszę iść na ta dziadowska krzywa cukrowa blee.
    My po wizycie u teściowej. Humor mam zły wiec siedziałam i gadac mi sie nie chciało w dodatku teściowa chyba za bardzo sie spięła i obiad zupełnie jej sie nie udał : :( rosół jakiś mętny jej wyszedł i tłusty jsk szlag nawet mój maz sie oburzył i jej powiedział ... w drugim daniu kluseczki śląskie były surowe takze nic nie jadłam . Szkoda mi jej było bo napewno sie starała.
    Trzymajcie kciuki za jutrzejszy mój dzień bo muszę z dr mamy pogadać i modlę sie zeby te informacje nie były bardzo zle.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

‹‹ 2114 2115 2116 2117 2118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ