X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Gang 18+ :)
Odpowiedz

Gang 18+ :)

Oceń ten wątek:
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAniek ale jeszcze ma czas :)

Moj maz mnie goni ze za duzo D na rekach nosze.

Ja za niieckim jakos specjalnie nie przepadam. Okazal sie jednak inny niz zawsze myslalam. A myslalam ze R jest bardzo twarde (w parodiach niemieckiego bardzo sie to przeciez podkresla) a tu sie okazalo ze R jest prawie nieme i go czesto nie slychac. Moj maz nie potrafi nawet wymowic tej litery czego wczesniej nie wiedzial.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 07:55

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej

Ja dzis w domu.

Kroko, h tez czesto wstje z rykiem po drzemce w ciagu dnia.

Maniek, za Polska troche tez. Moze mialam farta, ale samych bardzo pozytywnych ludzi mialam wokol (glownie ;) wiadomo, zdarzaja sie wyjatki).... wiec tesknei za ta otwartoscia ludzi wokol. Tutaj sasiad ci dziecka nie popilnuje, nie pozyczy szkl.cukru i do wszystkich trzeba sie anonsowac tydzien wczesniej. Jest wiele malych, z poozru nieistotnych czynnikow, kotre z czasem staja sie coraz wieksze i za ktorymi tesknisz.
    Chcoiaz widze, ze w tej PL sporo sie mzienilo orzez ostatnie 10 lat...kazdy coraz bardziej zabiegany...ehhh chyba wszedzie dobrze, gdzie nas nie ma...czy jak to mowia ;)

Nie mamy jednak niani. Nasza dostala prace stala. A ze planuje zalozeniemrodz., to oczywiscie ze ja przyjela. Z jednej str.ciesze sie, ze bedzie mogla realizowac swoje olany....z drugiej...mamy problem ichyba syt.bez wyjscia :/

Au pair z PL miec nie moge. Jakies przepisy. Pewnie z chin bysmy dostali. J abym chciala, maz nie. Nie chcialby. Z,im sobcym mieszkac.

Hanka takie rzeczy wyczynia ostatnio, ze rece opadaja. Lobuz maly.
    Dzisiaj. Wnocy idiwedzil nas mlodszy syn ;) wiec srednio wysoani jestesmy. A za chwile musze zawiezc starszaka do skzoly, bo jego dwaj koledzy, z kotrymi chodzi codziennie rano, pochorowali sie a nie mam serce wysylac go samego. Ciemno, zimno i pada ;)

Manku, jeszcze masz chwilke do terminu, ale rozumiem ze juz bys chciala mala tulic :)

Adulcova, a ja niemieckiego nielubie. Wiekszosc mojje rodziny, to niemcy. Z babcia, ktra ze mna mieszkala, mowilam po niemiecku....po jej smierci przestalam i jezyk ten szybko wylecial z mojej glowy. Norweski niestety b.przypomina mi niemiecki. Moje jezyki, to hiszpanski, wloski....szybko wlecialy do glowy ;)

Kroko, moze policji mandacik dla sasiada okanuje. Oby.

Uciekam malego zaiwezc.

Milego dnia :)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek slidkie z tym spaniem. Moj wczoraj tez juz o 19tej po kampieli pokazal na zabawke sowe i mowi "papa siowa".

Kroko moj maz kojazy Polske wlasnie z zapachem spalenizny.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 08:04

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Rozumiem wasze rozterki dziewczyny, ja nie mogłabym mieszkać za granica, z tęsknoty chyba bym umarła. Nawet te 300 km ktore aktualnie nas dziela, sa dla mnie tragiczne.
    Kroko, brawo dla Zuzi za nocnik. No i brawa dla majstra za "łebskie myślenie" ja juz znając możliwości fachowców zabezpieczam wszystko co tylko możliwe. Nikt nie zwraca uwagi na czyjaś własność, niestety. Kurzu, syfu współczuje i łącze sie w bólu.
    U mnie dzis zaczyna sie montaż kuchni :) bedzie zajefajna :)
    Dzis tez mam pierwsza wizytę pielęgnacyjna u diabetologa, na 11.00. Juz sie boje co mnie czeka. A potem dluuuuuuugi dzien i wieczór. No i sypialnie dzis przywiozą :)
    Gaz podłącza w piątek, wiec ruszymy z ogrzewaniem.

Aha, niemieckiego nienawidzę. Uczyłam sie kilka lat i nic z tego nie wiem. Nie podoba mi sie brzmienie tego języka.

Miłego dnia babeczki i trzymajcie za mnie kciuki żebym nie padła. (Wczoraj zasnęłam z Ania przy zasypianiu).

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LARA - mi tez sie nie podobalo brzmienei niemieckiego ale tak jak mowie okazalo sie ze jest calkiem inny niz gdy uczylam sie w szkole :D, no ale powiedzmy, ze mimo wszystko daleko mu do melodyjnosci wloskiego czy rosyjskiego ;).

Jaka bardziesz miec kuchnie? Jaki kolor? Jaka ona duza jest w ogole?

Co do odleglosci to...ja mam blizej w sumie niz ty ;) bo 280km :D

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka,

Ja tez nie mogłabym mieszkać za granica, tzn. chciałabym, ale za bardzo związana jestem z rodzina (chcieliśmy do USA wyjechać, ale to by oznaczało wizyty raz w roku, maz miał propozycje pracy w Niemczech, ale z tego samego powodu odpadła - choć to bliżej, ale jednak).

Kroko, brawo dla Zuzi.

Lara, bo jak człowiek sam nie dopilnuje, to nikt tego nie zrobi.

Ja nadal bije sie z myślami. Maz mowi, ze trochę przesadzam, ale dopadła mnie kosmata panika

Krokodylica lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiLi: jak oglądam mejle, to póki co nawet nie założył tych rzeczy (tylko z jednego body wyrósł) taki z niego kurdupel, ale robię dla koleżanki najlepszej (mojej świadkowej) paczkę dla synka (dopiero 15 tydzien) i nie chce niechcący dać jej czegoś nieswojego ;)

wystawiłam własnie na olx matę edukacyjną, dwie chusty już poszły, pozbywam się rzeczy, bo a) krucho z kasą b) za dużo tych rzeczy nieużywanych..

Kroko: brawo dla Zuzi, moja ma czasem odpał, że 'popa' i zawsze robi siku, ostatnio nie zrobiła, wstaje i mówi "brawo", a ja "żadne brawo" czyli jak w filmiku (gorąco polecam rozbrajają mnie niektóre odcinki)

https://www.youtube.com/watch?v=j_FdP6P3rQk&index=27&list=PLNODuAeAbVnaR-oDZCF3TIuvEB3rklOKz

młody jak tylko czołówkę usłyszy to choćby tyłem leżał to łbem tak kręci, żeby tylko zobaczyć odcinek.. (7 miesięcy, szok)

Kotko: też uważałam niemiecki za ciężki twardy język, dopiero na erasmusie we francji jak posłuchałam niemów zmieniłam zdanie, uważam, że oni brzmią trochę jakby ktoś ich poduszką dusił..

Tez nie mogłabym za granicą mieszkać, choć przyznam, coraz częściej dopuszczam do siebie tę myśl

Krokodylica lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZGREDKO czemu dopuszczasz taka mysl? Ja tam wszystkim odradzam, no chcyba ze ktos nie jest taki z rodzina zwiazany bardzo i i tak widzi ich od swieta to mysle ze wtedy ok. Mysle ze najmniej takie wyjazdy facetow ruszaja.

A taka reklama wisi na naszej drodze do przedzskola.

96fc06d034d1dfe4med.jpg

Wiecie, ja nie jestem pruderyjna. Moge chodzic do sauny koedukacjynej, na plazy nudystow czuje sie ok, tez nie ukrywam przed dzieckiem. Ale to mnie jakos zniesmacza....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:20

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu coraz czesciej wydaje mi sie to mozliwe. Eee czego to reklama? Ohydna

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To reklama przeciw hiv, zeby ludzie uzywali kondomow bo to "erstaunlich einfach" czyli zadziwiajaco proste

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • LaRa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, po wizycie u diabetologa, okazało sie ze dzis tylko mam wizytę pielęgnacyjna, czyli omówienie badań i pokazanie jak działa glukometr. W opakowaniu mam 5 pasków a wizyta u lekarza 27.01 z recepta na paski, wiec kłuć sie mam poki co raz dziennie w rożnych porach dniach po godzinie od posiłku. Pielęgniarka mówiła ze jestem w górnej normie, ale trzeba sprawdzać zeby niczego złego nie pominąć.

Kotka, kuchnia bedzie miała odcień szarego (cieszę sie ze wybrałam taki kolor, a nie ten do którego namawiał mnie facet od montażu) kolor wyszedł mega, No i biały. Zdecydowałam sie na lakiery, kuchnia bedzie w kształcie litery C. Czy duża? Poki nie ma mebli jest dosy, a gdy juz bedą, to okaże sie ze mam wszystko pod ręka :)przyleciałam do domu aby wyjsć z psami (mama z Ania sa na spacerze) i uciekam, bo jeszcze musze kilka miejsc przemalować (ach jak ja uwielbiam malować) i zacząć przygotowywać sypialnie na przyjazd łóżka, stolików nocnych i komody :)
    W piątek podłącza gaz, wiec mam nadzieje ze przyszły tydzień juz bedzie dawał nam ciepełko.
    Sorry ze tak o sobie, wpadam, czytam, pisze itd. Same wiecie jak to jest.
    Trzymajcie sie ciepło!

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

38t2d 3200g 52 cm 2.06.2017
    mhsv3e5euobgbkf8.png
    39t4d 3620g 57 cm 21.04.2015r.
    ug37rl681rlw7tbf.png

***gang18+***
  • zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szara kuchnia to jest to!
    Teraz nawet meble bym wziela szare..

Aha zapomnualam Wam napisac:
    Ginekolog mowil, ze przy wkladce @ jest bardziej obfita

Normalnie na noc podpaska mi starczala, a dzis co godzina zmiana :/ mam tampon i podpaske ktora jest juz pelna..ma sa kra

Lara: ja caly czas pamietan o zaproszeniu! :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:54

LaRa lubi tę wiadomość

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kaszel mnie meczy dziewczyny tez chore jutro lekarz bo juz dzi s nie było miejsc :(

Lara jakie macie ogrzewanie w tym mieszkaniu własne czy sieciowe??

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa ja tez chce kuchnie ale z akcentem szarpsci hmm moze kiedys narazie plan na łazienke szara z dodatkiem bieli

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• adulcova Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniek wzglednie masz jeszcze duuzo czasu do porodu :)

Ja nie moglabym mieszkac z dala mojej rodziny, za bardzo jestem przywiazana.

Majster no comment, bym go niezle pojechala za takie rozwiazanie (pseudo).

Mam jakis rozstrój, jestem ciagle wkurzona.

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredzia jak tam szukasz sukienki?? dalej :)
    Kotka ja sie w podstawówce uczylam niemieckiego ale juz nic nie pamietam hmm o dziwo wchodził mi lepiej niz angielski
    Reklama niezla :P

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Od rana zbieram się napisać.. mam dzis mega ciul...wy nastrój.. nic się nie udaje.. wczoraj zadzwoniła teściowa, że teść nie przyjedzie, bo znowu mu się coś na nodze zrobiło..czyli wpłacona kasa na imprezę pójdzie się.. a my będziemy siedzieli w domu..dziadek na akademię Tymka nie przyjedzie, on będzie zawiedziony.. moja siostra zaproponowała, że może Mateusz (mój siostrzeniec, chrzestny Patryka) zostanie z dziećmi (w piątek przyjeżdza do w-wy, na imprezę urodzinową do znajomych), no ale wlasnie on też ma tą imprezę..nie będę przecież młodzianowi zabierać czas.. pomysł padł całkowicie przeze mnie odrzucony..

ech..

Lara, zazdroszczę Ci normalnie tego wicia gniazdka.. jak tak lubisz malowac, zapraszam na weekend.. mam tylko 50m pomalowania salonu, ścian z sufitami.. no pokój dzieci już jakoś sama ogarnę? Hę?

Kroko, tyle napisałaś, że już nie pamiętam co ja miałam Ci odpisać...

Beszko, no teraz z synem to takie błędne koło..on nie chce jeżdzić bo ma kolegów, coraz bardziej zapomina..do szkoły wiadomo ze w wakacje nie chce..a jakieś weekendowe? później to juz wcale nie bedzie jeździł bo będzie dziewczyna. Kurcze, ze tez w kazdej pracy musi znalezc sie jakas wredna osoba. Swietnie,ze kuzynka tak dobrze sobie radzi.. a nie macie w rodzinie osoby, która chciałaby sobie dorobic?

zgredka, fajny filmik..u nas podobnie..chociaż chyba nawet nieco gorzej.. płacz bo siku..no więc szybko zdejmujemy, młody siada na nocnik i wstaje"zimny", włacza farelkę, podstawia nocnik, grzeje go..po chwili znowu siada i znowu "zimny" i tak wa czasem i 4 razy ostatnim razem siądzie i albo popuści 3 kropelki albo wstaje i mówi odkrywczo "nie ma", sprząta nocnik, wyłącza falrelkę i podciąga spodnie (bez pampera), bo znowu nie chce go założyć.. tak teraz wyglądają moje dni..

Kotka, reklama pojechana..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• zgredka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwi: nieźle z tą farelką, musiałaś sama go nauczyć to masz! ;P

Biedro: no własnie przejrzałam olx, ale tam na wysokie babki, spisałam różne salony w krk, zarówno ślubne jak i wieczorowe, ale wieczorowe są dlugie typowo takie balowe, a ja nie chce typowych, żeby się nie zmieszać z tłumem, chcę sztywniejszą krótką, w literę A (do mojej figury) a na razie w tym tyg rozpoczynam siłkę, potem w lutym dojdzie fitness i koło marca pójdę coś przymierzyć

acwrp8b.png

w0x7889.png
    *******Gang 18+*********

Pl - Krk
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj wykres wlasnie zalicza depresja a ja razem z nim. Od wczoraj juz cos jakas nerwowa sie zrobilam a nstroj do dupy. @ idzie.
    Jade na miasto bo musze cos odebrac mezowi. Zjem sobie tam cos, popije kawka i poczytam ksiazke. Potem odbiore D i idziemy ogladac koparki na budowie...

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze zgredko, no sama nie wiem kiedy i jak.. zazwyczaj wlaczamy ja przed kąpielą a on teraz to nadłożył i na sam nocnik..jak niewinna :)

zgredka lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 2243 2244 2245 2246 2247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ