X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca ja będę mieć dwa wózki, jeden od bratowej pożyczam, a drugi od szwagra odkupimy za symboliczne pieniądze. Jeden będę mieć na spacery a drugi w mieszkaniu, bo mamy bardzo wysoką klatkę schodową i nie będę tego wózka co dzień targać góra - dół.

Co do łóżeczka do właśnie od dawna jestem zdecydowana zamówić od tego sprzedawcy co dałaś link, tylko z tej aukcji:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-kokos-posciel-przewijak-20el-gr-i4864175995.html
    Kolor owieczki ecru (mąż sobie wybrał).
    Też lubię pooglądać zanim kupię, ale u nas są dwa sklepy na krzyż z takimi rzeczami i wychodzi drożej niż na allegro, a poza tym tutaj klikam i przychodzi mi do domu cały komplet, nie muszę latać po sklepach.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Smoczyca ja będę mieć dwa wózki, jeden od bratowej pożyczam, a drugi od szwagra odkupimy za symboliczne pieniądze. Jeden będę mieć na spacery a drugi w mieszkaniu, bo mamy bardzo wysoką klatkę schodową i nie będę tego wózka co dzień targać góra - dół.

Co do łóżeczka do właśnie od dawna jestem zdecydowana zamówić od tego sprzedawcy co dałaś link, tylko z tej aukcji:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-kokos-posciel-przewijak-20el-gr-i4864175995.html
    Kolor owieczki ecru (mąż sobie wybrał).
    Też lubię pooglądać zanim kupię, ale u nas są dwa sklepy na krzyż z takimi rzeczami i wychodzi drożej niż na allegro, a poza tym tutaj klikam i przychodzi mi do domu cały komplet, nie muszę latać po sklepach.
    no u mnie są może z 4 sklepy ;) mąż sobie wybrał ho ho to się chwali mój to zawsze mówi jak uważasz albo Ty zdecyduj ;)
    dwa wózki to sie ładnie zaopatrzyłaś :) ja mieszkam w parterowym więc spoko.
    LaRa faktycznie na allegro też nie ma słowa o regulacji więc ciężka sprawa :/ najlepiej zadzwonić i zapytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:20

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi brakuje łóżeczka i paru ubranek. Łóżeczko to już W RAZIE CZEGO małż może sam kupić po telefonicznej konsultacji ze mną i to na ostatni moment. Ubranek teraz w sklepach ogrom więc najważniejsze załatwione.

Mój też długo myślał, że czasu mamy OGROM. Trochę go szkoła rodzenia naprostowała, otworzyła mu oczy na to że różnie może być i raczej należy być świadomym upływającego czasu. Jak mu przedstawiłam dni świąteczne itp wyłączone z remontów i zakupów z różnych powodów to przyznał rację. Mając na uwadze fakt, ze dziecko też nie zawsze rodzi się jak w zegarku o wyznaczonym czasie to sam przyznał że w sumie to tak naprawdę czas nagli. Ale też bez szaleństw. On tez jest raczej mało dla domu dyspozycyjny przez wzgląd na rodzaj wykonywanej pracy. Więc załatwiliśmy co trzeba i głowa wolna. Miałam czas, poszukałam, poczytałam, spędziłam miliony godzin na rekonesansach - myślę że zrobiłam wszystko jak należy i najlepiej jak potrafiłam. Ja raczej czarnowidzką nie jestem, ale przktycznie patrząca na życie. Po prostu - RÓŻNIE W ŻYCIU BYWA.
    Choć dużo jeszcze do zrobienia zostało. Ale to już bardziej na jego głowie. Remont - krótko mówiąc

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    oj Kroko życzę Tobie, sobie i Wszystkim żeby żadna z naszych pociech nie była wcześniakiem :)

No wiadomo, ale różnie w życiu bywa, nie? Zresztą nie tylko o to chodzi, ale tak jak Yasmin pisze, nagle położą Cię, czy to w domu czy to w szpitalu i co? Po zakupach. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotka: tak masuje sie banka, ale ja mam taka warstwe tluszczu, ze nie wiem czy w jakikolwiek sposob to wplywa na ciaze, acz z drugiej strony skora to skora. Ale jak wroce z roboty to poczytam o tym. Wtedy moze bede ja mnie do skory doklejac (wczoraj tak mnie zassalo,ze nie moglam oderwac)..
    ale jak to zadnego masazu. A np fitness: czy on tez nie zwieksza przeplywu krwo w koncu rozgrzane cialo tez czerwienieje hmmm

To chodzi tez o jakies punkty "refleksyjne" ktorych nei powinno sie w ciazy pobudzac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No wiadomo, ale różnie w życiu bywa, nie? Zresztą nie tylko o to chodzi, ale tak jak Yasmin pisze, nagle położą Cię, czy to w domu czy to w szpitalu i co? Po zakupach. :)
    No tak zgadzam się z Wami, ale jak coś mam jeszcze mamuśkę która jest przeszczęśliwa że będzie miała wnuczkę i ewentualnie pomoże w wyborze na zakupach a że gust ma dobry jestem spokojna ;)
    A Yasmin co do remontów ehhh ja umieram z ciekawości co na budowie ;) a pochwale się Wam że udało się nam zamknąć budowę w 2014 r tzn stan surowy zamknięty ale i tak jestem z tego dumna :)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    a pochwale się Wam że udało się nam zamknąć budowę w 2014 r tzn stan surowy zamknięty ale i tak jestem z tego dumna :)
    Super!!! Gratki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Super!!! Gratki
    dziękuję :) oczywiście wiadomo że chciałabym żeby już wszystko było gotowe ;) ale powoli powoli po pierwsze to góra forsy potrzebna a po drugie to wszystko musi mieć swój czas, bo jak to mój mąż mawia wszystko pracuje i pośpiech niewskazany ;)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - po południu przeczytam co tam u was... mam kupę roboty ale muszę odreagować...
    Miałam mieć dziś wyniki prenatalnych. Tak powiedział lekarz. dzwonię do rejestracji co z nimi, a rejestratorka, pinda jedna mi z tekstem, że tak za 2 tygodnie mam sie zgłosić bo one mają dużo pracy i nie wysyłają wyników tak szybko!!!
    Ja im na to że to chyba jakieś nieporozumienie bo PAPPA na pewno już jest oznaczona, USG było, więc co za problem, a ta mi bezczelnie, że "ona musi to wpisać do komputera a to trwa!". DWA TYGODNIE KUR*A????? U prywaciarza, któremu się słono za to płaci??? Tak ważne badanie, gdzie czas odgrywa taką rolę??? Jakbym miała telefon bezpośrednio do gina to bym opierdoliła.

Jutro miałam z tymi wynikami zgłosić się do mojego gina nfztowego... i kurde doopa.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szal zakupow ominal do tej pory kompletnie. Po pierwsze nia mam nawet ochoty i glowa mnei boli jak mysle co trzebaby bylo kupic. Po drugie dostaniemy praktrycznie wszystko od kolezanki. Powiedziala, ze ma WSZYSTKO i ladunku to jest na pare aut :P. A ze ma dwoch chlopakow urodzonych wiosna (czyli tak jak nasze bedzie) to pasi w sam raz. Jedynie pewnie jakie skosmetyki musze nakupic ale to dopepiero po szkole rodzenia jak ogarne temat.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć dziewczyny - po południu przeczytam co tam u was... mam kupę roboty ale muszę odreagować...
    Miałam mieć dziś wyniki prenatalnych. Tak powiedział lekarz. dzwonię do rejestracji co z nimi, a rejestratorka, pinda jedna mi z tekstem, że tak za 2 tygodnie mam sie zgłosić bo one mają dużo pracy i nie wysyłają wyników tak szybko!!!
    Ja im na to że to chyba jakieś nieporozumienie bo PAPPA na pewno już jest oznaczona, USG było, więc co za problem, a ta mi bezczelnie, że "ona musi to wpisać do komputera a to trwa!". DWA TYGODNIE KUR*A????? U prywaciarza, któremu się słono za to płaci??? Tak ważne badanie, gdzie czas odgrywa taką rolę??? Jakbym miała telefon bezpośrednio do gina to bym opierdoliła.

Jutro miałam z tymi wynikami zgłosić się do mojego gina nfztowego... i kurde doopa.
    Oj kochana tak to jest znam to ja dostałam wyniki po 3 tygodniach i to jeszcze musiałam zadzwonić do pana doktora żeby łaskawie zniósł wyniki do rejestracji ale chociaż przez telefon powiedział mi że jest wszystko ok bo dopiero co liczył ;) tylko spokojnie nerwy tu nic nie pomogą :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa, co Ty mówisz???? Kpina!!

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Niukowa, co Ty mówisz???? Kpina!!
    no tylko że ja byłam na nfz więc normalne ale jak ty prywatnie to faktycznie coraz to gorzej :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja wyniki odebrałam po 13-14 dniach, ale mowili od razu ze wyniki najwczesniej beda po 10 dniach

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ech człowiek się zawsze musi nadenerwować bez sensu.

Kotka zazdroszczę takiej wyprawki, bo naprawdę idzie na to kupa kasy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    mąż sobie wybrał ho ho to się chwali mój to zawsze mówi jak uważasz albo Ty zdecyduj ;)

Hehe mój też tak zawsze mówi, i najpierw powiedział "zamów które chcesz". Ja mówię "ok, to może te dwa misie na księżycu" a on "no co ty! nie! bo się będzie dziecku z kaczyńskimi kojarzyć!" :P Hehehe i w końcu sam sobie wybrał.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mamy z mężem chrześniaczkę Hanię ona jakoś ma z 15 miesięcy i może i by co nieco się nadawało on niej, ale powiem Wam historię w czerwcu byliśmy na chrzcinach, we wrześniu na roczku a jakoś pod koniec października jej mama zmarła, dziewczyna 35 lat, wie małe córeczki, kredyt, dom w budowie... nie chorowała wcześniej, zmarła podczas operacji podobno zapalenie rdzenia kręgowego, nawet na pogrzebie nie byłam bo chyba bym nie przeżyła, mieliśmy jechać do nich na święta ale niestety nakaz leżenia i nie da rady i jakoś tak nie składa się na rozmowę o wyprawce...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hehe mój też tak zawsze mówi, i najpierw powiedział "zamów które chcesz". Ja mówię "ok, to może te dwa misie na księżycu" a on "no co ty! nie! bo się będzie dziecku z kaczyńskimi kojarzyć!" :P Hehehe i w końcu sam sobie wybrał.
    nooo pewnie mój też by coś w tym stylu powiedział ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja i moje słonko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbade802811e.jpg

nio maluch rośnie ale ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy i musze na siebie uważać nie nosić, nie biegać, zero sexu

Malenq, Smoczyca1, LaRa, Krokodylica, Nieukowa, Kropka_1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Witam ja i moje słonko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbade802811e.jpg

nio maluch rośnie ale ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy i musze na siebie uważać nie nosić, nie biegać, zero sexu

Nooooo śliczna fasolinka :)
    Więc odpoczywaj kochana i się nie forsuj :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ