X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kroko, ja bym faceta po prostu na policję zgłosiła. Adres przy reklamacji podawalas? A co jak następnym razem debile przylezie?

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wyobrazam sobie nie dawac pieniedzy przy koledzie, przeciez to wiadomo, ze ba Kosciol, a nie do jego kieszeni, raz co prawda zapomnialam, tak mnie z rownowagi wyprowadzil, a raz musialam wciskac, bo nie chcial wziac widzac babe z dzieckiem w ciazy

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wreszcie zrobiliśmy zakupy prezentowe: kupiłam domek duplo (w leclercu 10 zł taniej niż w necie;), dlatersciowej pakiet książek, teściowi porządna koszule (z racji awansu), dla szwagra i szwagierki - grę planszowa - programy w sylwka, dla bratanicy męża - bluzę z hm i klocki, a jej brata bluzę mychę z hm i laptopik.

Kroko, dziewczyny dobrze prawią - nie zostawiaj tęgi, to szok!!

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie, wszystko ok, szyjka zamknieta, mala zapowiada sie drobbiutka, ale Leo tez duzy nie byl, ma 1700 brzuszek malutki, nastpena wizyta przed swietami i wtedy zdecyduje kiedy ja wyciagac ale pewnie poczatek stycznia

Fajnie wam z tymi prezentami, ja jeszcze nic nikomu nie kupilam, a wigilia w tym roku wyjatkowo u tesciowej, pierwszy raz w zyciu, to sie nie narobimy przynajmniej ;-)

Biedra lepiej juz?

Lara jak tam futrzak, fajny? zazdro, pies to nasze marzenie jak dzieci podrosna to sie spelni ;-)

Maniu przeszedl bol juz?

nie wiem co jeszcze mialam pisac, ide czytac, buzka

Lili83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam prezentow, pomyslow tez nie, ale bede kupowac tylko dzieciom i rodzicom..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa to super wieści :)
    No wlasnie ja wczoraj byłam u gin i mała przybrała ( poprzednio nie ważyła kg ) teraz 1400 takze jestem zadowolona. Teraz po wizycie u laryngologa byłam moze z 3 min ... antybiotyk mi przepisał ale powiedział ze działa miejscowo i do dziecka sie nie dostanie bo mówiłam ze nie chce leków wole ta punkcję ... teraz sama sie zastanawiam bo ja z tych ci unikają antybiotyków i w ogóle lekow.

Zgredzia spakowana ?
    Co do kolędy to nie przyjmowałam na wynajmie teraz chyba juz muszę. Ogólnie nie lubie tego bardzo krępuje sie i nie wiem w ogóle co sie robi na kolędzie. Co do kasy to ja chyba nie dam wszak odwiedzanie wiernych conajmniej raz w roku to ich obowiązek ( praca=posługa) daje na tace i wg mnie to wystarczy... narazie jeszcze nie znam księży z tego kościoła do którego teraz przynależę bo ciagle albo ja chora albo jagoda albo mama i tak lecą miesiące i nie mam kiedy iść :(
    Maz mnie wkurzył to juz leżę w łożku , poczytam sobie ...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• adulcova Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

Kroko masakra z tą lalą, ale ważne, że trwasz przy swoim.

Lara jak tam psiak?

Wróżko lepiej dmuchać na zimne, choć to niezbyt dobre stwierdzenie mając małe dziecko w domu.

Biedro współczuje jelitówki. Ja zauważyłam, ze po ciązy łapię wszytko co się da.

Beszko kraj marzenie. U nas chyba nigdy tak nie będzie :)

Zgred trzymam kciuki za zestawiki :)

Konwalianka u Nas taki zwyczaj, że daje się i kolędnikom (ministrantom) i księdzu. Kolędnikom daje po 10zł, a Księdzu 50, choć ostatnie 2 lata nie przyjęłam ;) mam uraz do mafii.

No i teraz przejdźmy do mnie :D - jakby to kogoś interesowało.

Położyłam wczoraj młodą spać o 21, wstała o 22. Nie spała do 4:40, gdzie o 6:30 miała pobudkę. Wizyta szczepienna trwała z godzinę - tzn pobyt w przychodni. Już mamy lekki obrzęk, ale Mała jest taka delikatna, że to standard. Dostałyśmy wykaz co i jak z bilansem 2-latka. Nastepne szczepienie dopiero na 5 lat, uff.

Sąsiadka dzisiaj u mnie była i ja u niej. Moja mloda ja tak lubi, fajnie, bo jakbym potrzebowala ja zostawic to mam w kims oparcie.

Musze sobie kupic czape i mlodej sniegowce - mamy taka chlape teraz, ze moge sobie do d**y wlozyc trzewiki z Fili i kozaki z H&Mu. Jutro łowy + urodzino-imieniny babci. Ja kupilam jej komplet poscieli z przescieradlem, moja mama zastawe stołową - chyba bedzie ok.

Co do Azji Express to czulam ze wygraja chłopaki :)

W koncu odrobilam sie z szyciem uff :) jak to fajnie zasypiać bez obowiązków.

Lubicie jeździć autem w śniegu? Ja odkąd mam dziecko nienawidze! Koła buksują, mam obawy, że czasem nie wyjadę, albo wpadnę w poślizg. No cóż, wyobraźnię mam niemałą i doswiadczenia w jeździe też niezłe :) miałam super wyniki w jeździe gokartami (pasja od zawsze) kilka razy byłam na driftach i taflach poślizgowych. Teść nawet dał się przejechać ciągnikiem (tym od zestawu :P nie mylić z rolniczym).

Lili83 lubi tę wiadomość

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, ale kosciol przeciez jest bogaty. No wystarczy oopatrzec jak wiekszosc ksiezy, biskupow, papiez zyja. Ja zanzaczam...w Boga wierze...w kosciol katolicki..coraz mniej. W PL parafia na parafi. Wole skomnosc w kosciele protestanckim.
    A swoja droga, dlaczego ksiadz w pl musi pojsc na kolede raz w roku? Bo w innych krajach ksieza katoliccy ne chodza z koleda. Tutaj tez ksieza katoliccy nie biora kasy za chrzest, slub, pogrzeb itp. (No ci co z Polski nie sa, bo polscy biora). Hanka jak miala chrzest w kosciele protestanckim, to za nic nie zaplacilam, a dostalam od ksiedza i swieczke, i pamiatke. Dwa spotkania byky...na kuzie, ksiadz uwaza sie za zwyklego czlowieka, placzece dziecko mu ie przeszkadza, nie czeka na co laske ( w Pl to na kazdym kroku zaswiadczenie potrzebne i oczywisce trzeba za to placic). Generalnei to duzo mozna by pisac, ale wlasnei zlamalam dane sobie slowo, ze nie bede poruszala tego tematu na forum. Wiec juz siedze ciiiicho.

Wlasnie przezylismy straszne chwile :( ryczec mi sie nadal chce. Wrocilamz e sklepu, a ze Hanka byla smutna jak zobaczyla,ze tylko chlopcy dostali kalendarz adwentowy, kuoilam jej wozek parasolke. I tak chcialam, a tak jest jeden wiekszy orezent zamiast kilju malych. Dalam jej, ta radosc ogromna biegala z tym wozkiem do kuchni i do salonu. Jak zatrzymala sie na chwile w kuchni maz dal jej na lyzeczce wit. C bo katar ma caly czas. Ta wziela i poboegla. Po chwili biegnie do mnie, nie oddycha tylko jakis dziwny bulgoczacy odglos wydaje. Ja w panike, bo ta mdleje i nie oddycha i ten bulgot. Ewidentnie cos jej w gardle stalo. Maz ja przejal, ulozyl w odpowiedniej pozycji i wali w plecy, leon stoi wielkie oczy, jan w ryk, ja w panike chce dzwonic po kaetke. W koncu mloda zwymiotowala. Ni wiemy czy zakrztusila sie wit.c ( od teraz bedzie dostawala i siedziec musi po niej kilka kin) czy zwymiotowac nie ogla i dlawic sie tym zaczela. U nas jelitowka w szkole panuje, a H zwymiotowala kilka dni temu troche. Potem pobiegla sie bawic, ale blada byla bardzo i kaszlala. Teraz spi u sibie. Chcialam ja u nas polozyc, ale maz twierdzi ze u niej leoiej, bo mamy monitor oddechu...tylko ten wyje dopiero jak dziecko juz ne oddycha. Maz ma mi materac przeniesc do jej pokoju. Bohe sie bardzo, ze ona tak dziwnei na wymioty reaguje i bedzie jeszcze wymiotowac w nocy. Straszne to. Jutro dzwonei do lekarza. Juz kilka razy stracila przytomnosc, a raczej orawie co stracila. Czesto sie dlawi..niech ja pzrebadaja. Ja umre ze strachu, jak bede musiala ja z kims zostawic i sama nie wiem czy lepsza niania czy przedszkole...ehhhh

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorrry ze post pod poste.... dziewczyny gratuluje udanych wizyt :)

Wrozko, wypuscili Cie oo tych 24 h?

Biedronko, wspolczuje jelitowki. Nienawidze. Jakbym mogla, to kazalabym sei odiwezc do spzitala i tam chorowac, bo mam wrazenie ze zaraz umre ;) brrrr

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macham ja trochę lepiej ale męża zlaplo jutro sie odezwe

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejol

Melduje ze jeszcze zyje;)ostatnie 2 dni nieco spokojniejsze oby tak zostalo!zdecydowalam ze jesli Leo nie chce spac w dzien to nie bede go zmuszac jak nie spi to wieczorem okolo 20 idzie spac a jak ma drzemke to ok 23
    moj chce zebysmy 16 grudnia poszli na impreze wigilijna z jego pracy do dzieci przyjdzie corka naszej niani ale sie wacham:/

Beszko to straszne co opisalas:(lepiej wez H do was do lozka
    co do przedszkola to trudny wybor a czasu malo?wam zostalo:(anie ma u was niani ktora opiekuje sie dziecmi w domu?u nas tp dosc popularne ma zazwyczaj 4 lub 5 dzieci a dlavzego ci zalezy zeby H byla caly dzien na polu?

Justta tak sie popattzylam na twoj suwaczek a to juz 32 tyg omg jak ten czas leci jescze miesiac i bedziecie tulic mala Ninke:)

Manku ale ty sie nameczysZ:(dobrze ze Zuzia ladnie przybrala 1400 to juz ladny wynik:)

Kroko nie popuscilabym temu ciulowi!!!

Lara teraz pelne rece roboty;)

U naa podobnie jak u Beszki wieszaja zgubione rzecY np na drzewie oddaja do sklepow moj syn zoatawil ostatnio karte w bankomacie i przyniesli do banku ale coraz wiecwjwlaman na naszej ulicy bylo juz 1 (nie mowiac o naszwj skradzionej prYczepie:((()bedziemy zakladac alarm bo jest coraz gorzej:((
    u mojego brata bedzie prawdopodobnie 2 dziewczynka:)takie zdarzenie mieli juz 2 razy gin z NFZ smierdzial alkoholem lekko podpity nie zglaszaja nigdzie bo i tak chodza prywatnie ale moim zdaniem powinni to gdzies zglosic bo pewnego snia moze to sie dla jakies pacjentki zle akonczyc

justta lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko, to sa straszne chwile. Zuzka mi sie tak zachłysnęła woda, jak miała 5 tyg. - karetka, panika, szpital - dobrze, ze mój tato zachował zimna krew i uderzył ja w plecy, ze w końcu wypluła - ostatnio taka akcja z flegamine. Współczuje, bo mnie takie akcje trzymają długo

Manku, Justta, gratuluje wizyt. Manku, weź juz może ten antybiotyk.

Toska dziś nie do wytrzymania, ale nie kaszle, choć zakatarzone obie. Miałam iść do lekarza, ale skoro to tylko katar, to nie będę narażać dziecka w przychodni

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko straszne to z Hania, no masakra, Leon wczoraj tak przyczasnal sobie palce drzwiami w aucie, ze myslalam ze polamane, masakra z tymi dzieciakami, trzymajcie sie

Zdrowia dla chorowitkow

Adu to dala ci popalic, zeby cala noc nie spac ;-)

Manku moze lepiej juz ten antybiotyk i duza juz Zuzowa, super

Zastanawiam sie nad chusta kółkowa na poczatkowe miesiace, macie polecacie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 22:07

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisuje po przeczytaniu postu o Hani, Matko Beszko przerazilam sie tylko czytajac. Biedna malutka, ja gdybym byla sama, to bym chyba umarla ze strachu..

Adulcova: nic nie mowilas, ze taka ciezka noc.
    Co do zestawow, to w glowie ukladam, ale butow dobrac nie moge, chce miec fajne foty, a nie jak popraniec jakis. Musze wszystko przymierzyc. Nigdy tak nie robilam przed wyjazdem i pomyslicie, ze to przesada, ale na prawdziwych wakacjach bylam dwa lata temu ponad na Mazurach..

Justa ja mam kolkowa i to jedyna, ktorej uzywalam, nawet zastanawiam sie czy nie wziac na wyjazd, chyba ze moj znowu zamota te druga. Bardzo polecam najszybsze wiazanie, acz dla dziecka ponoc lepsza ta zwykla no i kolkowa chyba dla mniejszegi czyli jak piszesz na poczatek. Jak sie zdecydujesz to mam :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka współczuję
    Krokodylku tobie też, co za palant

Miałam nie włazić na forum ale dzisiaj dostałam pierwszą @ po porodzie i stwierdziłam, że se zaznaczę, a co.
    Pozdrawiamy Ciocie <3

Biedroneczka83, Blondik lubią tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mari: 9 miesiecy po porodzie.. niezle.

Ja sie tak podjaralam szyciem bluzy z kapturem (mam super material), ale maly sie obudzil, dokoncze jutro
    Ol yeah i juz chce kolejna taka

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za słowa wsparcia, naprawdę ten sklep to jakaś porażka.
    Nie ruszam g*wna póki co, żeby nie śmierdziało, ale jak mnie jeszcze przy oddawaniu lalki wkurzą lub kiedykolwiek to już nie odpuszczę.
    Póki co wszystkim to opowiadam i robię im skuteczną "reklamę".
    Ten facet do mnie dzwonił i do mnie na "ty" bo to znajomy kuzyna, był raz u nas na zakupach i taki to mój wielki kolega.
    Blondik - on wie gdzie mieszkam. ;)
    Spokojnie, nie boję się buraka, a reklamę to ja im zrobię konkretną.
    Poczta pantoflowa jest najlepsza w takich sprawach. ;)

Wróżka wierzę że tęsknisz za Franulem, oby jutro do domu!

Biedronka współczuję jelitówki! Biedna się umęczysz, oby dziewczyny się nie pozarażały.

Beszka u nas 2 godziny dziennie na zewnątrz w przedszkolu to dużo haha.
    Jak Ci się nie spodobało to się nie dziwię że nie chcesz tam Hani wysyłać.
    No chyba że na czas dopóki w tym drugim się miejsce nie zwolni?
    Wiem, że słabo tak zmieniać przedszkole.
    To może jednak to tacierzyńskie mąż wykorzysta?
    Super z tą uczciwością u Was!!!
    O matko, współczuję stresu z Hanią!!! Chyba bym spanikowała i padła.
    PS. Synka jednej z marcówek dzisiaj operowali, bo zakrztusił się orzechem, i ten orzech gdzieś koło płuc się zatrzymał, i mu wyciągali. :/

Zgredko to fajnie że taka mała grupa. W tym drugim prywatnym przedszkolu też są grupy 15 osób, ale nie wiem ile pań.

Konwi też byłam dziś w lidlu, kupiłam Zuzi piżamkę bo były od dzisiaj fajne, a chętnych na nie w ogóle, wszyscy właśnie w pościelach grzebali.
    Ja pieniądze daję, w kopercie, zwykle 50zł
    Ministrantom nie daję nic.
    Beszka u nas w parafii jest kolęda co dwa lata, ale nasz proboszcz w ogóle na kasę nie jest łasy.

Kotka współczuję nocki.

Nena poleż sobie, co będziesz ganiać. ;)

Lara i co tam wybraliście?

Maniek współczuję skurczy, a męża w łeb bij. :P
    Gratuluję umowy!

Summi ja tam krzyczeń nie będę. :) Też daję na kościół, utrzymanie kościoła też kosztuje.

jussta super że wszystko dobrze z maluszkiem. :)

adulcova u nas zaległe to ostatnie szczepienie, ale na razie nie mam weny.

Lili super że jest poprawa. :)

mari haaaloo co u Ciebie? :)

• zgredka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawac, nie opitalac sie!
    Ostatnio puszczalam malej bajki, gdy sie budzila tak wczesnie, a sama jeszcze probowalam lapac sen. Ale dosyc tego, wstaje, zaczynam zyc i przespie sie jak ja odprowadze do zlobka

Kroko: racja, poczta pantoflowa jest rownie skuteczna :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • justta Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane nocka u nas w lozku tym razem i spal spoko wiadomo z nami lepiej sie spi, ale my polamani, trzeba wieksze lozko chyba kupic hihi

Zgredzia to kupuje kółkowa, bo potem bede miala nosidelko jak bedzie siedziec juz, poogladam i potem sie odezwe jak cos

Kroko tak to jest z burakami, a jak Zuzia spi w nocy ?

Mari co u was?

U nas deszcz znowu i wirucha od rana, dawac teb snieg w koncu bo jeszcze nie doszedl

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • beszka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Kroko, ja tez bym pewne na razie odpuscila i zobacYla czy jeszcze beda jakies akcje

Co do przedszkola, to tutja 2 godz.na dworze, to malo. Na kilka mieisecy nie bede jej puszczala a potem zmieniala, bo to za duzo stresu dla takiego malucha. Nawet panie w przedszkolu pow.,ze to kiepski pomysl. Ale mamy rozwiazanie ;) wczoraj tesc zadzwonil. Wczesniej pytalismy sie tylko tesciowej i ta pow.,ze nie zajmie sie H....ale musiala pow.owszytkim tesciowi i ten wczoraj pow.,ze z checia zajma sie Hanka. Tylko przez miesiac bede na kanarach i wszytsko oplacone juz, wiec w tym czasie nie moga, ale pozostale wyjazdy odwolali juz. WOW!!! W szoku jestesmy. Teraz szukamy kogos na te 4 tyg. Maz tacierzynskiego nie da rady zalatwic w tak krotkim czasie. Nic to...cos pokombinujemy

Lilki, trzymam kciuki za pozostale dni, aby byly spokojne jak dwa ostatnie ;)

Hance tez odstawilismy popoludniowa drzemke i dzieki temu wczesniej zasypia ;)
    Mamy takie oanie, ale dla nas to nie jest opcja. Mamy zle doswiadczenia z Leo z taka jedna nadzorowana przez gmine itp.

Zgredko, poka bluze jak skonczysz

Ja czekam jeszcze 30 min.i ubieram dzieciaki. Jedziemy po meza do pracy a potem do mojej oracy. On pojdzie z nimi na dwor a ja do biura. Trzymacjie kciuki, aby oroblemu z moim dyplomem nie bylo ;)

Milego dnia

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
‹‹ 2167 2168 2169 2170 2171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ