Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Konwi beznadziejna sytuacja szkoda ze rodzice zawsze cenią te dzieci ktore o nich nie dbają.
Biedro ja nie widzę drugiej kreski
Lekarz mi dzis zwiał takze czekałam ale sie nie doczekałamwiem ze mama mu powiedziała ze chce z nim rozmawiać takze jutro bede znów atakować. Mama podłamana ciagle na kroplowkach zyly jej juz pękają rana sie nie chce goić i radioterapia przerwana, tyle mi powiedziała az sie boje tego spotkania z lekarzem.
Maniek
-
Konwi aż się przykro to czyta.
Ja jestem mega zawiedziona w tym temacie treściami. Oni mają swoją wnuczkę a nasza Zuzia to zlewana na maksa.
Maniek biedna ta Twoja mama.
Biedro dobrze że negatyw skoro tak chcesz.
Ja byłam na tej kontroli u dr, tyle jazdy żeby minutę tam być i obejrzał i powiedział "dobrze jest"no ale co zrobić.
Potem obeszłam galerię ale w sumie nic ciekawego, kurtkę Zuzi kupiłam w smyku na wyprzedaży i 3 książeczki w empiku.
-
Kotka normalnie inhalacje robię, kupiłam inhalator z małą maską dla dzieci w zestawie, wlewam ampułkę soli fizjologicznej i jazda.
Rano i wieczorem robiłam, a w południe niania, te inhalacje są bardzo skuteczne no i smarowanie depulol, a na noc zawsze nasivin żeby mogła jakoś spać chociaż trochę.
Smarki lecą Zuzce nadal okropne. Jak to mówią katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień. Trzeba to przetrwać.
Lara nasze kalosze też 3 razy założone i też małe. (Sprzedam)
Yasmin, mari gdzie jesteście? -
Ehhh naczytalam sie o szczepionkach i normalnie spac z nerwow nie moge.
Juz sama nie wiem czy szczepic czy nie. Zostala nam jedna szczepionka: 5w1, ewentualnie meningo b i c.
Znalazlam strone (parasoldlazycia) promujaca szczepionki przeciw pneumokokom. Sa tam historie dzieci ktore przez to przeszly. Sa przerazajace. Gdy to czytalam to cieszylam sie ze D jest zaszczepiony i myslalam, ze drugie od razu na to zazsczepie.
Pneumo i meningokoki spowodowaly u tych dzieci naprawde ciezkie choroby i objawy. To nie jakies spuchniete nogi czy goraczka tylko ciezkie zapalenia mozgu czy posocznice konczace sie w najlepszym wypadku utrata na przyklad sluchu w gorzsym byciem roslina albo smiercia.
W stosunku do tego NOPy typu nieutulony placz, niemoznosc chodzenia nawet przez tydzien, nerwowosc czy omdlenia to naprawde nic.
Z drugiej strony jednak znalzlam dokument (wczesniej poufny) napisany przez GLAXO (2011) o skutkach ubocznych ich szczepionki Hexa i Prevanar (nie ich). I wlos sie na glowie jezy, ile dzieci przez to zmarlo i ile mialo bardzo powazne NOPy.
Ich wniosek:
The Company will continue to monitor cases of anaemia haemolytic autoimmune, thrombocytopenia, thrombocytopenic purpura, autoimmune thrombocytopenia, idiopathic thrombocytopenic purpura, haemolytic anemia, cyanosis, injection site nodule, abcess and injection site abscess, Kawasaki’s disease, important neurological events (including
encephalitis and encephalopathy), Henoch-Schonlein purpura, petechiae, purpura,haematochezia, allergic reactions (including anaphylactic and anaphylactoid reactions), cases of lack of effectiveness as well as fatal cases.
Czyli ze wszytkie te objawy moga byc wedlug nich powiazane ze szczepionkami. Ich szczepionkami. I oni nie zamierzaja ich wycofac i sprawdzic tylko beda ..monitorowac...
Choc musze jeszcze doglebniej zanalizowac ten dokument zeby miec pojecie lepsze.
Teraz jest pytanie. Czego jest wiecej? Ciezkich NOPow po szczepionkach czy powiklan po ataku pneumokokow i meningokokow?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 22:32
-
Laro mnie juz pomyslow brak, ja juz mam ochote wyslac go na jakas terapie, bo to przegiecie.
Biedro ja nie widze kreski!
Moja ma 24/5 buty.
Krokodylica ja tez bym mogla miec drugie dziecko, ale nie wiem czy potrafie podzielic te milosc no i czekam na swoje mieszkanie takze... nie jestem gotowaa
Dziekuje za kondolencje.Biedroneczka83 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, wstawać śpiochy.
Ja nie śpię od 5 bo Zuzia obudziła się z okropnym płaczem, ciężkim do uspokojenia i już zasnąć nie mogę.
Chyba jej się coś przyśniło złego.
Właśnie miałam ostatnio pisać i zapomniałam Nena że to na pewno ułatwia sprawę jak Diego już powie co go boli a tak trzeba się domyślać. -
Ja od 5.30, takze tego wstawac wstawac
Dzis mala przespala, moj ja musial w pewnym momencie wziac do lozka, bo rano juz tam byla, ja za to z malym sie nieco meczylam, a wlasciwie to on sie meczyl katarem.. teraz spi, a mala zazadala peppy..
To niech juz ma bidulka -
Heja
Ta zmiana czasu mnie wkurza, przez to mamy pobudki znowu o 6, a bylo juz tak fajnie
Kroko kciuki za starankaoby sie szybko udalo, u nas czasami katar da sie,szybciej wyeliminowac, nie wiem od czego to zalezy, zdrowka
Maniek kciuki za was, oby bylo nienajgorzej
Ja dzisiaj mam gina na,16, a dzisiaj fajne koce swiecace w ciemnosci w biedronce, ide zobaczyc na zywomoze sie kupi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:01
Krokodylica, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość
-
Dobry.....
Kroko, nic mi nie umknęło, cieszę sie ze sie dogadujecie i podjęliście decyzje o powrocie do starań. A jak ta torbiel? Znika? Wchłania sie? Sprawdzałas to?
Dobrze, ze Zuzia śpi, bo jak sie śpi to szybciej sie zdrowieje, podobno.
Ania obudziła sie po północy z płaczem, musiałam ja ponosić, wyciszyć i położyć na nowo.
Zgredzia, Konwi, zdrówka dla maluszków.
My spałyśmy do 7:00. Patrząc ze usnęła o 20:30 to pospała. Ania po pobudce mowi:tata, tata, wyszła z łóżka i pobiegła obudzić ojcaa teraz stoi przed wc i puka zeby jej otworzyć.
Za oknem do bani, pada, zimno ;( czy Wasze maluchy tez fascynuje światło? Lampy? Włączone of kors.
Manku, nadal trzymam kciuki! Powodzenia w rozmowie z lekarzem. Śliczne jesteście, i uśmiechnięte takie
Miłego dnia
Smoku, wiem ze nas czytasz, odezwij sie i wyjdź z ukrycia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 07:37
-
Hej, no to mnie dziś nikt nie pokona.. Młody obudził się o 1.55 i nie spał do 4.05
później usnal ale obudził się o 5.30..z uśmiechem.. Katar maskakra, kaszel też.. Czekam znowu na lekarza. Strzele sobie w łeb
Kroko ja zauważyłam że wznawiacie starannia, ale do końca roku jeszcze trochę czasutrzymam kciuki
Maniek dalej trzymam kciuki
Miłego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej
Konwi, no nie pobije Ciebie....u nas H ryczala od 0.30 ale maz do niej wstawal, takze ja polezalam w lozku...wstalam dopiero o 4
U nas standardowo ja chora, maz przeziebiony, syn mlodszy dzis obudzil sie z nilem brzucha, ale poki co nie rzygal a nawet zjadl. Hance to nie wiem co. Czy ja tez gardlo boli czy zeby. Doczekac sie nie moge az gadac zacznie. Mowi aua,ale nie pokaze gdzie to aua.
Tesknie za moja rodzina.....
Trzymajcie sie dziewczyny i zdrowka dla wszystkich!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 08:56
-
Hejo,
Kotko, czytałam ten dokument juz dawno - ale wydaje mi sie, ze tam było chyba 38 przypadków śmiertelnych na kilka milionów podanych dawek przez 10 lat, wiec statystyka nie była duża. Wg mnie nie da sie odpowiedzieć na pytanie: szczepic czy nie? Bo w sumie nie ma znaczenia, jaka jest statystyka - jeśli dotknie to Twoje dziecko, to choćby był to jeden, odosobniony przypadek, nie ma znaczenia, nie boli mniej. Wczoraj byliśmy na kontroli u pediatry i tak pogadaliśmy z nią o szczepieniach, bo Zuzi została przypominająca pneumo, ospa i meningokoki B- lekarz twierdzi, ze nie da sie jednoznacznie powiedzieć: ostatnio mieli przypadek dziecka, ktore rozstawali krostę w czasie ospy i doszło do zakażenia uogólnionego - sepsy - ledwo je odratowali, ale to odosobniony przypadek, wiec...(w przypadku ospy to zreszta przykład mało adekwatny, bo nawet szczepione dziecko może zachorować). Tez bije sie x myślami i mysle, ze chyba lepiej byc w tej kwestii trochę ignorantem i robić to, co lekarz każe, nie zastanawiając sie zbyt głęboko, bo i tak nie da sie podjąć decyzji. U nas jeszcze ta diagnoza - na wyrost czy nie - komplikuje sprawę. Ale ja chyba jednak zaszczepie. A i ja szczepilam 6w1, a te badania dotyczyły właśnie infanrix hexa, a nie infanrix+DTPa+IPV (5w1). A i jeszcze powiedziała nam, ze ostatnio dziecko zachorowało na krztusiec, bo w przedszkolu były nieszczepione dzieci chore, choć to dziecko było akurat zaszczepione, wiec...ech -
Konwi, współczuje ;( nie wiem co wiecej powiedzieć ;( sił, sił, sił!!!!
Beszko, rownież współczuje, zdrówka!
Dziewczyny pyt: ma któraś z Was termomixa? Lub cuisine tefala? Napaliłam sie na to urządzenie a ńie wiem czy interesować sie termomixem czy tańszym cuisine? Macie jakies opinie? -
Konwi: biedny malutki, ale przynajmniej humor mu dopisywal po 4
Kroko: like za spadnie Zuzy
Beszko: Tobie tez wspolczuje niespania
My to jednak mamy prze#$%%%ne
Mojak jak wstaje i spi z tata wola mnie a jak ze mna to tate, ale jego juz wtedy nie ma
Maly lezy w kolysce z karuzelka niestety nie ma tam opcji sciszania dzwieku i wkurza mnie juz granie
Jussta: zycze udanej wizyty
Laro: ja w ogole nie wiem o czym piszesz, ale ktoras chyba ma tefala nie wiem czy nie Konwi lub Beszka..
A co do szcsepien to wiecie, ze od 2017 wszystkie dzieci maja pneumo za darmo
-
Tak, tzn. te urodzone 1 stycznia 2017 i dalej, a jeśli urodzisz w grudniu i szczepisz w styczniu, to doopa.
Konwi, wytrwałości, widm, co czujesz, my juz na końcówce.
Bedzko, dla Cidnie tego samego.
Lara, moja szwagierka ma terminują i mega zadowolona, wujek ma tego nowego i zadowoleni, a teściowie kupili te podróbkę z Lidka i tez daje rade. Miałam kupić, ale z moim gotowaniem, to szkoda kasy;) -
Sum, No właśnie o to chodzi ze ńie musisz gotować (podobńo) tylko wrzucasz składniki i sie samo wszystko robi, zupy, sosy, ciasta itd, przynajmniej bym pierogi porobila jakby to mi ciasto ukręcili, bo inaczej to sama ciasta nie ruszę.