X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko,

Ja 165 cm, a maz 190;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Konwi beznadziejna sytuacja szkoda ze rodzice zawsze cenią te dzieci ktore o nich nie dbają.
    Biedro ja nie widzę drugiej kreski :)
    Lekarz mi dzis zwiał takze czekałam ale sie nie doczekałam :( wiem ze mama mu powiedziała ze chce z nim rozmawiać takze jutro bede znów atakować. Mama podłamana ciagle na kroplowkach zyly jej juz pękają rana sie nie chce goić i radioterapia przerwana, tyle mi powiedziała az sie boje tego spotkania z lekarzem.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi aż się przykro to czyta. :(
    Ja jestem mega zawiedziona w tym temacie treściami. Oni mają swoją wnuczkę a nasza Zuzia to zlewana na maksa.

Maniek biedna ta Twoja mama.

Biedro dobrze że negatyw skoro tak chcesz. :)

Ja byłam na tej kontroli u dr, tyle jazdy żeby minutę tam być i obejrzał i powiedział "dobrze jest" :) no ale co zrobić.
    Potem obeszłam galerię ale w sumie nic ciekawego, kurtkę Zuzi kupiłam w smyku na wyprzedaży i 3 książeczki w empiku.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka normalnie inhalacje robię, kupiłam inhalator z małą maską dla dzieci w zestawie, wlewam ampułkę soli fizjologicznej i jazda. :)
    Rano i wieczorem robiłam, a w południe niania, te inhalacje są bardzo skuteczne no i smarowanie depulol, a na noc zawsze nasivin żeby mogła jakoś spać chociaż trochę.
    Smarki lecą Zuzce nadal okropne. Jak to mówią katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień. Trzeba to przetrwać.

Lara nasze kalosze też 3 razy założone i też małe. (Sprzedam ;) )

Yasmin, mari gdzie jesteście?

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh naczytalam sie o szczepionkach i normalnie spac z nerwow nie moge.
    Juz sama nie wiem czy szczepic czy nie. Zostala nam jedna szczepionka: 5w1, ewentualnie meningo b i c.

Znalazlam strone (parasoldlazycia) promujaca szczepionki przeciw pneumokokom. Sa tam historie dzieci ktore przez to przeszly. Sa przerazajace. Gdy to czytalam to cieszylam sie ze D jest zaszczepiony i myslalam, ze drugie od razu na to zazsczepie.
    Pneumo i meningokoki spowodowaly u tych dzieci naprawde ciezkie choroby i objawy. To nie jakies spuchniete nogi czy goraczka tylko ciezkie zapalenia mozgu czy posocznice konczace sie w najlepszym wypadku utrata na przyklad sluchu w gorzsym byciem roslina albo smiercia.
    W stosunku do tego NOPy typu nieutulony placz, niemoznosc chodzenia nawet przez tydzien, nerwowosc czy omdlenia to naprawde nic.

Z drugiej strony jednak znalzlam dokument (wczesniej poufny) napisany przez GLAXO (2011) o skutkach ubocznych ich szczepionki Hexa i Prevanar (nie ich). I wlos sie na glowie jezy, ile dzieci przez to zmarlo i ile mialo bardzo powazne NOPy.

Ich wniosek:

The Company will continue to monitor cases of anaemia haemolytic autoimmune, thrombocytopenia, thrombocytopenic purpura, autoimmune thrombocytopenia, idiopathic thrombocytopenic purpura, haemolytic anemia, cyanosis, injection site nodule, abcess and injection site abscess, Kawasaki’s disease, important neurological events (including
    encephalitis and encephalopathy), Henoch-Schonlein purpura, petechiae, purpura,haematochezia, allergic reactions (including anaphylactic and anaphylactoid reactions), cases of lack of effectiveness as well as fatal cases.

Czyli ze wszytkie te objawy moga byc wedlug nich powiazane ze szczepionkami. Ich szczepionkami. I oni nie zamierzaja ich wycofac i sprawdzic tylko beda ..monitorowac...

Choc musze jeszcze doglebniej zanalizowac ten dokument zeby miec pojecie lepsze.

Teraz jest pytanie. Czego jest wiecej? Ciezkich NOPow po szczepionkach czy powiklan po ataku pneumokokow i meningokokow?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 22:32

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adulcova doskonale Cię rozumiem, mój stary też mnie wkurza na maksa,
    aczkolwiek ostatnio trochę pogadaliśmy i niby ustaliliśmy że od nowego roku zaczynamy starania o drugie dziecko (pisałam ale ta informacja została zignorowana :P ).

• adulcova Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro mnie juz pomyslow brak, ja juz mam ochote wyslac go na jakas terapie, bo to przegiecie.

Biedro ja nie widze kreski!

Moja ma 24/5 buty.

Krokodylica ja tez bym mogla miec drugie dziecko, ale nie wiem czy potrafie podzielic te milosc no i czekam na swoje mieszkanie takze... nie jestem gotowaa :D

Dziekuje za kondolencje.

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisze jutro, kleja mi soe oczy

Maniu:nie wiem nawrt co Ci napisac, tylko modlic sie pozostaje...
    Kroko: no nie zauwazylam wczesniej, ze wznawiacie starania..

Hrrrr

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, wstawać śpiochy. ;)
    Ja nie śpię od 5 bo Zuzia obudziła się z okropnym płaczem, ciężkim do uspokojenia i już zasnąć nie mogę.
    Chyba jej się coś przyśniło złego. :/
    Właśnie miałam ostatnio pisać i zapomniałam Nena że to na pewno ułatwia sprawę jak Diego już powie co go boli a tak trzeba się domyślać.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 5.30, takze tego wstawac wstawac :-)
    Dzis mala przespala, moj ja musial w pewnym momencie wziac do lozka, bo rano juz tam byla, ja za to z malym sie nieco meczylam, a wlasciwie to on sie meczyl katarem.. teraz spi, a mala zazadala peppy..
    To niech juz ma bidulka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuzka jeszcze śpi. Szok i niedowierzanie. ;)

zgredka, Blondik lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja

Ta zmiana czasu mnie wkurza, przez to mamy pobudki znowu o 6, a bylo juz tak fajnie

Kroko kciuki za staranka ;-) oby sie szybko udalo, u nas czasami katar da sie,szybciej wyeliminowac, nie wiem od czego to zalezy, zdrowka

Maniek kciuki za was, oby bylo nienajgorzej

Ja dzisiaj mam gina na,16, a dzisiaj fajne koce swiecace w ciemnosci w biedronce, ide zobaczyc na zywo ;-) moze sie kupi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:01

Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.....

Kroko, nic mi nie umknęło, cieszę sie ze sie dogadujecie i podjęliście decyzje o powrocie do starań. A jak ta torbiel? Znika? Wchłania sie? Sprawdzałas to?
    Dobrze, ze Zuzia śpi, bo jak sie śpi to szybciej sie zdrowieje, podobno.
    Ania obudziła sie po północy z płaczem, musiałam ja ponosić, wyciszyć i położyć na nowo.

Zgredzia, Konwi, zdrówka dla maluszków.

My spałyśmy do 7:00. Patrząc ze usnęła o 20:30 to pospała. Ania po pobudce mowi:tata, tata, wyszła z łóżka i pobiegła obudzić ojca :) a teraz stoi przed wc i puka zeby jej otworzyć.
    Za oknem do bani, pada, zimno ;( czy Wasze maluchy tez fascynuje światło? Lampy? Włączone of kors.

Manku, nadal trzymam kciuki! Powodzenia w rozmowie z lekarzem. Śliczne jesteście, i uśmiechnięte takie :)

Miłego dnia

Smoku, wiem ze nas czytasz, odezwij sie i wyjdź z ukrycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:37

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no to mnie dziś nikt nie pokona.. Młody obudził się o 1.55 i nie spał do 4.05 :( później usnal ale obudził się o 5.30..z uśmiechem.. Katar maskakra, kaszel też.. Czekam znowu na lekarza. Strzele sobie w łeb

Kroko ja zauważyłam że wznawiacie starannia, ale do końca roku jeszcze trochę czasu :) trzymam kciuki

Maniek dalej trzymam kciuki

Miłego dnia

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Konwi, no nie pobije Ciebie....u nas H ryczala od 0.30 ale maz do niej wstawal, takze ja polezalam w lozku...wstalam dopiero o 4

U nas standardowo ja chora, maz przeziebiony, syn mlodszy dzis obudzil sie z nilem brzucha, ale poki co nie rzygal a nawet zjadl. Hance to nie wiem co. Czy ja tez gardlo boli czy zeby. Doczekac sie nie moge az gadac zacznie. Mowi aua,ale nie pokaze gdzie to aua.
    Tesknie za moja rodzina.....

Trzymajcie sie dziewczyny i zdrowka dla wszystkich!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:56

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo,

Kotko, czytałam ten dokument juz dawno - ale wydaje mi sie, ze tam było chyba 38 przypadków śmiertelnych na kilka milionów podanych dawek przez 10 lat, wiec statystyka nie była duża. Wg mnie nie da sie odpowiedzieć na pytanie: szczepic czy nie? Bo w sumie nie ma znaczenia, jaka jest statystyka - jeśli dotknie to Twoje dziecko, to choćby był to jeden, odosobniony przypadek, nie ma znaczenia, nie boli mniej. Wczoraj byliśmy na kontroli u pediatry i tak pogadaliśmy z nią o szczepieniach, bo Zuzi została przypominająca pneumo, ospa i meningokoki B- lekarz twierdzi, ze nie da sie jednoznacznie powiedzieć: ostatnio mieli przypadek dziecka, ktore rozstawali krostę w czasie ospy i doszło do zakażenia uogólnionego - sepsy - ledwo je odratowali, ale to odosobniony przypadek, wiec...(w przypadku ospy to zreszta przykład mało adekwatny, bo nawet szczepione dziecko może zachorować). Tez bije sie x myślami i mysle, ze chyba lepiej byc w tej kwestii trochę ignorantem i robić to, co lekarz każe, nie zastanawiając sie zbyt głęboko, bo i tak nie da sie podjąć decyzji. U nas jeszcze ta diagnoza - na wyrost czy nie - komplikuje sprawę. Ale ja chyba jednak zaszczepie. A i ja szczepilam 6w1, a te badania dotyczyły właśnie infanrix hexa, a nie infanrix+DTPa+IPV (5w1). A i jeszcze powiedziała nam, ze ostatnio dziecko zachorowało na krztusiec, bo w przedszkolu były nieszczepione dzieci chore, choć to dziecko było akurat zaszczepione, wiec...ech

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, współczuje ;( nie wiem co wiecej powiedzieć ;( sił, sił, sił!!!!

Beszko, rownież współczuje, zdrówka!

Dziewczyny pyt: ma któraś z Was termomixa? Lub cuisine tefala? Napaliłam sie na to urządzenie a ńie wiem czy interesować sie termomixem czy tańszym cuisine? Macie jakies opinie?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: biedny malutki, ale przynajmniej humor mu dopisywal po 4 :-)
    Kroko: like za spadnie Zuzy

Beszko: Tobie tez wspolczuje niespania

My to jednak mamy prze#$%%%ne

Mojak jak wstaje i spi z tata wola mnie a jak ze mna to tate, ale jego juz wtedy nie ma

Maly lezy w kolysce z karuzelka niestety nie ma tam opcji sciszania dzwieku i wkurza mnie juz granie

Jussta: zycze udanej wizyty

Laro: ja w ogole nie wiem o czym piszesz, ale ktoras chyba ma tefala nie wiem czy nie Konwi lub Beszka..
    A co do szcsepien to wiecie, ze od 2017 wszystkie dzieci maja pneumo za darmo :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, tzn. te urodzone 1 stycznia 2017 i dalej, a jeśli urodzisz w grudniu i szczepisz w styczniu, to doopa.

Konwi, wytrwałości, widm, co czujesz, my juz na końcówce.

Bedzko, dla Cidnie tego samego.

Lara, moja szwagierka ma terminują i mega zadowolona, wujek ma tego nowego i zadowoleni, a teściowie kupili te podróbkę z Lidka i tez daje rade. Miałam kupić, ale z moim gotowaniem, to szkoda kasy;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sum, No właśnie o to chodzi ze ńie musisz gotować (podobńo) tylko wrzucasz składniki i sie samo wszystko robi, zupy, sosy, ciasta itd, przynajmniej bym pierogi porobila jakby to mi ciasto ukręcili, bo inaczej to sama ciasta nie ruszę.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2117 2118 2119 2120 2121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ