X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik strasznie współczuje i zdrówka !!! I chyba nie pomogę bo ja tylko wiadomo w kąpieli myje i wycieram tetra i ewentualnie patykiem z ogranicznikiem i to wszystko. A laryngolog powiedział od czego tyle woskowiny? Sorry moze głupie pytanie ale nie znam sie.

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie niby teoria jets taka, że to jedno ucho "broni" się lepiej przed infekcjami i dlatego w nim jest więcej..a to, ze ogólnie sporo ma wydzieliny to "taka uroda"...

Wypiłam kawę i mi nerwy opadają...

Zarzućcie jakieś fajne przepisy na śledzie (byle nie opiekane)...strasznie mi się zachcialo :)

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wyje :( z psem mi sie zaczęło cos zle dziać, zadzwoniłam po małża i pojechał z nim do weta. Zapalenie wątroby i trzustki, temp 41 i mega osłabienie. Ja mam czarne wizje, rycze. Dobrze ze Ania śpi to przynajmniej mnie nie widzi :(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, współczuje ...kurczę, ale dzielna jesteś, ze ogarniasz 3. dzieci! Mi teraz Foska tak daje popić, ze szok!

Wtórne zakażenie to raczej przy cmv- ja miałam.

Laro, trzymam kciuki za psiaka;(

Blondik, biedna Madzia;( kurcze, a robiłaś wymaz z ucha?

Manku, opierdzielilabym babki od góry do dołu. Jak Zuza zmęczyła raz spodnie i pani miała pretensje, ze nie ma na zmianę (ma zawsze czyste w plecaku!), to na drugi dzień, jak im powiedziałam, to teraz pilnują;) co do sesji, to przykre, niezorganizowane baby i tez bym sie wkurzyła!

Ja byłam w biedrze i na Mikołaja kupiłam bakom drobiazgi: Tośce taka wieze z kołkami grająca, a Zuzi drewniane owoce i warzywa do krojenia, bo ona gotować lubi;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 17:10

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na ceglanej zamieszanie niezłe 5 osób w gabinecie w tym konsultacja jakiegos maluszka z nowotworem oka z pania docent która nota bede i nas skonsultowała i Lili zamiast okulary plus 1 ma plus 2 i krople tropical do 6 stycznia od 7 ma dostac atropine i 12 stycznia kontrola juto jade do nfz podbic recepte i zamówic okularki wsumie lekarka była zdziwiona ze tylko 0,75 wyszło bo liczyła na conajmniej 1 hmm widac faktycznie wady wzroku to Lili nie ma nasz doktorka juz na wylocie jeszcze nas wpisała na tego 12 szok normalnie popatrzyła tylko na wynik badania które robiła inna lekarka i juz sie pakowała i recepty tez wypisła ta któa badała wzrok Lilki dobrze ze dziś tylko godzinke nam to zajęło

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik kurcze niczym specjalnym nie myje woskowina hmm sama "wypada" moze faktycznie wymaz zeby sprawdzić co to

Lara trzymam kciuki z psinke bedzie dobrze musi być

zmykam bo padam na twarz dziś juz a jeszcze Zuza mi ciśnienie podnosi

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek na pewno bym tego tak nie zostawiła tylko poszła do dyr.

U nas noc też tragedia. Dawno takiej złej i nieprzespanej nie było.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik ja też nie myje szczególnie uszu, to co wpłynie to patyczkiem. Współczuję. Umów się do Kajetan.

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Blondik Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara,w Rudzie jest świetny lekarz dr Kocot, może spróbuj tam iść z psiakiem? Współczuję :(

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • beszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, ja sie zle wyrazilam w poprzednim poscie. Leo nie krzyczy ze zlosci on dziwne dziweki z siebie wydaje. Ne jest to typowy krzyk (krzyczy straszy sen i tez szukmay na niego sposobu). On sie dziwnie zachowuje, gdy nie potrafi wyrazic emocji, powiedziec o czyms. Np.1,5 tyg.temu tescie obiecali, ze go odbiora z przedszkola. On caly poprzedni tydz.na nich czekal w tym przedszkolu, a oni nie przyszli. Wtedy zaczal sie znowu zachowywac w ten sposob. Az do wczoraj. Wczoraj walsnei tesc go odebral (po meza i moim gadaniu). Zal mi okruszka. Ja uwazam,z e w ogole nie powinnismy miec kontatu z tesciami, bo tylko rania moje dzieci, a szczegolnie Leona.
    My z uk tez czesto tanczymy. Aby emocje rozladowal. A on to lubi. Dzisiaj wlasnie pani w przedszkolu pytala czy tanczymy czesto, bo L bardzo, to lubi ;)
    My o tej metodzie nigdzie nie czytalismy. Takie naturlane nam sie to wydalo.

A spotkanie, wywiadowke, mialam w przedszkolu. Tutaj i w szkole i w przedszkolu raz na semestr jest spotkanie ogokne plus indywidualne. Plus w tym toku dodatkowo dla rodzicow, ktorych dzieci maja za rok pojsc do szkoly, spotkanie w szkole. W przyszlym roku leon z grupa dzieci z przedszkola zaczna chodzic do szkoly, na wizyty.

Maniek, co za baby. Ja bym pewnie do kierownika oddzialu poszla (u nas kazdy oddzial ma swojego szefa). Mama jutro wraca?
    Jak wizyta?

Lata, przykro ki z powodu psiaka. Co lekarz powiedzial? Trzymam kciuki za niego i za Twoja jutrzejsza wizyte.

U nas zapowiada sie kolejna beznadziejna nocka. Najpierw mala zasnela mi w aucie. Jak sie obudzila, to ryczala i ruczala i nic nie pomagalo. Zmierzylam tem i miala lekki stan podgoraczkowy (37,6) myslalam,ze moze od placzu. Po cycu jej przeszlo i bylo ok (jak plakala, to odbijalo jej sie plus baki lecialy). Ladnie obiad i kolacje zjadla. A teraz maz przyszedl i poprosil, abym jej czopek dala (on podaje tylko jak mnie w domu nie ma, bo nie lubi ;) ). Mala placze bardzo. Chcialam ja zabrac do wozka i pobujac, a on moglby sobie odpoczac po pracy, pouczyc sie, ale nie. Siedzi i ja glaszcze i nosi, odklada, glaszcze , nosi itp. Ehhhh nie wiem cZy to zeby czy brzuch. Mam nad.ze zeby i czopek pomoze....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, kurcze przykro mi.. Oby pomogli psiakowi

Beszko, to on to musi robić na tyle nerwowym / uczuciowym.. Tymek podnosi głos szczególnie, gdy jest podekscytowany, zły.. Ale ogólnie widzę że wracając z przedszkola jest taki.. Kiedyś właśnie wracając z przedszkola dostawał deser = słodycze. Od jakiegoś czasu odeszlismy od tego a on nie może się z tym pogodzić, teraz dostaje inne rzeczy : racuchy, swojskie słodkości..

A pro po racuchow, nie doczekalam się przepisu to zrobiłam z netu, wyszły nieźle. Ale tymek ugryzł jeden zjadł, drugi stwierdził że obrzydliwe, tak się w tym zafiksowal że aż do odruchu wymiotnego, no przegięcie

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Konwi...on to robi na tle uczuciowym....nie umie inaczej swoich uczuc wyrazic....

Przepis na Manka racuchy

Racuchy od Manka

Lara ja robie na białym serze; 2 jaja rózga roztrzepuję ( bez skojarzeń) dodaje 5 łyżek cukru i cuk waniliowy do tego kostkę sera i i kubek jogurtu nat lub śmietany mieszam rózga ( bedą grudki ale to nic) na koniec dodaje 150 g maki 1 łyżeczkę proszku do piecz i 1 łyżeczkę sody a na koniec jabłka lub morele lub gruszki opcjonalnie cynamon.

Skopiowalam, bo chce zrobic dla H,a le nie pamietam co mi Maniek nt.sera odpisala, bo pisze bialy ser, kostka sera i neiw iem czy totwarog, czy np.jakis topiony bez smaku? U nas twarogu nie ma, tylko serek wiejsci a to inna konsystencja...

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo , ser normalny biały w kostce (Beszko to moze spróbuj taki typu philadephia ?)

Lara bardzo mi przykro oby psiak wyzdrowiał. Zrobicie badania i bedzie wiadomo jak leczyć nie stresuj sie na zapas.
    Blondik a czemu ten spray używasz? Pytam bo mi zawsze mówiono ze zwłaszcza dzieciom nie czyści sie uszu patyczkiem jedynie małżowinę a miodek tylko taki który "wypływa" w środku nie bo sie wpycha. Zdrowka dla Madzi.

Opierdzielilam panie w żłobku ! Sesja bedzie jeszcze w piątek dla starszaków wiec moge ja powtórzyć takze jestem zadowolona.
    Mama juz u mnie w pon ma ostatnia dawkę lamp iiii uwaga : nie chce jechać do domu :( mówi ze ojciec ja wkurza, bo traktuje ja jskby była na wczasach. Niestety ma trochę racji ale ojciec w piątek tu przyjedzie to mu dam do wiwatu.
    Ja po wizycie trochę w stresie. Mała jest b mała w 30 centu za dwa tyg mam iść na kontrole przepływów. Cukier ok. Niestety dalej ten mocz mam zły i to martwi mnie najbardziej ( wierze ze Zuzia mi urośnie jeszcze i sie "podciągnie" )

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, moja mala tez niby mala a na koniec jak piekne urosla. Z L tez mi kowili ze maly, a wazyl 4 kg. Oby i u Was tak bylo

Czyli ser twarog? Upierdliwa. Ztym serem jestem, bo sie juz do slownictwa tutejszego przyzwyczailam (tutaj taki zwykly ser nazywa sie bilaym) a w PL niketorzy na twarog mowia twarog, a inni ser biay i kurcze...blondynka hahahhaa

Blondik, u nas najstarszy mial baaardzo duzo wydzieliny. Czesto 2 x dziennie mu czyscilismy uszka. Zawsze tylko to, co wyplynie. Ponoc dzieci z alergia czy nietolerancja mleka tak maja. I u nas to sie spr. Mlody mial alergie na mleko krowie. Dopiero teraz wyrosl z tej alergii (w zw.z zaoarciami, co 6 mies.powrrazaj amu badania) no i wydzieliny jest tez duuuuuzo mniej.

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzięki Beszko, spisze sobie, ja robiłam podobny, tylko zamiast proszku, sody były drożdże i mleko (zamiast śmietany).

Patrykowi bardzo pogorszyła się skóra.. No i ciągle trzyma ręce w buzi.. Wciska ciągle budził się popłakałam, kurcze zęby czy inne licho?

Maniek, kurcze Ty to masz utrapienie z mama, ech. Ile waży Zuzia? Patryk w 36 miał 2600 więc nie był wielki, ale ważne że zdrowe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 21:47

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Summerka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku,

Tosia tez miała byc mała - wspominali nawet o hipotrofii i co? 39tc+3 a ona 3850

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: jak pies
    Blondik: nie mam rady ja myje w kapieli, patyczkoem tylko po malzowinie

Moj od 2 tyg sie przestawil i o twj porze pelni zycia jest.. co robic? Jak go przestawic na dobre tory?

Beszko: ide szukac Twojego postu i synku, bo zgubilam sie, ale mam nadzieje ze bedzie lepiej, moze jakos z nim pracowac, zeby pomoc mu w wydobyciu emocji

Ja juz wiem, ze uczulenie jwst na pomidory. Dzis byla zupa pomidorowa, ktora mala uwielbia i od razu obsypana, wlasnie.. ide nakleic plaster przy uchu, zeby sie nie drapala..

Maniu: a ile mala wazy, porownam z moimi ciazami..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka niestety pomidory lubią uczulac. :/

Lara co z psem?

Maniek grunt że zdrowa! A że mała? Taki jej urok widocznie. :)

• adulcova Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czytam o tych Waszych porodach SN i zazdroszcze, tez chcialam!! :( Wrr... moz nastepnym razem...

Lara co do nie jedzenia dzieci to 3-4 dni protestu są normalką od czasu do czasu.

Glukoze masz w porządku, mieścisz się w widłach.

Co do psa - choruje na cos? Moj ostatnio mial poparzony nos jakaś chemikalia (pewnie jakis zyczliwy sasiad) cala skora z nosa mu zeszła aż do mięsa. Wetka grozila rakiem, myslalam ze sie zatłukę. Jednak happy end - to tylko, albo aż poparzenie.

Smoczyca kuchnia taka:
    http://iv.pl/images/63241441614059858825.jpg

Co do sanek mam drewniane siedziskiem parcianym.

Maniek rozumiem nerwy, tez bym sie wqrwiła. Prezenty tez fajne :) Moja mloda tez caly czas byla mala, urodzila sie 2780, 54cm.

Jestem chyba jedyna matka, ktora nie widzi nic super w Duplo i Mloda ma zwykle klocki z wadera.

Blondik wspolczuje aury w shitalu. Co do sledzi ja mam przepis na sledzie w pomidorach jesli chcesz :) ale czas przygotowania to 5 dni, aby były mega.

Ogolnie estesmy juz bez smoczka, juhu. Tylko noce sa tragiczne, bo marudzi - nie wiem jak zaradzic.

W nocy przezylam zajebisty terror! Biegunka & wymioty po prze pysznej (!!!!!) kawie u mojej Tesciowej... TO NIE PIERWSZY RAZ KIEDY SIE U NIEJ STRUŁAM!!! NIGDY WIECEJ.

Ok, ide zbierac sily na jutro :) moze w koncu uszyje sukienke dla siebie :) albo bluzke asymetryczna?

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Beszko doczytalam, ze macie sposob na rozladowanie.. a moze jakos go pomeczyc fizycznie, dla rozladowania? Zreszta nie bedr pieprzyc, zeby cos pisac, bo nie jestem specjalista w tej dziedzinie.. :/

Adu: ja chce duplo :-) jutro do lidla lece bo promo, a swoja droga ponoc swiezaki w biedro sie skonczyly a ja jesCE chcialam jednego, u Was sa?
    Te co u nas niw bylo a sa na allegro i tak ladniejsze, moj faworyt to czosnek nazwalabym go Czosnek CzeSio oo i Dynia Dorotka :-)
    A z tym duplo to mize dlatego, ze sama chcialam miec bedac dzieckiem, ale bylam za stara, mialam duzo legusow innych (czekaja na dzieciory w piwnicy)..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
‹‹ 2136 2137 2138 2139 2140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ