Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Beszko, faktycznie teście maja tupet.. Ale mąż chyba się nie zgodził?
Wrozko współczuję kochana
Maniek kuruj się, jaki syrop pije Jagoda? Może bańki postaw?
Zgredko a co to dziś jesteś taka w niedoczasie, hę?
Wróciłam z cross fitu i jestem wykonczonaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 06:29
-
A nie wiem, stale mnie syn absorbuje..
Dopiero zasnal, ale ma gila wiec moze sie obudzi, a ja jeszcze musze z psem wyjsc. A czemu ja? Spytacie...
A no bo chlop zasnal z mala, wiec musialam wykapac sama malego, choc co chwola mowil ze wstaje, wreszcie jak maly plakal pp kapieli a ja musialam go odlozyc zeby lozko zrobic, to poszlam i krzycze ze potrzebuje jego pomocy (ostatni raz go o cos prosilam).. wstal ponosil i poszedl spac..
Malemu w nosie ostro farfoli, mam juz tego dosc
A co do mojego uj ze pomaga usypiajac mala, jak to polega na daniu jek mleka i lezeniu przy niej, w uj roboty, a mnie kolano juz od targania dwojki boli, a o wyprostowaniu sie to nie ma mowy
A ten mi jeszcze zarzuca, ze ja mur buduje..
Beszko: no.wlasnie, co na to Twoj maz?
-
Summi mnie chyba niestety też. Znowu na noc nażrę się czosnku i będzie git.
Maniek tak, chcę wszystko posprzedawać bo Zuzia się tymi zabawkami już nie bawi a ma ich bardzo dużo. W kwestii następnego dziecka to do nowego roku mojemu się może odmienić jeszcze dziesięć razy (wczoraj wieczorem już coś sapał na ten temat bo kazałam mu zająć się Zuzią żebym mogła w spokoju posprzątać - on leżał i odpoczywał po pracy haha). A jeśli faktycznie się zdecyduje to zanim z moimi jajnikami się uda, jeśli w ogóle, to jeszcze wszystko potrwa...
A jeśli chodzi o ubranka to następny będzie chłopak więc te się nie nadadzą.
Lara ja też znam przepis z drożdżami. Robisz ciasto naleśnikowe tylko gesciejsze do tego odrobinkę drożdży i czekasz chwilę aż podrosnie. Wrzucasz trochę jabłek do środka i już. -
Hej kochane ..mało mnie tu nie ma co ukrywać ale podczytuje Was z tel... ostatnio zalatani jesteśmy jak nie wiem
Lili wpsółczuje - bo sama ostatnio przechodziłam wypadek męża tak jak Beszka wspominała uwazajcie na skrzepy - a maż na pewno szybko dojdzie do siebie ..
widzę że same choróbska panują - Wróżko mnie położna własnie ostrzegała żebym unikała przychodni bo jelitówka na potege atakuje i u nich w przychodni wiecej niż połowa chorych to własnie z jelitówką
Mańku zdrowia .. mnie uadło sie jakos uchronić .. jak tylko zaczeło mnie pobolewac gardło zapodałam tantum verde, syropek, plus sok z czarnego bzu , no i hebatka z miodkiem i cytrynka
Konwi wow o tej godzinie cross fitja juz chyba grzecznie spałam
Summerka zdrówka
Kroko Tobie również zdrowia
Zgredka teraz doczytałam.. noo tak facet się namęczył z usypianiem ..
LaRa ja robie racuszki podobnie jak naleśnikowemąka, jajko, mleko , cukier waniliowy ma byc geste jak śmietana do tego krucam pokrojone jabłko
u nas dzis zupa z dyni niestety musze podzielić ja bo mój nie trawi kremówWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 09:08
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Maz juz wczesniej mowil, ze pomize, tylko daty nie znal. Ja bym tez pewnie pomogla...mi nie o to chodzi, aby on w nd.nie piszedl po,oc, tylko o ich tupet.
Jelitowka, brrrr tylko ja tego nigdy nie zrozumiem dlaczego w Polsce ludzie lataja do orzychodni z jelitowkaprzeciez lekarz zadnego leku na to nie da, bo jue ma. Trzeba wyrzygac czy tam druga strona i tyle. A jak widzimy, ze dziec w zlym stanie , to do szoutala, bo w przyvhodni kroplowki nie podadza.
Strach sie bac pojscdo lekarza, jak np.ma sie angine i trzeba antybiotyk, bo kozna wrocic z rzyganiem i sraniem. Ale to moje zdanie. A ja to w ogole rzadko z diseicakamimdo learza, bo najczesciej obserwuje, oatrze jaki stan ogolny i ile temp.trwa. Bo jak wirus, to co lekarz poradzi? Syropek, to jesli bym chciala, to sama mige kupic w aptece ( ale ja syropow dzieciom nie podaje).
Hanke chyba tez dopadlo nasze przeziebienie. Poki co nos zatkany i jeczy
Hanka coraz bardzoej atakuje braciserio...rzuca sie na nich i szczypie. Mne tez szczypie jak np.podczs ko. Hwyce za piers. Chyba sie boi ze jej zabiore i szczypie, piszczy. A na moniec kp gryzie. Widze, ze z odstawi ei. Coraz gorzej. Mam nadz.,ze jak skonczy te dwa lata, to bedzie na tyle kumata, ze zrozumie, ze cyc pusty
-
Beszko dokładnie .. no ale- jedyne co moge zrowumiec to starszych ludzi i dzieci które szybciej się odwadniaja ..
my ostatnio po lekarzach ganiamy , jak zaczęliśmy od ortopedy skończyliśmy na dermatologu ...ehhh no ae.. przynajmniej sie upewniłam ze kaszel męża to resztka przeziębienia ..a nie znowu jakieś skrzepy .. ddimery pięknie spadły z 7700 na 188i sa w normie bo do 500 jest
czyli leki działają
-
U mnie by to nie przeszlo, mala mnie raz ugryzla (i to nieswiadomie) i kp sie zakonczylo..
Moja wymyslila, ze bedzie do kolyski wskakowac, rzuca.sie tam na leb (przechodzi z kanapy) i szaleje tam, albo do lezaczka, bo tw idiotki z mojej rodziny jej pozwolily ostatnio. Na chwile z pokoju nie moge wyjsc..
Beszko: a jak bracia reaguja na ataki siostry?
Aniu: zazdroszcze zabiegania, przynajmniej cps soe dzieje, mi jeszcze zostalo z 4 miesoace w domu w nudzie monotonii, juz w leb chce sobie strzelic -
Zgredko, najczesciej rycza, ze Hanka ich uderzyla czy co tam
mlodszemu raz zdarzylo sie jej oddac, ale ona wtedy grubo przesadzila
tlumaczymy im, ze nie maja siedziec w bezruchu i pozwolic jej sie szczypac, tylkomaja sie odsunac, albo zabrac jej reke i powiedziec, ze nie wolno (my nie zawsze jestesmy an miejscu, bo np.rzecz dzieje sie na kanpaie w salonie, a my w kuchni i zanim przyjdzie,y to ona odpusci). Ja mowie, ze ona wredna jest (w zartach), a maz, ze nie wredna a nieroliwa
ale ina bez powodu czasem ich szczypie. Ot tak.
Aniu, ja to wlasne z dziecmi nie rozumiem tego latania z rYganiem do lekarza. Uwazam,z e jak dziecko mocno wymiotuje i podejrzewamy, ze sie odwodnilo, to nalezy do szpitala pojechac. -
Zgredko ja to chyba ciągle w biegu ...
nie umiem na tyłku wysiedzieć ... też by mnie strzeliło jakbym miała siedzieć w domu.. choc czasem o tym marze..ale tak wiesz na tydzień
ja zobacze jak po porodzie.. bo i tak prace moja bede wyknywac..w domu .. ale dodatkowo mam uczyc od lutego/marca na zaocznych ..wiec ciekawe jak to m wyjdzie
Beszko w sumie racje.. jakby mi dziecko dlugo miało jelitówke to pewnie od razu bym do szpitala jechala..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 10:19
Summerka lubi tę wiadomość
-
Po spacerze z psem i warzywniakach miesnych piekarniach (z mala, maly spal) poszlismy na spacer (moj dzis w pracy i wlasnie dzwonil czemu mam focha na niego wrr)..
Mala polazila pojezdzila w wozku i wreszcie padla..
Ja teraz robie zupe (sama sie robi), maly na chwile w bujaku, bo generalnie rzada noszenia, z gilem po pachy -
Hej, nie odniose sie do nikogo, bo w sumie mam pustke w glowie.
Wczoraj bylam na pogrzebie i powiem Wam, ze Babcia D byla dla mnie neutralna to jednak dziwnie tak miec przy sobie proch osoby, ktora wczesniej byla namacalna... Nie wiem czy ktos to rozumie.
Stypa ok, poznalam cala rodzine Meza, bo nie mialam nigdy okazji, wszyscy mnie uwielbiajajeden Wujek juz mnie zaprosil do siebie.
Pozniej tesciowie przyszli do mnie i wyszedl na jaw problem z mieszkaniem po babci - rodzenstwo twierdzi, ze mieszkanie niewykupione (a wykup niby 90 tys, gdzie to bzdura) i ze nic sie nie nalezy. No nic, moim zdaniem powinni walczyc, bo chociazby 30% zachowku droga nie chodzi...
Noc mialam dziwna, mialam dziwny sen... Nie bede chyba nawet opowiadac.
Kupilam wczoraj jeszcze mlodej kombinezon w smyku, jednoczesciowy, bo doszlam do wniosku, ze jeden to za malo (w trakcie jednego spaceru wybrudzila spodnie od kombinezonu). Kupowalam ofc zaocznie czyli bez niej i 104 bylo na styk (!!!) tzn w kroku zadnego luzu, nogawki za dlugie moze o 3 cm i rekawy takie o, wiec wymienilam na 110... Chyba najebusy szyja te ubrania....
No i z szalenstw - kupilam mlodej Miod Manuka. Mam nadzieje, ze bedzie dzialal. -
Cześć,
Beszko
U nas też niestety Patryk zaczyna bić Tymka i w sumie nas też. Jak tymek mu zabierze zabawkę to ten go uderzy.. Jak mówimy nie wolno ( np wchodzić na blat kuchenny), to po zestawieniu go od razu bierze się za bicie.. Mam nadzieję że to taki etap, bo jest masakra. Biedny Tymek żyje w stresie, bo Patryk też wykorzystuje fakt, że jest młodszy ( naprawdę umie już dziadek manipulować) i jak coś mu nie pasi, to płacz albo leci po nas i pokazuje na Tymka i np na głowę że niby on go uderzył.. A wiem, że to nie jest prawda.. Ogólnie ciężko z nim jest.. Ciągle chciałby aby ktoś uczestniczył w jego zabawach non stop. Kiedyś tak nie było.. Z mężem mówimy że jest bardzo złośliwy, potrafi sam sprowokować, uderzyć a później patrzy tymi swoimi ocZyskami i jak nie po jego myśli to wielkie łzy..
Adulcova, fajnie że rodzina męża tak miło cię przyjęła. Co do spadku to też bym nie popuscila, niby dlaczego? 110? Szok. Tymek ma 5 lat i ma 116..
Ania a Ty jak się czujesz?
Zgredko, znowu macie ciche dni?
Kroko zdrowiaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 18:01
-
Manku, dzięki za przepis, rewelacyjny, uwierz, Ania zjadła prawie 4 racuchy i na dodatek cżesc sama jadła
dzięki :*
Musze je robić cześciejMANIEK, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Konwi to po kim taki charakterek na Patryk
ale bratanek M tez tak robi jakbym go eidziala ...
A dziekuje ogolnie dobrze troche mi dokucza krzyz i ogolnie kregoslup ale tak to super
Niedlugo robie krzywa cukriwa to zobaczymy jak tam moja nie-dieta
19stego mamy wizyte wuec zobacze jak tam Antus sie sprawuje -
Hej Lara cieszę sie ze przepis sie sprawdził Jahoda te wersje placuszków lubi najbardziej wiec robie i z jabłkami albo gruszkami albo morelami.
Zgredko ależ Ty wredna tyle na biednego chłopa zrzuciłaś obowiązków! To usypianie Łucji musi go wykańczać
Zazdroszczę ciepłego przyjęcia przez rodzine męża . Trwaj chwilo!
Ku$$^**a chciałam postawić banki Jagodzie raz juz stawiałam komuś tam w każdym razie nie udało mi die nie wiem co zle zrobiłamciagle mi ten płomień gasł jsk tylko wsadziłem do banki i w ogóle sie nie zassaly do pleców ... no nie wiem czemu ten ogień gasł ? Konwi moze Ty mi cos podpowiesz? Dola mam ze poniosłam porażkę.
Maniek
-
Jagoda pije sol baby tussi ale juz nie chce jej dawać syropów bo przecież ile można. W pon chciałam iść do lekarza ale miałam nadzieje ze jej pomogę do tego czasu bo jsk tylko ja kładę to zaczyna sie męczarnia kaszlem takim suchym głos ma tez taki skrzeczący
przepraszam ze tak tylko o sobie ale nie mam siły zeby cokolwiek innego ogarnąć. Ktoś pytał czy mama w szpitalu? Tak jeszcze jest wiec dom na głowie z ta chora myszka plus jeżdżenie do szpitala a jeszcze maz mi tez mówi zle sie czuje:(
Maniek
-
Mańiuś współczuje
jeszcze meza chorego ci brakuje bidulo..
co do baniek ja lubiałam jak moj mama mi stawiała
a wogóle co lekarze mówia odnośnie mamy ?? -
Maniek, ja kupiłam banki próżniowe te ci polecam. Nie da się ich źle postawić, a nawet jak odpadna to robię to jeszcze raz.. Miałam też te gumowe i też ok. Ogniowych nie stawialam nigdy, więc nie pomogę. Na suchy kaszel u nad pomaga supremin i sinecod. Nie lubię kaszlu u dzieci.. Buu
Ania a ile ma bratanek? Nie wiem po kim on taki, mój mówi że po mnie.. Ale wiecie.. Moi synowie niby wszystkie negatywne cechy maja TYLKO po mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2016, 20:30
-
Konwi bratanek M ma 14 miesiecy ... np przychodza do rodzicow M jwst tam drugi wnuk ktory ma prawie 3 latka a ten di niego od razu z rwka startuje i to nie to ze od tak tylko wali i sie smieje i zaczynaja miec problem bo do wszystkich tak startuje