X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogladam azje express na vplayer i teraz zastanawoam sie nad tym co pisala Kotka, bo sa w Kambodzy taka straszna bieda, a Ci tam lataja, ale akurat teraz ladnie mowia o empatii, ciekawe czy zmieni to ich podejscie na czas w Polsce..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renulke to nic nie nauczy, po trupach do celu, mam nadzieje ze wyleci.

Nie zauważyłaś, ze ludzie im biedniejsi tym sa ludzcy? Zaprosza na nocleg, dadzą jedzenie i nie oczekują niczego w zamian. A im ktoś bogatszy tym gorzej.

Dorwalam brzoskwinie w puszce, uhmmmmmmmm mniammmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 10:16

Krokodylica lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Farbuje se wlosy szamponetka. Moj maz niecierpi farbowanych wlosow. Ale mam zamiar tak cichaczem przyciemnic ;)

W ogole to postanowialam raz na 2-3 miesiace chodzic na jakis zabieg do kosmetyczki.

A ta Renulka o jest zona Wojewodzkiego???

Kambodza to straszny kraj. Bardzo biedna i z przerazajaca historia. Ale ludzie bardzo duzo sie usmiechaja.
    Birma jest jeszcze biedniejsza chyba a ludzie jeszcze wiecej sie usmiechaja, takie odnioslam wrazenie.

SUMMI - ja tak nie umiem sie wylaczyc i robic bo kaza/bo wszyscy robia. Mysle, ze gdybysmy wtedy z malym do Maroka nie jechali to bym go nie szczepila. I troche zaluje. Bylo to poniekad egoistyczne z naszej strony.
    Bo jednak dziecko zachorowac nie musi i nie musi miec ta choroba powiklan a szczepienie to troche gra w rosyjska ruletke. Szczepienei to tak jakbysmy infekowali dzieci jakas choroba liczac ze ja przehoruja ale nic im sie nie stanie. Naprawde bije sie z myslami.
    Glaxo to potega. Oni zawsze znajda powod. No i jeszcze to zdanie na koncu podsumowujace: Narazie zyski ze szczepien przewazaja nad negatywnymi skutkami......Narazie, bo tak naprawde nie wiadomo czy te substancje to nie bomba z opoznionym zaplonem i czy nie fundujemy dzieciom alzheimera, parkinsona i innych chorob neurologicznych ...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście, zgadzam sie z Tobą Kotko, ja tez niestety z tych dociekliwych, ale wg mnie dobrych rozwiązań nie ma...oczywiście, dziecko nie musi zachorować, nie musi mieć powikłań, ale jeśli zachoruje i bedzie mieć powikłania? Czy wtedy człowiek instynktownie nie myśli co by było, gdyby? Nie wiem, nie wiem, nie potrafię sie opowiedzieć za żadnym stanowiskiem - sama raz jęzorem zdecydowana szczepic, raz wprost przeciwnie. Tzn. Tosię mam zamiar szczepic dalej, ale Zuzke...nie wiem, nie moge spać i ciagle o tych szczepieniach mysle. Teraz mieliśmy iść na te pneumo, ale te choroby i antyki (trochę odetchnęłam, bo to odwlekło to decyzje).

Lara, tak, wiem - chodzi mi o to, ze moje gotowanie wyglada tak? Ze otwieram słoik z mięsem w sosie od mamy i dorzucam warzywa zamrożone przez teściowa i mam obiad, wiec u mnie mijało sie to z celem, a juz przekonałam męża do wydania tej kasy

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiał się ktoś czy da sie jedna ręką odkurzać a druga bujać wózek? albo jeszcze lepiej..noga nadal bujać a rękoma myć podłogę? DA SIĘ!!!!

Azja expres, raz widziałam i mnie nie powalił, ba nawet mnie wkurzał, jak to oni strasznie trudno mają..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi ale ja bym chciała mieć takie gotowe obiadki mmm.

Lara w sumie nie wiem jak torbiele, nie mam czasu teraz o tym myśleć, po następnej @ pójdę i sprawdzę.

Też mam mętlik w głowie z tymi szczepieniami. Szczepie na to co obowiązkowe i tyle. Od września mamy jedno zaległe szczepienie ale nie pójdę póki Zuzia nie będzie całkowicie zdrowa. Poza tym najpierw musimy się wybrać do chirurga dziecięcego.

Wrzuciłam na fb trochę zabawek którymi Zuzia się już nie bawi, potem wrzucę jeszcze kalosze.
    A czy któraś z Was spodziewajaca się dziewczynki była by zaintetesowana worem ciuszkow takich małych od 0 do około roku? Jussta? To wrzucila bym zdjęcia.

A gdzie Lili?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pneumo to ponoc te szczepienia maja byc obowiazkowe, nie tyle ze darmowe.

no wlasnie i w Polsce jest tez tak ze chyba nikt jeszcze odszkodowania nie dostal za ciezki NOP a w stanach to chba standard. ALe moze sie myle.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide robic zupe dyniowa. bez soli oczywiscie ;). Wczoraj bylo indyjskie danie, kurczak z mlekiem kokosowym i powiem wam ze bez soli super.

Ja tak ta diete ciagne ale tak szczerze to jakby byl drugi chlopak to bym sie bardzo nie zmartwila, nawet jakby bylo 3 chlopakow :). Jakos tak wydaje mi sie ze byci ematka 3 urwisow to niezly hardcore ale i wielka duma :D. A jak Domi mialby brata to pewnie nawet lepiej niz siostre ;).
    No ale zobaczymy czy cos ta dieta da ;). cisnienie od strony meza jest spore bo tam same chlopaki ;)

Ps. Kolor na mokrych wlosach wyglada jakby slabo zlapal. Nazywal sie ciemnyblond choc wygladal na bardzo ciemny braz na opakowaniu. Nastepnym razem kupie najwyzej czekolade ;). Ale moze to i lepiej bo maz nei zauwazy hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 12:21

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta i jak te koce? Nie chce mi sie isc :D

Co do szczepien to tez ciezko mi jednoznacznie powiedziec. Ja szczepie, ale sie boje.

Zgredi slyszalam o pneumo za free. Ciekawe :)

Ja tez musze wystawic ciuchy po mojej malej, ale mi sie nie chce!

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do fryzjera idę w sobotę - musze, bo na głowie mam masakrę, a za rydz 18. chrzestnicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 14:16

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Konwi, współczuje ;( nie wiem co wiecej powiedzieć ;( sił, sił, sił!!!!

Beszko, rownież współczuje, zdrówka!

Dziewczyny pyt: ma któraś z Was termomixa? Lub cuisine tefala? Napaliłam sie na to urządzenie a ńie wiem czy interesować sie termomixem czy tańszym cuisine? Macie jakies opinie?
    Moi rodzice mają termomixa jednego z pierwszych na rynku super sprawa :) zupy krem lody mmmarzenie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 3 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta trzymam kciuki za wizyte

ja nadal @ brak szlag mnie trafia już :(

Młoda śpi padła o 14 Zuza lekcje odrabia a ja sie czuje jakby mnie mąż przeziębieniem zaraził :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u fryzjera w sobotę przed weselem i przyszłam do domu ze łzami w oczach i musiałam myć głowę. Baba mi zrobiła masakrę na głowie, w ogóle nie to co chciałam, zaczesala mnie na starą babę, co potwierdził nawet mój mąż.
    Kosztowało mnie to 30zł i 40 zmarnowanych minut.

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na szybko bo zaraz lecę z psem i potem po Jagodę. Kroko ja bym była zainteresowana jesli ubranka zimowe tzn jeżeli dziec urodzony w zimie bo takich mi potrzeba. Widziałam tez te zabawki ale szybko dopiero wieczorem bede mogła cis pomyśleć.
    Rozmawiałam z lekarzem nie jest az tak zle. Od pon wznawia naświetlania powiedziałam zeby ja trzymał w szpitalu ile sie da bo ona duety nie trzyma i jara papierosy a jak jej zwracam uwagę to ma fochy a dr posłucha. Uśmiechnął sie i powiedział ze niektóre pacjentki uciekają do resto na przeciwko szpitala na obiady ... ręce opadają.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek i dobrze ze mama w szpitalu zostanie dopilnowana :) dieta to podstawa plus witaminki i soki

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sobie ufarbowalam na braz. Poszlam do rossmana i pepco z zamiarem zmieszczenia sie w budzecie 50zl na kosmetyko i 40zl na chemie i wydalam w pepco 70zl, w ross 140 :/
    Eee
    Potem latalam po calym domu, bo masa.drobnych rzeczy do zrobienia. Teraz prasowalam, ale naly sie obudzil..

Kotko: moze dlatego tak slabo, ze szamponetka, to dla uczniakow :-)

Powyzszy tekst pisalam 3h temu. Juz wrocilam z mala, poprasowalam do konca. Obiaf trza zrobic, bo moj juz wraca,.ale.sie nie chce

Maniu: ja to bym chyba tak sie bala, ze do wszystkich zalecen bym sie stosowala..
    Wreszcie przyszly wtniki biocenozy, chyba wsio ok i mozna umawiac sie na wkladke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 16:16

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKA - moze i dla uczniakow ale ja chce tylko delikatnie przyciemnic a farby sa mocne i widac odrosty....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek to chyba dobre wieści?
    Jeśli chodzi o ubranka to moja na wiosnę urodzona. Ale ja będę jak zwykle zestawy całe sprzedawać bo nie chce mi się na sztuki rozdrabniać. ;)
    Tylko muszę posortowac rozmiary bo myślałam że wszystko już sprzedalam a to cały wór został od 58 do 80 rozmiary.
    No i zabawek więcej pewnie będzie tylko rano jak robiłam zdjęcia padł mi telefon.

• justta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko ja juz mam full,dla dziewczynki bo mialam dla mojej Igi wszystko kupione a,ona tez z zimy, ale zobacze jakie bedziesz miala zabawki moze sie cos wybierze

Na wizycie wszystko ok mala wazy 1090 i z wymiarami wyszla o 4 dni mniej niz z miesiaczki czyli nieduza,jak Leos, wyniki wszystkie spoko ;-)

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy szczepic?

https://www.youtube.com/watch?v=0Jj4-1MjJkc

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ