X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • justta Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leo po cc jest duzojadkiem z reguly ;-) ciagle tylko cos mniam mniam i ostaanio sam tez gotuje tzn wyciaga gary talerze lyzki i gotuje i oczywiscie zajada ;-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co powie pediatra.
    Teraz nawet nie mogę isc ugotować obiadu bo dziecko sie przyssalo, i mam siedzieć z nia i układać klocki, a ja zaraz zemdleje z głodu ;(

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • beszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Dzieki za kciuki :)

Z mama ok. Tylko czekala te 12 godz.,ale najwazniejsze ze ok. Nie byl to zator, a pewnie spowodowane astma. Teraz jest w kolejnym szpitalu i badaniach genetycznych.

A rozmowa tez ok. Generalnie gdybym byl aostatnia, to bym sadzila, ze dostane orace...a ze bylam pierwsza, a tamte dwie mogly wypasc lepiej, to nie sadze....one maja kuuuupe lat doswiadczenia i caly system podatkowy w malym palcu, takze nastawiam sie na odmowe....i bedzie to pierwsza odmowa w moim zyciu. Do yej pory, jak juz poszlam an rozmowe o prace, do dostawalam oferte....no ale trudno. Konkurencja byla mega i tak sie ciesze, ze mnie na rozmowe zaprosili.

Hanka dzis nie spala cala noc. Potem rano bylo ok, a teraz tesciowa wrocila z nia ze spaceru i mowila, ze mloda duzo kaszlala i poplakiwala. Obawiam sie, ze moze ja bolec w klatce piersiowej. Jutro czeka nas lekarz.

Mloda nadal spiw wozku w pralni, starszak wraca do domu z kolega. Beda mokrzy, bo niezle leje. Mlodszy w przedszkolu. Nie ma kto go odebrac, wiec bedzie dzis kiblowal, az tata wroci z pracy ;)

A mi chce sie spac.....

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    Leo po cc jest duzojadkiem z reguly ;-) ciagle tylko cos mniam mniam i ostaanio sam tez gotuje tzn wyciaga gary talerze lyzki i gotuje i oczywiscie zajada ;-)

No bo wiadomo ze tro jest jakastam statystyka, ze procentowo wiecej poprostu dzieci po cc na takie zabzruenia cierpi.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko: dobrze, ze z mama w porzadku... A skad wiesz, moz szukaja swiezej krwi i Cie przyjma..
    U nas dzis dobry dzien, moj mial wolne, spedzilismy czas raxem, zaraz idziemy po Lucje bylismy w biurze i bedzie Teneryfa.

Laro: i jak z Ania po wizycie?

LaRa, MANIEK, Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKA A kiedy chcecie leciec?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia, my na 16:30 idziemy.
    Chałka zrobiona, pachnie w całym domu. Teraz robi sie zupa krem z pieczarek, mam nadzieje ze Ania cos z tego zje. No i chyba machnę racuchy bądź naleśniki. Moze zje, Moze.

Aaaa No i doczytałam, ze jednak wakacje :) kiedy, kiedy Mam sie Pakowac?

Beszko, trzymam kciuki za owocna rozmowę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 14:36

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro, Kotka ma racje - ostatnio logopedia mi o tym wspominała, bo Zuza np. nie cierpki, jak dotyka sie jej twarzy. To sa zaburzenia SI, czyli integracji sensorycznej i mogą sie różnie objawiać. Ale niekoniecznie to musi byc to - nie sadze, ze pediatra bedzie o czymś takim miał jakiekolwiek pojęcie...powie Ci, ze dzieci tak maja. Może i maja, bo Zuza tez tak miała - wybiorczosc jedzrniowa, a teraz juz nie ma.

Beszko, nigdy nie wiadomo - kciuki.

Zgredko, sto lat dla Kostka.

Nena, ale ten Twój Diego to bystrzak

U nas masakra, bo Zuza ma katar, ale Toska kaszlala dziś niże ze 3 razy, wiec do lekarza nie idę, bo ospa szaleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 15:20

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko nie tylko kwalifikacje sie liczą ale tez osobowość w ogóle cała autoprezentacja takze trzymam kciuki!
    Lara ta chałka wyglada obłędnie:) nie dziwie sie Ani ze zjadła. Mój kuzyn obecnie 20 letni tak jesc nie chciał pamietam jadł tylko to co słodkie czyli placuszki nalesniki i słodycze , moja ciotka szału dostawała ale dzis tez jest wybredny i wiele rzeczy nie zje bo wg niego zle wyglądają moze Ania ma teraz taki okres ze mało jej smakuje a jeszcze przeziębienie to apetyt =zero.

Psotka tez sie cieszę na BN i uwielbiam jarmark na którym jeszcze nie byłam przez ta moja chorobę buuu :( juz planuje kupić choinkę ( w tym roku sztuczna) i trochę ozdób.
    Aaa taka dzis wiadomość: mam znajoma która po 7 latach starania sie jest w ciazy in vitro nareszcie i w dodatku ciąża bliźniacza! Bardzo sie cieszę :)

konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• MANIEK Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko fajny dzień :)
    Jussta moja tez ma taki apetyt i mi garnki z szuflady wyjmuje :)
    Nena Diego to geniusz! Dobrze ze mój zięć :) teraz drugiego muszę poszukać hehe
    Summi zdrowka dla dziewczyn dla Ani i Lili tez.
    Kroko a co u Was? Ps nie widziałam kuriera bo akurat do zusu pojechałam buuu dziękujemy za dodatkowego misia :)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leciimy 8.12, chce zeby mala byla w zlobku na mikolaja, bo nesa foty

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, w moje urodziny;)

Lata, a może ogranicz jej cukier - moja odkąd nie dostaje NIC słodkiego zjada nawet jatmuz i selera naciowego;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie.....

Musialybyscie to zobaczyć, ten szał na widok lekarki, która przeszła sie korytarzem do gabinetu, masakra! Był malz ze mną i to widział, powiedział ze szok. W gabinecie, dostała ataku, łącznie z tym ze prawie zwymiotowała na mnie przy osłuchiwaniu stetoskopem. Gardło ma zawalone, stad kaszel, odsłuchowe czysta. Właściwie mam jej podawać wszystko to co podawałam do tej pory. Tyle ze znów mam zwolnienie na basen na 2 tygodnie.
    Co do ńiejedzenia, mam odpuścić nachalne dawanie, spróbować, jeśli chce ok, jeśli nie to spokojnie odejść. Nic na sile. Jeśli potrzebuje mleka, dawac mleko. Najgorsze co mogę zrobic to biegać za nia i wciskać jedzenie. Widocznie nie ma potrzeby. Moze kiedys zechce jesc cos innego niż mleko?
    Dostałam tez skierowanie na mocz, kał i morfo, ale to dopiero wtedy jak bedzie całkowicie zdrowa.

Sum: Ania nie przepada za słodkim, zreszta za niczym nie przepada.

Dzis mi daje tak popalić ze mam juz jej dosyć. Ciagle wyje..... Padammmmmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 17:12

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, skąd ja znam takie histerie u lekarza...ech

Moja pediatra, co do jedzenia, miała takie samo zdanie - niestety nie pomagało. Choć z drugiej strony, dziecko sie nie zagłodzi. Synek mojej dobrej koleżanki jadł tylko zupę pomidorowa i słodycze oczywiście,

Zuza nigdy nie jadła słodyczy jako takich, ale właśnie chaleczki, bułeczki, serniczki, etc. Smaku czekolady nie zna;) a powiedz, jak z załatwianiem? Bez problemu? Nasza Pani psychodietetyk twierdzi, ze czasem niejedzenie wynika z nietolerancji (Np. Alergia odroczona/ukryta, czyli, ze dziecko nie ma widocznych objawów, ale, no. unika jedzenia, bo złe sie po nim czuje i podświadomie to łączy...Teraz Zuza jest na diecie - oczywiście u Cidbie nie ma potrzeby, u nas problemy jelitowe- i jest o niebo lepiej.

Toska tez ostatnio kaszel i charczenie, a osluchowo czysto. Do lekarza sie boje z powodu tej ospy, jutro będziemy u teściów, to ja osłucha

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sum, z "dwojeczka" bez problemu, codziennie jest. Czasem twarda, zbita czasem luźna, ale jest.
    Teraz dostała flachę, wypiła pół i poszła bawić sie z ojcem.
    Ja mam załamanie nerwowe, do tego stopnia ze mogłabym wyjsć z domu i gdzieś sie zaszyć, wyryczeć, wyciszyć sie.
    Boże drugie dziecko w drodze a ja jednego nie ogarniam ;(
    Lekarka powiedziała, ze A ma silna osobowość i nas trenuje. Ale wpychaniem jedzenia lub głodzeniem niczego nie uzyskam.
    Mam odpuscic. Tjaaaaa

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, rozumiem Cię, tez byłam zdesperowana, zeby jadła. Może podświadomie czyje, ze to jedzenie jest dla Was stresujące? Spróbuj może rzeczywiście odpuścić, skoro mleko je, to sie nie zagłodzi. Skup sie trochę na ciąży, bo stres niczemu nie służy;( siły duzo!!! A z dwójka łatwiej - drugie wychowuje sie przy okazji (jak juz przetrwasz okres noworodkowy;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko a może akurat się uda, trzymam kciuki

Lara, dobrze że noc nie dzieje się złego w organizmie Ani. Siły

Ja siedzę na piłce. Tymek miał jechać z sąsiadem a skończyło się że on pojechał z nami, dałam się wrobić.. Padam dziś na twarz

Nena, Diego to wogole jest mega

Patryk od trzech dni nie chce jeść zupy, tylko drugie dania..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• beszka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mi,e slowa.
    Wiadomo, ze lrzy wyborze pracownika wiele rzeczy bierze sie pod uwage...ja mialam wrazenie, ze jedna z osob mnie oytajacych, bardzo chciala kogos dosiwadczonego....ale nie wiem jka wazny jest glos tej osoby.

Lara, wspolczuje z tym niejedzeniem malej. A to co Summi oisze o potencjalnych alergiach, to tez o tym slyszalam i np.u nas sie sprawdzilo. Ale slyszalam tez p, ze czasem dziecko domaga sie wlasnie tego na co ma alergie ;) zobaczysz jak malej morfologia i kal.

Zgredko, zazdro wakacji! Zasluzone!

Hanka ryczy i krzyczy. Dostala czopek p.bolowy. Ojjj ciezka noc soe zapowiada. Ja chcialam ja juz do wozka wsadzic i lulac, maz nie pozwala. Siedzi i ja glaszcze, z areke trzyma....

A jutro caly dzien sama z 3 bo szkola i orzedszkole zamkniete ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Summerka ma racje z tymi zaburzeniami SI. Idz do jakiegokolwiek terapeuty, popros pediatre o skierowanie albo idz prywatie do logopedy, tez stwierdzi nadwrażliwosc jamy ustnej. To naprawde dziwne, że dziecko nic nie je.
    A z tymi cechami dzieci po cc, kiedys na jakims szkoelniu słyszałam teorię, że te dzieci mają często zabuzrenai SiI iw przyszłości jako dorosłe osoby maja charakter ryzykantów- uprawiają sporty ekstremalne itp, bo poród nie doboźcował ich odpowiednio :) Ale kto to wie :)
    Ja pierwsze co odstawiłabym butelkę, chce pic mleko niech pije z kubeczka, może jak się rozstanie z "ciumkaniem" zechce jeść?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    Lara, Summerka ma racje z tymi zaburzeniami SI. Idz do jakiegokolwiek terapeuty, popros pediatre o skierowanie albo idz prywatie do logopedy, tez stwierdzi nadwrażliwosc jamy ustnej. To naprawde dziwne, że dziecko nic nie je.
    A z tymi cechami dzieci po cc, kiedys na jakims szkoelniu słyszałam teorię, że te dzieci mają często zabuzrenai SiI iw przyszłości jako dorosłe osoby maja charakter ryzykantów- uprawiają sporty ekstremalne itp, bo poród nie doboźcował ich odpowiednio :) Ale kto to wie :)
    Ja pierwsze co odstawiłabym butelkę, chce pic mleko niech pije z kubeczka, może jak się rozstanie z "ciumkaniem" zechce jeść?

no to by sie u mojego meza zgadzalo ;). czubek mowie wam. Ale Domi tez hehe

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
‹‹ 2152 2153 2154 2155 2156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ