Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Yas trzymam kciuki oby mała posiedziała jeszcze grzcznie w brzuchu powiedz jej ze zimno i brzydko na dworze
Psocia ja jechałam niecałe 80 km z laskami ale spoko pewnie dałabym rade i więcej
My wybrałysmy okulary jutro do odbioru -
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Była u mnie koleżanka, przytuliła, porozmawiałysmy i..... Znów zostałam sama.
Ańia poki co nie zwraca uwagi bo nasz labus był typem śpiocha, wiec zawsze gdzie sobie spał, przychodził gdy słyszał ze przygotowujemy obiad lub gdy Ańia jadła, bo wiedział ze wtedy na bank mu da jesc. Teraz jest pusto, smutno i płaczliwie, wyje co chwila. Psychicznie jestem wraknie wszyscy sa w stanie zrozumieć co czuje np kuzynka, zadzwoniłam by złożyć jej życzenia urodzinowe, powiadamiając ze nie bedzie nas w niedziele na jej uroczystym obiedzie, ze względu na to co przechodzimy, No to spytała czy do niedzieli nam nie przejdzie? Oplulabym ja przez ten telefon! Brak mi słów ;(
Yas, co sie dzieje? -
Lara ja cie rozumiem doskonale u nas po moim Oskarku była taka stypa ze masakra poszedł nawet rasputin 70% ja byłam w ciązy z Zuzą na koncówce a wlokłam do łóżka mojego brata , tata sie całkiem załamał masakra mój chłop nawet wył bo jako jedynego z poza naszego kregu przyjął do swej watahy Moj Oskar nie lubił facetów a jego pokochał wiec wiedziałam ze to dobry chłop
Ja nie poszłam go pożeganc jak przywiezli go od weterynarza wolałam go pamiętac takiego jaki był 2 h wczesniej jest pochowany u nas na działce -
Lara, przykro mi.
Kotko, pojechaliby, teraz dzieciaki Ok w aucie, ale wcześniej nie - zależy od dziecka.
Yas, kciuki.
Ja nie byłam zachwycona duplo, ale Zuza dostała w prezencie takie duże, fajne i bawi sie nimi, wiec pod choinkę kupimy ten domek dla lalek duplo. Wczoraj byłam w biedrze (pierwszy raz od stu lat) i nawet sporo nowych artykułów jest, może częściej tam będę kupować - wcześniej wkurzało mnie, ze tam dwa rodzaje każdego artykułu i tyle. W każdym razie były duplo, ale takie okrojone - pare klocków i słabe, choć miałam wziąć, bo tanie - 30 zł! W końcu wzięłam im po drobiazgu na Mikołaja, a pod choinkę zaszalejemy;) choć z dziećmi to nigdy nic nie wiadomo - w tamtym roku napaliłam sie na edukacyjne krzesełko z fisher price, bo w smyku była fajna promo;) I co? I doopa - trochę na nim posiedzą i tyle. Siostra kupiła dziewczynkom po szczeniaczku uczniaczku i tez nic...echWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:16
-
Lara współczuje strasznie. Wiem, co czujesz ale jedynie czas troche pomoże uśmierzyć ból. Trzymaj sie!!!
Yasminka Ty tez sie trzymaj mocno!!! Zdrówka zycze, wszystko musi buc dobrze .
Sorry do reszty sie nie odniosę bo jestem choramam nadzieje ze maseczka actimel i wit c Zoske uchronią
Trzymajcie sie -
Lara, super ze z dzieckiem ok. Tule kochana
Smoku zdrowia
Ja siedzę na piłce,.. Buu, nie mogłam osób na trening, bo z tymkiem na piłkę.
Czy Wy byście się "poswiecily" dla dziecka? Chodzi mi o to, że Tymek ma ta piłkę, no i w tym czasie jest moja tabata. Ja nie idę na nią, bo jestem tutaj. Mąż uważa że nie powinnam tak się poświęcać.. Co myślicie? -
A ja dostalam okres :o, a przy Lucji pi 6tyg, czulam cos bo dzis bebenek bolal..
Moj usypia mala a ja na szybko musze malego wykapsc bo go trzymam od 14 i jiz ledwo zipie. Jednak nie moge isc bo nalewajac wody bede w usypianiu jej przeszkadzac..
Konwi: masz super meza, ze tak dba i Ciebie u mnie by slowa nie powiedzial -
hej!
My juz w domu wyjazd udany choc bardzo meczacy;)dochodzimy pomalu do siebie...
znajomym Polska sie podobala najbardziej Krakow (Zgredko na te kawe to bardzo chetnie jak bede w Polsce ale tym razem nie dalo rady dam znac jak bede nastepnym tazem;))Oswiecim zszokowal kolezanka powiedziala ze co innego z ksiazek a co innego na zywo widziec i ze wstydzila sie mowic po niemiecku:(na weselu goscie dopisali w wszyscy tancowali do bialego rana wlacznie z Leo:)
Laro przyjmoj spoznione zyczenia urodzinowe wszystkiego najlepszego!bardzo mi przykro z powidu pieska:(trzymaj sie!
Yas ojejku masz kogos do pomocy w domu i przy Kindze?lez i odpoczywaj!dla dobra maluszka
Konwi a nie ma mozliwosci zeby twoj z tymkiem na pilke a ty na cwiczenia?wazne jest bys miala czas dla siebie na swoje przyjemnosci (pisze to ta co go ostatnio w ogole nie ma i w najblizszym czasie miec nie bedzie;))
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 20:46
Krokodylica lubi tę wiadomość
*******Gang18+*******B -
Konwi, ja bym poszla z dzieckiem. Logiczne ze dziecko na zajecia dodatkowe pojsc musi. Wiadomo, ze przez kilka pierwszych lat trzeb abedzie je wozic, zanim samo ogarnie rower czy autobus czy pieszo. Jest sie w koncu rodzicem. Byla to swiadoma decyzja. Potem mlody bedzie mial pretensje, ze jego zainteresowan nie wspieraliscie
no taki lajf. Tutaj to norma, a najciekaiwej zaczyna byc jak szkole zacznie. Bo dojda inne zajecia dodatkowe plus odrabianie lekcji
zyc nie umierac. Dlatego ja czasu na treningi dla siebie mam rzadko. No w sumie moge wieczorem kolo 20, ale nie chce mi sie. Pewnie na wiosne bedzie leiej, bo bedzie jasno. Meza teening to jazda na rowerze do i z oracy. Rano i wieczorem pietnascie min.rozgrzewki. Czasem razem z chodakowska pocwiczymy, tzn.ja cwicze a on probuje zrozumiec, co ma robic i gapi sie na mnie, co mnie wkurza hahahaha
Lili, a jak Sara i jej kolki? Jak maz?
Lara, ciesze sie ze wizyta udana
Smoczku, zdrowka
Yas, jestem zaskoczona ze cie do domu wypuscili. Mija kolezanka musiala lezec plackiem w szpitalu. Oni widze bardziej po skandynawskujak ja mialam skurcze w 22 tc czy jakos tak z J to potrzymali caly dzien, a na noc dali leki i do domu, ale to ponoc dlatego, ze przed 24 tc
Trzymam kciuki za Was! Oby maky jeszcze posiedzial kilka tygodni. A u mamy nadal jestes? Masz pomoc przy malej zebys chodzic nie musiala?Krokodylica, Yasmin lubią tę wiadomość
-
Beszko Sara coraz bardziej kumata rozglada sie smieje uwielbia jak sie do niej gada i macha grzechotkami:)niestety popoludnia i wieczory bez zmian polozna twierdzi ze to nie kolki tylko rozdraznienie (twierdzi ze to czeste u dzieci tak odreagowuja po calym dniu okolo 4 miesiaca powinno byc lepiej)sie zobaczy moj ma zabieg we wtorek sciagniecie srub jak wszystko bedzie dobrze to zacznie rehabilitacje i bedzie mogl na. noge stawac
*******Gang18+*******B -
Lara, ściskam mocno i bardzo współczuję.. super, że z maluchem wszystko ok.
Yas, pocieszę cię, że mialam podobnie. Najpierw na porodowce w 27 tyg, potem znowu porodowka w 31 tygodniu a mimo to urodziłam w 39 dwa dni przed terminemAle zdecydowanie tylko leżenie. Wstawalam jedynie do łazienki. Powodzenia i trzymaj jeszcze tego małego bąbelka w brzuchu
Konwi, ja zdecydowanie bym wybrała piłkę dziecka niż swoje zajęcia.
Ktoś pytał o materiał na zasłony. Nigdy nie szyłam, ale wybrałbym tkaninę z grupy dekoracyjnej, jakąś grubszą np. żakard. Albo tkaninę zaciemniającą, są dość grube, ladnie się będą układać i mniej gnieść, a dodatkowo bedzie można nimi zasłonić mocne słońce. Ale nie są tanie niestety..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 21:08
-
Hej dziewuszki! Ja po dzisiejszej wizycie dowiedzialam sie, ze szyjka miekka, ale trzyma. Mam nadzieje, ze jeszcze potrzyma, bo moi rodzice jada daleko na pogrzeb i beda tam tydzien. Jakby sie porod w nocy zaczal to jestesmy za przeproszeniem w czarnej dupie. Franka nie ma komu zostawic
w zlobie nadal przy oddawaniu rozpacz, a mi wczoraj auto po raz kolejny nie odpalilo, przez co musialam malego wiezc 3 autobusami
pogoda do d., ja za slabo ubrana i parasolki brak. Bylam wsciekla, bo juz ledwo sie tocze a tu taka sytuacja.
Larus- przykro mi bardzo z powodu pieskadobrze, ze z dzidziolem wszystko ok. Dbaj o siebie!
Smoku- zdrowka zycze... Zosia duza dziolcha juz
Yasmin- o matko. Trzymam kciuki, zeby maly sie uspokoil i posiedzial jeszcze.
Konwi- wow za pytanie meza! Ja tam uwazam ze to nie poswieceniezawsze mozna cos dla siebie inaczej wykombinowac.
Psotka- jak zdrowko? Przeszedl ten brzuch w koncu?
Nenek- jak zyjesz kobieto? Jak Diego?
Beszka- oby ta nocka byla lepsza...
Blondik- kurcze, wspolczuje tego uszka Madzi. Bidulka...
Kroko- wiedzialam, ze u chirurga bedzie ok. A jak u ciebie z tymi torbielami?
Manku- slicznie wygladasz w ciazyjak sytuacja z mama? Daje zyc? Jak Jagoda?
Zgredka- alez te twoje dzieciaki do siebie podobne. Szok!
Adulcova- ja wlasnie myslalam o tym duplo. Ale teraz juz sama nie wiem. Gratki kupionych juz prezentow!
Ala- jak Tomus sie zaadoptowal w zlobku? Ok juz?
Ok, to tyle co pamietam.
Trzymajcie prosze kciuki, zeby Antos poczekal do grudnia. Schize mam
Dobrej nocy! -
Wrozko, trzymam kciuki za trzymajaca szyjke....wspolczuje stresow zw.z kim dziecko zostawic, jak sie akcja zacnzie...ehhh
Konwi, tak wlasne jescze sobie pomyslalam, ze jak jedno z nas ma cos waznego do zalatwienia, czy cos w czasie kiedy ktorys dziec ma trening, to jedno z nas idzie ze wszyskimi dziecmi na trening. Moze Twoj maz, jak mu tak zakezyna twoich zajeciach, moze pojsc z chlopakami na trening, a ty na tabate?
Manku, odnosnie badania moczu, na FB jest profil mamaginekolog. Lekarka opisuje w jednym watku, jak prawidlowo oddac mocz do badania. Moze zobacz co radzi i sproboj, o ile tak nie robisz....WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Hejo,
Wykapalam malego przy darciu gebochy, mala oczywiscie wtedy nie stala, ale musialam, bo dzis bez kapielo nie moglo byc
Potem od razu cycek, a ten najadl sie i wielkie oczy i usmiech.. ppnosilam troche, znowu cyc i zasnal. Oczywiscie wszyscy juz spali, wiec ogarnelam co sie dalo, polecialam z psem i plan mialam lezec 22 w lozku, ale jeszcze wlosy mam umyc bo wygladam jak kupa g&%$$..
Yas: kurcze to lez i sie nie ruszaj, w szpitalu moze by bylo wiecrj lezenia, ale jakie nudy..
Wrozko: bardzo bardzo wspolczuje tego wiezienia Frania do zloba, nie znosze takich sytuacji
Trzymam kciuki, zeby szyjka sie nie dawala..
Lili: trzymam za slowo, co do spotkania.
Masz Ci los z ta Sarunia, moj kolo 4 to wlasnie elegancko spal w drugim bole brzuszka minely i darcie japki, teraz tylko sobie noszenie wymyslil..WróżkaZielona lubi tę wiadomość
-
Wróżka, trzymam kciuki, żeby szyjka wytrzymała jeszcze min tydzień
pogadaj z maluchem, niech siedzi i się nie pcha puki co na świat, gdzie mu lepiej będzie jak w brzuszku
Tomek już coraz lepiej. Dziś był pierwszy dzień bez płaczu rano w żłobku, a potem jest już super, panie już kilka razy chwaliły, że jest na szóstkęa on też bardzo lubi żłobkowe ciocie, czesto je w domu wspomina, szczególnie jedną ulubioną.
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Yas, dziewczyny dobrze prawią - łez, choć wiem, ze ze straszakiem w domu sie nie da.
Konwi, ja zgadzam sie z Beszka, ale ze mnie sie śmieją, zem matka-Polka...ja ćwiczę z chodakowska (4.dzien), choć wczoraj Zyza plakala, ze chce na ręce, a byłam w połowie, maz stwierdził, ze terroryzować nie bedzie, wiec niech płacze, ale, ze tak nie umiem - uspulam ja i trening od początku.,,
Wróżko, przechlapane...gdyby mi samochód nie odpalił, to nawet autobusu nie mam...chyba bym usiadła i płakała...(żart, ale uziemiona w domu). -
Dzien dobry
W tvp 2 jakis lekarz bardzo madrze mowi o antybiotykach, jakby ktos byl zainteresowany.
Witamy sie. Od rana mloda w kiepskim humorze, chcoiaz teraz chyba ciut lepiej.
Mlody w domu, ale zobaczymy czy nie bedzie mial pomyslu, aby go do orzedszkola zaiwezc.
Dzisiaj na 17 jedziemy z L do jego orzyszlej szkoly pobawic sie z dziecmi, z kotrymi bedzie chodzil do szkoly. I tak w kazdy pt. Czy tam co 2.
A ja okres dostalam i humor sredni.
Zgredko, oj umeczony ty. Chwila odpoczynku by Ci sie przydala.
Summi, a jak cwiczylas z chodakowska, to maz nie mogl pojsc do malej?
Milego dnia wszystkim -
Summi: no wlasnie, czemu maz nie?
Moj mial dzis wyjsc z psem rano, ale zamiast wstac o 5.30, obudzil sie (ja go obudzilam, bo myslalam ze mala sama spi) po 6:40. Ale ja na spokojnie wyszlam, jak on sie szykowal, z suczka to 5min i gotowe, a pies chcial i zrobil wszystko.
Odwiozlam mala do zlobka wozkiem, teraz kp, na dzis tylko krotkoe prasowanie..
Ja tesknie za fitnesem w klubie, te cwiczki z netu mnie nie kreca, ja lubiw grupe choreografie eh
Laro: jak sie czujesz?
Beszko: witaj w okresowtm klubie, moj obfity, ledwo co pamietam kiedy mialam piprzedni..