X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile my walczymy z żółtym golem, to nie powiem, ale osluchowo na szczęście czysto. Wczoraj podałam kropkę, ktore teściowa zamówiła w aptece - robione, Źlinice super, zapłaciłam raz i o niebo lepiej!!! A z golem juz 3 tyg chodziła!! Szok!! (Nasivin, inhalacje, smarowanie, doopa)

Cdn

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summi bo nasivin wydłuża katar, bo wysusza śluzówkę.
    Ja swojej ostatnio też dawałam i miała katar 3 tygodnie.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    hej umieram całą noc zwijałam sie z bólu żołądka :( rano poleciało jedną i drug ą stroną ledwo żyje :( mąż ogrna ZUze zaraz po nią jedzie ja nie jem nic bo wszystko mi rośnie
    Miałam to samo, wstawałam po espumisan i nospe ;( a juz mam czarne myśli ze umieram.....mdli mnie i boli żołądek, jelita i nie wiem co jeszcze ;( tragedia.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 12:18

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja daje euphorbium na katar, homeopatyczny lek

Lara i jak zdrowko teraz?

Biedro zdrowiej w koncu dlugo cie trzyma juz, u mnie M chory, katar ma ale to prawie jak umierajacy ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    ja daje euphorbium na katar, homeopatyczny lek

Lara i jak zdrowko teraz?

Biedro zdrowiej w koncu dlugo cie trzyma juz, u mnie M chory, katar ma ale to prawie jak umierajacy ;-)

Justta, od poprzedniego postu nic sie nie zmieniło ;( ból brzucha nie ustępuje :/

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszyscy chorzy, a ja... Teraz się pośmiejecie, choć mi nie jest do smiechu. Wyszedl mi chyba jakiś pryszcz, cokowiek to jest... na wzgórku lonowym!!! Boli jak cholera, nie da się tego wycisnąć, mam to opuchnięte... Czujecie to? :/ Już 3 dzien... :/

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Summerka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam dać to euphorbium, ale w ulotce napisane, ze od 3 rz, nie h sie zrobi zimno, to może te katary przejdą.

Młoda, super, ze dalej karmisz.

A Toska od dwóch dni tak daje w kość, ze mam ochotę sie pochlastać...może to ze y, bo ma tylko dwa

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumeerko, a co to za krople, jaki skład maja?

Biedronko, Lara oby szybko przeszło.

Ja ten homeopatyczny też stosuje, mam go zalecili gdy Patryk miał 3 mce..

Ja mam nastrój do dupy, mimo ubrania już mieszkania świątecznie.. Do tego dobilam się, bo złożyłam wniosek o świadczenie świąteczne i wysyłam go na zły adres.. Chyba kasa przyjdzie mi koło nosa, a wcale niemala..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• MłodaDama Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja znowu zaczelam plamic krwia I cmi podbrzusze po kilku dbiach spokoju... dziwne boje sie :/ trzeba bedzie gina odwiedzic .

Wspolczuje chorobsk dziewczyny. Moj maly na szczescie pochorowal w listopadzie z 3tyg I na razie zdrow oby jak najdluzej. Ja tez niby bolali mnie gardlo kilka dni temu ale przeszlo u nas ciagle ktos choruje a to siostra a to szwagier I sie nosi ciagle I zaraza ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 16:41

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, a jak można otrzymać świadczenie świąteczne? Nie możesz wysłać drugiego na poprawny adres?
    No i jak to z tym 500 w końcu jest? Sa jakies bariery kwotowe?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie smyka jest wyprzedaż, polecam, do końca weekendu bez kosztów wysyłki :)

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    500+ przysługuje każdemu kto ma dwoje i więcej dzieci bez względu na dochody. Przy jednym trzeba wykazać że na osobę przypada chyba mniej niż 600 zł, nie wiem, co do kwoty, nie orientuje się..

Lara, nie wydaje mi się.. Wniosek też złożyłam już 22 listopada, a dziś jest 9 i dziś dopiero się zorientowałam.. To wniosek do mnie z pracy.. Napisałam do nich, ale nie wierzę że jeszcze mi coś dają..

Młoda ja dość długo krwawilam po porodzie, chyba ok 8 tyg..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mloda: ja krwawila z 6 tyg..

Lara: nie gadaj mi o wyprzedazach netowych, nie wchodze nie klikam nie nie (i tak sie splukalam w tym miechu)

Laro jak ktos na dochid ja os ponizej 800.dostaje na kazde dziecko..

Summi: mi lekarka przepisala euphorbium z pol roku temu.m ulotki swoje lekarze swoje..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje ze dzis jagoda lepiej humor dobry w koncu i apetyt wrócił :) jeszcze wstrętny kaszel ale jakiś zaradzimy.
    Beszko świetnie sie te Twoje dzieci bawią :)
    Konwi jakaś handra ?
    Młoda współczuje na sama mysl mam dreszcze bo juz raz to przeżyłam i boje sie ze znów mnie to czeka buu. U nas tez tylko Sab simplex niemiecki pomógł i tez próbowałam wszelkich metod... i myślałam ze 3 miechy nigdy nie mina... straszne to jest ale dasz rade z każdym dniem jesteście coraz bliżej końca tych kołek... a one odchodzą z dnia na dzień takze oby to było juz.
    Ada to napewno pryszcz? Moze pooglądaj dokładnie co Ci tam urosło i posmaruj spirytusem ?
    Zgredzia masakra z katarem i jeszcze z oczu Boże to jest cos okropnego. U nas dopiero ten antybiotyk pomógł takze faktycznie idź do dr bo to górne drogi sa zawalone na maxa im szybciej cos podasz tym lepiej. A inhalacje tez super działają plus nawilżanie powietrza na noc.
    Wróżko a ochota na seksa wczoraj przeszła czy tak wyszło? Nie wczoraj to dzis:) mi chodzenie po schodach nic nie dało bedzie jego czas to wyjdzie :)
    Tak, u mnie czas zleciał nie wiem kiedy a jeszcze po tym moim antybiotyku mam pieczarki w Kaśce :( swędzi jak cholera a we wtorek dopiero wizyta i muszę wytrwać... poza tym wynik posiewu moczu znowu zły wiec prawdopodobnie bede rodzic jsk szybko sie da bo to dla dziecka nie jest dobrze ze mam ta infekcje... muszę tylko te grzyby wyleczyć kur***a mowię Wam mam dość. Tak sie zestresowałam ze jutro muszę pomyśleć i zaplanować gdzie umieścimy Zuzię i rozpakować ubranka piorąc prasować i zrobić listę co kupić do szpitala ... no jestem w czarnej...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Konwi nawilżacz u nas działa non stop, daję wodę morską, inhalację i z katarem dzięki Bogu nie ma tragedii, oby tak zostało.

Zgredka dawaj, jaka to książka o nocniku? Chętnie zakupię.

Kotka ha ha niestety trzeba już uważać co się mówi.

beszka pokaż potem po przemeblowaniu jak wyszło :)
    ja zjem to ciasto, nawet gumowate hehe

Smoku współczuję nocki, ja teraz jakaś taka nieprzytomna i niewyspana chodzę że nie wiem o co chodzi.

Wróżko, wytrzymaj jeszcze chwileczkę.

Izolec, łączę się w bólu, my w niedzielę do teściów. ;)

Biedro biedna, tyle czasu Cię męczy.

Lara u Ciebie jelitówka czy to ciążowe?

adulcova mnie Twój pryszcz wcale nie śmieszy, współczuję.

Konwi a już po terminie, nie możesz wysłać jeszcze raz?

Młoda do ginekologa marsz. ;)

Maniek super że antybiotyk działa i Jagoda lepiej!
    współczuję swędzenia. Kurcze Ty to masz przewalone z tymi wynikami. :/

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dowiedziałam, że będziemy proszeni na wesele do naszej niani. :)
    Także w lipcu balujemy. ;)

Właśnie popijam winko, mój mąż mnie wkurza do granic niemożliwości, normalnie jak kiedyś wezmę i mu coś zrobię....

U nas w nowym salonie już płyty są, teraz pokój Zuzi czeka na płyty. :) Dzisiaj był hydraulik i powiesił grzejniki. W poniedziałek ma je podłączyć do pieca. Prace postępują i wszystko nabiera kształtów. :)
    Kiedy pokazuję Zuzi ten bajzel i mówię że tu będzie jej piękny pokoik to dziwnie się na mnie patrzy ha ha.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasnela ok 20, bo w dzien tylko 20min spala..
    Od 22 co chwila sie budzila i wyla piski, dala wreszcie nurofen. Moj myslal ze to od kataru, bo wyrzucala smoka, ale jednak nie, nos czysty, ale dzis zobaczylam ze dolna trojka sie przebija i podobne piski byly przy poprzedniej, wiec zeby sie nie meczyla tak bardzo dalam nurofen i poki co odzywa sie coraz rzadziej, zaraz powinna zasnac..

Maniu: bardzo Ci wspolczuje :/ miejmy nadzieje, ze gin da cos skutecznego.. dobrze, ze Jagoda wraca do formy

Koncze bo maly zjada mi przedramie

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szybko, bo wróciłam z cross fitu i z zakupów i jeszcze mnie mój wkurzył..

Maniek, dużo probiotykow pij / jedz z różnych grup. Nie, gdy swedzialo a byłam z Tymkiem w sanatorium to gin kazał robić nasiadowki z tantum Rosa + smarować clotrimazolum. Nie możesz zadzwonić do giną, niech chociaż przez tel co powie co możesz zrobić, bo tu nie chodzi tylko o swędzenie, ale one się tam namnażają.. Super, że z Jagoda lepiej.

Kroko, nie wiem.. Nikt mi dziś nie odpisal.. Świetnie że u Zuzy przeszło już

Adulcova, mnie czasem w różnych miejscach wychodzi taki "pruszcz" to lekarz mówił że pryszcz przeziębieniowy. No ale tam nie miałam nigdy. Ja wtedy przykładam aloesem. Urywam liść i przyklejam plastry.. Choć kilka dni i tak boli, bo tam się zbiera ropa. Współczuję

Zgredko, i jak tam Łucja?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi to może jeszcze się uda. :)

Zuzka co chwilę popłakuje przez sen. Sapie trochę ale oddycha przez nos.

Idę spać.
    Dobranoc.

• LaRa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien bry (mam nadzieje)

Zastanawiam sie czy te moje bóle brzucha, gazy itd nie sa od glutenu? Powinnam jakiś czas temu przejść na dietę, ale tego nie zrobiłam. Dzis musze zagłębić sie w temat, bo jestem w stanie dopasować sobie raka.

Ania nadal śpi, a za pół godziny mamy być juz w drodze na basen.

Konwi, mam nadzieje, ze jednak dostaniesz kaske.

Manku współczuje infekcji. Ale rzeczywiście tantum verde moze pomoc. No i clotrimazolum. Ewentualnie Pimafucin, ale to na receptę. Zdrówka! Dobrze ze z Jagódka tez lepiej. Wymeczycie sie strasznie :( jak mama?

Wróżko, rodzisz?

Zgredko, spakowani? Jak Lusia? Mam nadzieje ze juz lepiej, bo co to za odpoczynek z chorym dzieciątkiem? Zdrówka!

Kroko, super, ze sie rozbudowujecie, strasznie to człowieka cieszy, nie? My wczoraj byliśmy sprawdzić jak postepują prace w naszym mieszkaniu, Ania biegała po "swoim" pokoju :) wszystko ruszy pełna para po Świętach. I wszyscy mówią ze sie wyrobią, hehe zobaczymy, do końca stycznia musimy sie tam wprowadzić.
    Zdrówka dla Zuzi.

Młoda, siły!!!! I do lekarza, marsz!

Adulcova, ja zawsze wyciskałam, czasami tworzyło sie takie cudo po goleniu. Ale to nie moja rada.

Dobra, szczerzej to juz nie pamietam co jeszcze komu odpisać.

Aaaaa, byliśmy w czwartek w ikei, rozejrzeć sie za pokojem Ani. No i wstępnie wybraliśmy łóżko i mebelki, ale pozniej stwierdziłam, ze nie bede przepłacać za mała szafkę , w której mało co sie zmieści, tylko w tej samej cenie, mam duża pax.
    Noooo, ale i tak nie wiem jak i co ustawić, mysle ze jak juz bede miała wszystko na miejscu to wtedy bede kombinować.
    No i stół i krzesła do jadalni. Oczywiście mam problem z doborem koloru stołu, czarny, wenge a moze jasne drewno? Fuck fuck fuck, ale ten zakup przeniesiemy chyba na sam koniec, jak juz wszystko bedzie miało swoje miejsce. Ok kończę bo musze budzić Anie a ta śpi w najlepsze.

Miłego dnia.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2180 2181 2182 2183 2184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ