X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo Beszko powodzenia:) trzeba przyznać ze Hania umie wykorzystać sytuacje hehe. Fajnie ze udało Wam sie zorganizować opiekę dla niej.
    Konwi zdrowka.

Kroko jak sie czujecie?

Ja zakupy robie raz w tyg zamrażarka tez pełna bo lubie mieć pod ręka produkty gdy wymyślę obiad i nie mam czasu na zakupy poza tym mam zawsze cis zamrożonego np rosół dla jagody, bigos ze świat , gołąbki, pierogi z grzybami i pierogi z mięsem ryba Tez robie listę i jsk cos sie kończy to dopisujemy. Jak jesteśmy sami z mężem to mięsa mało jemy, wędliny ja nie lubie maz tylko na kanapkę do pracy ( wole robić pasztet albo pieke schab)... jakos mało makaronów jemy ( opuściła mnie wena do robienia sosów i ostatnio nie wiem jak sie za to zabrać).
    Macie jakieś zdanie ( teorie) odnośnie tego zasypiania mojej gwiazdy?

Krokodylica, beszka lubią tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• justta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Zdrowia dla chorowitkow, oby szybko przeszlo, my sie narazie trzymamy

Snieg napadal i saneczki czekaja pierwszy raz w tym roku ;-)

Leo przed snem je pare lyzek kaszki tak z pol godz przed spaniem, po kapieli taki rytual

A co do zakupow to podobnie jak u Konwi, raz w tygodniu robimy z karteczka ;-)

No nowy rok w koncu, mozna rodzic, teraz zeby wytrwac do tego 10, nie chce jechac szybciej ;-) i tak sie cykam jak to bedzie wszystko wygladac, trzymajcie kciuki, bo wieczorami to juz ciezko sie ruszyc

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek nie wiem, co Ci poradzić.. moje dzieci jedzą kolacje 17.30 -18.. zwłaszcza Patryk musi zjeść przed 18 bo inaczej źle śpi.. czasem po kolacji daje im jakiegoś wafelka lub ciasteczko..

zdjecie na fb

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• justta Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek ja nie poradze, bo Leos tez teraz gorzej zasypia, zalezy czz spi w dzien, bo jak nie spi to pads w pol godz, jak spi to i z 2 godz sie meczymy zanim zasnie

Konwi super fryzurka, lubie zmiany

konwalianka lubi tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj je na 1,5h przed snem, jakas kromke,parowke, makaron, cokolwiek, ale nei mleko. Kaszek juz nie chce.

Domi mowi duzo ale slow, nie buduje zdan jeszcze. Czasem mu sie zdazy powiedziec np "kon skacze" albo "Dominik spi"

Ja robie zakupy na beirzaco. Aldiego mamy po drugiej sronie ulicy wiec to jest jak nasza lodowka prawie. Zamrazalnik mam pelny miesa roznego i troche warzyw. Ale jakbym kiedys dom gdzies miala to bede robic tez duze zakupy, teraz poprostu nie mam gdzie tego trzymac.

Ja to niestety jesli chodzi o wydatki to troche nad tym nei panuje. Maz mowi, ze mi to przez rece przeplywa kasa tylko. Ale ja sie nie zgadzam. Nei chcodze do sklepow z ciuchami czesto i chodze jak musze a nie bo akurat mam ochote.
    Ale fakt jest taki ze w sumie to nawet nie wiem ile co w sklepie kosztuje bo poprostu pakuje do koszyka (mowie o spozywczych). Choc porownuje ceny np patrze ktore mleko czy malso jest tansze.

ADULCOVA a pomaga ci w czyms taka tabela w excelu? Jak ona wyglada?

MANIEK ja nic nie poradze bo u mnie podobnie w sensie ze sie ze spaniem cos D popsul. Przez swieta chyba bo chodzil spac nawet o 21:30. Teraz ciezko go polozyc na drzemke albo na noc. Nie placze ale zanim zasnie to gada do siebie przez pol godziny i kotluje sie w lozku.

KROKO jak zdrowie?

JUSTA fajnei ze juz niedlugo nowy dzieciaczek bedzie forumowy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:12

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

My od dzisiaj sami (moj pierwszy raz do pracy od 2 miesiecy)Leo chory goraczka 38,5wiec dalam na zbicie teraz lata i psoci Sara cos nie w sosie plpakuje i usnac nie moze moze tez ja bierze cholera:(

Zgredka mi pisze ze wyslane i odebrane

Maniek nie pomoge bo u nas usypianie to ciezki temat wije sie czasami ponad godz zanim usnie:/

u nas zakupy raz na miesiac wieksze bo jedziemy do niemiec tam ceny sa nizsze a tu kupujemy co zabrak?ie mniej wydajemy jak tak jezdzimy bo jak to na zKUPACH zawsze sie cos wypatrzy;)

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lodówki i gotowania, to jak od marca pójdę do pracy postanowilismy, że nie będę gotować obiadu, po pracy muszę maluchy odebrać z dwóch róznych żłóbków wyjść z psem,
    ale będziemy gotować w weekendy i mrozić, tylko ja jakoś tego nie czuję, nigdy nie mroziłam niczego poza mięsem, raz dynie i była potem ohydne, a zup mrozić obie nie wyobrażam, Maniu mówisz, że to dobrze smakuje??

Ja to mam hopla na punkcie oszczędzania, ale nie bez przesady, bo poszaleć lubię, ale prowadzę budżet domowy, mam w excelu tabelkę, ściągniętą z bloga marcina iwuca, gościa, który prowadzi blog o oszczędzaniu właśnie
    Wydać pieniądze umiałabym tylko na biżuterię, tak powiedzmy coś za 2-3 tysiące raz na 10 lat i na elektronikę, mogłabym też dużo zapłacić za zegarek, ale nie 10tysi, bo po prostu to nie moja półka, lubię też mieć w miarę dobry samochód, raczej nowy nie używany, ale od kolejnego się to zmieni..
    Natomiast na ubrania nie lubię wydać, mogłabym ale jakoś nie umiem, obserwuję czasem koleżanki, jak się "stylowo" ubierają, że ja też bym tak mogła, ale jak przychodzi co do czego to mi żal kasy, oczywiście można się za małe pieniądze ubrać, ale ja jakaś taka ciamajda, właśnie doszłam do wniosku, że wieśniara ze mnie bez stylu, jak moja mama, a sama jej wypominam i chcę ubierać, o Boże Boże..

a teraz zabieram się za odpowiedzi ;)

Jussta: trzymam kciukasy, spokojniejsze dasz radę do 10go :)

Beszko: ojej słabo mi się zrobiło przy opowieści o palcu, ale najważniejsze, że ok, ja niestety łatwo się z równowagi wyprowadzam..

My w sb bylismy w galerii robić zakupy do domu dziecka, byliśmy przy kasie samoobsługowej, (i to wpuścili nas w kolejkę, bo byśmy z 0,5h do samej kolejki czekali) ja działałam, a mój mi pomagał (co chwila jakaś awaria była) i miał pilnować małej, która nie chciała siedzieć w wózku, uciekła mu dwa razy, ale na szczęście w zasięgu wzroku

LILI: nie, nic nie mam, właśnie wlazłam, naet w spamie, ale na pocztę na o2?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 10:38

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do usypiania.. to u nas raczej nic się nie zmieniło.. Patryk idzie spać o 19.50- 20 i czasem zejdzie mu do 20.20 ale bez histerii..

dzięki Justa, Ty już na wylocie.. ale zleciało.. only tydzień :)

piję kawę i zagryzam makowcem

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    !Zgredka na gmail

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili zdrowia dla Leo i oby Sara nic nie złapała

justa planujesz jakąś impreze dla Leosia na 2 urodzinki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:25

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDZIA juz sobie sciagam ta tabele! nbei wiem czy to cos da ale neich maz widzi ze sie staram ;D. Narazie wydaje swoja kase ale od maja jak nei dostane pracy to bede utrzymanka ;).

takie cos masz? http://marciniwuc.com/finanse-osobiste-domowy-budzet/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 11:25

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki że pytacie, ja się czuję do d*py ale i tak znacznie lepiej niż wczoraj.
    Zuzia bawi się w najlepsze, humor i apetyt póki co jej dopisują (odpukać), oby nie podłapała ode mnie, wczoraj jak ją kąpałam to zawiązałam sobie chustkę na twarzy. Dzisiaj zdecydowanie mniej kicham.
    Także myślę że ten antybiotyk działa.

Najgorsze że u nas w firmie inwentaryzacja od wczoraj, zostawiłam chłopaków samych na placu boju, trudno, muszą sobie jakoś poradzić.

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili: a ja dawalam Ci gmail? Zreszta tam tez nic nie mam, zaraz Ci wiadomosc na priv wysle..

Moja Lucja na szczesci spi cala noc juz
    jakis czas, kladzie sie juz 19-20

POPROSZE O ODGRZEBANIE NASZEJ LISTY,
    chce wyslac kartke do Malenq ma drugi rok..
    Kto sie pisze w tym roku na wysylke?

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobijcie mnie :( mam dość Zuzaka chodzi przepycha wygania Lilke
    Lilka wyje od rana nie moze kupy zrobic po tych lekach gardło ja boli wiec slina cieknie z buzi kolejna bluzka mokra nie mam obiadu nie mam na obiad bo musze do sklepu a dzic spac nie chce :(
    Moi rodzice chorzy tzntata lezy plackiem mama juz lepiej ale w pracy :(

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuzia nie moze zostac na chwile z Lila?
    Pewnie powiesz ze nie bo za mala

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia ale ona zostaje tylko ze Lilka musi isc spac bo to szogun sama Zuza nie dałaby rady tym bardziej ze Lila ryczy jak ja wychodze a teraz jak sie ta slina krztusi
    czesto tak zostaja

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Co tu za wysyp chorobsk? Jakaś plaga, zdrówka wszystkim!!!!
    Mnie od rana bardzo boli serce, ból ciągnie do barku. Mam w oczach zawał, ale to pewnie jakiś nerwoból. Byle do 17 jak malz wróci z pracy.

Byłam z Ania i psem na spacerze, dzieci zachywceńi śniegiem. Myślałam ze Ania usnie, ale nie.
    Co do usypiania to tez mi sie dziecko popsuło. Kolędy juz nie pomagają a gdy zaczynam śpiewać Cicha noc, to Ania kładzie paluszek na ustach i robi ćśśśś :) potem sie wygina, kręci itp, ale nie płacze, nie krzyczy. Spokojnie choc kręcąco.

Zgredko, adresy sa nadal w wiadomościach prywatnych. Nie wiem czy jest sens wysyłać kartki skoro nie każdy każdemu wysyłał? Sama wiesz jak było....

Beszko, powodzenia w pierwszym dniu pracy!!!! Trzymaj sie!!!

Ps oglądam proces Adama Z. Ciekawie sie to zapowiada....

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu tez zobaczę te tabelkę bo przyda mi sie do pracy :)
    Ja zup nie mrożę poza rosołem. A tak to gołąbki, sos do sphagetti, pierogi, bigos, takie raczej stałe potrawy i nie tracą smaku.

Jussta dasz rade :) 10 juz blisko.
    Ja dzis ogarnęłam Bożenke a jutro wizyta u gin, skurcze tez mam coraz cześciej ale muszę powiedzieć ze jest lepiej niż gdy byłam w ciazy z Jagoda. Jednak letnie miesiące na koniec ciazy to męka.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara: nie wkurzaj mnie, bo chce zeby maly dostal :/ chcesz zeby Ania miala stos kartek a Frania nie?

A mowilam Wam, ze ta ofiara tego Adama to kolezanka z rownoleglej klasy ode mnie z lo?
    A nie Adam z to Poznan, a ja mowie o tym gosciu z wawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:40

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2017, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frania???

Kto? Ewa T?

Co do kartek to moze niech każdy chcący brać udział pokaz kolejny da znać ale z tym ze niech przemyśli, czy da rade czy ńie? Bo pozniej kwasy wychodzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2017, 12:41

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
‹‹ 2213 2214 2215 2216 2217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ