X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca ja będę mieć dwa wózki, jeden od bratowej pożyczam, a drugi od szwagra odkupimy za symboliczne pieniądze. Jeden będę mieć na spacery a drugi w mieszkaniu, bo mamy bardzo wysoką klatkę schodową i nie będę tego wózka co dzień targać góra - dół.

Co do łóżeczka do właśnie od dawna jestem zdecydowana zamówić od tego sprzedawcy co dałaś link, tylko z tej aukcji:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-kokos-posciel-przewijak-20el-gr-i4864175995.html
    Kolor owieczki ecru (mąż sobie wybrał).
    Też lubię pooglądać zanim kupię, ale u nas są dwa sklepy na krzyż z takimi rzeczami i wychodzi drożej niż na allegro, a poza tym tutaj klikam i przychodzi mi do domu cały komplet, nie muszę latać po sklepach.

Yasmin lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Smoczyca ja będę mieć dwa wózki, jeden od bratowej pożyczam, a drugi od szwagra odkupimy za symboliczne pieniądze. Jeden będę mieć na spacery a drugi w mieszkaniu, bo mamy bardzo wysoką klatkę schodową i nie będę tego wózka co dzień targać góra - dół.

Co do łóżeczka do właśnie od dawna jestem zdecydowana zamówić od tego sprzedawcy co dałaś link, tylko z tej aukcji:
    http://allegro.pl/lozeczko-materac-kokos-posciel-przewijak-20el-gr-i4864175995.html
    Kolor owieczki ecru (mąż sobie wybrał).
    Też lubię pooglądać zanim kupię, ale u nas są dwa sklepy na krzyż z takimi rzeczami i wychodzi drożej niż na allegro, a poza tym tutaj klikam i przychodzi mi do domu cały komplet, nie muszę latać po sklepach.
    no u mnie są może z 4 sklepy ;) mąż sobie wybrał ho ho to się chwali mój to zawsze mówi jak uważasz albo Ty zdecyduj ;)
    dwa wózki to sie ładnie zaopatrzyłaś :) ja mieszkam w parterowym więc spoko.
    LaRa faktycznie na allegro też nie ma słowa o regulacji więc ciężka sprawa :/ najlepiej zadzwonić i zapytać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2014, 12:20

Krokodylica lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mi brakuje łóżeczka i paru ubranek. Łóżeczko to już W RAZIE CZEGO małż może sam kupić po telefonicznej konsultacji ze mną i to na ostatni moment. Ubranek teraz w sklepach ogrom więc najważniejsze załatwione.

Mój też długo myślał, że czasu mamy OGROM. Trochę go szkoła rodzenia naprostowała, otworzyła mu oczy na to że różnie może być i raczej należy być świadomym upływającego czasu. Jak mu przedstawiłam dni świąteczne itp wyłączone z remontów i zakupów z różnych powodów to przyznał rację. Mając na uwadze fakt, ze dziecko też nie zawsze rodzi się jak w zegarku o wyznaczonym czasie to sam przyznał że w sumie to tak naprawdę czas nagli. Ale też bez szaleństw. On tez jest raczej mało dla domu dyspozycyjny przez wzgląd na rodzaj wykonywanej pracy. Więc załatwiliśmy co trzeba i głowa wolna. Miałam czas, poszukałam, poczytałam, spędziłam miliony godzin na rekonesansach - myślę że zrobiłam wszystko jak należy i najlepiej jak potrafiłam. Ja raczej czarnowidzką nie jestem, ale przktycznie patrząca na życie. Po prostu - RÓŻNIE W ŻYCIU BYWA.
    Choć dużo jeszcze do zrobienia zostało. Ale to już bardziej na jego głowie. Remont - krótko mówiąc

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    oj Kroko życzę Tobie, sobie i Wszystkim żeby żadna z naszych pociech nie była wcześniakiem :)

No wiadomo, ale różnie w życiu bywa, nie? Zresztą nie tylko o to chodzi, ale tak jak Yasmin pisze, nagle położą Cię, czy to w domu czy to w szpitalu i co? Po zakupach. :)

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Kotka: tak masuje sie banka, ale ja mam taka warstwe tluszczu, ze nie wiem czy w jakikolwiek sposob to wplywa na ciaze, acz z drugiej strony skora to skora. Ale jak wroce z roboty to poczytam o tym. Wtedy moze bede ja mnie do skory doklejac (wczoraj tak mnie zassalo,ze nie moglam oderwac)..
    ale jak to zadnego masazu. A np fitness: czy on tez nie zwieksza przeplywu krwo w koncu rozgrzane cialo tez czerwienieje hmmm

To chodzi tez o jakies punkty "refleksyjne" ktorych nei powinno sie w ciazy pobudzac.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    No wiadomo, ale różnie w życiu bywa, nie? Zresztą nie tylko o to chodzi, ale tak jak Yasmin pisze, nagle położą Cię, czy to w domu czy to w szpitalu i co? Po zakupach. :)
    No tak zgadzam się z Wami, ale jak coś mam jeszcze mamuśkę która jest przeszczęśliwa że będzie miała wnuczkę i ewentualnie pomoże w wyborze na zakupach a że gust ma dobry jestem spokojna ;)
    A Yasmin co do remontów ehhh ja umieram z ciekawości co na budowie ;) a pochwale się Wam że udało się nam zamknąć budowę w 2014 r tzn stan surowy zamknięty ale i tak jestem z tego dumna :)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    a pochwale się Wam że udało się nam zamknąć budowę w 2014 r tzn stan surowy zamknięty ale i tak jestem z tego dumna :)
    Super!!! Gratki

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Super!!! Gratki
    dziękuję :) oczywiście wiadomo że chciałabym żeby już wszystko było gotowe ;) ale powoli powoli po pierwsze to góra forsy potrzebna a po drugie to wszystko musi mieć swój czas, bo jak to mój mąż mawia wszystko pracuje i pośpiech niewskazany ;)

Yasmin, Krokodylica lubią tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny - po południu przeczytam co tam u was... mam kupę roboty ale muszę odreagować...
    Miałam mieć dziś wyniki prenatalnych. Tak powiedział lekarz. dzwonię do rejestracji co z nimi, a rejestratorka, pinda jedna mi z tekstem, że tak za 2 tygodnie mam sie zgłosić bo one mają dużo pracy i nie wysyłają wyników tak szybko!!!
    Ja im na to że to chyba jakieś nieporozumienie bo PAPPA na pewno już jest oznaczona, USG było, więc co za problem, a ta mi bezczelnie, że "ona musi to wpisać do komputera a to trwa!". DWA TYGODNIE KUR*A????? U prywaciarza, któremu się słono za to płaci??? Tak ważne badanie, gdzie czas odgrywa taką rolę??? Jakbym miała telefon bezpośrednio do gina to bym opierdoliła.

Jutro miałam z tymi wynikami zgłosić się do mojego gina nfztowego... i kurde doopa.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie szal zakupow ominal do tej pory kompletnie. Po pierwsze nia mam nawet ochoty i glowa mnei boli jak mysle co trzebaby bylo kupic. Po drugie dostaniemy praktrycznie wszystko od kolezanki. Powiedziala, ze ma WSZYSTKO i ladunku to jest na pare aut :P. A ze ma dwoch chlopakow urodzonych wiosna (czyli tak jak nasze bedzie) to pasi w sam raz. Jedynie pewnie jakie skosmetyki musze nakupic ale to dopepiero po szkole rodzenia jak ogarne temat.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Cześć dziewczyny - po południu przeczytam co tam u was... mam kupę roboty ale muszę odreagować...
    Miałam mieć dziś wyniki prenatalnych. Tak powiedział lekarz. dzwonię do rejestracji co z nimi, a rejestratorka, pinda jedna mi z tekstem, że tak za 2 tygodnie mam sie zgłosić bo one mają dużo pracy i nie wysyłają wyników tak szybko!!!
    Ja im na to że to chyba jakieś nieporozumienie bo PAPPA na pewno już jest oznaczona, USG było, więc co za problem, a ta mi bezczelnie, że "ona musi to wpisać do komputera a to trwa!". DWA TYGODNIE KUR*A????? U prywaciarza, któremu się słono za to płaci??? Tak ważne badanie, gdzie czas odgrywa taką rolę??? Jakbym miała telefon bezpośrednio do gina to bym opierdoliła.

Jutro miałam z tymi wynikami zgłosić się do mojego gina nfztowego... i kurde doopa.
    Oj kochana tak to jest znam to ja dostałam wyniki po 3 tygodniach i to jeszcze musiałam zadzwonić do pana doktora żeby łaskawie zniósł wyniki do rejestracji ale chociaż przez telefon powiedział mi że jest wszystko ok bo dopiero co liczył ;) tylko spokojnie nerwy tu nic nie pomogą :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Yasmin Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niukowa, co Ty mówisz???? Kpina!!

8599csqvfcj5emu4.png
    w5wqsg188oym87yb.png
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yasmin wrote:
    Niukowa, co Ty mówisz???? Kpina!!
    no tylko że ja byłam na nfz więc normalne ale jak ty prywatnie to faktycznie coraz to gorzej :/

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ja wyniki odebrałam po 13-14 dniach, ale mowili od razu ze wyniki najwczesniej beda po 10 dniach

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa, ech człowiek się zawsze musi nadenerwować bez sensu.

Kotka zazdroszczę takiej wyprawki, bo naprawdę idzie na to kupa kasy.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoczyca1 wrote:
    mąż sobie wybrał ho ho to się chwali mój to zawsze mówi jak uważasz albo Ty zdecyduj ;)

Hehe mój też tak zawsze mówi, i najpierw powiedział "zamów które chcesz". Ja mówię "ok, to może te dwa misie na księżycu" a on "no co ty! nie! bo się będzie dziecku z kaczyńskimi kojarzyć!" :P Hehehe i w końcu sam sobie wybrał.

Smoczyca1 lubi tę wiadomość

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie mamy z mężem chrześniaczkę Hanię ona jakoś ma z 15 miesięcy i może i by co nieco się nadawało on niej, ale powiem Wam historię w czerwcu byliśmy na chrzcinach, we wrześniu na roczku a jakoś pod koniec października jej mama zmarła, dziewczyna 35 lat, wie małe córeczki, kredyt, dom w budowie... nie chorowała wcześniej, zmarła podczas operacji podobno zapalenie rdzenia kręgowego, nawet na pogrzebie nie byłam bo chyba bym nie przeżyła, mieliśmy jechać do nich na święta ale niestety nakaz leżenia i nie da rady i jakoś tak nie składa się na rozmowę o wyprawce...

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Hehe mój też tak zawsze mówi, i najpierw powiedział "zamów które chcesz". Ja mówię "ok, to może te dwa misie na księżycu" a on "no co ty! nie! bo się będzie dziecku z kaczyńskimi kojarzyć!" :P Hehehe i w końcu sam sobie wybrał.
    nooo pewnie mój też by coś w tym stylu powiedział ;)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja i moje słonko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbade802811e.jpg

nio maluch rośnie ale ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy i musze na siebie uważać nie nosić, nie biegać, zero sexu

Malenq, Smoczyca1, LaRa, Krokodylica, Nieukowa, Kropka_1 lubią tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Witam ja i moje słonko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbade802811e.jpg

nio maluch rośnie ale ja mam jakiś krwiak pod kosmówkowy i musze na siebie uważać nie nosić, nie biegać, zero sexu

Nooooo śliczna fasolinka :)
    Więc odpoczywaj kochana i się nie forsuj :)

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ