X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj młodego przeciągnęłam, bardzo chciał spać o 18stej, ale powiedziałam nie, płakał tylko troszkę, bo noszony się uspokaja, no i po 20stej zasnął, co prawda przebudzał się częściej niż zwykle, ale to raczej przez katar

oglądam na ltc salon sukien ślubnych ;-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredka wrote:
    Konwi: nieźle z tą farelką, musiałaś sama go nauczyć to masz! ;P

Biedro: no własnie przejrzałam olx, ale tam na wysokie babki, spisałam różne salony w krk, zarówno ślubne jak i wieczorowe, ale wieczorowe są dlugie typowo takie balowe, a ja nie chce typowych, żeby się nie zmieszać z tłumem, chcę sztywniejszą krótką, w literę A (do mojej figury) a na razie w tym tyg rozpoczynam siłkę, potem w lutym dojdzie fitness i koło marca pójdę coś przymierzyć

hmm oja mama ma mase gazet z wykrojami jak cos znajde to ci podesle on szyła kiedys duuzo :) teraz juz tylko dzieciakom sobie i mnie czasem :0

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja woła siusiu ale czesto nie pokrywa sie to z sikaniem hehehe a siada na nocnik zawsze jak ktos idzie do wc bo tam stoi jej tron grajacy hehehe

Krokodylica lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Od poniedzialku zostawiam D od 8:30 do 15tej w zlobie bo intensywnie pracuje nad cv itd. ale powiem wam ze mi sie w zoladku ze stresu przewraca jak mysle o tym, ze mialabym niedlugo go zostawiac na jeszcze dluzej. Nie wyobrazam sobie zostawiac go rano i odbierac dopeiro po 16tej....

ale z drugiej strony idac tym tokiem rozumowania to musialabym chyba z nim siedziec w domu az do podstawowki....

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotko: chodzisz ja kursy jakies? Papiert zbierasz?

Blondik lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe Kotka moja czasem w żlobie od 7:30 do 16:00 także ten...
    zrobiłam ciacho drożdzowe z serem i rodzynkami i akurat koleżanka do mnie przyszła:) fajnie pogadałyśmy i jeszcze poleciła mi panią do sprzątania za rozsądną cenę ( rozważam po porodzie choć raz w miesiącu kogoś wziąć na generalne porządki z oknami i pewnie kogoś do kancelarii będę potrzebować)do tego ma znajomego chirurga plastycznego który po zakończeniu karmienia się ze mną spotka i omówimy moje nowe cycuchy...także humor mi się poprawił.
    Poza tym pomasowała mi brzuch i jestem mega odprężona:) (to ta koleżanka z którą chce rodzić jeśli jednak będzie sn).

Kotka no reklama trochę frywolna jak na trasę do żłobka, ale co zrobić.
    Konwi ehh to też mnie zawsze zastanawiam jak będę tłumaczyć Jagodzie brak dziadków na przedstawieniach ( bo moi rodzice uważają że to są mało ważne rzeczy i nie przyjeżdżają na występny mojego bratanka) szkoda bo to pewnie serce pęka a trzeba dziecku jakoś wytłumaczyć...może powiedz że nagracie i potem dziadkom pokaże jak będą??
    zbieam się z psem na spacer ... może ten poród wychodzę...no niby mam czas do terminu ale są jeszcze inne czynniki jak to że gdy dostane decyzje z ministrestwa to muszę rozwiązać umowe o prace więc urodzić chce żeby zachować prawo do macierzyńskiego...no i gin powiedziała że do końca stycznia sn a potem na bank cc ( a wolałabym sn)

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi!
    u nas dzisiaj porzadki podlogi pomylam kuchnia wysprzatana teraz kp Sara usnela ale jej nie odkladam bo cos poplakuje dzisiaj i przytula chyba brzuszek boli przestalam podawac marchew z ziemniakami bo na polikaxh plamy sie pojawily takie placki szorstkie czyzby to alergia?3 dziecko mam a nie wiem bo chlopcy jedli i nic im nie bylo:/sasiadka radzi kupic sloiczki i sprobowac bo do tej pory ja gotowalam i twierdzi ze to moze marchewki nie dla dzieci wiec trza bedzie sie na zakupy przejechac ale nie mam pojecia kiedy:\
    mi sie francuski podoba tzn jego brzmienie:)

Manku to masz tak jak ja szybko sie zaklimatyzowalam za Polska nie tesknie tylko za rodzicami!moze to wynika z tego ze moj tez z pl?to jest latwiej hmmm

Kotka zaraz odp na priv natomiast jesli chodzi o o jezyk polski u dzieci to moj 14 latek piersze 4 lata w pl w domu polsku a jednak zaczyna mu brakowac jezyka tzn szuka slow polskich nie wie czasami jak sie cos nazywa(slowa rzadziej uzywane)zna ich znaczenie po niemiecku mowi mi slowo i musze mu przetlumaczyc:/takze nie ma sily nasze dzieci nigdy nie beda znac polskiego jak dzieci mieszkajace w pl

Konwi mamy szumisia ale przestal na nia dzialac nie mam pojecia dlaczego tyle kasy kosztowal i teraz lezy

Manku a dlaczego z kolezanka porod?probowalas sexu? u nas podzialalo;)s nocy odeszly wody

Lara u mnie kuchnia bialo-szara lakier i klne na czym swiat stoi wszystkie paluszki leo widac ciagle je wycieram i co chwila cos nowego:/aha odpocznij dziewczyno bo sie zajedziesz;)
    ps.co wy za pice macie?w blokach kazdy ma swoj?

Kroko jakby mi tak ktos smrodzil to sama bym na policje zadzwonila no bez przesady!truje siebie i wszystkich dookola:(brawo dla Zuzi za nocnik:)
    z remontem to wiem co przechodzisz my w trakcie i konca nie widac.

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili faktycznie może być tak że ta marchew lub ziemniaki były "podrasowane" ja nie gotowałam przez to ( chyba że dostałam od rodziców warzywa) kupowałam słoiczki i zawsze było ok.
    Chcę rodzić z koleżanką bo mąż będzie musiał zostać z Jagodą...chyba że urodzę jak mama przyjedzie to wtedy z mężęm póki co stosuje się do mojego życiowego motta : umiesz liczyć ....
    Co do seksu to tak wiem że to pomaga w przyspieszeniu akcji dlatego stosujemy tę metodę...chyba zacznę męża budzić jeszcze w nocy dodatkowo:)
    Co do Twojego pytania o ogrzewanie to ja mam gazowe i piec mam swój i z tego co zrozumiałam Lara ma chyba tak samo.

Kalafior się gotuje. Kasza gotowa jeszcze kotlety usmażę jak mężu przyjdzie.

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu: a czy kolezanka juz rodzila? Bo mozesz jej to obrzydzic na wieki :-) nie wiem czy byl dala przy czyims porodzie..

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... Posta nasmarowalam i mi się skasowalo... Wkurza mnie ten tablet :/

Próbuje do was napisać już od kilku dni ale zawsze coś. Młody mało co śpi, jęczy i całymi dniami wisi mi na nodze. Ze spaceru wracaliśmy po 20 minutach na alarmie. Nawet już mi się nie chce go ubierać i szykować na takie wyjścia.

Beszko ciężka sprawa z tą opieką nad h.
    Lara zazdroszczę tego meblowania :) my kupiliśmy mieszkanie z rynku wtórnego i niewiele w nim zmienialismy. Następny dom już chcę deweloperke i zrobić po swojemu.
    Kroko ehhh to majster fachura się znalazł.co do sąsiada to sama bym zadzwonila na straż miejską.

Lili a suszarka albo odkurzacz? U nas miś też jakiś czas nie skutkował tylko właśnie odkurzacz a potem się odmieniło i działa do dziś.
    Manku oby udało się przywitać Zuzie jeszcze w styczniu. Spróbuj może naparu z liści malin, niektórym pomaga.

Lili marchewka jest silnym alergenem. Nie wiem czemu wszyscy zalecają żeby od niej zaczynać. Najmniej uczulają zielone warzywa- szpinak, brokuł, cukinia, ziemniaki, Pasternak. Po,a tym Sara jest jeszcze malutka nie chcesz zaczekać do pół roku?

• Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izo lekarz tak doradzil powiedzial ze odchodzi sie od zaczynania w 6 miesiacu poniewaz badania wykazaly ze dzieci u ktorych rozszerzono diete dopiero w 6 miesiC wykazuja wieksza sklonnosc do alergi a ze zaczynam prace w marcu byloby super w styczniu warzywa w lutym owocki i w marcu miesko

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szara kuchnia? To chyba jakis nowy trend prawda? Mi sie biale podobaja i ciemne np ciemne drewno. ale najwazniejsze zeby funkcjonalna byla bo ja w mojej sie w ogole nei nmieszcze :/

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu ta koleżanka ma 41 lat i syna... poza tym ona sama mi to zaproponowała yyyy jest specyficzna a ponieważ nie ma męża ani teraz faceta to ma czas... to taka osoba przy ktorej czuje sie b dobrze no i duuuzo rozmawiamy o seksie bo jej sie zawsze cos musi przytrafić hehe w intymnych sytuacjach ;) nawet mój maz często wychodzi jak ona opowiada o tych relacjach z facetami . Jest b atrakcyjna i w ogóle nie widać po niej tych 41 lat ( chciałabym tak wyglądać w jej wieku) ale niestety b zakompleksiona choc zupełnie nie wiem czemu.

Jagoda nauczyła mowić sie paluszki tj pakuki, księżyc to nenżyc, nos to nan, a ptaki to paki

Krokodylica lubi tę wiadomość

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKO nie ide na ten kurs bo go kurde odwolali :(. Jestem zalamana bo nastepny dopiero jest w marcu. Ale napalilam sie na inny kurs: zarzadzanie jakoscia i mam nadzieje wyciagnac kase z posredniaka na niego. Boje sie co prawda, ze na nim bede sie strasznie nudzic i meczyc ale by mi sie przydal bo bardzo czesto widze oferty pracy wymagajace znajomosci z tego. Zaczyna sie za miesiac i trwa 3 (w godzinach 9-16).

LILI ale twoj najstarszy syn rozmawia z wami po polsku prawda?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Lili, Leo mial takie poliki po marchewce i pomidorach. Nie wazne czy ekologiczne i sama kupowalam, czy sloki dla dzieci. Bylo to samo.
    Nam tez tutaj niektorzy lek.zalecaja podawanie warzyw od 4 m,z z tych samych powodow plus ze pozniej dzieci mniej chetniej jedza.

Manku, super ze sie odprezylas troche. Co do dziadkow, to my tkumaczymy i nagrywamy. Jak tylko wrocimy do do,u wlaczamy tv i pada. Babcia jest na ipadzie i oglada w naszym tv filmiki z wystepow ;)
    Tez bym wziela kogos do sprzatania, gdybym znala kogos poleconego.

Psotko, wlasnie? Kursy jakies robisz?

Bylam dzisiaj u lekarza. Musze przyjsc jeszcze raz, bo bylam z H i lekarka nie dala rady zbadac mnei cala.
    W kazdym razie, zaproponowala ki operacje biustu po zakonczeniu kp. Cyce mi strasznie urosly w ciazy, wiec o redukcji biustu mowila. A w klinice w bergen od 2010 czekaja na mnie ;) chca zrobic bad.genetyczne (nowotwor piersi). Mialam je zrobic, jak H bedzie miala przynamniej 4 lata, ale chyba po zakonczeniu kp pojde.
    Skierowala mnie tez do szpitala w bergen, any te piers jeszcze raz zbadali.

Padam, a o 21 musze pojechac po kuzynke, bo na jodze jest. Jutro znowu praca. Potem czw.polowa dnia i wolne. Wkurza mnie to okienko we wtorki ...

Spokojnego wieczoru

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam pisac poprzedni post ponad godz.temu i wiad.od psotki nie zauwazylam...

Co do szarej kuchni. Moja kuchna jest dosc nowa, ale ne przeze mnjie robiona (poprzednia wlascicielka), wiec nie wszystko jest w moim guscie. Czeka ja generalny remont....za jakis czas....a poki co zastanawialam sie czy dolnych bialych szafek nie orzemalowac na szaro. Jasne szafki na dole sa ciagle, ale to ciagle brudne!

Lilli, ja to ze wzgl.na te lapki dzieci, to chyba te a la drewniana kuchnie z ikea bym wziela.....ale sama nie wiem..... te lalki na wszystkim widac :/

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniu: a kolezanka z Jagoda nie moze? Ale fajna ta kolezanka, tez chce taka...buu zazdro, ale zdrowe zazdro nie zawicha :-)

Moja mowi balwan czasem wyjdzie xzasem nie.

Mlody dzis nie spal caly dzien, po 18tej bylo slabo wiec go wykapalismy i do cyca, w miedzy czasie kapanie malej, mij musial przejac bo maly sie zbudzil, potem znowu sie zbudzil, wiec wpuscilam ich do malego pokoju (gdzie usypialam malego) i sie zamienilismy pokojami.. mala jeszcze nie chce spac, a malego musze z kanapy z duzego pokoju do lozka w malym zaniesc, prY czym na pewno sie wtedy obudzi na cyca

Eh eh

Kotko: pytalam o to, bo pisalam ze z cv dzialasz, chcialam wiedziec co przez to rozumiesz :-)

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Lili83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beszko szafki dolne biale a wyspa dookola tez lakierowana ciemna katastrofa fajne jak kto nie ma co robic i lubi sprzatac raz na tydz musze na mokro specjalna szmatka myc bo inaczej wyglada strasznie i pomyslec ze sama sobie to sprawilam:/tez bym teraz wziela fronta koloru drewna teraz na topie(podobno)

zamowilam srodki czystosci z prowin i doatalam gratos szmatke do demakijazu nie trzeba uzywac zadnych zeli czy mleczka wystarczy szmatke namoczyc i wytrzec nia buzie prac w temp 60 jak na razie spoko zobaczymy co bedzie przy dluzszym stosowaniu

Kotko rozmawiamy po polsku ale on od godz 7 40 do 16 40 poza domem(szkola)caly czas po niemiecku plus inne jezyki do tego spotkania z kolegami robia swoje:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 21:00

BW1ip2.png

5b09qtkfjh1k59fq.png

*******Gang18+*******B
  • MANIEK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredziu nie, Jagoda nie zostanie z nikim wlasnie poza mnamezem lub moja mama:( tak taka koleżanka odpręża i co najważniejsze ona zawsze optymistka czym mnie zaraza :) dzis powiedziałam jej ze chce cycuchy zrobić po kp bo mi sie nie podobały gdy jagide skończyłam karmić na co ona fru bluzkę do góry i biust na widoku i mówi " ja tez karmiłam a zobacz jakie fajne" ... hehe popłakałam sie ze śmiechu.

Ojej Beszko Ty idź jak najszybciej zbadaj piersi. Oby wszystko było dobrze.
    Zgredko ja Cie podziwiam jak Ty ogarniasz ta dwójkę mnie juz strach ogarnia powoli ...

Maniek
    iv09krhmozg1hdwh.png
    km5szbmht7h3hofn.png

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Też nie lubię języka niemieckiego.

Maniek jeszcze masz czas, może Zuzia wyjdzie sama. :)
    Przykre że dziadkowie nie idą na imprezy dzieciowe. :( I to dlatego bo im się nie chce. Moi rodzice zawsze chodzą do moich bratanic.

Kotka weź z tym noszeniem na rękach, mąż niech sam go weźmie i ponosi zamiast Ciebie ganić. :/
    Reklama masakra. Przecież dzieci na to patrzą.
    Ja Zuzię myślę tak do przedszkola wysyłać od 8 / 8:30 do 15 ale mam ten komfort że na dłużej nie muszę.

Beszko i co teraz? Jednak teście?

Lara oczywiście pochwal się kuchnią. :)

Zgredka haha co za filmik.

Biedro zdrowia.

Konwi współczuję tych wszystkich komplikacji.
    Hehe no napisałam dużo, ja się dopiero rozkręcam, tak normalnie to ja bardzo gadatliwa jestem. ;)

cdn.

‹‹ 2244 2245 2246 2247 2248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ