X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Beszko pytałaś czy jest moja mama hehe otóż nie ma jej ... dzwoniłam do niej w niedziele i mówiłam ze J chora i raczej ten tydz czeka nas w domu a mi juz ciezko ale zmieniła temat! Powiedziała ze przyjedzie pod koniec miesiąca bo ma wizytę u dr i zaczęła mowić ze tata tez ma wizytę ale jej przerwałam bo mnie to tak zdenerwowało ze powiedziałam im ( bo byłam na glosno) ze nie interesują mnie ich wizyty a mój dom to nie hotel i ze moze chociaż raz przyjechaliby dla nas a nie dlatego ze maja lekarzy! I teraz skoro maja swoje wizyty umówione to niech jadą do syna bo ja spodziewam sie dziecka i nie bede teraz nikogo gościć... no takze tego ... pomoc mam jak cholera. Smoku mówiła ze ma " trudna " mame ale chyba moja króluje w tym rankingu ... niestety.

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek, nie daj się. Bardzo dobrze odpowiedzialas. Mimo że to rodzice nie można pozwalać się tak traktować.
    Czytam was codziennie, ale doluje mnie to że wy tak wszystko ogarniacie a ja nic nie potrafię.
    Madzia poszła do żłobka. Tydzień płaczu i moich nerwów. Dwa dni super, nawet została na spanie i dupa... Katar i gorączka. Chyba przez zęby. Więc po przerwie znowu zacznie płakać :(ehh.
    Justa, gratulacje! Wszystkiego dobrego!
    Lara, współczuję cukrzycy i diety. Ja bym chyba nie podolala. Z moim brakiem organizacji. .
    Konwi, współczuję sytuacji z autem. Dobrze zareagowalas.
    Teraz trochę o mnie. W nowym domu super, ale nie ogarniam sprzątania. Mycie plus odkurzanie podłóg to ponad godzina. A muszę to robić codziennie bo mamy psa. A godzinę to Madzia śpi w ciągu dnia. ..więc non stop na obrotach. Zginęły wszystkie moje buty poza zimowymi. Ponad 30 par szpilek. Były tu przewiezione w listopadzie więc albo przez przypadek ktoś je wyrzucił albo sobie "pozyczyl".eh...
    Trzymajcie kciuki za mój pecherzyk. Wczoraj robiłam zastrzyk z prrgnylu. ..niech się w końcu uda....
    Dobranoc

Krokodylica, LaRa, Biedroneczka83 lubią tę wiadomość

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 23:42

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Blondik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit:dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 23:42

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manku, podziwiam - ja to taka doopa wołowa jestem, ze bym sie nie odważyła, ale miałaś racje! Brawo i zdrówka dla Jagody,

Lara, mam przeczycie, ze będziesz miała dziewczynkę. Wybieracie imiona?

Młoda, oby małej przeszło.

My do inhalacji dostałyśmy mucosolvan i pomógł.

Blondik, what? Jak to zaginęły? Tyle par? O ja cię...wiem, ze jestem nudna, ale szczepilas Madzię na pneumokoki przed żłobkiem? No i kciuki oczywiście za rodzeństwo;))

LaRa lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie szczepilam, na ospe też nie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, dzięki za odp. na ospę tez nie szczepie, a na pneumokoki sie waham..,masz jakiś pomysł kto mógł pożyczyć buty?

Mój maz walczy o życie...ma katar...mam dość - jak ja ostatnio umierałam, żadnej taryfy ulgowej, a ten chodzi i steka

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, zaraz zawoze dzieci do przedszkola.

Sumi, gdy tymek poszedł do niani a później przedszkola to też nie szczepilam. Patryk miał jedna szczepionkę na pneumo i na tym skończyłam.

Blondik, Osz k.. Jak to zginęły, no masakra..

Maniek, pięknie powiedziałaś, ja też staram się mówic choć nie tak drastycznie. Nieraz im wygarniam, że przyjeżdżają, jak do hotelu.. Choć akurat oni faktycznie przyjeżdżają na wizyty, ale później zostają kilka dni i zajmują się Patrykiem..

Cdn. Młody wzywa

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.....

Ania musiała być bardzo zmęczona skoro spała od 20:30-7:40 :) dzis kolejna dawka energii musi we mnie wstąpić, byle do wieczora gdy przybędzie babcia z tata :)
    Sum, imię wybrane, juz dawno, ale gdyby trafił sie chłopczyk to nie mamy pojęcia, żadnych opcji....
    Wkleję Wam potem fotę na fb gdzie wg mojej gon ona widzi wargi sromowe, moze jak zerkniecie to tez potwierdzicie? Chociaż ja tam nic nie widzę.....
    Ja Szczepilam na pneumokoki i na ospe, nie żałuje i na pewno przy drugim rownież zaszczepie. Wole tak niż pozniej płuc sobie w brodę ze tego ńie zrobiłam, No ale to moje zdanie. Widząc po rotawirusowe, gdzie Ania przeszła lightowo a my ubieraliśmy, to wg mnie jest sens oszczędzić tym dzieciom bólu, swędzenia itd. No chyba ze w dużej mierze występują NOPy, wtedy można sie zastanawiać. No i wiadomo, jak jest drugie dziecko to lepiej szczepić, wg mnie of kors.

Maniek, qrcze, ale jazdę masz z rodzicami, Nosz fuck. Współczuje ale i zarazem gratuluje stanowczości :) kobieta zawsze znajdzie w sobie sile aby nie pokazać ze jej cieżko. Choc sa sytuacje ze chciałoby sie liczyć na kogoś. Mam nadzieje ze mama sie przebudzi i przyjedzie Ci pomoc!

Sum, zdrowia dla męża, mój walczy o życie juz 3 tygodnie. 3 antybiotyk.... Kaszel gruźlika, czasami śmiać mi sie juz chce :)

Blondik, współczuje straty butów ;( ale jest druga strona medalu, ze możesz wybrać sie na zakupy za nowymi :) heh wiem ze to nie jest smieszne ale chciałam wywołać chociaż lekki uśmiech u Coebie....

Cdn

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha Summi rozbawilas mnie z rana tym tekstem o mezu ;D. Wiem o czym mowisz nieatety.

U nas wieje strasznie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!

Nas zasypalo pada i pada;)moj godz przed praca odsniezal oczywiscie sie spoznil heheh trza bylo wczesniej wstac

Lara najwazniejsze ze maluszek zdrowy:)mozesz wkleic zdj usg to ci powiem przy Sarze studiowalam te foty dniami i nocami bo nie moglam uwierzyc;)

Manku no stanowczo ja bym pewnie sie nie odwazyla:/taka dupa ze mnie

Blondik kto sobie radzi no kto (nie mowie tu o superheromamuuskach Zgredce i Beszce;)))ja to w ciemniej w dupie jestem ale walcze nadalhahahahh

Krokodylica lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)

Zgredko, super. Ja mma maszyne, ale szyc nie potrafie. Moze moja ciotka (krawcowa z zawodu), kiedys mne odiwedzi, to mnie nauczy ;)

Manku, ja juz probowalam tej strategii z moja tesciowa....ale szczerze, to ja na to sil juz nie mam. Oni sa oboje nauczycielami, czyli taki typ, co zawsze ma racje itp. Wale ich. Pow.mezowi, ze nie mam zamiaru z nimi gadac, bo boje sie ze znowu cos zle zrozumiem ;) hahaha maz pow.mze mi sie nei dziwi. Osiwecilam tez go, ze jak cche aby ini nadal mala pilnowali, to ja nie chc emiec z tym nic wspolnego...czyliz wszytsko on z nimi ustala itp.nomi in mala odwozi.
    Super mamie powiedzialas. Ja to taki typ, ze lubie od razu powiedziec co mysle...ale wlasnie z tesciami sie nie da, bo ja zawsze wyolbrzymiam albo zle zrozumialam a oni sa niewinni.
    Trzymaj sie dzielnie!

Blodnik, a nie chcesz kuoic irobota skoro codziennie odkurzasz? Mi to bardzo ulatwia. Wiadomo, on wszedzie nie odkurzy, bo jest za wasko, woec raz na jakis czas wyciagam zwykly odkurzacz i sama odkurzam. Pralnei tez sama bo tam pelno rupiecie. A wczoraj na dole on dlugo odkurzal salon (taki pokoj zabaw dla dzieci), a ja juz skonczylam mycie podlog, wiec szybko odkurzylam korytarz impralnie sama. Jak on skonczyl to i skonczylam i tylko podloge umylamtam gdzie ja odkurzalam i w tym saloniku. Dzis mi jeszcze lazienki zostaly i kuchnia.

Wlasnie dostalam smsa ze przecena butow. A ja musze sobie kupic cos na zime, bo nie mma nic domoracy...te ktote mi sie podobaly byky meeega drogie, a teraz 50% taniej no i sie waham czy pojechac z 2 urwisow za godizne ( musialabym zaraz tygodniowe zakupy jedzeniowe z nimi zrobic) czy zarezykowac, z emoze juz nie byc mojego rozm.i pojechac poznym popoludniej sama, hmmmm matka polka to ma problemy hahahahHa

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili oczywiście ze najważniejsze aby zdrowe, to oczywista oczywistość, ale płeć chce poznać.
    Zerknij swoim okiem :) to w kółku :)
    d19362f63f0f4269med.jpg

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie spia, oj nie, mala juz kladzie sie na brzuszek, o wstala..mialam wypic herbate w spokoju :/
    Ja za mlodu sluchalam rapu :-)

O tak szczepieniena rota to cud!

Blondik: i dlatego waham sie nad domem, przestawisz sie i dasz rade, cos trzeba odpuscic moze jedno pomieszczenie dziennie rob :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik, trzymam kciuki za pęcherzyk!!!!! Oby sie w końcu udało!!!! Łap wiruski!!! $$£!£$£+$£¥£~}\{\.?

mhsv3e5euobgbkf8.png
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepilam Tymka na rota i on w sumie miał może z dwa razy, gdzie raz zygnal z trzy razy a raz dołem.. To raczej predyspozycje niz szczepienie. Tym bardziej że akurat ta szczepionka Octavia przed niewielka ilością wirusów żołądkowych.. Ale tak mi powiedział nasz pediatra, który w sumie odradzal to szczepienie..

Beszko , mam ciągle takie dylematy.. Czasem muszę trzy dni przetrawic czy warto jechać, hehe. No i co mąż na to, że on przejmuje pałeczkę w związku z opieką H?

Zgredka ale to Łucja znowu spać poszła?

Blondik kciuki za pęcherzyk

My po spacerku i sankach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2017, 09:50

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi spal od 19:30 do 8 rano. Musialam go budzic a spal jak susel bo nawet go odslobiecie okna nie obudzilo.

LARA ja na tym zdjeciu to nic bym nie rozpoznala :D. Zycze zeby to bylo to na co liczysz :). Czemu nei chce chlopaka? To fajne rozbojniki ;D

ZGREDZIA ale w duzym mieszkaniu tez jest sporo do sprzatania no ale tez powiem szczerze ze mnie opowiesci Blondik i Beszki troche odstraszaja ;P.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi, maz nic. Ze rozumie. Tylko mamy problem logistyczny. Mamy jedno auto. Drugie sprzedalismy ponad rok temu...

Moja na rota szczepione i dupa. Choruja. Leo przez pierwszy rok przedszkola rzygal raz na miesiac. Bo oprocz rota sa inne wirusy i tamtych jest wiecej. U nas na wsi, jak jest epidemia, to najczesciej norowirusy albo adenowirusy (czy jak kne sie zwa). Sprawdzaja i wysylaja info, ze taki wir.panuje i prosza, aby dzieci po rzyganiu siedzialy w domu conajmniej 48 godz. Tylko wiekszosc rodzicow ma te wytyczne w dupie....

Kowni, ja zawsze jedzilam na tygodniowe zakuoy z 2 a czasem i 3.... tylko od nowego roku mam postanowienie, aby nie szalec. Zadbac bardziej o sibie i takie tam ;)

Mlodszy wyjal jajka z lodowki i prosi aby mu ugotowac, wiec lece....a jej wysokosc Hanna znowu spac nie chce :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam na Rota, ale sadze, jak Konwi - ze to predyspozycje. Moje dzieciaki nigdy nie miały, ale ani ja, ani maz tez nie.

Laro, ja tez nic nie widzę, ale jak mowię - czuje, ze dziewczynka. Twój maz ma antybiotyk, wiec ma lepsza wymówkę niż mój.

Beszko, No właśnie i co maz zgodził sie, ze H maja pilnować dziadkowie, a on to organizuje?

Waham sie jak cholera z tymszczepieniem - Toske szczepie na pewno, ale o Zuzię w związku z tymi problemami sie boje i waham - jeśli zaszczepie i bedzie regres, to sobie nie daruje, jeśli nie zaszczepie i cos sie stanie, to samo - wybór miedzy dżuma a cholera

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laro jak dla mnie dziolszka;)ciekawe czy sie potwierdzi 30.01 trzymam kciuki!

LaRa lubi tę wiadomość

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
‹‹ 2237 2238 2239 2240 2241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ