X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek wspolczuje sytuacji z mama, trzymaj sie

Leo zasnal w aucie w drodze do sklepu ale dalo sie go przeniesc i juz spi w lozeczku ubrany w spiworek dalej testujemy, jest lepiej ;-) dzisiaj 4 noc ;-)

Mloda jak zyjecie? jak Hania i maly pisz cos

Dobrej nocy ja juz ide w kime

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justta przywolalas mnie hehe. Oj dziewczyny wybaczcie ja to urwanie glowy mam. Adam przyjal siostre nawet fajnie ,co prawda pierwsze dwa dni plakal jak ja karmilam nosilam czy maz sie nia opiekowal. Teraz tez czasem okaze zazdrosc np ciocie odpycha od malej lozeczka ma sie z nim bawic I koniec heh ale jakos to ogarniamy. Ja mam mnostwo problemow . Jak wrocilam do domu okazalo sie ,ze Adam sie rozchorowal. Takze dzis jestem ja chora I moja dwojka dzieci :( oprocz tego mam duzy problem z kp. Od szpitala cos sie dzieje ale mala zle chwyta nie wywija dolnej wargi w rybke I rani mi sutki juz do domu przyszlam z krwawiacymi. Polozna kazala wygoic I probowac. Dostalam tez wieczorem po powrocie nawal ale przeszlam go wyjatkowo lagodnie .No I goilam te sutki odciagajac I karmiac butla az tu w czwartek dostalam zastoj w obu cyckach :/ no to sutki wygladaly juz ladnie to dalam malej I znowu to samo znowu krew. I znowu odstawka . Takze walcze dalej z tym zastojem bez dziecka :/ cos ciezko idzie.

Porod dziewczyny opisalam w pamietniku. Udostepnie go dzisiaj ale bede blokowac ,bo chce by byl prywatny.

U malej wszystko dobrze choc cos z waga kiepsko. Ale polozna mowi ,ze jest dobrze I mam nie panikowac. Byle nie spadla. Poki co spi po 4h wstaje wypije mleko I zasypia choc czasem poplakuje a zdarza sie ,ze nie mam pojecia czemu I jest ciezko ale ogolnie grzeczna jest :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa: co testujecie bo cos mi umknelo?

Mala nie spi po kapieli, a gosc zasnal przed, oby sie ju nie obudzil.dzis bo padne..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredka jussta testuje śpiworek dla Leo. :)

Jussta co malujecie? Czy wszystko? Nie cierpię smrodu farby.

Młoda ja niestety piersią nie karmiłam w ogóle więc nie pomogę ale życzę powodzenia.

Dzień dobry wszystkim :)
    Strasznie dużo dziewczyn pouciekało nam z wątku, beznadziejnie. :(

• LaRa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Zbieram sie zaraz do laba, ale jako ze kalafior zamiast mózgu mam, to dzis sama krew, jutro mocz bo zapomniałam kupić kubeczek....... Brawo ja!

Kroko, jak wizyta?

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, co u chirurga?

Młoda, miałam to samo, ale ja karmiłam, mimo krwi i mega bólu (tak z Zuza było) i w końcu przeszło. Trzymaj sie - a co do choroby - nas dopadła, jak Toska miała 3 tyg. Ciekawam tego porodu, podziwiam.

Manku, współczuje, a umknęło mi, mama bedzie u Ciebie?
    Co do Jagody, to czytałam, ze dzieci mogą tak właśnie odreagowywać.

My oś wczoraj same- wiec sajgon z założeniem i odbiorem z przedszkola

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrwa kto jak kto, ale baby to sucze! Czujecie ze faceci gotowi mnie przepuścić w kolejce do laba a te głupie pindy ze nie? A jedna to torebkę na krzesło położyła bo zmęczona była. Sucz straszna!

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no niestety ostatnio mnie w kolejce w miesnym pan przepuscił bo miałam Lilke na rekacha a baby oczy wybałuszały bo one sie spieszą wrr ja sie nie pierdzieliłam zawsze sie wciskałam :P

ja zaraz do urzedu pracy jade trzymajcie kciuki za szkolenie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda spróbuj może się spotkać z jakimś doradcą laktacyjnym. Z doświadczenia wiem że położnym niestety wiedzy na temat kp brakuje. :/ może wystarczy skorygować sposób przestawiania? Wędzidełko miała sprawdzane? Porada karmić mimo bólu go dupa a nie porada. A na zastoje ibuprom, zimna kapusta no i najlepiej przystawianie malej.

• Blondik Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was, ale jakoś weny mi brak na odpisywanie... Osttanio jakis taki niespokojny czas, Madzia marudzi, złości się i ma wahania nastrojów jak tylko coś nie jets po jej mysli to jęczy okrutnie...Nocki słabe...Jutro idziemy do kontroli, oby ucho było zdrowe ;/

Lara, bo kobiety kobietom zawsze nogę podstawią...

My się pakujemy powoli i przenosimy do domu :) jeszcze tylko kominek, bruk i drobne poprawki...spakowałam już 15 kartonów.... Mam nadzieję, ze uda się zrobić święta w domu :)

Trzymajcie kciuki, już po owulacji :) Oby z tego był świąteczny prezencik :)

Smoczyca1, LaRa, Krokodylica, Biedroneczka83, Izoleccc lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja na szybko

Młoda, dasz radę.. ja robiłam jak Sumi, przystawiałam Patryka mimo ran i bólu..płakałam z nim, ale po jakimś czasie się zahartowały i było ok. Polecam maść musteli puran 100, no i koniecznie do doradcy laktacyjnego, skoro mała nie łapie prawidłowo..

sumi, świetnie dajesz sobie radę!

Blondik, oby uszka były zdrowe. Wrzuć foty nowego m, gartulacje tak wogóle domu. Trzymam kciuki za powodzenie poowulacyjne :)

Kroko no i jak po wizycie, nic nie opisujesz..

Izo, jak Tomcio?

Justa, mnie też umknęło

Beszko, a Ty gdzie?

Maniek, kurcze, a mama nie moze do brata jechac?

Krokodylica lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOLDa gratulacje! A porod widze w miare lajt :). Wiedzialam ze tak bedzie :).

BLONDIK to powodzenia, oby byl prezent na swieta.

A ja sie przemeczylam ten cykl bez <3 bo raz ze chcialam zeby ta dieta na dziewczynke byla ponad 3miesiace a dwa ze moze na to szkolenie w lutym mnie wysla to dobrze by bylo gdyby brzucha przynajmniej widac nie bylo.
    Bylo male bzykanko ale 9dc wiec nie sadze zeby z tego cos bylo...

A wczoraj wyszla lipa straszna. Domi nie poszedl do loba bo sraczka. Maz do pracy i to w dodatku wazne spotkanie w innym miescie a dziadki auto w warsztacie. Zostalam z D w domu i zadzwonilam do tego szkolenia ze nie dam rady dzisisaj na 12:30. A tu sie okazalo ze to bylo na 8:15 (dzwonilam o 8:30, dobrze ze nie pozniej!). No ale i tak bym nie mogla. Wszystko ok ale potrzebowalam dowodu czyli zwolnienia od lekarza. Poszlam do pediatry mojej i na szczesice nawet nie musialam czekac tam z tymi innymi chorymi dziecmi tylko pani stwierdzila ze na jelitowke i tak nic mi nie dadza wiec mi z mijsca wypisala zwolnienie na wczoraj dla D i poszlam do domu.

D zaczal w koncu ukladac puzle (2). Mamy takie w ktorych sa polowki zwierzatek i takie w ktorych jest zwierzatko i miejsce w ktorym mieszka (dziupla, koszyczek, kurnik, stajnia, ul itd). uklada bezblednie, tzn pokazuje gdzie ma byc bo tego puzla wlozyc nei umie.

Czy wasze dzieci tez sie tak fascynuja maszynami budowlanymi, koparkami? No moj to poprostu szal. Codziennie musimy isc ogladac koparke i nawet jak stoi i sie nei rusza to Domi parzy zafascynowany i nie pozwala isc dalej. W domu co chwile tylko "kopa, pakopa, bagger" zeby mu pokazac w ksiazce lub wyjsc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 12:57

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie pisałam o wizycie bo padlam wczoraj a dziś od rana w pracy.
    Wyprawa jak na marsa ale było ok, Zuzi bardzo podobał się pociąg, ciągle mówiła ciuch ciuch ;) w tamtą stronę zasnęła a z powrotem biegała po przedziale i korytarzu.

Dr zrobił jej dokładnie usg, powiedział że żadnej przepukliny tam nie ma ani nic innego też tam nie ma. Wszystko w jak najlepszym porządku. Także nie wiem co za wybezyszenie to było wtedy, nie mam pojęcia.
    Dr powiedział że gdyby była przepuklina kresy białej to na 100 procent bym to zauważyła w domu bo jest to mocno widoczne wybrzuszenie i wtedy się robi zabieg chirurgiczny, ale on nie widzi tam kompletnie żadnych nieprawidłowości.

Co do warg sromowych powiedział że skleily się tylko odrobinę i nornalnie delikatnie jej rozchylił i powiedział "widzi pani już się rozkleiło" i nie kazał nic z tym robić tylko po każdej kąpieli natluszczac linomagiem i "rozklejac". :)

Biedroneczka83, Summerka, Blondik lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda: przeczytałam pamiętnik, aż mi się mój przypomniał brrr, ale jak pisałaś, był krótszy od pierwszego, a i z opisu nie wynikało, że parcie było straszne, a tak się spodziewałam, skoro pośladkowe...
    u mnie jeszcze do przed paru sekundami, wszyscy spali, (ja wyszłam z małym na spacer jak mała spała), mała to 3h spała, teraz krzyczy i mnie szuka po domu, a mały ze spaceru jeszcze w foteliku drzemie..
    a dziadek z nimi
    ja obiad odgrzewam...

mialam pisac jak fajnie się Was na komppie czyta, taki duży ekran i można się odnieść, ale nie zdążyłam Was przeczytać ;/
    Kroko: może się wtedy dobrze objadła :)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie widzisz zgredko tego nie napisalam ,ze skurcze parte przy tym drugim lorodzie byly bardziej bolesne I ciezkie ale bardziej wiedzialam co I jak to robic wiec bylo efektywniej. Z malym parlam prawie bez efektu przez co polozna wspomagala wyjscie malemu palcami a potem leekarz nacisl na brzuch zeby maly wypelznal wreszcie.. Teraz praktycznid ja ja wyparlam. Ale roznica tez jest taka . Po pierwszym porodzie po 3 dniach chcialam to przezyc jeszcze raz :) teraz od razu powiedzialam koniec tp byl hardkor. Bole okropne. Duzy plus , ze po prostu poszlo szybko. O 9 ip po 10 patologia I 11:50 mala na swiecie.
    A z Adamem 4 w nocy ip a 11:20 urodzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 14:42

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • justta Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Kroko super ze wszystko ok i tak trzymac ;-)

A co do testowania to testuje spiworek do spania z nogawkami w ktorym Leon normaanie obraca sie na boki, mialam go sprzedac ale jest coraz lepiej, poza tym ze jak sie obudzi calkowicie to go wkurza i musimy sciagnac, to cala noc w nim przespi i nie krepuje ruchow moze sie krecic w kazda strone i to mu odpowiada bo lepiej spi juz 4 fajne noce za nami ;-) spiworek wyglada jak kolderka z nogami jest fajny cieply chociaz jeszcze duzo zaduzy, bedzie na dluzej ;-)

Pomalowany jeden pokoj bo wygladal juz masakrycznie, pomazany dlugopisami i kredkami, kolor groszkowy pastelowy fajny, taki pozytywny ;-) i nawet fest niesmierdzialo ;-)

Milego dnia leseczki

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, dobrze ze wizyta udana, uspokoiła Cie i ze Zuza dała rade w pociągu, fajnie.

Młoda, łał, jak dla mnie hardcore, tym bardziej ze poród pośladkowy, SN. Chapeau bas!

Justta, w sobote u koleżanki wypatrzyłam kawałek czarnej ściany, specjalnej do malowania po ńiej i właśnie obmyślam na której ścianie pokoju Ani ja zrobic. Niech maluje po jednej a nie wszystkich :)

My sie właśnie obudzilysmy, teraz idę wyczarować barszczyk czerwony.
    Ania nadal nie je (ale widzę ze temat ten przeszedł bez echa) zreszta dziwnie sie tu zrobiło ;(

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!
    Czytam Was oczywiscie ale jakos nie mam weny gadać. Jakas taka zmęczone chyba jestem i pewne problemy zdrowotne mnie dołują (nie bede tego rozwijać) a tak to bić nowego Zosce chyba 5 ida ale dzieki Bogu zdrowa...bujamy sie z ta wysypka ale juz jest lepiej! No i ciagle sie urządzam ostatnio kupiłam lampy na korytarz a teraz szukam szafek nocnych.
    Młoda z karmieniem nie pomogę...bo ja jak Kroko. Ale trzymam za Was kciuki!!
    Kroko dobrze ze wizyta i podróż ok!!!
    Manku wlasnie a mama nie moze naprawdę pobyć teoche u brata?? Sił zycze!!!
    I jak zawsze chorym zycze zdrowia
    A Zoska dzis spała pol godz w dzień...wiec byle do kąpieli!!!! Bwlasnie rzuca sie po kanapie ;)
    Adulcova super prezenty pokaz kuchnie dla Ady :)
    A blondik pokazuj chatę!!! I zdrowia dla uszu Madzi :)
    Tyle pamietam...aaa Lara z niejedzenien nie pomogę wybacz bo zoska jadlaby bez przerwy!!!!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: jak to dziwnie? Oj weź nie mów tak, bo się rozpadnie doszczętnie.
    ja oczywiście nie doczytałam, że nie je. Może urozmaicenie termomixem cos pomoże.
    Moja słabo je u dziadków na wyjeździe, a to w żłobku je dobrze, jak widzi innych.
    a u Ciebie Ania je w tym czasie co Ty?

Gdzie jest Beszka?

Moja zażyczyła sobie słoniki z porcelany z półki i oczywiście jeden już zginął śmiercią tragiczną.. ;/

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie mam odczucie, poprostu, czasami (czesto) mam wrazenie ze jestem tu niewidoczna.

Tak, mam nadzieje ze TM da rade i zacznę gotować tak zeby Ani smakowało, poki co zjadła 3/4 krokiety z pieczarkami co uważam za sukces. Teraz doi mleko a ja leżę by czerwony barszcz ułożył mi sie w brzuchu. Musze trochę przepis zmodyfikować i bedzie git. Je w tym samym czasie co ja/my.
    Malz pojechał z psem do weta, jak przyjedzie to zapowiedział ze piecze chleb, a ja zaraz ukulam masło.

Smoku, zdrówka! I zazdroszczę apetytu Zosiowego. Ile Zosia wazy? Moja ńiby nie je (oprócz mleka) a wagę ma solidna, bo 12,5.
    Jakich stolików szukasz? Ja kupiłam od razu przy zamówieniu łóżka, do kompletu.

Zgredzia, współczuje śmierci słonia ;(

A teraz stressssss do 21. Wyniki na maila :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2134 2135 2136 2137 2138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ