Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Zuzia kiedyś była okropnym niejadkiem a teraz wcina aż miło. Ale nic na siłę. Chce to je, nie chce to nie je.
Ale ja Ci Lara pisałam na pw o jedzeniu więc nie pisz że zostało to pominięte.
Nie robi się dziwnie tylko pusto, dużo dziewczyn już w ogóle tu nie zagląda. -
Ja zaglądam codziennie ale czasami nie mam ani weny ani nic ciekawego do powiedzenia a tak wpaść i napisac jedno zdanie to bez sensu.
Lara zoska wazy cos około 13,5-14kg ale jak na ani niejedzenie to Ania wazy ok
A co do szafek to te z kompletu mi sie nie podobały ale znalazłam juz ładne połączenie bieli z ciepłym drewnem i maz dostał polecenie kupna bo to pod Poznanien a w pt bedzie w Poznaniu to kupii w zasadzie to wszystko póki co...no nie mam prysznica na dole ale dla mnie to nieistotne bo ja nie lubię, ja musze mieć wannę
-
U nasz jedzeniem było/jest jak u Kroko.
Lara, chyba trochę przesadzasz, zazwyczaj Twoje posty sa komentowane - ale czasem człowiek cos pominie/zapomni.
Na moje rzadko kto reaguje, a jakiś nie narzekam, w natłoku spraw cud, ze dajemy rade cokolwiek pisać.Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara Leo tez wazy okolo 12,5 kg i jest ok a je roznie, raz je raz nie je chociaz ostatnio to raczej nie je za duzo, ja sie nie przejmuje taki okres ma, kciuki za wyniki
Tez sie dziwie ze mam czas cos napisac, chociaz z reguly to pisze o sobie najczesciej, ale jak u wszystkich czasu brak, czasami uda sie przeczytac
Buziaki dziewczynkiKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Trochę mi zostało do nadrobienia z czytaniem.
Młoda, na taką sytuację z beodawkami to ja polecam maść z medeli, mi 'odbudowala' wręcz naderwane przez laktator no i oczywiście nakładki. Dla mnie były wybawieniem, tym bardziej, że mam praktycznie plaskie brodawki i inaczej nie było opcji. Rok czasu karmiłam Tomka z nakladkami silikonowymi, zero nadgryziem, ran, uszkodzeń. Miałam już kilka kompletów i przy ewentualnym drugim dziecku nie wyobrazam już sobie karmienia inaczej niż z nakladkami. Ty mozesz spróbować tylko na czas do wygojenia.
Justa, co to za spiworek do spania masz? Bo mam podobny problem, tomek nie chce spać przykryty. Po sekundzie od nakrycia czymkolwiek wpada w szał i skopuje przez sen ze złością, albo nawet wręcz się budzi i noe ważne czy ciepla kołderka czy cienka pielucha flanelowa. Może śpiworek też by sie sprawdził..
Powodzenia na badaniach dla ciążóweczek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 20:57
-
Kurczę,w ogóle nie mam pomysłu na prezenty...
Tzn. dla Zuzki wymyśliłam domek dla lalek, bo super sie bawi nimi i chciałam figurki duplo, a tu znalazłam zestaw idealny - domek z duplo - trzy poziomy - super. Antosi tez chce cos ekstra kupić, ale nie wiem co...dla reszty rodziny pomysłów brak ;( -
Hejka
Sumerka u mnie robimy sobie prezenty skromne w rodzinie praktycznie to slodycze tylko, a dla dzieci cos konkretnego, mam ogromna rodzinkei lubimy te slodyczowe prezenty no i z glowy
Nocka spoko, spiworek sie sprawdza Leos ma taki
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6601451480
Buziaki milego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej, moze i przesadzam, ale takie mam odczucie. Dziękuje za wszelkie reakcje.
W ńocy przeżyłam zawałwstałam o 1 do wc, a tam śluz podbarwiony na brązowo, ale ńie mogłam siedzieć i rozkminiac tematu bo Ania sie przebudziła i przyszła po mnie
wiec szybko ja do łóżka i usnelysmy. Ale z rana czysto. Jutro wizyta wiec mam nadzieje, ze z maluchem wszystko ok.
Wyniki wszystkie w normie, oprócz glukozy na czczo95,2, juz sie kuzwa boje diety cukrzycowej
Nie znam sie na tych toxo i cmv ale jedno jest wybujałe w kosmos, a drugie ńiziutkie wiec to chyba o to chodzi.
Blondik, i love you too :*
U nas w tym roku prezenty tylko dla dzieci.
Smoku, ja mam normalne drewniane sanki z oparciem, kupiłam w zeszłym roku na Allegro po 25 zł/ szt
W nocy napadało śniegu, teraz pada deszcz wiec za oknem jest masakranici ze spaceru
Ania ciągnie butle,a malz przyniósł mi właśnie śniadanie do łóżka
Miłego dnia
Dzis 10 tc wiec 1/4 ciąży za mnąWiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 07:30
-
Lara śluz podbarwiony na brązowo to nic złego, ważne że nie żywa krew. Taki brąz świadczy o "starej" krwi, nie mieliście jakiegoś serduchowania? Może naczynko pękło.. Bez stresu. Co do wyników, to ten twój nie jest wysoki, ja miałam wysokie a i tak było ok: 92, 124,148 tak u mnie to wyglądało.. Bez stresu
Kroko uff, to dobre wieści. Dobrze ze tylko na strachu się skończyło.
Justa a co planujesz na prezent dla małego?
Ja w tym roku mam o tyle dobrze ze umówiłam się z siostrami że przeleje im kasę a one kupią prezenty chłopcom, bo po 1 oni są już duzi (18,14l), więc Mateusz pewnie materiał kupi na te swoje dzieła. Szymon pewnie na "dziewczyny" a młodszy Miłosz - 9 lat chce jakąś deskę za 350 zł więc się złożymy..
Miłego dnia, nic u nas słabaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Lara, o co chodzi z tymi wynikami toxo i cmv u Ciebie, bo nie skumałam? Śluzem sie nie martw - ja tak miałam do 12 tc.
Justta, w tym roku moja mama stwierdziła, ze prezenty tylko dla dzieci - i fajnie;) ale ze strony męża zawsze musimy cos kupić. Nie mam pomysłu zwłaszcza dla teścia... -
Hej
Melduje, ze zyjeledwo. Hanka spi tragicznie. Mezu w sumie do niej wstaje w nocy, ale ja i tak nie spi, bo leze i slucham. Przez 2 nice spala ladnie. Ba! Nawet do 7 rabo, tzn.obudzila sie przed 6 ale zasnela po chwili. Za to od dzisiaj znowu kosmos. Juz poszla na drzemke, a ja mialam L zawiezc do przedszkola, wiec mlody chyba znow nie pojdzie, tzn.pojdzie, ake tylko na godzine. Na 13 mam spotkanie w przedszkolu, wiec on pojdzie do swojej gruoy na te godzine, a H nie wiem co z nia. Jak bedzie ze mna, to nie pogadam z wychowawca, wiec mam nadz.ze opiekunki zabiora ja do grupy na czas spotkania.
W pon.bylam z J w spzitalu w bergen na badaniach. Masakra. Tak go wymeczyli, ze prawie mi przytomnosc stracil. Mialam poprosic dok.any rzadziej orzyjezdzac na kontrole,a ten kazal czesciej. Teraz mamy byc oi 2 tyg., a potem co 4 tyg. Do twj pory nie wypelnialismy wnioskow o zwrot kosztow za dojazd, ale chyba musimy zaczac.
Maz uczy sie do egzaminu, wiec wiecej na mojej glowie
Leon zachowuje sie tragicznie. Wprowadzilismy nowy sposob wyrazania emocji orze niego, tzn.za kazdym razem, gdy krzyczy i zachowuje sie jakby dzbanek kawy wypil, nie reaguje na nas, to musi usiasc i narysowc cos zwiazanego ze swoimi ipemochmai w danej chwili. Potem romzowa. Oby pomoglo, bo padam.
Tescie wkurzaja...zadna nowowc hahaha
Psotko, jak maly? Jeszcze ze sraczka?
Lara, tez mialam plamienia. Nic groznego, ale na pewno jutrzejsza wizyta uspokoi cie.
Kroko dobrze, ze wizyta udana.
Konwi, leo srednio sie interesuje penisem. Najczesciej, jak widzi tate golego, to tylko rzuca komenarz,ze duzi chloocy maja grube penisy
Smoczku. Fajnie mala ci wazy, ale pewnie tez wysoka jest?
Lara, H je ile chce. Raz wiecej raz mneij. Jka nie zjada nic orzez kilka dni, to straam sie jakies nowosci zrobic. Czesto nudzi sie jedzeniem. Czasem muzyczke jej wlaczam, to lepiej zjada.
No i np. W zeszlym tyg.nie chciala owsianki z owocami itp.a dzis wyjadl ami moja cala!
U nas leje i wieje. Wiosno wroc szybko!
Milego dnia
Aaaa LARO, z wynikow widac, ze toxo i cvm prezszlas, ale przy toxo dochodiz czasem do wtornego zarazenia (nie wiem czy jest ono rownie grozne dla dziecka) . J anp.milama wynii , tkaie jka twoje orzy 1 ciazy, a podczas drugiej wychodzilo mi kolejne zakazenie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 08:41
-
siema wkur***a jestem jak nie wie co aaaaaaaa.
Lara ale pisałaś kiedyś że mimo małego apetytu Ani waga jest ok to ja się nie odniosłam bo moja też czasem nie chce zjeść a innym razem non stop szama.
Kroko fajna podróż i super że wszystko ok.
Damo wiem co przeżywasz z tym karmieniem dla mnie to największa zmora. Ja jedną pierś miałam obgyziną na maxa więc karmiłam nią mniej tj rzadziej żeby mleko nie zanikło ale żeby sutkom dać odpocząć - tak mi położna doradziła. Oczywiście bolało jak diabli ale smarowałam mustelą i własnym mlekiem i czas mi w końcu pomógł. Oby Wam się szybko udało zażegnać te problemy.
Beszko gdzieś czytałam o takiej metodzie uwalniania emocji u dzieci i podobno jest bardzo skuteczna i zalecana.
Zgredko przykro mi z powodu słonia.
nie pamietam co jeszcze później może doczytam.
wczoraj byliśmy na szczepieniu (wiatrówka druga dawka) mąż zawiózł rano jagode do żlobka i powiedział Pani żeby obudziła i przygotowała jagode bo będziemy po nią o 13.50 ( o 12:00 chodzą spać) poszedł a ona dopiero zaczęła ją budzić ja czekałam w samochodzie więc niestety nie było mnie przy tym. Dostałam rozwrzeszczane dziecko w dodatku głodne bo po drzemce zawsze mają obiad a teraz jej ta pizda nie obudziła wcześniej ani nie dała obiadu w pojemnik mówiąc że mąż nie ma pojemnika...i tak poszliśmy się szczepić. reszte chyba nie muszę opowiadać.
Dziś rano mąż zawiózł Jagodę do żłoba, wrócił i mówi " dziś w żłobku jej sesja zdjęciowa bożonarodzeniowa, wszystkie dzieci ubrane świątecznie poza naszą kaczuszką" którą ubrałam w szare rajstopy i biało szarą sukienkę. nikt wczoraj nie powiedział mężowi że jest sesja ani żadnego maila nie dostałam z taką informacją. Wkurwiona jestem tak że jak dziś pójdę po Jagodę to chyba przyper*** tej babie co ją wczoraj odbierała i oddawała (jakaś nowa chyba bo jej wcześniej nie było)a potem porozmawiam z dyrektorką.Maniek
-
przypomniało mi się jeszcze że rozmawiacie o prezentach: u nas mężowi na mikołaja kupiłam spodnie dresowe po domu bo mu się zniszczyły które uwielbiał, na święta chce kupić tablet. jagoda dostanie wielką lalę bo teraz ma faze na lalki ale muszą być duże z długimi włosami!
chrzesniakowi zamówiłam już hot wheels automagnesiak na mikołaja a na święta dostanie autka do tego toru.
mama dostanie słodycze - uwielbia białą czekoladę z ryżem preparowanym
tata dostanie męską saszetkę ( nie wiem jak to się nazywa bo jeszcze nie kupiłam)
brat z bratową w tym roku dostaną wspólny prezent tj grę 5 sekund albo jakąś inną bo często spotykają się ze znajomymi. chyba tyle.
lece na wizyte do gin.Maniek
-
Hej hej!
Lara tak jak laski mówią z tymi wynikami ale podpytaj jutro na wizycie. Bo ja nie przechodziłam ani toxo ani cytomegalii
A Danki wlasnie nie chce drewnianych całych, bo wlasciwie to babcia z partnerem kupują i ma byc wypas...a ja nie wiem jakie to maja byc. Najprościej jakby sami kupili ale nie ja mam poszukac
Ci do prezentów to jestem w czarnej d*pie jak zwykle bedzie na ostatnia chwile. Tzn zoska dostanie kolejne duplo wielka farmę bo ona ma fazę na zwierzęta wiejskiemanku no nie dziwie sie!!! Co za baba i jeszcze ta sesja! Koniecznie opiernicz
Beszko Zosia aktualnie nosi 92 a i 104 sie zdarza. Sił zycze Tobie i mniej nerwów!wspolczuje z tym spaniem Hani!
A Zgredka co? Zaginęła?
Wlasnie Psotka jak Domi?
My po spacerze i po obiedzie i zaraz idziemy spac! Ja tez bo mnie jakiś nerwoból złapał i pol pleców boli
Miłego popołudnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 12:34
-
hop hop, beszko kurcze u nas to samo ze złościa.. myślałam już że to TYmek tak się zachowuje, bo to nasza wina..ciągle krzyczy..mam wrażenie, że nie umie już spokojnie mówić..od razu się złości.. buntuje.. hm.. też spróbuję tej metody
nie byłaś już na spotkaniu w szkole? tak coś mi się kojarzy.. co teście mieli zabrać H?
halo, dajcie ten przepis Mańka na te racuchy, bo dziś zamierzam zrobić..
Maniek, kciuki za wizytę -
A my właśnie wróciliśmy ze szpitala...Dostalismy skierowanie na laryngologię od pediatry. BYłam skontrolowac jej uszy po leczeniu. Jedno ucho czerwone, drugie zatkane głęboko woskowina nie dało się zbadać. Pediatra dała skierowanie żeby wyczyścili to ucho a lekarz na IP tylko dłutkiem "pogrzebał" i stwierdził, że jest ok. Jak czyścicie dzieciom uszka? ja mam taki spray i później wycieram, bo Madzia od zawsze ma dużo wydzieliny w uszkach i pediatra zabroniła nam patyczkiem...teraz już sama nie wiem co robić...przy okajzi morfologia itp...4 godziny w szpitalu, gdzie były same mdlejące dzieciaki z jelitówką...masakra...
Zdołowałam się..