X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszka ała, historia z palcem mnie zmroziła.
    Jak tam w pracy?
    Fajnie że udało Wam się z opieką nad Hanią.

Konwalia współczuję. :(
    Mi się dzisiaj od rana też jakiś kaszel zaczął, cholerka, mam nadzieję, że to od kataru, i że nic więcej mi się nie przypląta...
    Takie mam sucho w gardle.
    Prezentów na dzień babci i dziadka nie robię. Jakaś czekolada i tyle.

Zgedka zakupy do domu dziecka?

Lara może faktycznie skróć spacery?

Summi byłam wczoraj w aptece i nie pomyślałam o tych maseczkach.

beszka lubi tę wiadomość

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro: ja tez raczej na biezaco, ale moj wklada do sloika 300zl na jedzenie i ja daje tyle samo..w to nie wchodzi mleko i sloiczki

Kroko: no paczke do domu dziecka robilan, pamietasz jak pisalam, ze musze cos zrobix w zw z tym wkurwem o to znwcanie sie nad dziecmi, wiec sie skontaktowalam z domem malego dziecka u nas i wyslali mi liste potrzebnych rzeczy

Adulcova: wysylamy kartko na roczek dzieci, moja w tamtym romu zebrala kilkanascie i chcialabym w tym roku pare dla malego zebrac..
    To kiedy Kosia ma ur? Nie mohe znalezc naszej listy..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 15:16

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia Kosia z 8 stycznia. Tez poszukam adresu i im wyślę kartkę. Chyba ze Ty masz to mi napisz prosze na Priv .

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam adres na priv.

Pisałam Wam, ze w tym roku nie przyjmę księdza po kolędzie?
    Pół pokoju w którym miałabym przyjąć księdza jest w kartonach, wystawienie stołu do przyjęcia księdza zaburzyło by mi porządek kartonowy hahaha, No nic, za rok juz na ńowym.

Obstawiajcie płeć, a rozwiazańie konkursu najprawdopodobniej 30.01. Do wygrania uścisk dłoni prezesa :)

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • adulcova Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredi, ahaa, no tak ;) juz wiem o co kaman.

To tylko na roczek wysylacie? Jak chcecie to moge Wam posłać :)

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo!!!
    Widze strasznie chorobowo u Was! Zdrówka wszystkim! A bo ta pogoda taka pi*dowata...u nas od rana pięknie sypał śnieg a teraz bagno! Ale juz mowilam mojemu zeby zniósł sanki ze strychu i skręcił bo podobno w nocy ma sypać :)
    Beszko gratuluje pracy!!! A palec...straszna historia
    Ja chyba jeszcze dochodzę do siebie po sylwku poszliśmy spac chyba o 5 a młoda o 9 pobudka ;)ale było Cool
    Teraz zoska walczy z lego...nie ma jak przejsc w salonie whhh
    Ja tez listy nie robię...tzn chyba ze zakupów ;) ale jaja mięcho i warzywa mam od babć wiec większe zakupy rzadko robimy
    A dzis wreszcie przyszły stoliki nocne maz musi skręcić jak wróci bo szuka odkurzacza bo nadal nie mamy
    Zgredzia ja miałam wesele w sierpniu i gdyby nie klima to by wszyscy padli jakieś 120 osób czyli cała najbliższa rodzina. I brawo za zakupy do domu dziecka świetny pomysł
    No to mamy 2017 a w 2017 planuje zajść...sie zobaczy jak to Bedzie
    Wlasnie Kroko ja zawsze mam maseczki w domu ;)
    Ja chyba nie jestem rozrzutna...ale fakt lubię wszystko mieć w zapasie. Szczegolnie leki maści chemię itp
    A wlasnie jak tam Yasminka Lara?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 17:09

beszka lubi tę wiadomość

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Kroko, tez miałam pisać o maseczkach, bo ostatnio gdy maz tak choruje to nie wyobrażam sobie nie mieć.

Smoku, a wiec..... Trzymam mocno kciuki, abys zbyt długo ćzekac na || nie musiała. Powodzenia.

Beszko, jak tam pierwszy dzien w pracy? Jak dalysćie rade, razem z Hania?

Młoda, co u Ciebie, Ala? Wróżko!!! Daj znać ze żyjesz!

A u Yas, wiem tylko tyle ze jest w domu, psychicznie i fizycznie czuje sie zle, jest słaba, ale maluszek siedzi w środku. Oby jak najdłużej.

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku to kciukam za szybki gol :)
    Dziewczyny jakie macie pralki ( moja jednak definitywnie sie rozpiździla) miałam jeszcze taka zwykła a teraz mysle o ecco buble i z suszarka ... ma któraś bo nie wiem na co zwracać uwagę.

Boszzze ale mi ciezko mam wrażenie ze żołądek mam w gardle.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę zakupić te maseczki na przyszłość.
    Dzisiaj i tak się dużo lepiej czuję, bo wczoraj to myślałam że zejdę z tego świata, antybiotyk działa.
    Zuzia jeszcze bierze swój więc mam nadzieję, że moich zarazków nie przechwyci.
    Tylko ten kaszel dzisiaj mi się pojawił. Jak nie urok to sra**ka.
    A nos od kataru to mi zaraz odpadnie.

Inwentaryzacja przedłuży się nam jeszcze na jutro, kicha kurde, jak bym była obecna, to byśmy dzisiaj skończyli a tak jeden dzień więcej sklep zamknięty. :/ No trudno, nic nie poradzę. :/

Smoku zazdraszczam zachodzenia. ;)
    Powodzenia.

Maniek ja mam boscha ale nie wiem jaki model, chciałam jak najprostszy, mało przycisków i bez miliona programów, w sumie i tak korzystam może ze trzech.

Lara ja bym przyjęła księdza, nawet na tych kartonach. ;)

Zuzia już zaliczyła pobudkę, weszła do łóżka i płakała, bo mnie tam nie było. Spocona jak nie wiem. Ech.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek: ja czekam az moja kipnie, w planach jest ecobubble, nawet mam gdzies fote konkretnego modelu..
    Maniu: dla mnie wazne ile laduje, ile zuzywa wody i energii musi byc a+++ i takie w samsungu naja, boahe tez ale te sa drozsze..

U mnie mala z ojcem spi, ja kapalam malego, bo juz 2dni przerwy i w trakcie zrobilo mi sie slabo, nie zdazylam malego ubrac ale na szczescie bylam skupiona wiec tylko teoche oslablam, polozylam malego do kp, przykrylam, jak sie ozezwilam, ubralam i poszlam cos zjesc, to nie bylo z glodu, raczej cos mi zaszkodzilo, ale chcialam jeszcze podjesc..
    Maly lezy na macie..

Kroko: dobrze, ze choc troche lepiej..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Smoczyca1 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hola hola nie popedzajcie mnie ;)
    Mańku ja mam jakiegoś bosha, trzymaj sie konito!!
    Spokojnej nock zycze Wszystkim!!

f2wl3e5e702dkjeb.png

km5shdgenaxmtus4.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama ma ecobubble (za moim poleceniem). Jest bardzo zadowolona.

Ania jeszcze ńie śpi, wysypała klocki i je rozrzuca. Ja nie mam juz siły wiec ojciec nerwowo sie z nia obchodzi i zaraz strzelę mu w łeb!

Zgredzia, ja dzis myślałam ze na serce padnę, a na sankach to juz wogole, oddychać nie mogłam :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 22:14

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara może powinniście zrezygnować z D drzemki dziennej? Może już nie potrzebuje?

Smoku trzymam kciuki za powodzenie :)

Beszko hop hop gdzie się pidziewasz..

Ja mam Bosch max 5, jeszcze chciałabym blokadę przeciw dzieciom :)

Wróciłam z cross fitu i jeszcze z zakupów w Auchan, od razu , w głowie mi się kręci, mroczki w oczach.. Zmęczenie mięśni. W domu wszyscy śpią, lecę pod prysznic.. Aaa na crosie dziś 28 osób, od razu widać postanowienia noworoczne :)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smoku: trzymam kciuki!
    U mnie juz wszyscy spia :-)
    A ja dla relaksu..ogladam duplo na allegro (sick!)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredko, nie idź ta droga...my juz mamy wszystkie najfajniejsze zestawy, ech...dziś dokupiłem jeszcze Kopciuszka i Śnieżkę...

Ja tez sie rozchorowałam, Fuck

Manku, ja mam samsunga, ale juz jakieś 6 lat i jestem mega zadowolona (wtedy fakt, był to najdroższy model, ale warto byli), działa bez zarzutu ma milion programów (ja akurat używam kilku przynajmniej), No i jest nadal śliczny;) zreszta ja lubię design samsunga i wiele sprzętów mamy tej firmy

Jutro na kontrole z Toska, a w sobotę robimy jej roczek (Zuza nie miała i jej tez nie planowaliśmy, bo mam takie zdanie, ze to wyciąganie kasy od dziadków, etc., a dziecko i tak nie kuna, co innego dwulatek, Zuza juz miała i rozumiała co nieci;), No, ale chrzestna z daleka chce przyjechać z rodzina, wiec zapraszamy dziadków i bedzie impreza...)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu z jakim bólem głowy się obudziłam.. Tabletkę trzeba było wziąć.. Masakra

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dibrze znacie partnerki znajomych waszych mezow? Czy to sa tez wasze kolezanki i spotykacie sie z nimi tez same czy raczej macie swoj krag znajomych?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo Kroko Summi zdrówka.
    Zgredko mi tez zależy na a+++ tylko mam dylemat czy kupić pralkosuszarke czy normalną eccobuble....Samsung też mi się podoba...ehh cholera akurat teraz musiała się zepsuć.

Boszzze wyrzuce zaraz tv przez balkon...oglądam ddtvn a tam jakiś ksiądz mi mówi że miałam kontakt z szatanem bo mam tatuaż...ja pier****e co za ciemnogród. nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. tacy księża powodują oddalenie wielu ludzi od kościoła.

jagoda zasnęła znów ze mną...ide się szykować i lece do gin.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• LaRa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Konwi, z ta drzemka to jest tak, ze mogę jej nie kłaść jeśli sama nie chce, a jeśli wiem ze jest śpiąca to jak ja przetrzymac od 13-20? Noł łej. Jak usnie o 13 śpi do 15-15:30-16:00 a potem musze policzyć jakies 6 h aktywności i wtedy wiem ze usnie. Widzę ze jest bardzo spragniona sali zabaw wiec ustaliłam z mężem ze dzis jadą poszaleć.

Zgredzia, szalejesz z tym duplo, a mnie aż tak nie wkręciło. Ania lubi układać ale bez szaleństwa.

Konwi, szalejesz z tym crossem, moze stad ból głowy? Z przeciążenia?

Sum, zdrówka!
    Kroko, jak tam? Żyjesz? I reszta chorowitek?

U nas jakoś wczorajsze wyjście na sanki nie było jakimś mega wydarzeniem, tzn przez pierwsze 30 min było ok, a pozniej wychodzenie z sanek itd, koncowo do domu wróciliśmy wszyscy pieszo.

Cdn

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • justta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

U nas od paru dobrych dni juz bez dzemki popoludniowej i zasypia finalnie kolo 19 30, 20 spi do 7

Mam pytanko techniczne, zalatwial ktorys tatus opieke na dziecko zdrowe na L4 na porod i dalsze dni, bo nie wiem jak to sie zalatwia, do ktorego lekarza? piediatry? Normaanie zarejestrowac i powiedziec o co cho, czy do swojego lekarza?

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 2215 2216 2217 2218 2219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ