Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc babeczki....
Kurde, wieczorem juz padłam, nawet noe doczytałam co pisaliście, nadrabiając z rana.
Beszko, współczuje tej sytuacji z Hania, nie wyobrażam sobie jakbym sie zachowała w takiej sytuacji fajnie, ze dziadek okazał sie super dziadkiem i zajmie sie Hania.
Kroko, ńie dawaj sie ! A przy najbliższej okazji przekaz banie ze masz nagrana rozmowę z jej małżonkiem, i gdy jeszcze raz sie cos takiego przytrafi to idziesz na policję.
Wróżko, jak tam? Trzymasz sie jeszcze?
Manku, jak sie czujesz? Ta moja koleżanka była drugi raz na punkcji, mówiła ze jeszcze sporo tego "gowna" z niej wyjęli.
Co do kolędy, to przyjmuje, zawsze (chyba ze akurat jesteśmy na wyjezdzie). Do koperty wsadzam 40-50 zł. Każdy ma prawo wyboru,meczy przyjmuje czy nie, i czy ile daje. Ale u nas to taki standard. No i oczywiście wszystko zalezy od księdza, jaki jest, jeden pokaże ze przyszedł po kase, a inny nie, rozmawia, kawy sie napije itd. A wlasnie jak jest u Was? Dajecie do koperty kase czy normalnie do ręki? Pytam bo u mnie odkąd pamietam zawsze dawało sie w kopertach a np moja teściowa (tzn mój teść) daje księdzu do ręki, co wydaje mi sie ze jest nie eleganckie itd nie wiem czy rozumiecie obco mi chodzi. No ale mi sie to nie podoba, jak zwróciłam na to uwagę to stwierdzili ze robią tak od zawsze.
Zgredzia, za duzo nie pakuj bo i tak w połowie chodzić nie bedziesz. No i tak wyletniac sie tez nie masz co. Sprawdzałas temp?
U mnie pizdzi, wiatr hula, nie wiem jak wyjdziemy na spacer.
Ale mam armagedon w chacie. Aaaaaaaaaaa masakra, ale mam nadzieje, ze maluch sie szybko nauczy i juz bedzie ok.
Zacznę od tego ze jak to dziecię, chce sie bawić, zabiera Ani lalki , pluszaki, klocki, zabawki. Ta "nie chciem" mi marudzi i jęczy (dodatkowo wychodzą 3) bo Kofi chce sie z nia bawić i biegać, a ona nie. Wiecie, Kolo był spokojnym i ułożonym juz psiakiem wiec i do zabaw był mało chętny, a tu odwrotnie.
Uczymy go czystości ale poki co on jest szybszy. Tzn gdy śpi jest ok, ale gdy wstaje z drzemki to juz musze być gotowa w drzwiach z Ania aby lecieć z nim na dwór, co oczywiście nie jest możliwe, bo cholera wie ile akurat chce mu sie spac? No mowie Wam, jazda bez trzymanki.
Wstaje w nocy sprawdzać czy ńie nasikane bądź nawalone. Wczoraj maz z nim był przed 23 na dworze a o 0:00 obudziłam sie sprawdzić mieszkanie a tam koopsko. Obudziłam męża, posprzątał, wyszedł z obsrancem na dwór, potem znów o 3 i o 6. No jak z noworodkiem normalnie.
Wczoraj chodziliśmy po osiedlu godzinę, i ten tylko RAZ zrobił siku, noc wiecej. W domu sie wyspał, wstał i walnął klocka. Reszty Wam opisywać nie bede bo aż strach. Ale było grubo.
Potem przyjechał facet od kuchni, siedzielismy przy stole w kuchni, Kofi pod stołem i co chwile puszczał baki. Ja myślałam ze to ten facet i sie nie odzywałam, on myślał że ja. A ten trollil pod stołem. Maz z nim wyszedł, maluch sie załatwił, i znów padł. A wieczorem zabawa, podgryzanie itd.
Teraz śpi, Ania pije mleko, ja sie szybko podmaluje, ubiorę Anie i będziemy w gotowości czekać na wstanie panicza.
Trzymajcie dzis kciuki, wieczorem mam prenatalne. Lekki stresior jest. Śniło mi sie dzis, ze lekarz powiedział ze bedzie syn.
Zobaczymy
Miłego dnia i trzymajcie kciuki żebym nie wyładowała w zakładzie zamkniętymKrokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej hej! My nadal w dwupaku. Wlasnie byl obchod i do 13 ma byc wypis. Ale co lepsza przy badaniu okazalo sie ze mam juz 3cm rozwarcia (wczoraj 1,5) i lekarz pyta czy daleko od szpitala mieszkam. W razie czego mam od razu jechac zebym w samochodzie nie urodzila!! A do tego jednej dziewczynie z sali wyszla jakas zarazliwa bakteria i przeniesli ja do izolatki, po dwoch dniach na 6 osobowej sali a mnie dzis od rana glowa boli. Mam nadzieje, ze nic nie zlapalam poza tym Franek mocno teskni podobno za mna. Mowi co troche "mama, mama" ja tez za nim tak mocno tesknie... Obym wyszla chociaz na chwile zeby go chociaz przytulic
Doczytalam tylko o Hani Beszkowej- jejku padlabym chyba wspolczuje stresow.
Lara- kciuki za wizyte!
Kroko- facet to jakis wariat. Masakra.
Zgredka- jak tam pakowanko?
Ok. Tyle pamietam. Tutaj ruch jak w Rzymie a dzis piekne sloneczko. I zero sniegu
Trzymajcie sie i trzymajcie kciuki zeby Antek jeszcze ze dwa dni posiedzial.
-
Hej Beszko jeju stresu macie co niemiara oby szybko znaleźli co Hani jest bo juz któryś raz piszesz ze omdlenia.
Wróżko dobrze ze wychodzisz. Trzymam kciuki zeby Antek jeszcze do Mikołaja poczekał hehe
Lara a Ty masz jakieś preferencje co do płci ?
Zabijcie mnie!!! Dzis rano moje dziecko oczu nie mogło otworzyć i na całej twarzy taki strup z ropy i z nosa i z oczu Boże nie moge juz. A w dodatku z psem dzis do fryzjera wiec nie moge teraz dziubdzi odebrać ze żłobka dopiero po drzemce ja odbiorę... no i wiadomo zaraz bede miała zapalenie spojówek! Czym smarować poza rumiankiem?Maniek
-
Tak na szybko odp
Maniu: Tobrex moja miala na spojowki..
Dziewczyny, ktore pytaly o pakowanie no co Wy jade za tydzien dopiero, a wczoraj sie okazalo, ze torba ma rozwalobe kolko wiec dwie a nie jedna musimy pozyczyc (ponoc rodzice mojego maja duzo uff)
Laro sprawdzalam pogode ma buc najnizsza 16, tera jest tam ok 25..
Oo i wlasnie przypomnial mi sie sem sprzed chwili bo drzemke stwierdzilam ze zrobie
Mialam jechac do Blondika w odwiedziny, ale zapomnialam kupic prezentu i dzwonie do niej gdzie jest jaki sklep, a ona myslala, ze ja jej nie slysze i co kezowi tlumaczyla ze to ja, a on sie dzowil, ze syn Konstanty.. tyle, bo obudzil mnoe kurier z plecakiem dla mojego na bagaz podreczny..
Laro: nie dalabym rady z psem w taka zime w gotowosci, zanim bym buty malej zalozyla to by sie zesral pare razy, ale nie brzmisz jak bys byla podlamana.. jaki masz nastroj?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 11:20
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Zgredzia, odpowiadając na pytanie.... Co do malucha..... No co sie bede załamywać? Po co? Ile mogę z nim wychodzić to wychodzę, jak nie zdążę to sprzątam. Wczoraj tylko nakrzyczalam,bo nie dość ze nawalił, zsikał sie to jeszcze w to wlazł, wiec zamknęłam go w łazience i poleciałam sprzątać. Odkazić itd.
Potem do łazienki, mycie łap, pysczzka i dezynfekcja łazienki.
Generalnie duzo teraz dezynfekuje, to tak w skrócie.
Byliśmy teraz na spacerze godzinkę. Zrobił uwaga! Raz siku. Teraz śpi, Ańia sie bawi, a ja obejrzę Biegi narciarskie.
Manku, odp na pytanie, mam preferencje, ale ńie chce sie nastawiać, zeby sie nie rozczarować. Chociaż mam cicha nadzieje...... Najważniejsze, zeby te przeziernosci wyszły ok, narządy były na swoim miejscu itd.
Ańia zaczyna coraz wiecej po mnie powtarzać, wiadomo, ze jeszcze nie poprawnie, ale cos tam pomału sie odblokowuje. -
Domi cala noc sie budzil i pokaslywal plus troche placzu ale nei musialam wstawac bo zanim sie zorientowalam to juz zasypial.
BESZKO ale w Pl nie ma podatku na kosciol wiec zbieraja. Jakby dostawali z gory to napewno wiekszosc osob by nie dawala.
Super ze tesciowie si ezgodzili! Choc raz plus dla nich!
KROKO dlatego ja nei daje takich malych przedmiotow w ogole do jedzenia, zadnyhc orzechow! Choc dawalam ale stwierdzilam wlasnie ze zbyt niebezpieczne. Chociaz takprawde mowiac to jak se jablko pgryzie to tez przeciez male kawalki beda….
LARA a widzisz, jak Ania ruszy z gadaniem to bedziesz tesknic za cisza
Ja mojego molestuje slowami: dzdzownica i chrzaszcz ;P. SLodki jest jak probuje to powiedziec.
Teraz to juz nawet nei pisze o nowych slowach bo w sumie on wszystko powtarza. Dzisiaj slicznie powiedziel „osiol“
Niestety w wielu przypadkach wygryw niemiecki bo jest latwiejszy. Lepiej powiedziec „aus“ niz „wylaczone“ albo „zu“ zamiast „zamkniete“, „ball“ tez jest latwiejsze niz „pilka“ albo „heiss“ niz „gorace“.
-
Beszko wspolczuje, mi tak Mala zachlysnela sie majac 1,5-2msc. Zrobila sie juz cala sina. Szybko skierowałam brzuchem w str podłogi, głowa niżej niż dupka i uderzyłam kilka razy w plecy (nie jakoś mocno, tak po prostu, aby pomóc). Ile strachu się najadłam...
Lili wg mnie taka sytuacja powinna byc od razu zgłoszona. Jak mozna byc lekarzem najebusem? Szkoda gadac.
Zgedka a co tu bylo do mowienia haha hardcore, stwierdzilam, ze tutaj i tak to przeczytasz - maly suprise dla Ciebie
Lara u mnie daje sie do koperty, tylko ministrantom do ręki. Co do psa to ja troche inaczej mojego uczyłam. Ja układałam podkłady pod drzwiami to był wyznacznik. Zaczynal tam sie krecic to znak, aby pędem wyjść. Z resztą wychodziliśmy z nim przed snem, po, przed zabawą i po, ale takim sposobem nauczyl się w tydzień. Trzymam kciuki za badania.
Maniek bron Boze rumiankiem!!! Zwykla herbata i woda przegotowana.
-
Hej, my na dworze. Naniosłam drewna, odsniezylam, młody usiłuje na hulajnodze pojeździć. Tymek wczoraj wieczorem miał 38.8, dodam że był na karate i piłce. Mówił że dobrze się czuje, ale jak przyszedł przytulilam go a on rozpalony. Dostał leki, kompres na głowę i przespal cała noc a rano 36.6. Poszedł do przedszkola.. Nie wiem o co chodzi.. Hmm
Dopiero teraz usiadłam.. Od rana sprzątanie z przerwą na spacer, odśnieżanie..
Lara, no masz teraz ciekawie.. Szczerze, podziwiam za cierpliwość..
Adulcova współczuję takiej nocy..
Wrozko, na pewno tęsknisz za Franiem, już wyszłaś?
Beszko, kurcze, faktycznie zdarzają się Hani te omdlenia.. Ja bym to skonsultowala, a często się to zdarza. Kciuki za pracę
Maniek, jeśli ma zapalenie spojówek to takie sposoby nie pomogą.. Starazolin pomógł patrykowi gdy byliśmy nad morzem i nie mogłam do lekarza, kropilam 4 razy dziennie . To bez recepty.
CdnWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 13:17
-
Iel zajmuje wam polozenie dziecka spac od momentu kiedy juz jest umyte i w pidzamie? Tak z ciekawosci pytam bo ja pokazuje D 10min ksiazeczek a potem par eminut noszenia z kolysankami i do lozeczka (potem juz nic sie nei odzywam). Ostatnio mi sie to strasznei dluzy bo w sumei w kolko to samo....10min ksiazeczek niby nie dlugo ale jak sie setny raz to samo oglada i mowi to wiecie....no i repertuar kolysanek mam chyba troche slaby
-
Kotka, u nad jest tak, że z Patrykiem książeczki oglądamy przed kapela. Po kąpieli od razu do pokoju gdzie panuje pólmrok. Tu go tule, mówię mu cichutko modlitwe do uszka, mówię jak co kocham, przytulam mocniej daje pić i odkładam do łóżeczka. Chwilę go głaskam po plecach i tyle, trwa to może do 10 min
Gratuluję udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2016, 15:10
Blondik lubi tę wiadomość
-
Jeju teraz nie wiem czy to zapalenie spojówek bo oczy spuchnięte ale nie czerwone. Pani w aptece powiedziała ze to od kataru spływa ropa u niektórych dzieci oczkami a niekiedy uszami... bo ze nosem to wiadomo.
Lara kciukam za badanie.
Kotka u nas po kąpieli jeszcze chwile ok 15 min chodzi i czytamy książeczki a potem hop do pokoju i usypiam ok 10-15 min.
Maniek
-
Jestem juz w domu, ale przy badaniu mialam 3cm rozwarcia, a na ktg skurcze juz jakies. Jak mi wody odejda od razu mam jechac na porodowke. Pielegniarka byla zdziwiona ze mnie puszczaja. Ale utulilam Franka i juz mi lepiej moze w nocy cos sie wydarzy? Nadal prosze o kciukole
Krokodylica, PsotkaKotka, MANIEK, marissith, Lili83, Blondik, Smoczyca1, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Wrozko, kciuki aby sie akcj arokzeecila i szybko poszlo
Konwi, u nas tez takmkiedys bylo. Nie wiem co to. Ja mam czasem temp.od zmeczenia i stresow.
Manku, u nas czesto katar oczami wychodzi. Woda taka soecjalna (nie pamuetam jak to sie pL nazywa,) oczy przemywam, ktar odcigam, wit.c i tyle. Jak nie jest leoiej po paru dniach to lekarz. Kiedys H tydzien trzymali..raz lepiej razgorzej. Oczy czerwone nie byly, a antybiotyk w kroplach byl pitrzebny...takze ten...tera zjka w ciagu 3-4 dni nie jest duuuuzo lepiej, to lekarz.
Adulcova, Hani ta metoda nie pomagala. Ona sie chyba wymiocinami zakrztusila, albo inaczj...wymioty nie byky pod b.duzym cisnieniem i kawalek jedzonko utnknal w gardle...a ze ona mdleje jak sie przestraszy, to od razu zaczela odjerzczac. Cale szczescie moj maz ze swoim opanowaniem byli w domu, bo ja zdurnialam. Co innego pomagac zlapac oddech komus obcemu, a co innego jak o wlasne dziecko chodzi.
Mamy wizyte u lekarza w srode.
Dzisiaj spotkalam kolezanke. Jej mala bez objawow ma angine. Pitwierdzone badaniami. Mojego L gardlo pobolewa od tyg.i chyba tez pojde z nim do lekarza.
Wkurza mnie sprzatanie byle jak, ale nie mma czasu na dokladniejsze. Mam do wyboru, posprzatac porzadnie kuchnie czy ktorys pokoj, albo upiec z dzieciakami oierniki czy ciasteczka ( comoni kochaja i sie domaga), to logiczne ze czas z chlopakami wygrywa....no nic za pare lat moze bede miala blysk w domu
Dzisaj w oracy bylam i ogarnelo mnie przerazenie, jak ja sobie poradze. Zapusalam sie tez na kurs nirweskiego, bo ja w dialekcie mowie, a tutaj w urzedzie pisac tezeb awszystko w nynorsk a ja pisze w bokmalu ( dwa najwazniesze dialekty tutaj, urzedowe). Ja gadam tak jka moj maz i jego rodzina....logiczne...i mieszam oba jezyki...a teraz musze sie nauczyc pusac w tym nynorsku. Do tego dostalam ksiege orzepisow na nauczenia sie.....nie wiem jak sobie damy rade po swietach..... -
Wrozko: ale nie za szybko
Beszko: poradzisz sobie, w koncu Cie przyjeli nie po to, zebys sobie nie poradzila ja zazdroszcze wyzwanua
Maly zasnal na rekach u taty podczas kapieli malej (szok), mala teraz walczy z usypianiem. U nas to tak wyglada kapiel mleko noszenie i do lozka a tam ona wola mama tata lola baa (brat); kreci sie, piszczy, wrzeszczy, a moj lezy obok i czeka
Po raz ka..
Bluza wyszlaby gdyby nie to, ze kieszonke krzywo przyszylam, choc sie staralam, ale nie widac tego jak zalozy..
Plan na jutro: ja myje okna moj sciaga i zaklada firanki.
-
Hejo!!!
Wpadam sie odmeldowac, u nas nic ciekawego...pizdzi okrutnie!!! Niby na plusie ale wiatr taki ze łeb chce urwać wiec jeździmy po rodzinie bo ze spacerów nici. Mnie od wczoraj znów gardło boli ale najadłam sie tabsow wiec liczę ze mi przejdzie bo jutro gości mam...znowu a głupia wczoraj okna myłam i sie pewnie załatwiłam
Wróżko trzymam kciuki!!!! To juz tuż tuż
Nena dziękuje za wezwanie Jak widzicie czytam Was ale skoro bie mam joc ciekawego do powiedzenia to co mam gadać
Z usypianiem u nas roznie wykąpie zoske potem mleko ja sie kapie kremiki a to czyszczenie nosa i z godzine zejdzie ale w łożku to jest Max 5 min i pada
Beszko kciuki za prace!!! Historia z Hanka szacun ja bym umarła!!!
Tez dzis ogarnęłam troche ale konkretnie łazienki i gabinet mojego...syf totalny ale wiecie jak to z dzieckiem
Wiec ten tego...zdrowia zycze tym ci potrzebują a i Lara cierpliwości i powoedEnia na badaniach
Baj baj