X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to o tym też słyszałam, mi ginka powiedziała żebym za dużo nie głaskała się po brzuchu żeby właśnie nie prowokować skurczów macicy.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    hahaha to się uśmiałam :D
    Ciesze się, że poprawiłam komuś humor :D
    LaRa wrote:
    Yas, prosze Cie, a cellulitu nie masz????
    chociaz na kostkach????
    jak na razie to nie, ale wszystko przede mną jak myślę

Co do masowania brzucha - to jest prawda. Piersi również. Może wywoałć skurcze

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tako captiva mohican jest u mnie w komisoe i wlasnie waham sie pomiedzy nim a xlanderem.
    Mysle w stycznju lutym juz kupic choc to wczesnie..

Babka w aptece powiedziala mi, niewazne jaki srodek to smarowania, byle smarowac regularnie i masowac. Pewnie, ze trzeba wczesniej, skora potrzebuje chyba pare tyg, zeby podzialalo na nia nawilzanie.
    ja rozstepki male mam jeszcze z czasow studiow (na biodrach) a i na cyckach od zmiany rozmiaru, studia zaczynalam z B a teraz mam E, ale takie to e co wszyscy mysla ze C, bo kobity z reguly zanizaja sobie rozmiar w Polsce (dziwne)..

Dziewczyny nie przejmujcie sie: jak w usa byli i jeszcze z bialego toz to sa Mońki, a po tych niewiele mozna sie spodziewac, ale po chrzescijansku miejmy dla nich poblazanie, a nie zlosc :)
    (Za duzo reginy brett chyba czytam)

Krokodylica, Malenq lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    jak na razie to nie, ale wszystko przede mną jak myślę

Co do masowania brzucha - to jest prawda. Piersi również. Może wywoałć skurcze
    Ale przed Tobą radości Yas ;) rozstępy, cellulit jaaaaaa ;D

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widze ze nowa ciezarowka jest. Gratualcje PATI!

ZGREDKA - a ty sie teraz tymi bankami masujesz? Jesli sobei dobrze przypominam to kobiety w ciazy nie moga ich stosowac! Nic co zwieksza gdziekolwiek przeplyw krwi/ukrwienei nei powinno byc w ciazy stosowane. Tak samo nie powinno sie robic masazy, nawet masaz stop nei jest wskazany - musza to robic wykwalifikowane osoby ktore wiedza gdzie i jak moga uciskac.

Pati Belgia lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuuhaha
    wiesz jak jest... zawsze nam sie podoba tam, gdzie nas nie ma :)

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Tako captiva mohican jest u mnie w komisoe i wlasnie waham sie pomiedzy nim a xlanderem.
    Mysle w stycznju lutym juz kupic choc to wczesnie..

Babka w aptece powiedziala mi, niewazne jaki srodek to smarowania, byle smarowac regularnie i masowac. Pewnie, ze trzeba wczesniej, skora potrzebuje chyba pare tyg, zeby podzialalo na nia nawilzanie.
    ja rozstepki male mam jeszcze z czasow studiow (na biodrach) a i na cyckach od zmiany rozmiaru, studia zaczynalam z B a teraz mam E, ale takie to e co wszyscy mysla ze C, bo kobity z reguly zanizaja sobie rozmiar w Polsce (dziwne)..

Dziewczyny nie przejmujcie sie: jak w usa byli i jeszcze z bialego toz to sa Mońki, a po tych niewiele mozna sie spodziewac, ale po chrzescijansku miejmy dla nich poblazanie, a nie zlosc :)
    (Za duzo reginy brett chyba czytam)
    bo początkowo wszystkie kobiety myślą że mają 75B też takie nosiłam, bo byłam przekonana że taki mam a teraz noszę 70E i jest idealnie :) ale każdy musi do tego dojrzeć :D
    TO tak jak pamiętam dziadek zawsze mi mówił żebym podkoszulkę nosiła a nie z gołymi plecami latała, dopiero jak miałam piach w nerce to już wiem że zimą trzeba nosić podkoszulkę ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka: tak masuje sie banka, ale ja mam taka warstwe tluszczu, ze nie wiem czy w jakikolwiek sposob to wplywa na ciaze, acz z drugiej strony skora to skora. Ale jak wroce z roboty to poczytam o tym. Wtedy moze bede ja mnie do skory doklejac (wczoraj tak mnie zassalo,ze nie moglam oderwac)..
    ale jak to zadnego masazu. A np fitness: czy on tez nie zwieksza przeplywu krwo w koncu rozgrzane cialo tez czerwienieje hmmm

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o do wózka może i faktycznie wcześnie go kupiliśmy ale stwierdziliśmy że jest tyle rzeczy do zakupienia że lepiej stopniowo coś kupić co miesiąc np a nie potem wszystko na hurra zwłaszcza biorąc pod uwagę że jesteśmy w trakcie budowy domu ;D
    A co do masaży też uważam że z tymi bańkami to chyba w ciąży nie bardzo a na pewno uważaj z tym.

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myśmy też wózek baaardzo wcześnie kupili. Ale zdecydowani byliśmy i okazja się trafiła. Mamy to już z głowy

Smoczyca1, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, mi tez wszyscy mówia: macie czas!
    ale wcale tak nie jest, musimy tez finansowo sobie wszystko rozłozyc, zaczynajac od najdrozszych wydatkow, bo nie jestem w stanie na raz zakupic wszystkiego :(

Yasmin lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama mówi że nie kupuje się nic przed narodzinami bo to pecha przynosi...:/
    ehhh ta moja mami i jej wymysły...cóż zaoferowała się że łóżeczko kupi i resztę do łóżeczka więc jest plus ;) A wózek cóż taki się nam podobał, więc taki kupiliśmy i już :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łatwo się mówi komuś "macie czas". Wózek jest potrzebny tak czy siak. Kupiony teraz czy na 2 miesiące. Nikt chyba nie idzie do sklepu po wózek jak po masło, i nie weźmie 1 z brzegu, tylko ogląda, czyta, kombinuje i odkłada kasę... A jak ja już słyszę o zapeszaniu to mnie osobiście krew zalewa. Nie wiem jak Wy, ale ja tam wierzę w inne siły sprawcze niż w wózki czy temu podobne przedmioty. żaden wózek ani przewijak w moim życiu nie namiesza aż tak, żebym żyła w starchu albo odkładała ważne decyzje za później.
    Nigdy nie wiadomo czy nie będziemy uziemione przez resztę ciąży albo w szpitalu... Nie chciałabym męża obarczać, ani liczyć na ewentualna jemu pomoc innych nawet doświadczonych mam przy wyborze wyprawki dla mojego dziecka, przez to że nie mogę chodzić albo leżę w szpitalu. A różnie może być

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie leżę :/ ehhh też w te zabobony nie wierzę...ale mam nadzieję że w styczniu już będzie ze mną lepiej i pojadę po łóżeczko bo mieliśmy już w zeszłą sobotę jechać ale niestety nie wyszło :(

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku, tez ogladałam wozki Tako na necie, ale w Smyku Tako nie prowadza, wiec na zywo nie widzialam (tzn widziałam ale nie dotykałam, nie jezdziłam)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że będziesz Smoku, zobaczysz :)
    Wiesz... ja szanuję zdanie starszych i w twarz im nie powiem żeby nie urazić, ale zrobie po swojemu. Też na początku ciąży miałam podobne myśli, ale się wyleczyłam. Też mama moja i cała starszyzna za głowę się chwycili na wieść o wózku (nawet rozważałam zatajenie faktu o wczesnym wózka zakupieniu) i różnie komentowali (nie w złej woli oczywiście) inne ciotki same przez życie doświadczone zabraniały liczyć upływających tygodni itp. Ale ja się wyleczyłam z podobnego czarnowidztwa. Zdecydowałam, że żadne przedmioty nie będą miały wpływu na moje życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:12

Pati Belgia, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yas, no dokładnie tak jak mówisz, w 100% sie zgadzam, jak słysze, ze jak sie ma kase to mozna w jeden dzien zakupy zrobic to mnie szlag trafia.
    po 1 tak jak pisałam, my musimy zakupy rozłozyc, ze wzgl wlasnie na kase ;(
    po 2 nie bede łazic (kulac sie) po marketach z brzuchem
    po 3 ja chce byc osoba decyzyjna przy wyborze najmniejszych potrzebnych rzeczy (tzn wraz z mezem, ale i tak ja stawiam kropke nad i)

po 4 swedza mnie sutki :P

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    po 4 swedza mnie sutki :P
    Jakbyśmy sie bliżej znały, i mogłabym sobie zażartować to bym CI odpowiedział "to se je umyj" :D Ale Ci tak nie powiem :D

Albo, że jak je masz na sylikonie to swędzą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 11:17

LaRa, Krokodylica lubią tę wiadomość

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chce rozkladac, dlatego mam taki plan miesiecznie wydac 100 zl i 200 zl odlozyc (ode mnie plus od mojego, ale poki co tylko ja odkladam) w sumie ubraniosy juz mam (poza paroma sukienkami, skoro on okazal sie byc Nią).
    Poki co kupowalam same tanie rzeczy, z ktorych zostaly wszystkie higieniczne. A reszta bedzie drozsza: lozko posciel butelki itd no i wozek rzecz jasns

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie, cale szczescie ze dostałam tyle ciuszków, jeszcze mam dostac reczniczki i posciel, wiec duzo kasy juz sie "odłożyło" na grubsze sprawy :)

a co do łózeczka to wczoraj w tym myku tak sie rozzgladam i wpadł mi jeden w oko, no swietny, pasujacy do naszych mebli itd a pani mi mowi, oj to wybrała sobie pani najdrozszy, odsłaniam kartke a tam ponad 1200 zł (cena wózka), no i lipa

zaczełam sobie przegladac na olx oferty z łózeczkami i mozna sporo zaoszczedzic (nawet do 100 zł)

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 211 212 213 214 215 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ