X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Beszko kciuki za mame i daj czadu na rozmowie:)
    Kotka ja jestem moze dziwna ale gdybym miała szanse mieszkać za granica to zakwzaloby mi zeby dziecko umiało płynnie mowić w języku kraju gdzie mieszka bo nie chciałabym zeby miało kompleksy. Pl nauczy sie skoro jesteś Polka, poza tym zawsze możesz go wysyłać na wakacje do pl moze na skaypie z dziadkami rozmawiać oglądać pl tv i z Toba rozmawiać ale mam wrażenie ze chciałabyś aby Domi juz mówił w równym stopniu w dwóch językach najlepiej płynnie ... pomysl tez o mężu on tez chce zeby Domi świetnie mówił po niemiecku bo tez jest to po części jego ojczysty język ... moze daj mu czas nauczy sie w swoim czasie .... nie obraz sie tak odebrałam Twoj post.
    Damo my na kolki dawaliśmy Sab simplex i to pomagało zanim odkryłam Sab simplex stosowałam rurki Windi ktore tez bardzo pomagały możesz tez podać probiotyki trilac plus i tez sama je pic.

U nas nic kiepska co chwile pobudka i tylko mama u taty płacz. Juz wieczorem była dziwna chyba szczepionka daje o sobie znać :( włączyłam zmywarkę i idę sie położyć bo rzecz jasna wciąż czuje te cholerne zatoki.
    Lara ja pierwsze ruchy ok 21-22 tc poczułam czyli tak jak poprzednio teraz Zuzia mnie naparza regularnie gdy usiądę lub sie położę i nie zawsze jest to przyjemne.
    Zdrowia dla Ani.
    Aaaa Zgredziu 100 lat dla Kostka spóźnione ale ja tez jakaś opóźniona jestem ostatnio:) i powiedz jaki kierunek za 2 tyg namierzacie?

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: ja poczulam pozniej, choc mowia, ze sie czuje wczesniej w drugiej ciazy

Nala w zlobki, maly zasnal podczas powrotu. Moj dzis ma dzien wolny, zalatwia sprawy i jak skonczy to skoczymy po dowod..
    Ja zajadam platki z jogurtem a potem murzynek.
    Dzis poledwiczki w sosie pieczarkowo-musztardowym..

Maniu: dlugo Cie trzyma :/ zdrowia!

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa ja z malym poczulam w 17 tyg pierwsze kopy malutkie a z corcia w 15 tyg juz kopniaki delikatne byly :) takze szybciej :)

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta na 16:30. Syrop oczywiście wyladowal w koszu....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA a ten syrop to slodki jest czy jakis niedobry?
    Co do ruchow to nei chce sklamac, nei pameitam, ale cos mi po glowie chodzi 16tc.

MANIEK ja tez tak myslalam dopoki nie zaczelam mieszkac za granica i wglebilam sie w temat. Niestety moj jezyk jest w tym wypadku tym tzw slabym i dzieko jesli sie czlowiek bardzo nie postara to niestety moze sie go nie nauczyc w dobrym stopniu. A niemiecki to jezyk tzw siln czyli jezyk wiekszosci tutaj i on sie go nauczy tak czy siak i o to sie nigdy nie martwilam.
    Narazie zna lepiej polski ale coraz wiecej wpada mu slowek niemieckich do glowy. Moj maz nawet probuje sie uczyc i chce zebym do niego popolsku mowila, wlasnie glownie ze wzgledu na D.
    Inna sytuacja jest jak oboje rodzice sa z polski, wtedy dziecko zanim pojdzie do przedszkola nie ma kontaktu z niemieckim i potem moze byc problem choc tak jak mowie, dzieci szybko sie ucza.
    Jeszcze wiekszy hardcore jest jak kazde z rodzicow mowi w innym jezyku a do siebei na przyklad po angielsku.

Czy dzieci u was w zlobkach dostaja mieso?
    U nas miesa nie ma.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w Lidlu głupia myślałam że zalapie się na świecące renifery :( pustki.. Kupiłam tylko ciufcie na choinkę i lampki.. Dupa blada, a tak chciałam mieć tego renifera..

Fajnie Zgredko,

Maniek kurcze niech już puści

Lara tule

My na spacerze ale już wracamy

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera zapomniałam zanieść zwolnienia do ZUS ku***a teraz czekam na taxe bo mężu mi auto zabrał. Mam nadzieje ze nie za późno byłam u gin w poprzednia środę ...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotka, no u nas Diego super włada językiem polskim, bo wiadomo, w domu tylko takim się posługujemy. Ale powiem Ci, że troszkę mnie frustruje to, że na placu zabaw podchodzi do naszych znajomych i zaczyna im coś opowiadać po naszemu a Oni, logicznie, ni w ząb :D Ale radzi tam sobie, mówią do niego po hiszpańsku i wygląda na to, że rozumie ;)
    Poza tym On teraz każe sobie tłumaczyć wszystko na hiszpański. Pokazuje rzeczy i pyta jak to się nazywa w tymże języku ;) Kolory, zwierzęta, wszystko. Kuma już, że są dwa języki w jego otoczeniu i staje się to dla Niego naturalne.

Blondik, Krokodylica lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spacer odpuszczam, za oknem słabo :( nie pada, ale szaro, i nawet nie mysle o wychodzeniu, do lekarza pojedziemy autem, maz ma sie wyrobić z powrotem z pracy.
    Kotko, syrop jest słodki, malinowy. Jak pediatra bedzie chciała cos przepisać to od razu powiem ze to ciężkie dziecko do przyjmowania czegokolwiek, chyba ze w mleku. Oszaleć można. I koniecznie porozmawiam z nia o zaburzeniach jedzenia Ani, bo to juz nie jest śmieszne. Staram sie ja przeglodzic, obiadu nie tknie, żadnego. Ani mięsa, Ańi warzyw, z kolacja tez cienko, No do chałki otwierała buzie. Wowwszystkie inne metody sie nie sprawdziły. Bo to raczej słabe, ze 19 miesięczne dziecko za podstawę żywienia wiele sobie mleko? Co najlepsze, jest żywa, radosna itd, waga ok, dlatego musze spytać pediatry co robić dalej?

Konwi, a co rozdawali w Lidlu?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Zdrówka dla Anulki, Laro uściskałam dzis mojego chomika od ciebie a on mnie ugryzł :P to tak na poprawe nastroju kochana tule i ciebie

Kostuś wszystkiego naj ale ty już duży jesteś :)

Nena hej :)

ja dziś byłam na kontroli od nocnej akcji o 1:30 gdzie Lili miała mega gorączke teraz jest ok uff na kupsa króte robi mamy dawać nifuroksazyd no i prawie przebiła sie dwójka wiec zostały trójki i koniec narazie

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA czyli ona nie je lub je bardzo malo stalych pokarmow tak? Ale papki je?

Btw. jak juz przy mleku jestesmy to powiedzcie mi czy wy sie trzymacie jakichs wytycznych ile mleka dziennie? Bo wg moich informacji to D nei powinien pic wiecje niz ok 300ml krowiego dziennie. Wiec zeby tak bylo to mu rano butle woda rozcienczam bo na przyklad wieczorem kaszka na mleku jeszcze albo rano po wstaniu owsianka na mleku.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas tez nic nie wchodzi syrop na gorączke nifuroksazyd masakra mówi bleee i zaciska buzie

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryk nie pije wcale mmleka.. znaczy rano ma w owsiance i czasem jogurt

Lara, no świecące ozdoby :renifery, prezenty, sanie i takie tam..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa, nie wiedziałam ze tam takie cuda sa ale ja nie lubię Lidla, wiec nie śledzę gazetek. Fajne rzeczy sa w kiku.

Kotka, nie, papek nie je.

Ania usnęła, ciasto na chalke rośnie, bo poszła wczoraj z prędkością światła.

Biedra, zdrówka dla Lilki.

Ech jak mi cieżko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 12:01

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety powiem wam ze pierwszy raz od lat nie moge ie doczekac Swiat BN :). Teraz widze je znowu oczami dziecka. U nas sa tradycyjnie (chyb aod 400 lat) jarmarki swiateczne i jest bajecznie. Teraz od paru lat we Wro tez sa (praktycznie kopia tych niemieckich...., troch eszkoda, mogli cos bardziej orginalnego wymyslic....). Jest na przyklad ciuchcia wsrod choinek, krasnali, zwierzatek itp, no ale Domi jeszcze jest na to za maly.
    Choc przyznam ze troche sie boje jakiegos zamachu tam :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Biedna Lili i Ania zdrowka

Psotka Leo pije mleko krowie rano i wieczorem, po pol szklanki czyli wychidzi na dzien okolo 250 mysle ze ok, czasami mniej czasami wiecej, a do kaszek sie teraz zrazil, zje dwie trzy lyzeczki gora ;-) taki czas, ogolnie to zupy lubi wszelakie i tak zyje na zupach z mieskiem

Nena zdolniacha Diego ;-) , jakis profesor chyba bedzie

Maniek jak samopoczucie dzisiaj?

U mnie ok, dzisiaj deszczowo,ide w kime, bo Leo spi

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ostatnio kiepsko otatnio z apetytem ale kszake i mleko to zjada gorzej z zupkami i obiadami

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ze Ania nic nie chce jesc za bardzo?
    Moze taki typ. Ale powiem ci co bylo u mojej kolezanki. Mala tez jesc nie chciala, dramat byl ganeralnie, nie ruszala niczego co mialo nieodpowiednia dl aniej konsystencje. Poszli do terapeutki (tzn u wielu byli ale tylko ta im pomogla) i on im powiedziala ze wiele dzieci po cesarce tak ma, za to sa zaburzenia sensoryczne. Mala przeszla terapie chyba to sie nazywa manualna, np terapie reki gdzie raczke si emocno stymuluje. I pomoglo!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhm, pierwsze słysze, ze po cc dzieci sa niejadkami. Ciekawe to. Musze spytać innych koleżanek po cc.

Ania stwierdziła ze jak drzemka to drzemka, godzinka i pobudka. Nic sensownego nie zdążyłam zrobic :( fuck

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LaRa wrote:
    Yhm, pierwsze słysze, ze po cc dzieci sa niejadkami. Ciekawe to. Musze spytać innych koleżanek po cc.

Ania stwierdziła ze jak drzemka to drzemka, godzinka i pobudka. Nic sensownego nie zdążyłam zrobic :( fuck

Nie chodzi o to ze ktos jest niejadkiem tylko o to, ze dziecko podczas cc nie zostaje poddane silnemu naciskowi jaki towarzysz sn. To sprawia (ja tu ci tylko mowie jaka jest teoria), ze takie dzieci sa czasem nadwrazliwe albo za malo wrazliwe na "dotyk" i nie lubia na przyklad jak ktos je dotyka albo odwratnie, lubia mocne usciski, albo wlasnie maja trudnosci z jedzeniem bo nie lubia rzeczy o zbyt twardej konsystencji.

"– nadwrażliwością na dotyk (nietolerancja dotykania twarzy, głowy, barków; niechęć do czesania włosów czy obcinania paznokci; unikanie gier zespołowych, nielubienie zabaw plasteliną, piaskiem, farbami; nielubienie metek i niektórych materiałów; trudności z dietą – niska tolerancja na nowe posiłki o nieznanej fakturze, nielubienie chodzenia boso po trawie czy piasku),"

http://www.integra.zgora.pl/integracja_sensoryczna

No w kazdym razie u mojej kolezanki taka terapia pomogla bardzo!

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2151 2152 2153 2154 2155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ