Gang 18+ :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja wrocila ze zlobka z gilem,.szklistym okiem i podwyzszona temp.
Jutro do zlo nie idzie skoro w pon ruszamy..
Wiec jutro wyzwanie caly dzien z dwojka, oby mala nic nie zbroila w trakcie kp (sobie nic nie zrobila), no i oby drzemke miala, bo ze mna zazwyczaj nie ma, a na spacer z nimi nie wyjde..
Sambucol na wzmnocnienie, stopy natarte czosnkiem olbas oil, masc majerankowa i nasivin.. zobaczynymy..
Przyszly mi dzis zamowione ksiazki: sztyka kochania wislockiej wznowiona, hygge, ksiazka i rozwoju mozgu do 5roku zycia, o nocnikowaniu, bajka o nocniczku i ulica czeresniowa...
Tylko kiedy ja to przeczytam (te dla doroslych oczywiscie)..
Kroko: czym nebulizowalas?
Manku: dzieki za info o zk i dobrze, ze zatoki lepiej, ale strasznie dlugo Cie meczylo..
To juz 32 tydzien ehh
Zaraz sie w lutym wszystkie rozpakujecie, a tymczasem czekamy na WrozkeKrokodylica lubi tę wiadomość
-
A ha! Wstawac spiochury. Mialam szanse i ja to napisac
Jak juz pisalam, my dzis bumelujemy w domu. Ganiam mala z jedzeniem, bo nie za bardzo chce..
Gile zielone po pachy, ciekawe jak ja zainhaluje..moze sie zgodzi widzac ze malegi inhaluje -
Hej, u nad ciepło ale pizdzi.
Maniek, świetnie że zatoki wreszcie odpuscily.. No i co ta Jagodka wyrabia, niech da mamie odpocząć
Zgredka i jaka ta ul. Czereśniowa? Zastanawiam się nad kupnem. Jaka książeczkę o nocniku masz?
Blondik, jak sprawa z grzejnikami? Jak Madzia?
Wrozko, hop hop
Beszko, Hania jest świetna z tym tarzaniem się w wodzie
Lara, jak tam idzie ogarnianie dwójki dzieciaków?
Kroko, mam nadzieję że katar nie wrócił
Izo, Adulcova, Alicja, smoku, Lili, Biedronko,kotka, co u Was dziewczynki i maluszków? Zapomniałam o kimś? Przepraszam
Ania, hop hop, jak się czujesz przekraczając 30 t? No i Katja..
CdnWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 08:22
-
Matko co za noc. Koszmar. Mala niespokojna od 19 gdzie ostatecznie mala zasnela na tacie o 2 w nocy I tak spalismy na narozniku w salonie. Jeszcze maly dolaczyl bo sie rozbudzil z sypialni I z rykiem do nas
Maz od poniedzialku wraca do pracy a ja sie dygam ,bo mala wieczorami ma takie kolki ,ze nic jej nie pomaga dopoki sie kilka h nie wyplacze serio . Termoforki ,masowanki ,krople ,lezenie na brzuchu ,leniwiec , noszenie bujanie no to wszystko tylko na kilka minut I od nowa wykoncze sie o 4 wstala zjadla walnela kupsko I zasnela...po 7 pobudka walnela 3 purty zjadla I zasypia mi. Jejku nie wiem czy pisalam ale z malym wszystko bylo latwiejsze mimo ze pierwsze dziecko I kp I kolki godzina placzu I spal. Po miesiacu cale noce mi juz przesypial bite 8-10h no cud miod. Zadnych odparzen a teraz doleczyc malej pipuszki nie potrafie. A teraz ze wszystkim hardkor I pod gorke
Tyle u nas kochane nudy a zarazem walka .
Wgl jak cholera marzy mi sie juz ta wyprowadzka a tu do konca grudnia trzeba czekac az sie zwolni potem ogledziny I pewnie umowa I dopiero kluczykiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 08:40
-
Młoda właśnie miałam pytać wczoraj o Ciebie. Współczuję tych kolek i odparzenia. a z 500+ to masakra 7zł
A Sab Simplex też Wam nie działa? U nas żadne inne krople nie pomogły, dopiero te.
Bobotic nie pomagał a po esmupisanie rzygała.
Zgredka ja zawsze robię zwykłą solą fizjologiczną.
Współczuję tego zielonego kataru, kurka jak zielony to raczej źle. Idź do dr może żeby Wam się na sam wyjazd nie rozłożyła.
Sorry że będę pisać na raty post pod postem ale piszę z telefonu. -
Młoda, a to nie jest tak ze pincet należy sie każdemu? Juz zrobili ograniczenia?
Kuzwa, jak mnie brzuch boli juz sobie wkręcam najgorsze.i ńie chodzi tu o maluszka.... Witaj w klubie Adu....Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 08:57
-
Hi!
Zgredka my tez przed tyg walczylismy z zoltym gilem smarowalam sol morska (nasivin nie dawalam)sciagalam stopki mascia tymiankowa na spacery chodzilam akurat Sara je uwielbia i zazwyczaj ladnie spi
Mloda wspolczuje kolek my juz (odpukac)mamy za soba tez myslalam ze niedam rady oboje z mezem balismy sie wieczorow sily zycze!
o co chodzi z tym 500+?
cdn bo mala walczy z cycem
*******Gang18+*******B -
Hej hej
Zgredko, zdrowka dla Malej i sil na cay dzien z 2.
A dlaczego z 2 na spacer nie wychodzisz? Tak z ciekawosci oytam, bo pamietam, ze jak bylam w domu z J i L, to soacery byly zbawieniem
Mloda Damo, wspolczuje kolek. Pmaietam , ze tak jak Lili pisze, balismy sie wieczorow, brrrr nigdy wiecej
A co do przeprowadzki, to pamietam emocje. Mi pomagalo pakowanie sie maz zakuoil pudla, a ja siedzialam i pakowalam w kazdej wolnej chwili. Nie wiem dlaczego ooprawialo mi to humor
U nas w weekend maleprzemevlowanie. L przenis sie na dol, do pokoju mojej mamy. A lozko wielgasne z pokoju mojej mamy wstawimy na gorze w dawnym pokoju L (obok pokoju H) i tam zrobimy plac zabaw dla H doczekac sie ne moge. Po nowym roku, czyli jak poplacimy wszelkie ubepzieczenia itp., chcemy na dole salon wyremontowac.teraz, jak obaj chlopcy beda mieszkalina dole, to dam bedzie pokoj dla nich do zabaw i przyjmowania kolegow.
Konwi, a gdzie. Wtym roku siweta spedzacie? Humor lepszy czy dalej niefajnie ?
Nie pamietam co jeszcze mialam napisac, wiec sorry jak kogos pominelam.
Aaaaa Lara, zdrowka. Mam nadz.ze z brzuchem zaraz lepiej bedzie.
A do mne dzis kolezanka na kawe przyjedzie. Wiec ciasto upieklam z H na reku i nie wiem co zle zrobilam, ale wyszlo gumowate a zawsze take pyyyyszne bylo:/ buuu wstyd podac, ale juz nowego ne ukrece, bo H spi a ja ja bujam
-
Konwi: wysle Ci foty ksiazek na fb, jedna dla mnie jedna dla malej.
Czeresniowa jest ogladana bardzo duzo mozna opowiadac, to tez lekcja dla mnie, bo ja malo kreatywna jestem
Mala ma gila po.pas, leci oczami tez, czy mozma isc na spacer czy nie? Temp nieduza..
Kotko: "co tam sie dzieje?" Lisa Eliot..
Dobrze ze.moja jeszcze mnie powtarza, bo ja strasznie klne, czas przestaeoc sie na kurke wodna..
Pytacie o 500+ a ja nienl widze, zeby ktoras pisala ze nie dostaje.. gdzie to jest? -
Hej!! U nas tez niby ciepło ale pizdzi i pada
Jestem padnięta...spie na stojąco. Zoska rzucała sie pol nocy a ze łóżeczko skrzypi to wszystko słyszałam maz do północy pracował pózniej sie kapał cos kombinował a o 4 obudził mnie bol brzucha na szczęście mojego, pewnie po mcdonaldzie a bo byliśmy z młoda na zakupach bo wyrosła z kurtki codziennej a ze sa przeceny to zaoszczędziłam jakieś 80zl ale takie sceny robiła ze nic wiecej nie kupiłam tylko kurtkę...nawet do sklepu innego nie weszłam tylko zwinelysmy sie do domu...no taki płacz ze szok łzy jak grochy bo nie chciała kurtki przymierzyć!!!! Zwariować mozna
Zgredzia moze faktycznie leć do doktora z Łucja zeby sie nie rozłożyła na wyjazd? Zdrowia!!!!
Manku super ze zatoki lepiej!!! Wymęczyłas sie bidulko współczuje zębów...u nas wlasnie 5 dwie wyszły chyba 5 no te na końcu
Kroko oby katar nie wrocil!!!!
Lara zdrowia!!
Beszko ja lubię gumowate placki serio!! Miłej kawusi z koleżanka !
Młoda współczuje...te pierwsze 3 miechy to koszmar myslalam ze to nigdy bie minie ale po prostu trzeba przeżyć i nic nie poradzimy
Miłego dnia zycze!
A co to ta czereśniowa?? I tez chętnie zobaczę o nocnikuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:18
-
Elo! U mnie cisza. Seksow nie bylo i czuje sie felerna kuzwa pomyje chociaz podlogi albo okna. Mam dosc.
Konwi- wlasnie, jak nastroj?
Mloda dama- wspolczuje kolek a z tego co widze to u nas na watku czesciej dziewczynek dotycza, wbrew opiniom. Franek nie mial i licze ze Antka tez omina. Powodzenia i sil zycze!
Zgredka- zazdroszcze wyjazdu. Sama ucieklabym teraz na koniec swiata
Zdrowka chorowitkom i milego dnia! -
Hejka kochane
Brak czasu jak zawsze
Wrozko buziaki trzymasz sie
Leo katar od poniedzialku ale nie ma tragedii, juz sie konczy pokaszluje w nocy, spi jak spi, ale to katar to wiadomo
Moja siostrzenica miesieczna tez ma mega kolki chyba bo wrzask kazdej nocy i nic nie pomaga, w dzien spi, je normalka a w nocy maja koszmar i zadko kupy robi, ja nie mialam takiego problemu to nie wiem nawet jak jej pomoc, ale chyba juz wszystko probowali
Nie poczytam ide sprzatac chate, buzka -
nick nieaktualnyHej.
Młoda współczuję kółek. Nas na szczęście to ominęło. Dalej kp czy jednak przeszłości na butlę?
Wróżko może po schodach pochodzi chociaż po umyciu okien jakiś efekt będzie a po chodzeniu nie
Manku dobrze że zatoki dopuściły. Ja za to znowu smaram i boję się że młodego zarazę
U nas na dzień dzisiejszy stan zębów 6. 4 wyszły prawie z dnia na dzień. Nic dziwnego że był taki marudny. Jeszcze 2 dwójki się pchają. Ten weekend mamy u teściowej więc trzymajcie kciuki żebym nie wróciła w kaftanie.
Młody wstał. CdnWróżkaZielona, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
Zgredka ja pisalam o 500 ale skasowalam w sumie nie chcialam sie o tym zalic hehe ale co mi tam. No dochody sa na pierwsze dziecko jak sie bierze ta pomic. Nie moze przekroczyc 800zl na osobe dochody a my mamy 807zl
Izolecc dalej sciagam I podaje moje mleko na razie laktacja jest na dobrym poziomid. Co 3h w 30min z obu piersi 130ml mam a mala jeszcze tyle nie pije. Szkoda tylko ,ze zapasow nie mam jak zrobic za bardzo ,bo wlasnie sciagam te 120-130ml a ona pije 100-110ml no ale grunt ,ze na razie sie te mleko trzyma I jeszcze moge pokarmic
Kroko na razie zaczelismy dawac espumisan od dwoch dni wiec zobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2016, 10:51
-
Mloda: a no to wiem, niestety tak jest z drugiej str jakby bylo od 810zl to ktos by mial 811zl, jakies progi musza byc, a ja i tak jestem przeciw 500+, ale to nie ten temat..
Czas na drzemke mlodej, ale chyba nic z tego, no nie zmusze jej.. -
No tak zgredko ta pomoc dobra dla tych co faktycznie jej potrzebuja I korzystaja z niej dla dziecka. A ile jest takich co splacaja swoje dlugi albo alkohol I fajki. Tetaz juz sa doniesienia ,ze kobiety sie zwalniaja z pracy ,bo nie oplaca im sie pracowac jak np taka babka ma czworke w domu a tyle samo zarabia albo I mniej co by na te dzieci dostala a tak moze siedziec w domu. Ahh szkoda slow faktycznie. Ja juz nie ubolewam I tak sobie bez tego poradzimy