Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak Alicja juz w szpitalu je nakladalam. Po pierwsze mam plaskie sutki a po drugie mi poranila to musialam. Synka wlasnie cale 6 miesiecy z nakladkami karmilam a teraz mala ma problem obojetnie co bym zrobila. Moze doradca laktacyjny by pomogl ale w poblizu brak tutaj u mnie takich. Rozne pozycje probowalam tez I nic ciagle to samo. Szeroko otwarta buzia darcie sie I szarpanie I nici z lapania cyca a jak juz zalapie to zle ,bo nie wywija dolnej wargi nawet ja palcem nie unie jej ulozyc dobrze tak twardo ja trzyma zle
-
Futbolowej tez probowalas? Poza nakladkami zagryzaniem zebow nie mam porady, ja pewnie tez bym zrezygnowala, raz jak mnie mala ugryzla to wiecej nie dalam acz kuz wtedy odstawialam.
Ale np Malenq odciagala, bo mala nie lapala i z rok tak dala rade (pelen podziw) -
Tak I futbolowej I juz na chodzaca probowalam.. to nie chodzi ,ze ona gryzie ,bo nie ugryzla mnie ale zle ssie bolesnie pije ,bo zle uklada wargi mimo prob ciagle to samo. Nawet na butelce zle je uklada. Tez bym chciala wytrzymac sciagajac mleko chocby 3-4 miesiace ale to sie okaze. Poki co sciagam jej co 3h porcje ktora zjada zobaczymy ile pociagne. Staram sie duzo pic , jesc a nie glodzic no I poki co mam tez femaltiker tez pije no I te systematyczne sciaganie co 3h I w nocy tez.
-
Racja, Malenq ściągała i tez ja podziwiałam, bo ona bardzo długo to robiła.
Co do psów - 3 lata temu adoptowałam psa ze schroniska - sunie (szczerbata, pił ogona, bez oka i kulawa), wylękniona strasznie. Tego dnia maz pojechał na mecz, a ja zostałam sama z nią. Byłyśmy na podwórku, bo początkowo nie chciała wejść do domu. Poszłam na 3 sekundy do domu, wracam- pies zwiał. No to ja płacz i lament, ze chciałam pomoc, a teraz pies bezdomny. Nie miałam prawa jazdy, wiec na rowerze 5 godzin do zmroku jeździłam na rowerze, szukając- nic. Wrócił maz, wiec z tana (lało strasznie), wyszliśmy znów jej szukać - niestety. Pi południu sie przejaśniło, wiec znajomi przyszli na grilla, ale ja nie mogłam sobie miejsc znaleźć. Nagle patrzę, a wałem maszeruje cos żółtego (bo to nad rzeka), wołam Chmurką - cos sie zatrzymało. No to my z mężem za nią - ja z jednej strony, maz z drugiej, pies ze strachu (wyobraźcie sobie), wskoczył do rzeki i ucieka wpław!! No to, zeby ja dogonić, ja w samochód! , bo maz po piwie i za nią, przez most. Patrzymy - jest, no to biegniemy - maz poślizgnął sie i skręcił kostkę, ja bez nuta biegłam, przez tory, ale złapałam ja w krzakach;) a dziś to odżywiony, niebojący sie niczego pies. Jedli ktoś widział nas z boju, miał mega ubaw!!!Blondik lubi tę wiadomość
-
Mlods ile dasz rade to dasz, wiem jaki to stres i terror, sama tez sciagalam do pol roku, to byly czasy
i bez przesady z tym karmieniem wisdomo ze to najlepsze ale robi sie wokol tego taki sajgon ze potem tylko wyrzuty sumienia ze nie karmie jestem zla matka itp, luz, na mm dzieci tez sie wychowuja i sa zdrowe, najwazniejsze jest zdrowie psychiczne i spokoj mamy
takie moje zdanie
Kolejna dobra noc za nami, az niewierze w te cuda to juz tydzien
Milego dniaKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Summi dokładnie a jak mówię że nie karmię "ALE KARMIŁA PANI??!!"
Nie, nie karmiłam i wcale nie czuję się złą matką.i nigdy się nie czułam. Tyle że może to kwestia charakteru / psychiki, mnie te wszystkie hasła i aluzje jakoś nigdy nie bolały, ale to trzeba chyba mieć w naturze głębokowdupęwkładanie gadanie onnych.
Gorzej gdy ktoś bliski / z rodziny coś powie przykrego. Ja na szczęście w swoich miałam raczej wsparcie.justta lubi tę wiadomość
-
Summi: no z opisu bylo zabawnie, choc maz.skrecil kostke..
Ale super, ze nie odpusciliscie pogon, oplacilo sie
A moja mama nie karmila mnie ani brata niby nie umieliamy chwytac ale ja uwazam, ze po prostu ona nie umiala, rozumiem wtedy moze nie hylo takiej wiedzy, ale mogla sie postarac bardziek a nie prosic o zastrzyk, zeby pokarm zanikl i mam o to do niej co a la zal..
Moja od kilku dni ma faze na sprzatanie, chodzi z chusteczka i szoruje co sie da (niestety brata tez, troche zbyt mocno).. -
Dzień dobry. U nas jakby nieco lepiej. Choć do południa to ja wcześniej też raczej nie narzekałam. Najgorsze zaczyna się popołudniu.
Laruś:*
Szkla +2 to nieco duzo przy wadzie 0.75. Taka wada sama sie z czasem koryguje do 0. Ale okulista nie jestem. Pewnie ma to zwiazek z ta nizbornoscia. Zaskanianie oczka jest NIEZWYKLE WAŻNE. Nie daj sie dziecku podejść. Trzymam kciuki
Kroko, wiem że nic sama nie zrobisznie wiem co doradzić
Ja ściągałam pokarm do momentu 2 zapłodnienia. Ale teraz prz dwójce nie wyobrażam sobie tego. Żeby stymulowac laktacje to byly sesje 7 5 3 czyli lacznie 30 min kilka razy dziennie i w nocy.
Damo jeśli Ci bardzo zależy to poradnia laktacyjna chyba tylko zostaje. Walka o kp przy 2 dzieci to masakra. I mówię to ja... wielka ambasadorka kp...
Kto pytal o streetcom? To agencja reklamowa przesylajaca produkty do testowania. Ja testowalam soki fortuna, mleko nast nan pro, ciastka belvita i teraz klocki duplo. Przesyłają produkty sporzywcze, kosmetyki, sprzęty i app. Jak chcesz wysle Ci zaproszenie na maila choc i bez tego mozesz sie zalogowac
Nie wiem ile ankiet wypelnilam... wszystkie które mi tam podsylajaWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 10:59
-
Ok zupa gotowa, pizza w piekarniku.
Zuzia jeszcze śpi. Byłyśmy rano "w mieście" na zakupach i rozbieralysmy się u jednej pani w sklepieza grubo nas poubierałam, nie sądziłam że było tak ciepło, więc zdjęłam nam swetry i tylko kyrteczki na koszulki. W drodze powrotnej na plac zabaw, wyskakała się trochę to i spać padła.
Naszą nianię rozłożyło konkretnie, ma antybiotyk i tydzień w domu siedzieć. Mi jutro pasuje iść chociaż na dwie godziny do pracy więc poprosiłam teściową żeby przyszła do Zuzy, uwaga, zgodziła się chętnie. Znowu się naslucham co ich wnusia robiła (a nasza K. to, a nasza K. tamto). No i że Zuzia ma zdecydowanie za dużo zabawek.
Jakoś to przetrwam. -
Co do zwierząt ze schroniska, polecam, są kochane, a pies którego miałam ze schroniska był najkochańszy na świecie.
Miałam też kotkę ale była dziwna.
Suczka którą teraz mamy to wykarmiona przeze mnie na butelce od drugiego dnia jej życia.
Moi rodzice w ogóle mieli ze mną przewalone, ciągle znosilam do domu wszystkie bezdomne zwierzęta.
Dziś przyszła @ -
Ja pytalam o streetcom. Az sie zarejestruje za poleceniem Zgredi.
Pytanie grupowe (dot. Waszej grupy) robicie swoim dzieciom prezenty pod choinkę? U nas na grupie tak było - osoby, ktore chcialy brac udzial sie zglaszaly, pozniej nastepowalo losowanie i wysylka prezentowfajna sprawa.
-
Kocie: whirpool ja patrze na zuzycie wody pradu czas
Adu: ja juz Ci pisalam mamu mikolajki, prezenty drobne raczek dla nas, nie wszystkie maja dzieci (bo to grupa tez z rozowej)..ja np w tym roku odpadlam bo chamowy nie chce odstawic, ze lipe kupie na odczepnego nie mam sily..
Ja nadal czekam na jakas akcje, wypelnilam z 5 ankiet wszystkie ktore daja
-
Hej, od rana chciałam zabić męża, tak mi zalazl za skórę, znaczy dopiero ok 10, bo wcześniej to było fajnie. Patryk wstal o 5.20, mój chciał go zabrać do salonu ale była masakra że tylko mama. Więc on poszedł a młody że ma na łóżku leżał do 6.00, na mojej klatce piersiowej ale nie spał, ja też zresztą.. Wstałam, dałam mu jeść bo od taty nie chciał i ok 7 wstał Tymek i już było ok, ja poszłam jeszcze do sypialni i usnelam na godzinę. Śniadanie było ok a później wkurzył mnie mój. Tak mnie denerwuje jak on wprowadza swoje "teorie" i "tresure" dzieci. Nie ma go całymi dniami a wielce w sobotę będzie Tymka "wychowywał". Szlag mnie trafia.. Tymek też miał gorszy dzień i rano płakał, bo mąż wprowadzil "embargo" na tablet (z tym się zgadzam, tymek i tak używał go tylko w weekend), no ale z tego powodu on wpadł w histerie, płakał że "nikt go nie kocha", że "ten świat jest do niczego", że " nikt go nie lubi", że "jest słaby w karate" itd. Biedny. Porozmawialam z nim i się uspokoil. Poszliśmy na ogród, grabic liście. Było fajnie.. Ech..
Kroko, u nad też dziś nasza pizza i zupa z minionkow (z dyni)
Adulcova my robimy sobie niespodzianki ale nie dla dzieci a dla siebie..
Yas oby popołudnie też było ok. Tymek nie ma tak dużej różnicy w szklach. Ma wg szczegółowego badania 0.75 a szkła ma 1.
Cdn
Ja mam zmywarkę bosh. Dla mnie ważne jest ze panel włączania jest schowany, u teściów jest bez zabudowy i jest masakra jak ja Patryk widzi. Z innych rzeczy nie wiem.. -
Biedny Tymus :*
To o szklach to bylo o Biedrowej Liliance. K ma wade +8 (jupiiiii poprawa z 10- szał ) i szkla teraz nowe z cylindrem +6. Bedziemy te okularki chcieli zrefundowac z 1% podatku ktory zebralismy w zeszlym roku
Btw... proszę o nas w tym roku również pamiętać i szepnac słówko rodzinie lub znajomym
Zgredziu, a od kiedy jesteś w streetcom? 5 to jakos malo... ja jestem od 2014r
Dziewczyny... ktora zna sie na patelniach? Chce kupic 1 porządną, zdrową nie teflonowa patelnię i wywalić to co mam. Cena nie gra roli. To ma byc inwestycja. Prosze o sugestieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 18:01
-
Yas: jestem z miesiac
Konwi: ja o swoim nie wspomne. Poszedl dzis donpracy, szybki prysznic obiad i na gore bo sasiad zazyczyl sobie pomoc przy instalacji orysznica i juz 3 h tam siedzi, dzwonie o ktorej bedzie, a on ze jeszcze 2h. A ja jestem juz wystarczajaco wkurwiona tym, ze mi w domu nie pomaga. Dalam im mala, bo poszlam z psem wrocilam a ten ze mla moze zostac, taaa wsrod wiertarek..
Ledwo ju stoje na nogach, tylko wyje. Jutro se wwyjde i go zostawie z dwojka najlepiej zeby maly zglodnial (z butli pic nie umie).. -
Yas nie doradze ci, dostaliśmy jedna, niezła od trzech lat na uzytkuje. Granchio Italia się nazywa.
Zgredko trzeba było na zostawić. Patryk się bawił nie tylko wiertarka, no ważne by była wyłączona.. Czasem to i z śrubokrętem chodzi, wiem wiem, ale wyjmuje z szuflady mimo zabezpieczenia -
Zgredla bym zostawila no bez jaj po calych dniach jestes sama i jeszcze weekendy
Kotka ile pradu, wody by miala krotki program i 1/2 ladownosci i nie kupilabym z szufladka na sztucce tylko z koszykiem praktyczniejsza
Od wczoraj uczymy picia z butli sciagam pokarm wychodze na spacer z leo a moj podaje malej o dziwo chycila od razu (z Leo byla walka przez kilka tyg zanim zechcial z butli)a dzisiaj bylam na zakupach 4 godz i mala dala rade z tata:)
Konwi u nas ostatnio tez tylko mamam i mama juz mi rece opadaja:/to chyba taki okres no i trzeba przetrwac
Mloda ja bym walczyla o kp no ale to moje zdanie przede wszystkim musisz byc cierpliwa a noz Hania sie nauczy:)
Lara co u ciebie?dobrze ze twoj dzisiaj w domu bedzie wsparciem dla ciebieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 19:54
*******Gang18+*******B