Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania lekarz mówi ze bedzie decydował na bieżąco bo musi badać i obserwować jak ona reaguje na radioterapię w określonym natężeniu. Teraz Lusi dać jej słabsze dawki bo dostała niedrożności jelit a ona w tych okolicach ma te lampy . Odwodniona i ogólnie organizm bardzo wyczerpany od pon jest na samych kroplowkach i lekach w pon rano wznawia naświetlania. Dieta bardzo rygorystyczna ale psychicznie jakos lepiej moze dlatego ze na sali ma 36 latke która zrezygnowała z chemii bo z bólu nie daje rady i teraz lekarze myślą co tu zrobić.
Cholera Konwi to Ci Patryk daje w kość ale cwana bestiaale z opowieści znajomych często jest tak ze drugie dziecko bardziej " kreatywne" w wymyślaniu rożnych perfidnych sytuacji rodzeństwu
u mojego brata jedna z bliźniaczek jest pierun dosłownie ostatnio ugryzła miska który ma 4 lata i sie biedny az rozpłakał .
Maniek
-
Manius to dobrze ze psychicznie troche lepiej bo to jednak duzi daje mam nadzieje ze stopniowo i lrkarze dadza rade ustalic dalsze lwczenie
Ja leze a Antek mnje bombarduje kopniakami -
Manku, a nie za słabo masz nasiąknięty patyczek spirytusem? Moja babcia miała ta końcówkę grubo nawinięta,i ten ogień był spory, pare razy zamerdala w bance i przykładała, moze skore pleców słabo nakremowalas? Bo chyba trzeba wcześniej.
Wogole to przy przeprowadzce ze starego mieszkania mojej mamy te banki zaginęły, a powiem źe czasami by sie przydały, były Profi. Szkoda.
Zdrówka dla Was!
Konwi, to masz wesoło. Nie zazdroszcże ;( siły matka!
Chorowitkom zdrówka!
Zgredzia, jak tam? Porozmawialiscie?
Ania nie spała dzis cały dzien, od 6:30. Usnęła o 19;30. Ciekawe do której pospi.
Młoda, Hallo?! -
Maniek, ja mma od poczatku oazdziernika meczacy suchy kaszel. Najgorzej jak sie klada. A kaszel jest orzez suche gardlo. Syrop nie pomoze, tylko wode popijam. W PL to wiem ze sa jakie spastylki na suche gardlo, ale dziecko nie wezmie i kto wie czy pomoga. W kazdym razie, moze to Jagodzie dolega? Bo mowisz, ze glos ma zmieniony...
Wspolczuje calej sytuacji. A tescie ne koga Wam troche pomoc? Zabrac mala na soacer w weekend czy cos...
Maniek, a te racuchy piszesz, ze na bialym serze robisz...takim twarogowym? Czy jakis topiony, a moze taki do smarowania bez przypraw - naturalny?
Zgredgo, ah z tymi facetami....
Konwi, to jakbym o mojej H czytala. Tylko my jej juz ze stolu nei sciagamy. Ani ze stolow, z parapetow czy biurka ito. Ona sobie siwetnie radzi w tym wspinaniu sie itp. A jak jej uwage zwracalismy, to sie czasem orzestraszyla, ze ja orzylapalismy i zle odleglosci zmierzyla i spadla np.ze stolu. Lazi jak malpa. Wszyscy robia wielie oczy. Mama pow.,ze ona by z nia nie dala rady...a my mamy nadzieje, ze jej orzejdzie.
Za to bicie brzci, i nas tez, no.dzis dostalam z liscia w sklepie, rzucanie se na ziemie i ryk itp., no tego tolerowac nie bedziemy....tlumaczymy, tlumaczymy i jeszcze raz tlumaczymy. Bo co zrobic....
Ona nami tez stara sie manipulowac juz od dluzszego czasu, hahaha sprawdza umiejetnosci, co sie stanie jesli tak czy siak sie zachowa...albo zauwazyla,z e jej dane zachowanie taki efekt przynosi. Np.od dluzszego czasu, gdy chloocy jej czegos dac niechciwli, t H oczy kotka ze Shreka i ryk i to tatusia biegnie. Na szczescie maz sie polapal i orzestal, za kazdym raziem mowic chlopcom, aby jej ustapili. Ja upomina, ze np.teraz L sie czyms tam bawi i ona musi poczekac...albo ze to L zabawka i wyrywac mu nie wolno, tylko zapytac sie musi czy moze. Czyli takie ogolne zasady zycia spolecznego. Taki etap. Minie kiedys.
O 20 mialam ochote pojsc spac,ale dzis sob.i chloocy mogli film zobaczyc,bajke. Poszli spac o 21, ale w zw.z tym,z e nas ciagle zagadywali, to maz w koncu poszedl sie polozyc kolo nich i poczekac az zasnie jeden i drugi..... ja chyba pojde zeby wyszorowac i spac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 22:00
-
Beszko no boje sie takiego kaszlu. Do lekarza pójdziemy ale dopiero w pon a ja jej dzis chciałam juz ulżyć.
Używam zwykłego białego sera w kostce.
2 jaja roztrzepać dodać ser i kubeczek śmietany lub jogurtu naturalnego . Rozbijamy ręczna rózga. Dodajemy 5 łyżek cukru i wanilię i do tego 150 g maki i 1lyżeczke sody oraz 1lyzeczke proszku do piecz a na koniec jabłka.
U mnie teście nie pomogą i ja sie z tym pogodziłam. Poza tym nie mam do mich zaufania.Krokodylica lubi tę wiadomość
Maniek
-
Konwi u nas tez" wesolo"Leo daje popalic bije rzuca sie na ulicy poklada drze placze (ostatnio stracilam cierpliwosc ipanowanie nad soba i ciagnelam go za reke a on sie darl i w powietrzu nogami fikal)
myslalam ze sie zapadne wstyd mi mylo przed ludzmi:(dotego jak np przytrzymam go i mowie nie wolno to wola na caly glos ała ała to samo robi ze starszym synem poza tym jest strasznie glosny na kazde niezadowolonie reaguje krzykiem piskiem lub placzem:(brak sil i nerwow naprawde nie wiem ile to jeszcze potrwa:(ale na dluzsza mete nie da sie tak zyc!
Sara tez daje popalic jest nieodkladalna tylko raczki raczki raczki spac nie chce w lozeczku spi z nami tzn na nas lub na rekach jak sie uda to z pozycji na rekach delikatnie przekrecam sie z nia na bok i tak spimyale kazdy moj ruch czy wizyta w toalecie konczy sie placzek Leo sie przez to budzi i zaczyna sie koncert ciezko jak tak wszyscy w jednym pokoju:/
moj duzo mi nie pomagal ale teraz to jest meksyk ani Leo nie wykapie ani mleka nie zrobi szybko z rana bo zanim doskoczy to Leo tak placze ze Sare budzi na rece go nie da rady wziac ani Sary zwby ponosic to sa takie szczegolu ale bardzo odczuwalne na chwile obecna
Beszko, Aniu moj ma zastrzyki od samego poczatku..
*******Gang18+*******B -
Lili wspolczuje masakre masz, oby szybko sie ulozylo, u nas tez Leo jak cos nie po jego mysli to sie drze ala ala i ala, na cale gardlo, straszny meksyk teraz widze ze wiekszosc dzieciakow to przechodzi w tym czasie oby przeszlo
taka moja nadzieja
Zdrowka dla wszystkich
-
Nagle na raz zaczelyscie pisac? Czy mi znowu przelecial czas..
Konwi: nie mamy cichych dni, zarzucilam focha jak byl w pracy potem sie z nim rozmowilam i tyle.
Maly dopiero zasnal, biedulek, ma katar staszny i do tego doszedl kaszel suchy
Olbass oil na ubranko gile odciagam nonstop i czosnek na stopki, cholera
Zeby jakos spal
To i ja sprobuje ten przepis
Maniu: zeby kaz szybko wyzdrowialmm
Moja ma faze na przytulanie malego, trzeba jej podstawic, ona wyciaga rece i sciska, bic tez lubi tylko patrzy czy widzomy o sie smieje..
Lili: jak tak bardzo czesti trace cierpliwosc najbardziej jak szykuje mala do zlpbka maly juz ibrany ja zlana potem a ta sie nie chce ubrac..
Matko, ciezko masz z Sara, ale mala cwaniara..
Aha moja de te kolyske upodobala, dzis ja odsubelam a ta tam poszla i spadla ja krzyk bo myslalam, ze ona se juz.kark zmala a ta nic plaknela przeatraszona moim krzykiem. Teraz juz nieda sie jej zostawic w pokoju, a myslalam, ze bedzie spokojna.. -
Zgredzia zdrowka dla Kostka masakra z tymi chorobskami teraz,
u nas noc masakrs placz przez sen, ja wstaje z lozka a tu cisza i tak z milion razy, dziasla czerwone fest, teraz nie wiem czy przpadkiem on nie ma wyrznietych 5 a nie 4 i to 4 ida, ja slepa, taka duza,przerwa miedzy 3 a 4 moze byc czy to sa juz 5? glupia ja
Dobrego dnia -
Hej
Nie odniose si edo wszytkich bo czytalam na szybko.
LILI pewnie to wiesz ale musicie uwazac bo Leo jest tzw dzieckiem sandwichowym. Takie dzieci czesto niestety sprawiaja problemy....Ale to wynika z postawy rodzicow ktorzy nei zauwazaja ze troche to srodkowe dziecko niesprawiedliwie traktuja. On jest ani najmniejszy ani najstarszy i to sie na nim odbija.
BESZKO Moj przestal nas bic, zdaza mu sie baardzo zadko teraz.
U nas nieciekawie. Wczoraj D obudzil sie o 5:30. Dal sie uspokoic ale nagle zaczal wymiotowac. Potem jeszcze raz w kuchni fontanne puscil ale taka sama woda to byla plus czesciowo strawione mleko ktore niemadrze dalam mu na sniadanie. No i zadka kupa....
Myslalam ze moze zeby ale te wymioty to raczj nie pasuje.
No i niestety dzisiaj w nocy plakal i nad ranem sie okazalo ze mega kupa. Dal si eznowu po przewinieciu polozyc do lozka ale w ktoryms momencie uslyszalam karzel i pomyslalam ze znowu zygi. No i nei mylilam sie. Wielka plama tym razem obrzydliwych rzygow. Tak wiec w nocy nie pospalismy.
Co dawac na takie objawy? Mleka dzis nie dostal, tylko chleb z maslem.
-
Psotko, przy takich akcjach to jesli mleko, to tylko bezlaktazowe. Woda plus ryz, marchwianka, czy marchew z ryzem, lekkostrawne i hamujace biegunke, flipsy...o ile chce jesc. Jak jesc ni chce, to najwazniejsze zeby pil. My czasem, jak mega duzo rzygow jest, dodajemy ciut soli do wody, ale ciut,
Zeby nei smakowalo oblesnie. Probiotyk mozesz podac, np.enterol 250 czy jakos taks ie nazywa.
Wspolczuje. Aaaa a jak bys kuoila ten probuotyk, to wezcie z mezem podwojna dawke
Justta, wspolczuje nocki.
U nas to samo. Krzyki w nocy. Budzi sie o 4-5 i juz koniec spania. Meza mi zal, bo tylko od do niej wstaje. Ba, nawet spi u niej w pokoju na podlodze i ja glaszcze. Jak sie ruszy, to jest ryk. Wiec dzisiaj maz odsypia. Chociaz wstal z nia a mi kazal spac, ale zal mi go.
My wczorja w gory pojechalismy na chwilke, zeby Hance snieg pokazac. Bo rok temu to mala byla inie kojarzyla. Reakcja swietna. Nei wiedziala czy moze po tym chodzic czy lpiej stac w miejscu. Chcemy dzisiaj zrobic rybe na obiad juz teraz rano i oo sniadaniu znow w gory pojechac. Tym razem an dluzej. Kako zabrac, snaki i heja. Na 15 musze ciacho dostarczyc na bazar, do domu i obiad podgrzac. Tylko nie wiem czy nam sie uda, ze wzgl.na Hanki drzemki.
Maz mi zawsze rano kawe robi...no a dzis ja zrobilam i straszna jest, bleeee
Aha LILI, Psotka dobrze pisze o tym srodkowym dziecku. Moj maz jest srodkowy i widac jak go rodzice skrzywdzili. On nie potrafi prosic o pomoc, wszystko sam, nic mu sie ne nalezy, zawsze ustepuje, brat i siostra wazniejsi od niego. Bardzo sie stara, abysmy L traktowali na rowni z H i J. Moj byl zawsze na koncu kolejki, za siostra i bratem, i tak jest do tej pory.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 08:38
-
Kotko: u nas takicj wymiotow nie bylo (dzieki Bogu za szczepienie z rota, a i zatruc nie miala), wiec nie wiem co dwlawac, jak ja mialam w ciazy babka kazala tylko pic, potem jakies kleiki ryzowe..
Natarlismy malemu stopy czosnkiem (niezle cuchnie), w nocy kaszlal, raz odciagalam, u mnie kaszel jest mokry, wiec moze i jemu z suchego sie mokry zrobi..
Ale co takiemu malemu mozna dac? Flegamina od 6m, jakies inhalacje sola? Nie chce sama kuracji wymyslac... -
Maniek, wierzę, że z Mamą będzie dobrze. Tyle osób o nią walczy i pomaga, że nie ma innej opcji. Co do baniek, ja bym zakupiła te bezogniowe, łatwiej stawiać.
Co do chodzenia do lekarza, ja za każdym razem jak coś mnie niepokoi idę i tyle. Od tego jest przychodnia, to moje pierwsze dziecko i każda choroba to stres. Madzia od dwóch dni ma non stop gorączkę, wczoraj w południe nawet leki jej nie zbijały i chyba juz majaczyła, przewracała sie i była jakaś taka...Nigdy tak nie wyglądała. Niby ma lekko czerwone gardełko, ale gorączka to niby od ząbkowania. Trójki na horyzoncie. Przy gorączce wysokiej lekarka zawsze bada Madzię pod kontem neurologicznym, prawidłowe odruchy itp, bo u takiego małego dziecka z głupoty może stać się cos poważnego. Np. Madzia miała na stopie krostę, myślałam, że to jakiś pryszcz, a okazało się, że mięczak do usunięcia...
Z jelitówką też chodzę do lekarza bo nifuroksazyd jets na receptę, a po co się męczyć kilka dni dłużej jak można sobie ulżyć.
Madzia tez "bije", szczypie, gryzie i klepie, upomniana robi podkówkę i przytula, ale za jakiś czas znowu to samo...Nie wiem czy po roku jest jakis kolejny skok, ale zrobiła sie z niej mała beksa, o wszystko jęczy i stęka i tylko mama, inni są be.
Dziewczyny, macie karnisze z dwoma rurkami(rzędami) czy z jednym? Zasłony macie ztymi przelotkami (dziurkami) czy tradycyjne...nie wiem na co się decydować...Najlepiej pokażcie swoje super okna, cos podpatrzę
Zdrówka dla wszystkich!!!
-
Dzień dobry i odliczamy 100-dnióweczka wybiła
u nas leje jak ... brryy... no ale z rana wstawiłam rosołek wczoraj świeża dostawa kurczaka i kaczuszki ze wsiwiec będzie pyszny
Lili to dobrze że dostaje od początku - a dwa jak chodzi przynajmniej skacze to całkiem inaczej też..mój mąż leżał 2 miesiące i dostał najniższa dawkę zastrzyków - stąd problemy bo niestety przy chłopie 90kg dali standardową dawkęa tez niby od początku
Zgredka uwielbiam zapach czosnku- ogólnie go uwielbiam ...chyba to mam po dziadku bo on jje czosnek codzinnie
justta, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Blondik wrote:Ania, pokaż brzuszek
zbierasz już wyprawkę?
powoli kompletujemy wyprawke choć cieżko mi to idzie ... najbardziej dobija mnie fakt że nie mam jak wszytskego przeniesc..tzn z jednego pokoju do drugiego ..i nie ma jak zrobić wolnego pokoju... bo tego nie wolno wyrzucic, tego ne przenosić .. ehhh dwa M jeszcze nie jest na tyle sprawny zeby przenosic meble.. a to podstawa zeby malować wieć jestesmy w czarnej D .... no ale w nastepnym tyg idziemy na rozmowe odnośnie dofinansowania na działanosc i wtedy inwestujemy w nasza działke.. już mam dość czekania az ktoś mi popzwoli cos robić tu.. teraz jeszcze są zawirowania z tym spadkiem .. tamci teraz się upominaja o zachowek mimo iz dostali sadownie spadek tyle ile kazdemu się nalezało to teraz cofaja się 30 lat wstecz że dziadek cos przepisał i zadaja 80 tys ... wiec znowu dom stoi pod znakiem zapytania .. czy ni epojdzie na sprzedaz ..
-
Blondik wrote:O rany...poproś znajomych o pomoc
zrób imprezke remontową i wszystko ogarniecie